| Autor |
Zpráva |
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:07
- Nahlásit
joli
tak nějak to asi bude i když teda hokkaiďák nesmrdí. Ani mokrej. To s Topíkem je to horší, když zvlhne tak pro citlivé frňáky to musí být záhul.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:15
- Nahlásit
To jo, nejhorší je, když se dlouhosrstý mokrý pes dostane do tepla, to je jen pro silné nátury
Dáváš i syrové vnitřnosti ?
|
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:00
- Nahlásit
joli
Dávám, ale jen kuřecí. Ty vepřový u nás v obchodě vypadají dost hnusně, i když Topík by je zblajznul, a někdy i smrdí a jsou proti kuřecím dražší. Většinou kupuju směs - játra, srdíčka, žaludky, krky.
|
Lea
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Lidi jsou moc cimprlich a nevědí co je to ta správná vůně.
No já kdybych vlezla s psicema do hospy obalená tou bahenní krustou, tak mě vyhodí a čuby si tam nechají a ještě jim svátečně prostřou
Jinak jsem někde jednou četla, že navinulý maso je pro psy ještě zdravější a že psi jsou i příležitostní mrchožrouti tak i přirozenější.
|
Lea
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:13
- Nahlásit
Asi budu chodit nakupovat do Hypernóvy
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:31
- Nahlásit
Lea
Haryk je v poslední době hrozně nenažraný ! Dostává Nutram 600 dkg a je mu to asi málo
Co chvíli jde kolem prázdné misky a vylizuje ji chudák ! Včera jsem mu už trochu přidala a dneska asi přidám taky
Kolik sežere Čejenka?
|
Lea
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:09
- Nahlásit
joli
A kolikrát denně krmíš? Čejda má ráno 15 dkg taky Nutramu, v poledne nějaký ten tvaroh nebo nadojený kozí mlíko a večer asi 20 dkg granulí s troškou konzervy a něco na klouby a tak. Ale k misce se jinak přes den nedostane, hned po jídle misky sbíráme. Zkus dávku rozdělit na víckrát, nenechávat misku ale dávka je dost vysoká, naši dospěláci dostávají okolo 0,5kg na den. Kdyžtak mu dej něco na kousání, ať zažene chutě.
Ještě že mě nikdo žrádlo neordinuje, to bych byla asi dost zlá
No i když na druhoun stranu nejspíš by mi to nezaškodilo
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:43
- Nahlásit
Lea
Krmím 3x denně, vlastně jen bobule. Zalívám to trochu ohřátou polévkou - to mu děsně chutná Haryk přijde k misce a fakt v mžiku je to pryč !!!
Já myslím, že je dost hubený a tak si dělá zásoby na zimu...
Ale už jsem se rozhodla - přecházím na syrové maso, dnes udělám pořádek v mražáku, vytvořím tam nějaké prostory a objednám Vetamix....
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:34
- Nahlásit
Lea
nevíš jak se zbavit žvýkačky na manželových "menšestrácích" ????
|
Lea
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:47
- Nahlásit
Nech ho radši ať je hubenej, v tomhle táhnoucím věku je to lepší.
Žvejku nevim jak dolů, n ěkde jsem četla dát do mrazáku a pak přežehlit
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:13
- Nahlásit
Lea
Hledala jsem to na internetu, jak odstranit žvýkačku a kupodivu mi vyskočila spousta odkazů, všechny říkaly - do mrazáku a pak mechanicky odstranit. Tak jsem to zkusila a bohužel to nejde, tak je dám do čistírny a uvidím
No já jsem ráda, že je Haryk hubený, nezatěžujou se mu tak klouby. Vždyď jsme to viděli na Řípu jak někteří "pajdali".....
No teď přejde na "domácí stravu" tak uvidím, co na to řekne
|
Lea
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:18
- Nahlásit
Hlavně až uvidíš jak mu čvachtá, tak ho nepřekrm
Mě by spíš zajímalo, jak se bez vyprání celého kusu oděvu odstraňuje psí slint, když to nejde ani vykartáčovat, ani omýt vodou
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:28
- Nahlásit
Psí slinty nechám dobře zaschnout a až pak kartáčuji, většinou to jde
Ale asi hodně záleží na materiálu, z džín jsem neměla nikdy problém
Teď někdy by se měl vrátit manžel z Prahy a přijde vyjímečně pěšky - jel autobusem, tak jsem zvědavá, jestli Harry, náš hlídač aspoň zaštěká !!!
|
Lea
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 20:30
- Nahlásit
Tak mě právě nejdou dostat dolů ty zaschlý. Jednou jsem si toho nevšimla a šla jsem s tím na pohovor. Zřejmě to vypadalo jako nudle
|
joli
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 07:43
- Nahlásit
Možná, že i sliny jsou různé..... jako moč ! Moje fenka , když se vyčurala na trávu, tak vypálila mininálně 0,5m2 trávníku a znám lidi, kterým feny "hnojí" trávník, kde se vyčurají, tak tam roste líp !!!! Taková nespravedlnost
|
Lea
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 14:01
- Nahlásit
Tak to fakt slyším poprvé, že by psí moč hnojila
My jsme měli trávu úplně spálenou, tam nebylo místo zelený. Pak jsme vysadili úplně celou komplet novou zahradu, nový trávník kam psi už nesmějí a normálně tam po čase ty starý fleky vylezly. To je děsná žíravina
|
joli
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 15:34
- Nahlásit
Lea
no přesně, já říkala, že naše fenka čůůůrá kyselinu sírovou
A to, že lidem moč hnojí, jsem slyšela víckrát, ale vždy jsem tomu nějak nemohla uvěřit ale teď jsem to viděla na vlastní oči !!! Fenka Leonbergra hnojí trávník !!!!!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:58
- Nahlásit
Tak u pastevců nic nového ?
Dnes nám přivezou maso, tak pak napíšu, jak to Harykovi chutnalo....
|
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:24
- Nahlásit
joli
Novýho nic moc, teďka u nás lilo tak byl Topík zalezlej v boudě jen čumák mu koukal.
Masénkem myslím nepohrdne žádnej pes.
|
Lea
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:21
- Nahlásit
U nás taky nic moc, všechno při starym, akorát jsem chtěla jet s Gábrdlí na krytí do YU, ale nenašla jsem spolujezdce, tak až holt v létě, kdy zas bude všude štěňat plno..
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:03
- Nahlásit
Tak to u nás je počasí zatím super, poprašek sněhu a pořád pod nulou,takže Harryk je čisťounký
Tak dostal první porci masa, namíchala jsem mu to s jogurtem a zeleninou a podle rychlosti sežrání to byla moc velká mňamka
Jsem překvapená jak krásné maso to za těch 10 kaček je, a vůbec nesmrdí jak někdo někde psal
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 14:42
- Nahlásit
joli
No konečně u nás taky přimrzlo takže Topík zase řádí v zahradě. V noci bylo -8 a on spal venku (šílenec), to hokkaiďák zaleze do chalupy a preventivně i do postele.
Já k masu dávám pokaždé i trochu přílohy (rýže, těstoviny, vločky) když měl jen maso tak ho to prohánělo a takhle máme krásný bobíky, který se i dobře uklízejí.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:40
- Nahlásit
Tak Haryk taky spí venku. Má pod přístřeškem takový velký psí "lavor" a v něm deku a to je jeho místečko
Do boudy chodí jen dělat lumpárny !!!! Nejlepší zábavy je trhání závěsů........
K tomu žrádlu: k masu jsem přidala trochu těstovin. Koupila jsem ten Roboran a podle toho co jsem tam vyčetla, jsem usoudila, že mu budu dávat obden jednu lžičku.Jak často ho dávaš Topíkovi? Taky jsem koupila rybí tuk/tekutý/, ten dáváš jak často?
A všechny zdravím
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:53
- Nahlásit
mame devitimesicniho kavkazaka a posledni dobou pravidelne kulha.Davame mu Alavis..
Nechapu,ale proc kulha,nejake tury s nim nedelame,chodi opatrne,ale pres to se stava,ze zacne najednou kulhat.vet nam rekl,ze to je tim,jak roste,ze se to stava,ale to se mi nejak nezda..Nemate s tim nejake zkusenosti?
|
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 12:37
- Nahlásit
joli
Jo ten Roboran dávkujem taky tak, většinou obden, nebo co dva dny a rybí tuk lžičku tak jednou za 14 dní. Topík ho miluje klidně olíže lžičku jen tak, ani to nemusím míchat do bašty. Jen musím dávat pozor, aby to nezhltul i se lžičkou.
Anonymní
Klidně to může být nedostatkem vápníku, my jsme kdysi museli chodit na kalciovky, Topíkovi se to stalo taky.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:14
- Nahlásit
Anonymní
u těch těžkých plelmen se to bohužel objevuje často, důležité je, aby pejsek nebyl "obézní" ,každé dkg navíc prý hrozně zatěžují klouby
|
joli
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:16
- Nahlásit
mám pocit, že Harykovi je to kilo masa + přílohy málo
Kolik dostává Topík ?
|
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
joli
No nevím kolik je to na kila ale 2x denně takovou misku, no spíš menší lavor. Tak 4x týdně mu do toho fláknu ještě pár syrových vajec.
Před nedávnem sežral manželce mísu těsta na bramborové placky. Báli jsme se, že se z toho pos......, ale nebylo mu vůbec nic. Taky miluje tvaroh rozředěný mlíkem a v tom nastrouhaný jabka, toho by klidně sežral kýbl, kdyby ho dostal.
|
Lea
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
Hele vy mi tu furt děláte chutě
Mám novinu! Jedu pozítří do tý Jugošky s Gábrdlí na ten sex co jsem jí slíbila. Tak od teďka budete držet palce, aby z toho něco bylo!
|
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:46
- Nahlásit
Lea
Tak to budu držet palečky až mi budou modrat.
Jaký chutě ? Neříkej že by sis dala mísu plackovýho těsta nebo kýbl tvarohu ?
|