| Autor |
Zpráva |
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 12:18
- Nahlásit
Díky, moc. Bylo to moc fajn. Broock nekňučela bolestí, štěňata šla jedno po druhém v půlhodinových intervalech, třem jsme pomáhali z obalu, tak jsme použili dětskou odsávačku hlenů a vytáhli vodu z čumáku a z pusiny - pro jistotu. Pomohlo to moc.
Pak jsme odtrhli pupečník a dali olízat, osušili, zvážili a dali k cecku.
Právě jsme se vrátili od veta, zajeli jsme tam, protože jsme zazmatkovali a nemohli se dopočítat vyšlých placent. Tak udělala sono a prohmátla břicho a dostala injekci. Váží po porodu 31kg, to znamená že těch štěnat a vody a placent atd bylo 7kg. Štěníci jsou v pohodě, všichni mají kolem půl kila. Zpracovávám přesnější tabulku. Byli jsme pochváleni za profesionální provedení pupečníkových pahýlů. Broock je zatím super mamina, nemůže je spustit na chvilku z dohledu a hned se po nich shání a všechny pravidelně očistuje. Teď se prckové krmí a jsou zaklidovaní v bedně. Po obědě dáme spát naší Terezku a pak bychom chtěli nafotit každýcho prcka zvlášť.
A propo fenečky jsou rozebraný
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 12:36
- Nahlásit
Mira A
Míro ahojda,tak teď můžete zaslouženě odpočívat.Byl jsi spokojený s homeopatikami? Dáváš dál Arniku a přidal jsi Chinu?
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 12:39
- Nahlásit
Zuzana T
Jj jsem spokojený, štěňata šla jako po másle a Broock neknucela bolestma, arniku jsme do ni fedrovali behem porodu presne dle navodu. Chinu dam ted, protoze se ted nazrala, a na lacno jsem nechtel.
Ted je to na vas, drzime vam palce.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 12:43
- Nahlásit
Zuzana T
Jo a jak si říkala, že nebudou všechny běluhy, tak to nejtmavši je fenka a vážila nejvíc...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 13:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Mira A
No já teď na chvilku vlítla do práce,udělat potřebné na příští týden a zase mažu zpět.Lexy nežere,straní se,takže zůstává i v bedně,ale je naprosto klidná.Počítám,že ráno pro tebe budu mít také sms.
Arniku dávej 2x denně ještě pár dní po porodu.Ta tmavá bude určo po Monťasovi .
Z domova ti napíši email.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 13:11
- Nahlásit
Zuzana T
Ok, právě dávám dohromady tabulku, tak se pak mrkni k nám na stránky odpoledne..
|
Sky
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 13:32
- Nahlásit
Mira A
Gratulujeme ke krásné žluté nadílce !!!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 14:24
- Nahlásit
Mira A No tedýý , já se právě vrátila ze zkoušek a taková krásná nadílka - gratulujeme!!
Už někdo koukal kdo byl nejblíže odhadu pro Brůču?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 14:26
- Nahlásit
Ne že bych chtěla machrovat - ale můj odhad byl:
Tak o co se tedy tipuje????
Já myslím: Lexy 10 - 6 holek a 4 kluky
Brůča 7 - 4 holky a 3 kluci.
tak jsem zvědavá na Lexynku....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 14:35
- Nahlásit
Vlasta
Vlasti tolik být nemusí,ale hlavně aby byly holky!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 15:33
- Nahlásit
Zuzana T Držím palce ať to dopadne jak nejlíp může!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 16:13
- Nahlásit
Zuzana T
Ahoj všem!!
Mira A
Míro, moc gratulujeme ke krásné nadílce!! Skvěle jste to zvládli, obdivuju vás. Až se někde potkáme, budu čerpat informace.
Fotka je nádherná, Brůča je fakt pyšná máma, moc jí to sluší. Mám vyřídit gratulace a pozdrav i od Michala.
Vlasta
Gratuluce ke správnému odhadu!! Co zkoušky?
Zuzana T
Držíme dál palečky, ať to jde, tak dobře, jako u Brůči!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 16:23
- Nahlásit
bilksa Zkoušky máme za plný počet a pochvalu od rozhodčího - tentokrát jsem neměla čas být neurotická a bylo to hodně znát.... ale ZZO zase není žádný trial, takže jsem se hrdinně přihlásila do Boleslavi na OBz - Obedience začátečníci - a třeba k tomu trialu taky dojedem...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:04
- Nahlásit
Vlasta
TAk gratulujeme!! Každá zkouška se počítá!!
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:09 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit
Vlasta
Vlasti, ještě jednou veliká gratulace!!!!!
My strávili odpoledne opět na veterině. Maxíkova peripetie s nožičkou má své pokračování. Vypadá to, že si ji nejen pohmožil, ale že si do ní taky vpíchl osinu, která o sobě dala vědět až dneska, protože se to za těch pár dní podebralo a dneska to prakslo. Díky zavázané noze jsme to zjistili až když mu začala prosakovat krev s hnisem (ale včera při převazu to tam ještě vůbec nebylo vidět). Udělala se mu hnisavá kapsa o průměru min. 5cm od polštářku směrem k paspárku nahoru. Takže vet mu to kompletně zrevidoval, jestli tam nenajde nějaký předmět, vyčistil a teď se to bude muset nechat nějakou dobu otevřené a vyplachovat. Zítra jedeme znovu na kontrolu. Dostal samozřejmě ATB. Chjo, co jsme komu udělali...
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:10
- Nahlásit
Vlasta
super taky blahopreju
Zuzana T
budu drzte palce
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:18
- Nahlásit
Děkuji všem za gratulace, mám hlavně radost z té pochvaly od rozhodčího,bo poslušnost podle nároďáku je trochu jiná než na WT apod.
EvkaS Tak to je mi Maxíka moc líto, oni ty osiny jsou strašné sv-ně, teď když se to otevřelo by se mělo hojit rychleji - tak na Vás myslíme a foukáme na pacinu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:33
- Nahlásit
EvkaS
S packami jsou trable,to vím moc dobře - nejhorší bude udržet Maxe v klidu a ránu v čistotě- to ti tedy nezávidím.Tak foukáme také...
U nás se střídavě odpočívá,střídavě funí,ale kontrakce žádné.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:50
- Nahlásit
Ještě jednou děkuji všem za gratulky. Díky.
Zuzana T
Dal jsem už na naše stránky tabulku s váhami
najdes ji zde
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 17:53
- Nahlásit
Mira A modrá a černá fena trochu kazí ty stejné váhy co, ale jenom o trošičku. Jinak to máte hodně vyrovnané.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:09
- Nahlásit
Vlasta
jo je to hodne vyrovnané, hlavně že jim chutná, jsem zvědavý na ranní vážení.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:14
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzi, jo bude to náročné, ale on je naštěstí obvykle hodný pacient a klidový režim snáší dobře. Spíš jen, že je teď venku tak hezky a mohl by trávit celé dny ve vodě, tak nás to mrzí, že chudák musí ležet a léčit se.
Jo a držíme palce, dneska v noci to snad Lexulka dá. Moc se těším na malé chlupaté "zlaté" kuličky.
Vlasta
Taky doufám, že když se to teď bude vyplachovat a podporovat ATB a framikoinem, tak se to bude hojit rychleji a za dva týdny bude zase běhat jako čamrda. Doktor nám říkal, že doufá, že ta osina je pryč.
Mira A
Koukám, že fialová je prostě osudová. Bocka byla taky fialové štěndo a měla taky největší váhu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:14
- Nahlásit
Mira A NO a kdy budou ty fotky? Furt Ti nakukuju na stránky a nic nevidím.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:16
- Nahlásit
EvkaS a Greeny byl světle zelený pes a toho tam mají taky...
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:17
- Nahlásit
Vlasta
No tak aby sis nějakýho nevezla domů.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:35
- Nahlásit
EvkaS Ne,ne,ne my počkáme, my teď máme spoustu práce!!!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:40
- Nahlásit
EvkaS
Držíme paciny, ať je to co nejdřív zahojený. Soucítíme s ním, se šmudlíkem. Holky jsou dneska naložený ve vodě celý den.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:43
- Nahlásit
Mira A
EvkaS
Vlasta
No nevím,jestli v noci porodíme,Lexy si k večeře zase dala kousek kuřátka a zblazla housku.Teplota je 37,5.Bylo by fain,kdyby porodila zítra,štěňátka by měla narozeniny jako naše Cathy.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 18:45
- Nahlásit
Mira A
No rozdíly jsou nepatrné a jsou to macíčci - myslím,že můžete být maximálně spokojeni - Brůča s Montym jsou šikovní rodičové.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2010 19:20
- Nahlásit
Zuzana T To by bylo dobré co?? Stejně narozky! Jsem byla v porodnici s paní co měla druhou holčičku a přesně na den dva roky po té první.
Ještě jsem nenapsala, že na zkouškách byl novofundlanďan - pes - a dělal ZVV3, stopa stará 3 hodiny - ve vedru kolem poledne a šel jak stroj, a jeho poslušnost - třeba chůze tam a zpátky po žebříku - to bylo něco! Je mohutný říkali že má asi 65 kg, ale zvládal obranu a dělal i áčko a metrovku - byl fakt super a to s ním dělají záchranařinu.
|