Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Rottweiler - ten správny pes pre mňa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:21
- Nahlásit

Kalliope
Tak to skúsim aj ja. Koľko to asi stojí?

starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:22
- Nahlásit

Kalliope

Orozyme používáme my (pastu) je fakt super, naneseš si to na prst a namažeš to psovi na zuby. Vypadá to jak arašídový máslo, já to sice dělám tak dvakrát do týdne (vždycky po krmení, pak už nic nedostane) a zatim má pes zuby RELATIVNĚ bílé (al eje fakt, že je ještě dost mladej, ae zatím se zdá, že je to dobrý

Radšej to napíšem takto, aby bolo jasné, na čo sa pýtam, koľko to stojí

starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:25
- Nahlásit

Biluška
zubní kámen jde krásně sloupnout manikurníma nůžkama.Musí se držet "naplocho" a zachytit do malinké mezírky mezi šutrem a dásní.

Juuuuj, to chce ale totálne nehýbajúceho sa psa, lebo by sa tak dalo škaredo poraniť, nie?
Medzi šutrem a ďasnami - aká je tam medzierka? Tá, z ktorej vyrastá zub z ďasna? Tam sa zmesia tie nožničky??

starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:28
- Nahlásit

pigie
Ten nástroj má aj môj ľudský zubár! Čiže princíp je ten istý. Lenže ona má ten zubný kameň taký, že ho nemá len okolo toho horného okraja, kde zub vyrastá z ďasna, ale má bledohnedé všetky zadné zuby - celú sklovinu, povch celého zubu. To by sa dalo tiež oškrabať s týmto nástrojom?

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 11:09
- Nahlásit

starr
Jo, prostě musíš zachytit okraj toho kamene. Je jedno jestli tím zubařským háčkem nebo nůžkami. Ten háček je tenčí takže se tam vleze líp, ale nůžkami to jde taky.
Ještě se mi nestalo, abych psa poranila (krev při tom teče pokaždé, ale to i lidem u zubaře - je to stejné jako když ti teče krev při čištění zubů). Moji psi jsou naučení držet, ale občas to seškrábnu i psům na cvičáku a tak - ti se se mnou rvou a zdaleka se nedá říct že by drželi. Tam je nebezpečí že mu při té rvačce vypíchnu nůžkama oko, nebo tak něco. Takže musí být pomocník který psa znehybní a pak teprve nastoupím já s nůžkama. Pokud je tam rozsáhlá paradentoza tak doporučuju raději laserové odstranění, mohlo by se stát, že zuby půjdou ven i s šutrem.

starr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:08
- Nahlásit

Biluška
Takže ten povlak on je taký celistvý, niečo ako keď si pri nechtovej kožičke načnem lak na nechty a pri odlúpnutí sa mi odšúpne celý až na koniec nechta? No tak ja to cez víkend skúsim. To bude masaker!

Pokud je tam rozsáhlá paradentoza tak doporučuju raději laserové odstranění, mohlo by se stát, že zuby půjdou ven i s šutrem.

Však to je to zlé, že ju nechce veterinár dať do narkózy, lebo je alergička. Poveadal, že možno to bude možné neskôr, keď jej ustúpia alergické príznaky. Od februára je na veterinárnej diéte Royal Canin a veľmi jej to pomohlo, už sa tak sebazničujúco do kvi nehryzie a neškrabe.
Budú tri mesiace, čo ju bude žrať. On ten veterinár povedal, že keď jej to ustúpi, tak budeme môcť prejsť na nejakú menej kvalitnú (lacnejšiu) stravu, povedal, že Royal Canin pre labradorov. Ale mne sa to nezdá, lebo keď je raz alergická na krmivo, tak bude naň alergická už celý život a mala by celý život žrať tú veterinárnu diétu, nie? Bojím sa, že ak začnem kŕmiť tým RC pre labradorov alebo nejakým iným protialergickým krmivom, že sa jej to po čase zase vráti. A čo ak potom, ako sa to vráti, by sme znova prešli na veterinárnu diétu RC, no už by sa to z toho nepolepšilo, lebo by to telo už bolo zhovadené??
Čo mám teda robiť? Dať alebo nedať na radu veterinára?

abby
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:41
- Nahlásit

pigie

Prosím tě,kde se ten nástroj dá koupit?Přeposlal bych to strejdovi,ať příště nemusí škemrat u Zdendy

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:28
- Nahlásit

abby
ja som to nenasla. Uz to tu ktosi davno v diskusii posielal. Len som to pohladala. Ale stranka na objednavku je tu

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:50
- Nahlásit

starr
Jj, je to celistvé, přesně jako ten lak. Jakmile to trošičku narušíš tak se to sloupne celé. S alergií ti neporadím, nemám zkušenosti. Na co konkrétně má alergii? Nestačilo by odstranit ten alergen? Dá se operovat s inhalační narkozou- ta dost omezuje veškerá rizika. Je dražší, ale bezpečnější. Viděla jsem dva psy, u kterých se majitelé na zubní kámen vykašlali. Skončilo to velmi pokročilou paradentozou, jeden z těch psů (krysařík) měl díry skrz dáseň (normálně tunely z jedné strany na druhou, bylo vidět na druhou stranu). Děsný humus.
Možná, že bys našla veta, který by si troufl na laser bez narkozy. Nebo jí dát jenom nějaké oblbováky.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 22:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

starr
Ak je to celistve odporucam Greenies. Moj pes ich zboznuje, nechapem preco, ked citam zlozenie a fakt pomaha. Nie kazdemu psovi to pomaha, ale staci vyskusat

starr
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:31
- Nahlásit

pigie
Ako dlho Tvojmu psíkovi vydrží ten Greenies? Za štyri stovky by to nemuselo zmiznúť za desať minút ako napr. kosti z byvolej kože .
Čítala som si zloženie, jediné, čo by jej možno mohlo vadiť je pšeničný glutén. Alebo možno ani nie. Glutén je vlastne lepok a nie bielkovina, ako ma najprv napadlo, tak to môžem skúsiť.

starr
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:33
- Nahlásit

Biluška
Na co konkrétně má alergii? Nestačilo by odstranit ten alergen?

My vlastne nevieme, na čo je presne alergická. Vie sa len to, že sa jedná o alergiu na krmivo, pravdepodobne na bielkoviny sóje a iných "zŕn" a možno aj ryže, lebo keď ju veterinár vyšetroval, tak povedal, že máme dve možnosti ako ju kŕmiť: Buď vareným jahňačím mäsom so zemiakmi (inú prílohu nesmie) alebo veterinárnou diétou RC. Tak sme sa aj pre finančnú náročnosť, aj pre malú dostupnosť a časovú zdĺhavosť jahňacieho mäsa rozhodli pre druhú alternatívu. A nebanujeme .

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:36 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

starr
pozor, gluten obsahuje rastlinne bielkoviny. Mnoho psov je alergickych prave na psenicny lepok v granuliach!!!
Edit: specialne, ked nesmie inu prilohu ako zemiaky tak nie su greenies pre nu vhodne!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 12:20
- Nahlásit

starr
JJ, suhlas s Belou. Inak, Greenies vydrzi asi tak 3 minuty ta najvacsia kost, a aj to mozno prehanam Menej. Ale funguje to

jajina202
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 23:57
- Nahlásit

Bez PP prodává proto, že je provařená s podvody a nikdo nebo málokdo je chce. Ale i tak na nich vydělává. Cena u ní je o něco méně než za štěndo s PP od jiného chovatele. Jinak určitě víte, že má spoustu problémů a ona na výstavu nepojede, protože by jí tam náhodou někdo mohl vyhmátnout a dát do papulky, to v lepším případě. Jinak já chtěla pesa jako spolešníka, lásku a tak trochu jako mimi, tak mi na PP nějak nezáleží a jak už jsem psala, tak jsem si stále nezvykla na ocásky... Jsem kvůli tomu špatná? Fakt se jí nechci zástavat, ale to už se opakuju. Její zvířata jsou chudáci, kdybych měla prostory a tolik peněz, tak je od ní všechny odkoupim a k těm výstavám. Ona sice koupí nádherný a povahově perfektní zvíře, ale po pár měsících by si tady neškrtla. Psi nemají dostatek pohybu, žádný prac. nasazení, dost opotřebovaný chrup atd a takové zvíře na výstavách nemá šanci a tím pádem by štěnda neměla takovou hodnotu. Jinak neprošli kvůli povaze, protože je s prominutím pokurvila. Jinak jsem nikdy nenapsala, že rtw s ocasem není rtw, ale nezvykla jsem si a nikdy jsem neřekla, že se musí kupírovat, protože si je omlacují a to je bolí, to je blbost. Vím, že dělám chybu, že jí v tom podporuji. Je to množitel, ale to už jsem také psala, ale já si myslím, že tomu by měl zabránit klub, který proto nic nedělá. Jinak na štěndu jsem neušetřila, dali jsme za něj 8000Kč, když si vybírám, tak určitě ne podle ceny. Pochopila jsem, že v této diskuzi nemůže mít člověk svůj názor a mrzí mě, že jsem byla odsouzena kvůli tomu, že se mi rtw holt líbí víc bez ocásku než s ocáskem. Pokud budete chtít ještě něco nedále něco napsat na mou adresu, tak prosím na maila, sem nechodím moc často. A také jsem nikdy neřekla, že rtw s ocasem jsou nějak tupější nebo tak něco, jsem pro každou prdel, ale tohle mě zamrzelo, že v dnešní demokracii si nemůžu vybrat co chci, když nabídka je vyšší než poptávka, mějte se hezky a přeji spoustu šťastných chvi s vašemi miláčky ať už jsou či nejsou s ocásky nebo PP

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 00:02
- Nahlásit

jajina202
Mi nedá napsat odpověď sem. Protože tím, že jste od výše zmíněné paní koupila štěně, jen podporujete to, jak se psy zachází a jak kurví tak skvělé plemeno, jakým rtw je. Jste v oblaku falešného soucitu.Tímto přístupem jen napomáháte a podporujete týrání zvířat, a to v první linii, zvlášť, když to ještě máte tu sílu propagovat mezi pejskařské skoroodborníky. My tady to chápeme a obrázek o téhle množitelce již máme, ale pokuste se nešířit výmysly o skvělých povahách dále. Pokud má dospělý pes v základu tak skvělou povahu, mo se na něm zkazit již ned. RTW je plemeno pracovní a mělo by tak nadále i zůstat, ne jen jako rodící stroj v kotci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 00:22
- Nahlásit

Kdy pejskaři konečně pochopí, že psy nechováme proto, abychom svými štěňaty zaplavili svět? Jaký je chovatelký cíl paní Mudrové? Nasekat co nejvíc harantů a mít z nich co nejvíc prachů, at jsou, jací jsou, třebaže jejich rodiče moc ze života nemají? Nebo dát psovi prožít plnohodnotný život, i když není podle standardu? Nebo chovat psy tak, aby se standardu co nejvíce blížili, abybylico možná nejhezčí s nejlepší povahou?

starr
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 08:50
- Nahlásit

Bela
specialne, ked nesmie inu prilohu ako zemiaky tak nie su greenies pre nu vhodne!!!
Škoda!!!

abby
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:13
- Nahlásit

Mucholabka

Naprosto s tebou souhlasím.Napsalas to přesně.

pigie

To jsem taky párkrát koupila.Přišlo mi to hrozně srandovní.Ani mě nenapadlo,že to má blahodárné účinky

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:38
- Nahlásit

abby
Ja by som bez blahodarnych ucinkov tolke peniaze za par cm zeleneho cohosi nedala

abby
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:55 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

pigie

Já to taky koupila jen 2x.Jsem si říkala,jestli si s tím začne Abby čistit zuby a ona to jen sežrala

A koupila jsem nějakou menší velikost,tak to finančně šlo.

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:56
- Nahlásit

jajina202
že se mi rtw holt líbí víc bez ocásku než s ocáskem
Beru to, že se Ti tak víc líbí. Ale na co prostě musím reagovat je "názory" typu "s ocasem už to není pravý Rtw, vypadá jak tele atd." A i to, že by se mi víc líbil bezocasý pes, tak mu ho kvůli tomu nebudu sekat.
Tys vyjádřila svůj názor, že ano. Tak se ozvali ti, kterým vadí tento přístup - to je zase jejich názor.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 15:24
- Nahlásit

starr
estli si to pamatuju dobře, tak něco kolem 170,- Kč (českých) 1 tuba

starr
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 15:59
- Nahlásit

Kalliope
To je v pohode, díki!

jajina202
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:38
- Nahlásit

nemyslela jsem to tak, že už to není pravý rtw- to že má ocásek, to opravdu ne, možná jsem to špatně napsala. jinak k tý propagaci, opravdu to tak až nebylo myšleno, jako že propagovat Ilonu, ale ty štěnda jsou opravdu úžasný a bylo to spíš jako aby si ty štěnda někdo bral, jinak je ona utýrá nebo utratí. jen jsem se ještě chtěla zeptat, proč se stím taky nic nedělá? ano, ona je množitelka a ti její pesani nežijí v nejlepších podmínkách, tak proč třeba ochránci s tím něco nedělají? ano MUCHOLABKO, zastávám tvůj názor, ale znám několik lidí, co si od ní pesa koupili ještě jednoho, protože jim bylo těch pesů líto, proč s tím tedy něco nedělá kynologický klub nebo rtw klub? to že jí vyloučí nebo tak něco? vy umíte tady každého jen odsuzuvat, ale neřeší to nikdo. s prominutím máte jen plné pusy keců, ale do nějaké akce byste se nepustili, nebo se mýlím? až s tím ochránci a klub něco udělají, tak nebudu propagovat ne jí, ale ani její zvířata. ta propagace nebyla myšlena na ní, ale ty chudáky, před kterými raději odvrátíte tvář než byste se někdo postavil konkrétnímu problému. kecat umíme všichni, to nám opravdu jde, ale skutek utekl, tak se velmi omlouvám, že jsem chtěla, aby se pár životů mělo lépe než jejich rodiče

ati
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:59
- Nahlásit

jajina202
z klubu je vyloučená a dělá si co chce,pokud by nikdo štěňata nekupoval tak by nekryla . A bylo by ,dokud má odběr tak bude množit a tu reklamu si jí tu udělala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:10
- Nahlásit

jajina202
S tou plnou hubou keců jsoi to přehnala, o našich vedlejších aktivitách nevíš nic, tak si to laskavě nech od cesty.

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:14
- Nahlásit

jajina202
Psi prestane chovat, az nebude mat odber. Takto je to sucit ludi, co drzi jej obchod nad vodou. Az ked jej tie stence zostanu na krku, tak si rozmysli, ci chce novy vrh...

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:45
- Nahlásit

jajina202
se přiznám že žasnu.Už konečně chápu na jakých lidech tito množitelé vydělávají. A ty místo jako milovník rotíků (předpokládám) to ještě podporuješ a co hůř propaguješ!!!!No to je síla,fakt nechápu.Pokud jsi "pejskařka" už dávno jsi musela pochopit na čem staví množitelé-přesně na tom co píšeš ty,nebo jsi vážně tak bláhová,že si myslíš,že když najdeš např.20lidí co si od ní vezmou vhry štěnat,že ona si řekne,tak fajn,jsem to prodala,slušně vydělala,končím????NO haha,proč by to proboha dělala? Stejně psi nechová k lásce a úctě k plemeni ale pro prachy,takže ji takový lidé jako ty naprosto pomahájí ke slušným penězům....A co takhle kdyby ji zůstalo doma 20štěnat a ona je musela živit?Myslíš že znova nakryla další fenky aby měla další štěnata? Že je nechá utratit?Je to smutné ale furt lepší než aby se rodili další zmetci,kteří budou mít zdravotní problémy a živit svojí existencí takovéhé člověka!!!Fakt tě nechápu.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:51
- Nahlásit

jajina202
a ještě něco,zní úplně směšně tvé výzvy o tom,aby se z paní začalo něco dělat a někdo proti tomu zakročil,od člověka co to tady propaguje a zároveň přiznavá,že ty psi kurví a pomalu týrá!!!a zároveň chválí jak ty psi jsou skvělí a kdo nechce s PP tak ať jde k ní....asi máš rozdvojenou osobnost.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání