Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:09
- Nahlásit

Fajka
Já to tehdy o akiťácích četla. Děs běs, skoro každý plemeno má svý lahůdky A samozřejmě i pesan se špatnou štítnou,může mít další problémy odrážející se v srsti

brookbank
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:11
- Nahlásit

ano, štítnou žlázu má nemocnou, řeším to už víc jak pul roku, taky se do toho cpalo spoustu peněz, alergie, ekzemy atd a až po víc jak roce se na to došlo, změnou veta dvoje kontrolní odběry po 3 měs jsou konečně v normě.

na odkaz kouknu.

na to hárání jsem se ptala, ale jemu se to objevilo asi měsíc po tom co dohárala takže by to prý nemělo mít spojitost a hlavně on to hárání ani moc neprožíval

Achj,tohle je nejhorší,když je pes zjevně nemocný,ale nemůžou přijít na to,co mu vlastně je to je pravda

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:12
- Nahlásit

jana33
A samozřejmě i pesan se špatnou štítnou,může mít další problémy odrážející se v srsti
jj souhlas..převedeno na mě taky mám problém se štítnou žlázou a když si nevemu prášky a že já sem děsněj bordelář na tohle tak první podlě čeho poznám že není vše ok, že mě začnou vypadávat vlasy víc než normálně

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:14
- Nahlásit

brookbank
alergie, ekzemy atd a až po víc jak roce se na to došlo
ahá já myslela že právě se nepřišlo ještě na to co to je...tak pokud je diagnoza jasná tak přeju ať se brzo dá dokupy a je vpořádku a už mlčím mlčím a padám

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:51 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Mira A
Tak ti držím palce,ať se dílo daří,už se těším na počteníčko.
Jinak píšeš,že jste Brůču vyplavili,hele neblbni,může být ještě trochu otevřená,riskuješ zánět.Fena by se v březosti koupat neměla.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:40
- Nahlásit

Ahoj,
tak jsem si četla na netu, co se zkouší na OVVR a chtěla jsem se zeptat, jestli mi někdo neporadíte, jak nacvičit, aby psovi nevadil výstřel z pistole. Asi to budem nacvičovat časem na cvičáku, ale já jsem se chtěla už do předu připravit, protože mám hrozný poděsy a určitě by je při tý první ráně trefil šlak nebo by aspoň vzali paly někam do neznáma. A taky jsem uplně nepochopila ten "NOS", jak se to prověřuje? Dík moc za odpověd

Mira A
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:47
- Nahlásit

Zuzana T
Mas pravdu, koupat by se nemela. Bylo to v nedeli, jak bylo to hrozne vedro....

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:03
- Nahlásit

zuzanarosakova
To zalezi na tom, jestli se ted ran bojej nebo ne. My s tim nemeli problem, takze jsme tak preventivne trenovali od malicka obcas s petardama - vyrazis na pole, psa nechas at si beha pred tebou jak se mu chce a behem chuze za sebe hodis petardu. A jdes dal jako by nic, pokud pes reaguje, nijak si ho nevsimas, proste pohoda, jako by zadna rana nebyla a pokracujes v chuzi.
Blby je, pokud uz ted maji strachovy reakce. Jak reagujou na bourku treba? Pak je to tezsi a musi se trenovat vsim moznym, treba i tak, ze nechas doma obcas neco spadnout na zem, aby si zvykli, ze rany nic nedelaj. Ale jsou i psi, co se treba bourky bojej a strelby ne, je to individualni.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:07
- Nahlásit

Jo a ten nos, mam ty OVVR ted cerstvy, takze budu za chytrou ;) - rozhodci pohodi na louce srnci sparek (mozna i neco jinyho se muze, to nevim, ale neni to dulezity) tak, aby to pes nevidel a ty ho pak vypustis proti vetru smerem kde ten sparek je a posuzuje se jak pes navetri, jak hleda a jestli najde co ma.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:08
- Nahlásit

zuzanarosakova
Většina retrieverů má vrozenej klid před výstřelem. Ale samozřejmě nemusí. My třeba zkusili střelbu až týden před veverkama, nepředpokládala jsem,že by tam mohl být problém a nebyl. Jak ti psi reagují na bouřku,ohňostroj? Jestli jsou v pohodě, tak jim ani střelba vadit nebude. Zkoušet to můžeš buď s petardou nebo signální pistolí,ale to je pro tebe asi zbytečný kupovat.
Nos - ve vyšší krytině je pohozenej aport - buď srnčí spárky (KCHLS) nebo bažant (RK) a ty vypustíš psa s povelem hledej. Rozhodčí hodnotí,jak pes pracuje nosem. Přinést to nemusí,ale pokud přinese, má pes rovnou hotový i aport z terénu

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:10
- Nahlásit

jana33
díky. Bouřky se nebojej, ale jednou jsme šli po poli a nad námi byl balon, celkem nízko. Pak najednou pustil ten horkej vzduch, aby se vznesl a Rocky se strašně lekl a zdrhal, že jsem myslela, že už ho nikdy neuvidim. Tak zkusim ty petardy.

a k tomu nosu, to si asi nemůžu zvolit, co tam bude pohozený že ne? Já mám totiž strašnou fobii z ptáků, viděla jsem fotky, jak psi nosej toho bažanta a nedokážu si představit, že bych to od něj přebrala

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:12
- Nahlásit

Kaccka
posuzuje se jak pes navetri, jak hleda a jestli najde co ma.

to znamená, že k tomu musí dojít a vzít to do tlamy nebo jen k tomu dojít?

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:13 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Můžeš, resp. když půjdeš na zkoušky od KCHLS tak tam zvěř nebude, budou tam ty spárky. A vzít to nemusí,jak jsem psala,když ti to přinese,budete mít hotový aport v terénu,když ne,tak se nic neděje a uděláte aport zvlášť
Jestli jim nevadí ani ohnostroje,tak by neměl být problém

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:45
- Nahlásit

jana33
no tak sláva, ty hnáty, to bych ještě zvládla. a co ta ochota k práci? To jako že musí ty povely plnit radostně ? To teda nevim nevim

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:54
- Nahlásit

Ochotu k práci máš na vodě, jinými slovy,že ti jde pes rád a ochotně do hluboký vody. Jinak je kontakt s vůdcem - jak tě vnímá a vrozená chut k práci - celkový projev, jestli to pes dělá rád, aktivně, prostě aby se tam netáhl jako lemra

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:27
- Nahlásit

jana33
aby se tam netáhl jako lemra

to on se netáhne, akorát je trochu nasranej. Baví ho to asi tak 5 minut a pak je vooootrááávenej a povely plní stylem " tak já to teda udělám, ale ať je ten vopruz rychle hotovej"

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:09
- Nahlásit

zuzanarosakova
I aporty?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:30
- Nahlásit

jana33
I aporty?

aport ho baví tak 3x - 4x. Ale hrozně to záleží na jeho momentální náladě. Třeba, když jde jako druhej cvičit (když jdu první s Rambíkem a on musí čekat sám na zahradě), tak pak je nasranej a nic ho nebaví nebo prostě mu něco přelítne přez nos a nechce a nechce. A někdy je zase uplně super a baví ho to. Třeba na cvičáku ho to baví víc, když jsme tam sami a nejsou tam s náma přítel s Rambíkem. Nevim, kdo se vněm má vyznat Když vidim, že je otrávenej nebo hrozně roztěkanej, tak cvičim jen to, co už dobře umí, abych si to ostatní nezkazila. Nevim, je to dobře?

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:36
- Nahlásit

zuzanarosakova
Chceš s ním někdy dělat něco víc nebo ne? Jestli ne,tak bych se na lámání přes koleno vybodla. Ale jinak je to divný, většina psů se může přetrhnout,když má konkurenci

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:51
- Nahlásit

Ahoj všem!!
Tak jsem se právě vrátila z matičky Prahy, řeknu Vám, zlatá naše vesnice - bydlet bych tam nemohla. Rozhodně ne někde v centru.

Vyrazili jsme jako dámská jízdana nákupy na svatbu - já jsem si koupila ještě krátké šatky na převlečení po půlnoci, švarová a mamka taky šatky a boty.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:54
- Nahlásit

bilksa
No teda,vy budete kočky!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:56
- Nahlásit

zuzanarosakova
Na stránkách KCHLS a myslím i na RK jsou nabídky výcvikových víkendů a týdenních pobytů,kde se psi připravují na OVVr a mnohde se i konají na závěr kurzu - zkus se nějakého zúčasnit.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:01
- Nahlásit

jana33
Chceš s ním někdy dělat něco víc nebo ne? Jestli ne,tak bych se na lámání přes koleno vybodla. Ale jinak je to divný, většina psů se může přetrhnout,když má konkurenci

nic extra s nim dělat nechci nebo teda netrvám na tom. Chci s nim dělat to, co ho bude bavit. Jinak s tou konkurencí, myslim si že ho Rambík dost šikanoval než přišli k nám, byli sami v kotci, nikdo je moc nerešil. Já to hlídám, ale do teď Když se mazlim s Rockym, tak se mezi nás snaží Rambo narvat. A Rocky se okamžitě vzdá a odejde, když by měli o něco soutěžit. Tak možná proto ho to baví víc, když jsme sami.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:02
- Nahlásit

Zuzana T
Já vim, když to je blbý, že mám dva psy a nikdo se mnou na ten kurz nechce jet

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:04
- Nahlásit

zuzanarosakova
Já na táboře také cvičila dva psy.Na našem táboře se cvičilo na dvě směny a já chodila na obě,psy jsem prostřídala z auta - je to náročné,hlavně na tebe,ale dá se to.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:07
- Nahlásit

Zuzana T
myslela jsem na to. Na cvičáku, kam chodíme, pořádají tábor a řekli mi, že sama s dvěma psama je to blbý, že si mám sehnat nějakou kamarádku, ale zatim se nikdo moc nehrne..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:16
- Nahlásit

zuzanarosakova
A jako proč,aby cvičila s tím druhým nebo ,že se necvičí na dvě směny?No je fakt,že já cvičila vždycky jednoho veverkáře a jednoho pokročilého.Dva elévy ještě ne.
Ale nemyslím si,že by tvoji psi zvládli cvičit s někým jiným ve tvé přítomnosti.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:31
- Nahlásit

Zuzana T
spíš, aby toho druhýho podržela nebo s nim šla zatím někam na procházku. Teď si nejsem jistá, jestli se tam cvičí na dvě směny. Jinak Rambo na cvičáku cvičí s přítelem (když teda ten má jednou za 100let čas) a já s Rockym a neni to problém myslim. Ale jinak cvičim s oběma já.

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:32
- Nahlásit

zuzanarosakova
Naprosto souhlasím se Zuzkou, mám dvě holky a na tábor jedu také s oběma, sice to není lovečina, ale to je myslím jedno. Bude to záhul, ale někomu jinému je dát nemůžu - to by se zbláznili a z domácích nikdo nemůže.

Zuzana T
Taky jsem včera ještě odeslala přihlášku na Konopiště. Jsem zvědavá, kolik bude feneček.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:36 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

bilksa
Tam hodně,s tím počítej.
Jinak jsem na stránkách jedné chovky zkoukla fotky goldenů v pořadích . - vítězka otevřené,bob!Vůbec mne nemrzí,že letos nevýstavujeme.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání