| Autor |
Zpráva |
joli
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:21
- Nahlásit
Lea
co je to za akci ? 17.11. mám čas, tak bychom možná vyrazili !
|
Lea
|
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:04
- Nahlásit
Sraz i s pejsky je na parkovišti u Řípu v 10:30. Jde se nahoru a dolů a kdo se bude cítit tak ještě pěšky do Vražkova na střelnici, kde je naše hospůdka. Celkem by to byly asi 4 km. Kdo by šel tuto delší variantu, po pěším doražení do hospůdky bude odvezen pro své auto pod Říp. Už to jednou bylo, a docela to mělo úspěch
Pak se ještě koná bonitace.
Tak když budeš mít chuť, tak doražte, já půjdu určitě ale ještě nevím které zvíře vezmu.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:47
- Nahlásit
Asi se rozhodnu podle počasí, časově mi to zatím vyhovuje
To bude Haryk na větvi , když uvidí tolik šarplaninců
Myslíš, že se vás sejde hodně ? A nebude vadit, že nejsme v klubu?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:54
- Nahlásit
Lea
Já teda nemám s pastevci nic společnýho, jen jsem chtěla pochválit Váš obchod
Na nějakém jiném fóru jsi psala, že máte chovatelskou stanici a odkaz na klub, tak jsem tam mrkla a ejhle, jedna adresa je mi povědomá. Sice k vám už nechodím moc často (odstěhovali jsme se na druhý konec Prahy), ale když mám cestu kolem, vždycky se zastavím
|
Lea
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:18
- Nahlásit
Mel
díky za pochvalu
Jinak náš obchod se rozrostl, zrušili jsme přední zahrádku a zastavěli obchodem, ještě doděláváme, tak nás potěší vaše další návštěva
|
Lea
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:20
- Nahlásit
joli
jasně že neva, a nechceš se přihlásit? Příští rok bude velká oslava 20.výročí založení klubu, bude jednak výroční klubovka, kde plánujeme program a moderování nějakou známou tváří a potom ještě něco jako ples či tak něco, bez nutnosti plesových rób
|
joli
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:28
- Nahlásit
máte nějaké klubové stránky? Koukala jsem se na sarplaninac.cz a tam o té akci nic není
|
Lea
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:32
- Nahlásit
joli
Mňo, občas nám zaspí správce webowek
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 10:04
- Nahlásit
Lea
ještě bych chtěla reagovat na bobule, můj favorit je taky Nutram a co říkáš na Calibru ?
Jo a pak mám ještě jednu otázku, nemám totiž zkušenosti s chlupáčemi, Haryk má ty chlupy v pár místech takové zcupované, to už nikdy nerozčešu , co s tím ? ustřihnout ?
|
Lea
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 10:09
- Nahlásit
joli
Calibra je české krmení a cena té kvalitě neodpovídá. Nekrmila bych. Hrůza je, že to nabízejí veterináři.
Dredy ufiknout a hledět ať už se nedělají
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 10:41
- Nahlásit
Lea
Dredy tedy ufiknu ! Normálně nůžkama anebo si mám na to něco spec. koupit ?
A co dělat, aby se už nedělaly ? Mám ho každý den česat? Já myslela, že teď na zimu ho moc vyčesávat nemám , já ho jen tak trochu sem tam pročísnu, ale spíš jen pro formu, aby si na to zvykal
Jsem amatér, měla jsem vždy krátkosrsté psy
|
Lea
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 12:27
- Nahlásit
Dredy tedy ufikni čím chceš s tím už nic nenaděláš.
Vyčesávat celý pes nemusíš, to stačí při výměně srsti,aby rychleji narostla nová a psa ta stará vypadávající srst někdy svědí, tak aby se zbytečně nedrbal.
Ty dredy se dělají v místech, kde je srst nejjemnější, tzn. pod ušima, v "podpaží", na kalhotkách a na ocase. Tak tam to akorát hlídat. Jo a taky na břichu
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 15:47
- Nahlásit
Lea
přesně tam se mu udělaly
"Tak tam to akorát hlídat" - tím myslíš co ? Tam pravidelně česat? Každý den ?
Promiň ty stupidní otázky, ale já fakt nevím
|
Lea
|
# Zasláno: 28 Říj 2005 17:05
- Nahlásit
Občas tam zajeď hřebenem, při mazlení a tak. Já jsem taky dnes u Gabi našla jeden pěkný za uchem
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2005 17:57
- Nahlásit
Za každým uchem měl jeden, a tak jsem mu je ušmikla a už je zase fešák !!!!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2005 16:23
- Nahlásit
Lea
koukala jsem na klubové stránky a je tam spousta fotek z klubové výstavy v Litoměřicích . Nejste tam někde s vašima hafanama?
|
Lea
|
# Zasláno: 29 Říj 2005 16:50
- Nahlásit
Teď bych se musela taky kouknout, ale my osobně tam nejsme, protože jsme nevystavovali, jen pomáhali s organizací.
Určitě tam ale najdeš feny Gobi Bělohorská lípa a Giga Běl. lípa, tak to jsou od nás, od Ley.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 14:26
- Nahlásit
Lea
u fotek nejsou popisky, takže nikoho nemám šanci poznat.
Konečně nám dorazily PP a tak znám taťku Haryka, je to taky moravák, takže ho asi znát nebudeš: Laza 1 / děda Zoro Vujanski a babča Hera/
|
joli
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 20:47
- Nahlásit
Přátelé pastevců, kde jste ???
|
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:22
- Nahlásit
Ja su tady. Je něco nového ve světě huňatých nádher ? Náš Topík je hrdina ulice protože v noci vyděsil zloděje co šmejdil u sousedů tak, že sám prosil policajty ať už ho co nejrychleji odvezou. Máme totiž se sousedy zahradu spojenou vrátky, který se nezamykají, abychom nemuseli kvůli kafi chodit na okolo. Top uslyšel nebo ucítil vedle někoho, kdo tam nepatří, vrátka si otevřel a bafnul lumpovi do ksichtu. Pak jen vrčel a cenil zuby. Zato zloděj začal volat o pomoc a tak jsme mu vyhověli, zavolali plicajty a ti ho zachránili. A tak už tři dny snášejí sousedi psovi laskominy všeho druhu a pes žere a žere a žere.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:35
- Nahlásit
No Topík je skvělej !!! A nic mu neudělal ? Jen vrčel ?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:51
- Nahlásit
joli
Naštěstí ho nekous. Ale dovedeš si to představit? jdeš na lup a najednou proti tobě stojí bestie s krví podlitýma očima a v obličeji cítíš jeho dech a takové zvláštní mručení. Já byt na místě zlodeje tak se pos..... Ale kdyby se lump nějak oháněl asi by ho užral. On měl štěstí, že ztuhnul a ani se nehnul. A dokud se nehýbá tak náš kraken nemá potřebu kousat. A náš hokkaiďák to všechno prospal v posteli.
|
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:52
- Nahlásit
já sem se zapoměl přihlásit
|
joli
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 07:37
- Nahlásit
Já jsem si to právě představovala, že to pro toho zloděje muselo být pěkné překvápko ! Nasr..ého stokilového Topíka určitě nečekal
Teď se vám zloději vyhnou obloukem !
|
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:07
- Nahlásit
joli
Nevím ale psa asi nečekal, my máme plot oblepenej cedulkama ,,objekt střežen stokilovým kavkazanem" a zloději zřejmě čekají na nějakého tlustého člena čečenských extrémistů a žijou v pocitu že otylou ruskou gorilu bez problémů přeperou. Ovšem slintající zuřivý medvěd jehož zářivě bílé tesáky nabývají ve tmě oludných rozměrů je nad jejich síly. U nás se krade hodně, proto jsme si medvídka pořídili.
|
Lea
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 12:20
- Nahlásit
Ahoj, já se taky hlásím. U nás co nového? Jo, Lea má zánět močových cest a já jsem to věděla dopředu, že něco bude, páč jí při tý operaci kvůli epidurálu vyholili půlku zad, což teda nechápu jestli je to vůbec nutný, tak má skoro dva měsíce holá záda a břicho. Tak musí baštit pilule, ale jinak dobrý. Taky se tu jednou rozebíralo, jak odchytit moč u feny-takže to nebylo nic strašnýho: vzala jsem pekáček, ve kterém obvykle děláme tiramisu a prostě jí ho tam podstrčila a bylo to. Tak to kdybyste to někdo nedejbože musel taky řešit, i když chlapi to mají stejně jednodušší Jinak dneska byl divnej den. Šla jsem ven se "starejma" (Lea a Gabi, ty kdyby mě slyšely...) a holky si hrajou a honí se a najednou Lea zakvičí a skáče ke mě po třech.A jéje, říkám si, ty si snad nedáš pokoj. No nic jí nebylo, rozchodila to. Pak jdu s malou Čejenkou a hrajeme si na louce s míčkem a najednou začne řvát a zase po třech. Si říkám, že to je snad sranda, nicméně to rozchodila a že si bude hrát dál. Za dvě minuty zase leží a řve a že se asi ani nepostaví. To už jsem šla do vrtule, pak vstala a pajdala zas na druhou nohu. Tak jsem šla domů, po cestě se to zlepšilo, tak fakt nevím, co se dneska dělo
To je teda šikovnej Topík, to gratululuju a ještě jsem se musela smát tomu stokilovýmu Čečencovi
Já už jsem tu taky vprávěla, jak jedna naše čubina vyštěkala sousedům zloděje ve sklepě, ale kafový vrátka nemáme. Ale od té doby už nenadávají že naši psi štěkají.
joli
Já mám tak nějak přehled o všech chovných psech a fenách u nás, to se pořád dá, zas tolik šarplaninců u nás není. Laza I vyhrál loni na speciálce v Luhačovicích ve psech, ale porazila ho fena od nás,Giga, dcera Ley, v souboji o celkového vítěze (BOB).
Zatim a koukej přijít na Říp!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:15
- Nahlásit
Musím opět zopakovat, že vám ty vaše hlídače závidííííím
Už připravuji manžela,že si časem pořídíme ještě jednoho pejsana abychom měli pořád aspoň jednoho hlídače !!!
Právě proto jsem vyzvídala, jak se pejsani snášejí.....Jestli je lepší si pořídit druhého dřív anebo až Haryk bude dědek...No ještě uvidím jak se nám podaří či nepodaří vychovat Haryka...
|
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:33
- Nahlásit
joli
Určitě taky bude hlídat, ti pastevci to mají v sobě. Akorát sedmiměsíční štěndo je takový batole hravý. já myslím že všechno časem přijde.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:47
- Nahlásit
Kdy začal hlídat Topík ? Haryk totiž miluje všechny cizí lidi, není ani trochu nedůvěřivý....
Lea
Tak ty znáš taťku Haryka? Je hodně velký? Má barvu jak Bivoj? / Jak se má Bivoj v novém domově? / a co myslíš kolik bude v dospělosti vážit? Teď má asi 40kg a v kohoutku je vyšší než náš kuch. stůl a ten je 72 cm.... Snad nebude vážit víc než já?!?!
|
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:52
- Nahlásit
joli
No tak kolem roku a půl začal projevovat majetnické sklony a nepustil do vrátek třeba pošťáka. Ale na naše známé, které zná od malinka a co nás často navštěvují je velmi přátelský a vždycky je s nadšením vítá, protože mu pokaždé něco donesou.
|