Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pastevečtí psi
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Lea
# Zasláno: 12 Říj 2005 19:04
- Nahlásit

Jelikož jsme v tématu "prosím o radu" narazili na téma pasteveckých plemen psů (šarplaninci, kavkazáci, středoasijati...)a ježto jsou to plemena příbuzná, tak sem můžete vkládat své zkušenosti a zážitky s těmito nádhernými a zajímavými tvory...

haha
# Zasláno: 12 Říj 2005 20:06
- Nahlásit

já mám se svým Dagem zkušenosti jenom dobré,je to moudrý velice inteligentní tvor,připadá mi že naprosto chápe všechno co mu říkám,nejradši spí v kuchyni na stole aby viděl z okna ven,no a v noci ho mám v posteli ,když jsem ho viděla prvně byl to dospělej pes kterýho se všichni báli ,ale během pár minut pochopil že buď půjde se mnou nebo půjde na utracení,od začátku s ním nebyl problém,občas vyjede na ostatní psy ale není to nic strašnýho jen takový ujasnění kdo je doma pánem,lidi sice rád nemá ale dokáže je přezírat pokud ho přímo neotravují,je to takovej můj mazánek,trošku mu nadržuju nad ostatníma i když vím že by se to nemělo

Lea
# Zasláno: 12 Říj 2005 21:06
- Nahlásit

Ty máš středoasiata že jo? to s tím stolem je dobrý, maj rádi vyvýšená místa. my je máme venku, domů chodí rádi, ale jen tak spíš na kontrolu a něco dobrýho ulovit, pobejt a pak jsou radši venku.
Jak jsi k němu přišla? vypadá to, že je zatím nějaký příběh..

haha
# Zasláno: 12 Říj 2005 21:21
- Nahlásit

mám, příběh nic moc ,dostala jsem ho od cikánů měl jim hlídat autovrakoviště,přivedla jim ho tam jedna cikánka že ho doma nemůžou mít že by je vyhodili z baráku,tak ho nechala na tom vrakovišti, byl uvázanej na řetězu u auta s košem a všichni se ho báli, mě se vždycky tihle psi strašně líbili, zrovna jsem tam sháněla něco na auto,tak jsem na něj začala mluvit a on tak rozumně koukal, no a ten chlápek jestli chci ať si ho vezmu nebo že ho dají zabít že ho tam nechce,no a ten pes jako kdyby to chápal se nechal připnout na vodítko a normálně šel,ani nevim jak mu říkali, já mu začala říkat Dag, pár dní jsem mu ten koš nechala a krmila jsem ho přes něj ale zvyknul si na mě strašně rychle, bála jsem se když jsem ho brala domů že mi zabije některýho ze psů ,měla jsem tehdy dva ,ale kupodivu jim ani nic nedělal ,byl rád že dostal najíst a že už nemusel bejt na řetězu,vůbec není zlej jen nevěří lidem, bůhví co s ním taky dělali.

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:04
- Nahlásit

Ahojte,
tak jsem napsala příspěvek, ťukla na poslat zprávu a nic se nestalo. Takže píšu znova
Mám 6,5 měsíčního šarplanince a ten teda nechce být vůbec doma. V létě se sice chodil chladit do koupelny
Teď přes den sem tam dovnitř vejde, ale večer, když se setmí tak už ho do baráku nikdo nedostane , asi má tak silně vyvinutý smysl pro hlídání, nebo co to je....
Jinak nám začalo "období ježků" - teď tři noci po sobě nás vzbudil šílený štěkot a tak jsme vyrazili ve dvě v noci v pyžamu odnést ježka co nejdál....

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:15
- Nahlásit

haha
takže ani nevíš věk ?

Lea
Koukala jsem na tu vaši fešandu, má krásně mohutnou hlavu, škoda, že tam není vyfocená celá!
Takže vy teď máte 4 fenky? A neperou se? A kolik váží? A co sousedi, nejsou moc uštěkané? To je otázek, co ?

Lea
# Zasláno: 13 Říj 2005 18:44
- Nahlásit

Ahoj, máme: Leu 7 let, Gabi je její dcera, kterou jsme jako štěně normálně prodali, ale byla nám vrácena z všelijakých důvodů a v dost hrozném stavu ve 4 měsících. V 11 měs, jsme ji dali známým, kteří již šarpl. měli, ale když jí byly 2 roky, paní začala brečet (doslova), že jí Gábinka hospodaří na zahrádce a to nevhodným způsobem (prostě jí zdemolovala čerstvě vysázenou zahrádku). Radši jsme si jí vzali a bylo. Pak je tu Gabin syn Harun 1 a 1/2 roku, kterého jsme zatím neprodali, protože měl operované lokty a potřebuje zvláštní péči (kloubní preparáty a nesmí ztloustnout, toť vše). Takže kdyby měl někdo zájem o hlídacího nádherného žlutého psa...to jen tak mimochodem.
A další je náš mazánek, 4 měs. fenka Cheyenne Basten (Čejenka). Ta se narodila také Gabi jako jediná ve vrhu a ještě po psovi z Jug., po kterém jiná fena nikdy nezabřezla. Tak to je jasný, že jsme si ji museli nechat. Jinak máme ještě dvě NO, tedy táta, který s nima dělá sport. kynologii. A 2ks čivavy.
Takže na dvoře máme 5 fen, které ne že se občas na sebe nevytahujou, ale nikdy to není nic vážného. Dokud tam nebyl pes, tak byly úplně v klidu. Harun (Bivoj) nám tam holt komplikuje vztahy.
Tak se sousedy je to tak: před dávnými lety na štěkání naší jedné feny nadávali jak špačci. Jednoho večera slyšíme neobvykle silné a úplně jiné štěkání. Naše Ajšulka těmto sousedám vyštěkala zloděje ve sklepě. Od té doby je klid. Ale je fakt, že sousedy máme asi dost toleratní a dobré vztahy musíme udržovat.
Jo ještě k tomu tahání za psy-zkus prudce škubnout, ale jen tak, abys upoutala pozornost na sebe a okamžitě psa něčím zaujmout. Třeba pamlskem, neboj, v této chvíli už to není odměna za nežádoucí chování, je to odměna za to, že vnímá tebe a ne toho psa (ono totiž u těchto psů je pouhé vnímání pána důvod k odměně). Ale šarpl. už jsou takoví, jdou po psech. U nás pouze Lea nikdy po psech nešla a je to vyjímka. ostatní musím hlídat.
Hodila bych sem fotky, ale nemám ani http, a jen dát sem soubor to asi nejde co? jsem poněkud v PC málo vzdělaná, tak se omlouvám za blbý dotaz.

Lea
# Zasláno: 13 Říj 2005 18:49
- Nahlásit

jo zapoměla jsem-Gabi jsou 4 roky a Bivoj je zadarmo do těch nejbáječnějších a nejzodpovědnějších rukou

haha
# Zasláno: 13 Říj 2005 20:01
- Nahlásit

joli
přesně nevim něco kolem 4 let ,možná víc nebo míŇ určoval to vet takže je to fakt přibližně

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 20:17
- Nahlásit

Lea
S těma obrázkama ti neporadím, jsem taktéž PC nevzdělaná

Dík za radu s tím vodítkem, vyzkoušíme !
K těm úžasným vlastnostem Haryka patří to, že nic nedemoluje !!!
Jednou týdně jezdíme do Prahy a to jsme ho zavírali doma na 7 hod. a on nic nezničil a to jsme nechali otevřené všechny dveře do všech pokojů! Zázrak
A venku taky nic neničí. On má ty "hlídací povinnosti" a tak nemá čas na blbosti

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 20:29
- Nahlásit

Lea

Fotky dat tu do galerie a bud dat link na tu galeriu alebo priamo vlozit fotku podla popisu na http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =1213&page=0

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:19
- Nahlásit

první pokus o fotku

http://www.cz-pes.cz/gallery/1129230061_b5.jpg

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

joli
je to dobre, skus vlozit tu adresu medzi tieto tagy
[img] http://www.cz-pes.cz/gallery/1129230061_b5.jpg [/img]
Zmaz tie volne miesta pred http a za .jpg a toto vlozi fotku priamo sem

Inak je nadherny

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:29
- Nahlásit

druhý pokus

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:30
- Nahlásit

joli

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:31
- Nahlásit

vyšlo to

/ trvalo mi to ale přes hodinu /

Lea
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:56
- Nahlásit

[img]http:www.cz-pes.cz/gallery/Harun.jpg[/img]

Tak teď to zkouším já, nevím jestli jsem to dobře pochopila..

Lea
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:57
- Nahlásit

No tak jsem tady největší talent. Nevím co mám dát jako o adresu té fotky?

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 23:14 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea
Adresa je taka, ze kliknes na obrazok a pravym tlacitkom mysi kliknes a zobrazis vlastnosti. Tam je uvedena tato cesta

[img] http://www.cz-pes.cz/gallery/1129235359_harun.jpg [/img]
Nabuduce je vhodnejsie tam dat mensie fotky
Vysledok po zmazani zbytocnych medzier:

Lea
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:49
- Nahlásit

Piggie díky, tohle ale je snad nejmenší fotka,kterou mám a je to proto, že je naskenovaná. Všechno mám přenesené z foťáku a má to okolo 800Kb. Tak nevím ,jestli se dají nějak zmenšit.

No tak pesův zadek, taky není špatný ne?

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Upravit to mozes nejaky programom na upravu obrazkov. Foma si mozes nechat tie naskenovane velke a na stranku davaj mensie, aby si ich clovek mohol pohodlne na obrazovke zobrazit. Tak 800x600 myslim viac netreba. Najlepsi programik a je zadarmo je IrfanView http://www.irfanview.com/

A fotku som dala len tu z nahladu, lebo bola naozaj velmi velka na forum Nevadi dufam?

A tiez som si vsimla, ze v galerii mas dva rovnake obrazky, tak sa na to pozri

joli
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:21
- Nahlásit

Zadek je úžasný , ale předek je taky super !

Ty fotky je třeba zmenšit, ale na to potřebuješ spec. program.Mě ho manžel nainstaloval, takže machruji, že to umím !

No na procházky jsme chodili max. na hodinku, ale teď jsme je ještě zkrátili, začínal trochu poposedávat, tak aby se nepřepínal! Vet říkal, že strašně narostl a dáváme mu něco na klouby, myslím chondron se to jmenuje. Myslíš, že hoďka je moc?
Čím pejsany krmíte?

Lea
# Zasláno: 14 Říj 2005 15:17
- Nahlásit

To není tak jednoduché-nejdřív bych si potřebovala nainstalovat domů toho manžílka, který mi pak nainstaluje ten prográmek
Když ti poposedává na vycházkách, tak je to moc. Lepší je jít na kratší, ale třebas tam, kde je hodně podnětů (na hlavní ulici, projet se MHD atd.)
Jestli chceš znát značky granulí, tak to bude potíž vyjmenovat, máme totiž obchod pro pejsky a v něm spoustu granulek. Hodně doporučujeme Nutram. Malá dostává Nutram pro šť. vel.plemen. Na dospělých někdy musíme vyzkoušet novou značku co koupíme do obchodu, ale zatím to přežívají a jsou v pohoděNic nekvalitního jim ale nikdy nedáme. Krmíme 2x denně. A můžu se zeptat na taťku a mamku Harryho?

joli
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 16:47
- Nahlásit

Mamča je:
BRELA z Moštěnského dvora
narozena: 28.8.2001 RTG: 0/0 BK: DEHbJcMa/X V: výborná
otec: Basko matka: Paolina od Drndarskog
taťku nevím
já ho zapomněla, jen vím,že byl taky 0/0 a prý je světlý. PP jsme ještě nedostali, ztratil naší adresu, my se teď ozvali, tak snad je brzy dostanem!
My ale chovat nechceme, tak je to celkem fuk
máme Harryka pro radost a na hlídání.....
Co myslíš , kdy začne hlídat? On teda hlídá, ale ježky, bažanty, holuby...atd. A lidi má zatím všechny rád

Lea
# Zasláno: 14 Říj 2005 20:42
- Nahlásit

Ať si hlídá co chce, na něčem si to musí nacvičit Ale teď je ještě úplný mimino, dejte mu čas klidně do dvou let.
Jednou se mi stala taková "hlídací událost": někam jsem odjela autem a zřejmě jsem špatně zavřela vrata. A když přijíždím vidím naše dvě feny, Gabi a Leu. Lea sedí ve vratech a štěká a Gabi pobíhá před nimi a taky štěká. A dráha jejího pobíhání byla přesně od jedné hranice našeho plotu ke druhé. Veškerý provoz v ulici se pochopitelně odehrával na druhé straně. Pryč jsem byla tak hodinu. Feny nikam neutekly a pouze hlídaly to svoje a nikoho zbytečně nenapadly. A ještě přitom dodržely hierarchii-ta podřízená seděla jen ve vratech. Sousedi na to koukali, celkem se bavili a prý to holky takhle provozovaly celou tu hodinu.
Gabi se mi jednou utrhla z vodítka na výstavě v Čes. Bud. Přivázala jsem ji u stromu, kdo to tam zná, tak blízko rybníka. Byla jsen ještě s Leou na závěrečných soutěžích. A milá Gábinka se zřejmě nudila, tak přetrhla karabinu (jaký problém, že?)a jala se vyprovázet všechny okolojdoucí psy se svými páníky až k bráně. Když zrovna po cestě nikdo nešel, v klidu se vrátila k tomu stromu, kdy byla původně uvázaná. Takže místo aby vlítla do davu a udělala tam tóčo, tak nacvičovala tohleto číslo. Vyprávěl mi to strážný u brány a nevim proč se tvářil tak nějak vyděšeně Vůbec Gábi je číslo, ta když někam přijde tak se něco stane. Šarplaninci jsou velmi samostatní a obzvláště do hlídání si nenechají mluvit, to je jejich job.
Takže užívejte si dětství vašeho Harryka a on si jednou poradí

joli
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 09:36
- Nahlásit

My jsme před Harykem měli fenku am. buldoka a ta byla fakt úžasná. Super hlídač. A mám podobný příběh, chtěli jsme udělat nový plot, starý jsme strhli a nový ještě nebyl, tak jsme tam dali takový provizorní dřevěný, co používají lesáci. A přišla vichřice a celý plot lehl /jak karty /. Já přijdu domů a fenča sedí uprostřed dvoru a hlídá !!!! A to jsme bydleli na návsí, takže kolem pozemku byl dost velký provoz. Ona prostě nikdy neopustila pozemek. Jenže já si myslím, že to je vlastnost fenek. U psů si nejsem jistá......

Odjíždím do Lednice na sraz ze školy, tak pa

Lea
# Zasláno: 15 Říj 2005 09:58
- Nahlásit

Tak že bychom to vyzkoušeli? Otevřu vrata a posadím tam našeho Bivoje a budu se koukat z okna

# Zasláno: 15 Říj 2005 10:51
- Nahlásit

Já mám teda kavkazana psa a ten hlídá uplně stejně. Kolikrát děcka vytáhnou kola, jdou si jezdit a vrata zůstanou dokořán. A Topík se vyvalí do vrat a hlídá. Ještě nikdy sám nevylezl ven a nikdo si nedovolil vlézt dovnitř. Pokud chce někdo vejít, vždycky zazvoní i když je otevřeno. Huňatec ve vratech budí respekt.

Lea
# Zasláno: 15 Říj 2005 19:32
- Nahlásit

No, tak já to s tim Bivojem radši zkušet nebudu, toleranci okolí a sousedů není přeci jen radno pokoušet.
Chodilil jste někdo se svým K,SA nebo Š na cvičák? Já to zkoušela a pak mě to přestalo bavit, protože tam s náma zacházeli jak s ovčáčky, boxery atd.
Neumím si např. představit moje psy revírovat...
A nemohli pochopit, že balonek prostě motivací pro mé psy není..

joli
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 12:57
- Nahlásit

To mě Topík potěšil, že u psů to může být stejné jako u fenek.

Na cvičák se nechystám, nechci mít ze psa cvičenou opičku
Nechci se nikoho dotknout, ale já myslím, že pes má mít vlastní inteligenci a podle toho jednat a ne čekat na povel. Mám známého s NO a ten vůbec nehlídá, ale když přijde páníček a dá povel , tak začne hlídat.....prostě bez povelu je ztracenej

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání