Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pastevečtí psi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
haha
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:37
- Nahlásit

já na cvičák nechodím s žádnym psem ,ale včera jsme byli u známejch na chalupě i se psy ,trošku se tam pilo blblo a tak,jeden kamarád jako že mě schodí do rybníka ,já vypískla a než jsme stihli něco udělat měl Daga na zádech přitom ten pes byl asi 50 metrů od nás, naštěstí ho jenom poškrábal a prokousl mu bundu, bylo to jen takový lehký varování

joli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:07
- Nahlásit

Dag je tedy dobrý ochránce !!!

Zajímalo by mě kolik váží Dag a kolik váží ten s prokousnutou bundou

# Zasláno: 18 Říj 2005 16:21
- Nahlásit

To je teda fakt že pastevci se s cizíma nemazlí. My máme na plotě varovnou tabulku a přesto už k nám dvakrát do zahrady vlezl takovej vlezlej soused a Topík ho vždycky varovně štípl do zadku pak se mu postavil před obličej a vrčel mu do ksichtu, poprvé míň podruhé už dost hodně. Od té doby i vlezloň zvoní když něco potřebuje.

Lea
# Zasláno: 18 Říj 2005 19:50
- Nahlásit

My jsme taky měli tabulku a někdo nám ji ukrad!
Ale to jenom proto, že vořeši (tak se u nás říká každýmu zvířeti včetně kocoura a morčete) jsou až za druhým plotem.
Já si pamatuju, jak jednou o velikonocích, když k nám přišli koledníci a honili nás po zahradě, tak se naše čuba nějakým způsobem dostala přes plot. Tak si umíte představit co se asi dělo. Ten řev, ta snaha vylézt nám na hrušku... To byl pohled pro bohy. Skončilo to natrženýma kalhotama na zadku (jak lezl na tu hrušeň) a jedním utrženým rukávem a babička musela zašívat (máma to neumí). Tenkrát jako malá holka jsem jenom v tichém úžasu stála a zírala na ty výjevy jak ve zpomaleném filmu než přiběhli naši. Dneska, když si na to vzpomenu, tak mi ještě cukaj koutky

joli
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:10
- Nahlásit

Ahojte,
vy se máte, že už máte hlídače, náš štěník zatím všechny cizí lidi miluje

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:46
- Nahlásit

Já mám doma napůl ovčáka a napůl pastevce - beaucerona - má z každého něco, celkem rád cvičí jako ovčáčtí psi, pokud jde o hlídání a lidi (ty moc nemusí), tak to má zas po pastevcích. Pro mě takový ideální pes

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:49
- Nahlásit

joli
Jak už jsem ti psala-neboj, dej mu čas, vždyť je ještě malinkej. Dospívají klidně až ve 2 letech

Lea
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:50
- Nahlásit

Sem se zapoměla podepsat

haha
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:38
- Nahlásit

joli
pes je docela hubenej je to takovej podvýživa dřív asi moc krmení nepoznal má tak něco kolem 40 kil přesně nevím protože nemám kde ho zvážit ,jinak ten kluk na tý zemi měl asi tak přes 80 .

joli
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:50
- Nahlásit

haha
no horší by to bylo, kdyby to bylo naopak

WhiteWolf
tu rasu vůbec neznám

Lea
# Zasláno: 20 Říj 2005 12:34
- Nahlásit

Ahoj, tak mám smutnodobrou zprávu: Bivojíka už nemáme, dneska jsem ho nechala u jedné moc príma paní, která má takové malé hospodářství a potřebovala tam psa na hlídání. Navíc je to veterinární technička a pomáhá nám, když máme nějaký problém. Zas tak moc to nebolelo, poněvadž se mu tam strašně líbilo a navíc přede mnou utekzpátky k té paní na dvůr, když jsem ho chtěla naložit do auta, protože to on tuze nerad, takže se sám vlastně podfoukl. Tak nevím, co až (a jestli vůbec) mu dojde, co se s ním stalo. No každopádně tam bude mít svoje království na hlídání a nebude se muset handrkovat o místo u plotu s bandou ženských Gabi se opět ujala vlády.
joli
Beauceron (píšu to dobře?) vypadá jako takový mohutnější dobrman, jestli se nepletu? Přesně to, co o něm píše WhiteWolf, ty vlastnosti mě na něm zaujaly, když jsem o něm kdysi četla. Když mě se líbí tolik psů a člověk holt nemůže mít všechno

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:01
- Nahlásit

Už jsem se na toho Beaucerona koukla na internetu, je hezký, ale krátkosrstý, tak nevím, jak by snášel velké mrazy. Ta povaha totiž vypadá velmi dobře, ale jak píše Lea člověk nemůže mít všechny psí rasy

Lea
prodáváte náhubky na šarplanince ? Budu ho muset začít zvykat

Lea
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:12
- Nahlásit

joli
Náhubky na šarp. sice existují, ale jsou dost malý. Zkus na mlaďocha košík na labradora, naše fena dospěla ke kavkazákovi-pes a Bivoj má koš na dogu-psa. Jinak jsme se právě dozvěděli, že je spokojen, vše si již ochc.., tedy označil a s novou paní se zatím moc nebaví (aspoň něco, nevděčník jeden :smirk

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:22
- Nahlásit

Lea

Já jsem si myslela, že koupím už větší / na dospělce / a že mi do něho doroste , ale to je možná blbý nápad. I když na druhou stranu on je už teď pěkný obřík !
Kovový bych nechtěla, ty mi nějak nejsou sympatické a pak jsem viděla hnědé asi nějaký plast to byl, ty jsou levné, ale vydrží to něco? Nejsympatičtější jsou mi kožené, ale ty budou zřejmě drahé a to by se mi zase nechtělo kupovat pořád větší a větší jak Haryk poroste
Co radíš ?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:41
- Nahlásit

joli
plastové jsou malé a pes v nich nedokáže otevřít tlamu (ani nevím jestli se v takových velikostech vyrábějí)
kožené nejsou ani tak drahé jako většinou také menší a psovi se v nich hůř dýchá, pokud ho musí mít ddelší dobu za teplejšího počasí (a ještě se kůže trochu hůř udržuje)
kovové košíky jsou prostě nej

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:45
- Nahlásit

birma

no tos mě moc nepotěšila
on ho bude nosit jen příležitostně, spíš vůbec ! Ale chceme, aby si na něho trochu zvykl a věděl o co jde !

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:50
- Nahlásit

joli
jestli si občas zaslintá ( a to dělá každej pes), tak se mu v plnym koženym akorát tak zapaří tlama a ten koženej z pásků fakt bejvá dělanej tak, že ti psi v tom tlamu moc neotevřou.
Kovovej je nejvzdušnější a vyrábí se (aspoň podle mě) v nejvíc velikostech

Lea
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:51
- Nahlásit

Absolutní´souhlas s Birmou-plastové-blbě tvarované, může se i zapařit kůže a odřít, kožené to samé. Kovové-nejlépe typizované pro psí tlamu (může dýchat s otevřenou, zívat, štěkat, nikdy se nezapaří)

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 15:03
- Nahlásit

tak to budu muset koupit kovové

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:10
- Nahlásit

Lea
"Gabi se opět ujala vlády"
to dcera šéfuje mamuši?

birma
co máš za pejsana ?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:18
- Nahlásit

joli
cane corso

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:25
- Nahlásit

hned se jdu mrknout jak to vypadá, pletu si to totiž s Tosa inu

joli
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:00
- Nahlásit

birma

je to pěkná hafuša
Vždycky jsem měla krátkosrsté pejsany, až teď jsem se pevně rozhodla,že už nikdy víc.............jsou krásní, ale vadilo mi,že jsou prostě všude zapíchnuté chlupy a ani se nedají vysát ale hlavně jsem měla problém v zimě. Venku jsem je nenechávala, měla jsem strach, že jim bude zima! A tak to vždy dopadlo tak, že na podzim si vytvořili pěknou zimní srst a pak ,když se víc ochladilo vzali jsme je domů a začali pelíchat A ještě jsem pak měla obavy, že když je zase vypustím ven - tak se nastydnou !!!!!

Lea
# Zasláno: 21 Říj 2005 09:42
- Nahlásit

joli
Jasňačka že šéfuje, je holt nejen fyzicky silnější, ale hlavně ctižádostivější, tak to chodí. Bivoj je Gábin syn a sotva z něj vyrostl hafan, začal mámu bít taky..to jsou rodinné vztahy, co? Teď je ten dvorek takový prázdný..i když je tam pořád 5 fen, chybí tam ten pořádnej hafan.
S těma chlupama-měli jsme v bytě něm. dogu a bylo to děsný, ty chlupy jsme vymetali ještě rok potom, co už tam nebyla. A taky jsme kvůli ní museli částečně vymalovat, páč její slinty byly taky všude. A v zimě pozor, neber psa třebas na noc do baráku protože mrzne, to hodně lidi dělávaj a pes pak nastydne. Neuvědomí si, že pes celou noc stráví v teple a pak celý den na mrazu. My máme celoročně venku i 2 něm. ovčačky.

joli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:05
- Nahlásit

Lea

To my ho na noc domů nikdy brát nebudem !!!

Právě proto jsme si přídili pořádného huňáče

joli
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 09:17
- Nahlásit

Chodí vaši chlupáči v zimě spát do boudy ? Harryho mamča prý do boudy vůbec nechodila, spala nejčastěji u vchod. dveří / a často měla pod sebou kočku, kterou zahřívala / anebo byla někde na zahradě pod sněhem - jako eskymák

# Zasláno: 23 Říj 2005 09:48
- Nahlásit

joli
Topík se chodil zašít do boudy jen když padal takový ten sníh s deštěm nebo když leje. On není moc rád když je mokrej. Teda v zimě, v létě mu to samozřejmě nevadí, to měl strašně rád když se na něj stříkala voda z hadice. Jinak zimu miluje když napadne sníh tak se v něm pořád válí a žere ho s ohromným gustem, loni se ho tak přežral, že měl tři dny sračku. A taky strašně rád tahá děcka na saních. Žádnej postroj, prostě rafne špagátek do tlamy a letí. A děcka z toho mají psinu, protože sáňky většinou po chvilce převrátí a hromadně se válejí všichni.

Lea
# Zasláno: 23 Říj 2005 13:39
- Nahlásit

Jak se tak ochlazuje, pozoruju, že psiska ožívají. Mají tu zimu prostě mnohem raději než teplo. Když jsme se šarpl. začínali, byli jsem taky v šoku, když jsme naší čubinu nemohli jednoho bílého rána najít. Po chvilce volání se vedle nás zvedla hrouda sněhu, pak se oklepala a čubina stála vedle nás, zívala a koukala co jí budíme
Do boudy zalézají taky když je takové to divné fuj mokré počasí-pořád něco zhora padá nebo kape, nebo obojí dohromady, to dakt asi nemají rádi. Jinak jsou schopni se do jedné boudy nacpat všichni, hlavně když jsou mrazy. Tak si tak říkám, jak tam musí být nádherně teploučko a měkoučko v těch kožíškách, možná by mě k sobě taky pustili...

haha
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:16
- Nahlásit

můj pes nechce bejt sám venku ,jak zavřu dveře tak se je snaží otevřít ,už je máme celý odrápaný ,spí u dveří do ložnice na lině , někdy taky v posteli ale tam dlouho nevydrží

joli
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:41
- Nahlásit

Harry je taky nějak čilejší Ráno vždy pozoruje, ve kterém pokoji se někdo pohybuje. Dneska na mě koukal přes záchodové okno a pak do kuchyně a tak jsem vzala piškotek a šla se s ním přivítat. Jen co jsem otevřala dveře a uviděl mě, dostal " amok " a začal obíhat velké kruhy po celé zahradě To je energie po ránu, to bych taky potřebovala........

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání