| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 10:54
- Nahlásit
darkvirgin
No slava! Dalsi rozumny clovek. Tak snad to s tim narodem ceskym nebude tak zle.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 10:57
- Nahlásit
Psíček
http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=1 51&typ=r&levelid=oc_077.htm
Pouč se, ty hvězdo.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 11:01
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
oooo, děkuji
jen to nebude tím, že jsem rozumná, ale podezřívavá ke sladkým řečem, když moje oči vidí i něco jinýho
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 11:02
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Nevím, v čem přesně vidíš tu rozumnost. Jestli v tom, že si od takových lidí psa nevezme, tak to samozřejmě souhlasím. Ale pokud v tom, že (jak tu padlo) volně řečeno: "když je někdo hloupej, dobře mu tak", pak bych tedy podotkla, že v takovém případě můžeme zrušit většinu kriminálů, protože většina lidí je tam tedy zbytečně - když tedy "dobře hlupákovi tak". Zůstali by tam prakticky jen ti, kteří někoho přejeli autem a pak pár psychopatických vrahů. Ostatní by z titulu "dobře hloupýmu tak" mohli vyjít čistí ven. Většina je tam totiž pro podvody, zlodějiny a podobně - prostě jen proto, že využili něčí naivity jinými slovy hlouposti.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 11:08
- Nahlásit
Vlčáčková
nebylo to myšleno: "jsi hloupej, dobře ti tak." jen, že v dnešní době internetu si člověk může zjistit spoustu informací a jak už tu někdo psal o tý televizi, je to v podstatě to samé. když jdu něco kupovat, zjistím, co nejvíc informací. já sama už rok koukám po pesanech, zjišťuju informace i takzvanou "špínu", mluvím s lidma, protože přece jenom je to investice a pes není chvilkový rozmar. to máš to samí s pochybnýma půjčkama. je šílená osvěta, že lidi nemají nic platit předem atd a pak spousta lidí brečí, že přišli o peníze atd. tyhle lidi si za to můžou opravdu sami. pomalu týden co týden je na netu,v tv adt nějaká reportáž, jak firmy obírají lidi a přesto se najdou další, co jim skočí na sladký řečičky a pochybný sliby.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 11:09
- Nahlásit
Vlčáčková
je to o tom nesedět se založenýma rukama, ale zjišťovat si informace a v dnešní době je to opravdu velmi jednoduché
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 13:47
- Nahlásit
darkvirgin
Hledat informace je přesně to, co 90 % lidí ohledně psů neudělá. Neuvědomují si, že je rozdíl v chovech, že každý pes má jiné zaměření, že podle ras můžou být různé nemoce.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:09
- Nahlásit
Vlčáčková
a to je právě ono. je to to nejmenší co můžou před koupí udělat. ale ne, tohle je pohodlnost. každej takovej člověk čeká, že je to jen kouknout na inzeráty a napsat a nebo v lepším případě zavolat. tihle lidi si za to opravdu můžou sami. přece nepošlu někam zálohu, aniž bych se tam nebyla podívat a s tím člověkem nemluvila. a pak je to nejmeší zkusit se zeptat googla, protože google ví, google zná. taky se stačí zeptat na různých forech. já se tady taky ptala, jestli mi s tím někdo pomůže a světe div se, našlo se pár ochotných lidí, co si se mnou trpělivě psali. lidé jsou líní si zjistit i to nejzákladnější a pak se díví. proto říkám, že si za to Albert může sama a s ní i spoustu ostatních. tím se nechci zastávat výše zmíněných "chovatelů". vím, jak to u nich vypadá a mám představu, jak to u nich chodí
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:32
- Nahlásit
darkvirgin
Jen bych si dovolila připomenout, že mít internet doma a znát různá fóra není výsadou snad ani poloviny lidí v ČR. U nás na vsi ve svém okolí znám pouze jednoho, kterému internet ale skoro nejde, a druhého, který pracuje u T-Mobilu a jeho partnerka si může surfovat jen, když je NB doma. Pak ještě jednoho. A to je vše. Z cca 15 chalup.
A asi jen jedny by napadlo pídit něco o psech, a to jsou ti, kterým to nalejvám do hlavy já. Takže na internet stejně nešli, šli za mnou a já jsem jim to, co chtěli, dohledala.
Je mnoho lidí, kteří ani nevědí, že existují psí útulky. Jsou lidi, kteří si pletou psy a lidi a chtějí štěňata, aby cituji: "fena či pes si naplnil smysl svého života". Jsem slyšela nedávno.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:45
- Nahlásit
Vlčáčková
ale jdou se zeptat třeba tebe. já také ve svém okolí nemám žádného pořádného pejskaře, který by něco veděl o problematice plemene, který mě zajímá. bývalá žena mého přítele chová nebo chovala yorky, takže mi těžko pomůže s výběrem rtw. pokud nemám internet doma, jsou kavárny, kde hodina dnes stojí cca 30Kč, což si myslím, že není moc. i lidi z vesnice nebo osady, kde dejme tomu ještě není signál, aby třeba měli alespoň mobilní internet, tak musí někdy do města zajet. jsou výstavy, cvičáky atd. to, že doma nemají internet je výmluva. jak to dělali lidi, když internet nebyl normálně k sehnání? pokud měli zájem, zajeli na výstavu, na cvičák, nakoupily knihy atd, aby měli alespoň základní představu. podle mě jsou to jen výmluvi a pokud chci konkrétní plemeno, tak si o něm jakýmkoliv způsobem něco zjistím
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:47
- Nahlásit
Psíček
když já se docela divím. podle mě člověk s průměrnou inteligencí tohle všechno dokáže, pokud teda chce. a to je právě ono, všichni čekají zázraky bez vlastního přičiněný.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:48
- Nahlásit
darkvirgin
Za dob, kdy nebyl internet, dali na to, co povídala stará Blažková (nebo Mudrová). A dnes to není lepší.
Jdu se trochu vyspat, mám problémy s fenkou a dost mě to vyšťavilo.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:51
- Nahlásit
Prostě a jednoduše, pokud zájem mám, všechno jde, pokud ne, tak pak můžu brečet. a taky nejsem profík, ale selský rozum mi říkal, že zrovna u těchto "chovatelů" není všechno tak, jak by mělo být. a to jsem se o rotvíky zrovna moc nezajímala a o yorky už vůbec ne
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 14:52
- Nahlásit
Vlčáčková
to mě mrzí, ať je brzy v pořádku
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:08
- Nahlásit
darkvirgin
koukám že jste se mnou asi všichni psa kupovali,že? Jen pro vaši info,já psa viděla,pana Bublu taky a peníze jsem mu dala až po podepsání smlouvy kde mj.byly jeho iniciály, o jakou rasu psa jde a kdy mě bude předán a doklad o zaplacení zálohy. Bohužel důvěřovat jsem mu musela v tom,že pes,kterého označil za otce štěněte je skutečně on,bohužel nejsem tak dokonalá jako většina zde přispívajících a nedokážu odhadnout na kterého psa je štěně podobné-toliko k důvěře...Po zaplecení zálohy jsme byli domluveni že pan B.bude posílat po týdnu fotky jakštěndo roste-bohužel zde už nastaly problémy a fotkyposlal pouze početných urgencích jednou.A pak v den předání psa mne nekontaktoval a poté co jsem mu volala já mi sdělil,že štěndo má průjem a teplotu tudíž mě ho nedá (mj.stejný scénář jakou spousty dalších kupujících)Chápu ke komplikaci může dojít,ale že by to bylo pokaždé stejné-divné.V den dalšího dohodnutého termínu mi pan B.opět nevolal jak slíbil,opět to bylo na mě,měla jsem to štěstí,že mě aspoń telefon zvedal.Zacaly výmluvy,že veterinář není v Praze aby psa zkontroloval atd a že předání je opět ohroženo. Večer se nám podařilo dohodnout se,že psa nám předá-to se teda naštěstí stalo. Jak jsem psala pes měl být malý max.2.20kg má o kilo víc,ale to už neřeším,stát se to může. Svým prvním příspěvkem jsem chtěla pouze upozorit ostatní,co muže nastat po zaplacení zálohy na psa i když mají papíry v ruce a že je proto lepší hledat jiného chovatele než je zmíněný pán. Nevím teda co jsem podla Vás všech udělala špatně,ale dle vás jsem hlupák co asi neví která bije a jen tak rozesílá zálohy na konta a pak se diví...Bohužel jste všichni na omylu , ale diskutujte si tu o čem chcete a ti co se doposud nenapálili holt ať si tou zkušeností projdou.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:09
- Nahlásit
Psíček
jasně, že se stane. proto zkoumám a zjišťuju už delší dobu. ale rozdíl mezi tebou a ALbertem je, že si zanadáváš a vynadáš sobě a nikde nikoho neurážíš. já tuhle diskuzi brala jako informace na co a koho si dát pozor a pak se to tu zvrhlo.
Mě se naštěstí nikdy nic podobného nestalo a doufám, že nestane. A to jednoho psa bez PP mám doma a naštěstí je v pořádku.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:14 - Změnil/a: darkvirgin
- Nahlásit
ALBERT
tak ale jsi musela vidět, jak to u nich vypadá ne? já tam u nich byla a zvhledem k tomu, jak zvířata a okolí vypadalo jsem známý vymluvila tuto koupi a dobře jsem udělala. o to jde. taky ti určitě tvrdili, že chovají i papíráky, tak stačilo sednout ke compu a podívat se a poptat se. to je totiž to minimální, co si mohla udělat. jasně, je to smutný a špatný, nemělo by se to dít, ale opravdu si za to můžeš sama.
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:25 - Změnil/a: ALBERT
- Nahlásit
darkvirgin
nikoho jsem tu neurážela,jen jsem si vyměňovala názory se psíčkem ve stejném rázu, který zvolil on.
Nejsem sobec tak jsem chtela varovat ostatní - obrátilo se to proti mě, že jsem si vše vymyslela atd.
Konec konců ponaučení pro mě: co je mě do ostatních já psa mám.Jo a jsem blbá, že jsem nepoznala podle štěnda,že označení rodiče jimi třeba vůbec nejsou a že jsem na tom malém drobkovi nepoznala, že vyroste a nebude malý tj.do dvou kil. To si odnáším z této diskuze...
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:40
- Nahlásit
Mohu tedy vědět, proč jsou ti dva zmiňovaní podle tebe množitelé a podvodníci? Konkrétně prosím. A mohu vědět, kdo je podle tebe množitel? Jako jaký význam přisuzuješ tomu slovu.
nic takového jsem nepsala,na začátku jsem psala že se chci ijá podělit o špatnou zkušenost s nimi
Mohu vědět, co tedy ti dotyční získavají tím, když odsouvají všem ty termíny předání, když psa stejně dodají? Nebo jiným ho nedodali?
ano četla jsem na rtw že nedodali nebo čekají půl roku stále nic to asi evidentně štěně chovatel nemá atd.
Mně shodou okolností taky odložili termín o týden.
vždyť si tu tvrdil že je neznáš
Mohu prosím vědět, na základě čeho jsi se rozhodla zaplatit zálohu na štěně bez PP
asi na základě toho,že jsem o psa měla skutečný zájem a pan Bubla si to asi taky chtěl posychrovat
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:47
- Nahlásit
Osobně -když se mi něco nelíbí- nebo se mě netýká nelezu tam a nekafrám.
osobně toť podstata celého já nelezu já nekafrám
tak se do diskuze, která ti nevoní nemotej,
pokud se ti tohle tolik dotklo aby ses začal navážet do mého otce,přestěhoval mě do kanálu nutil mě počítat chromozomy atd- pak promiň.
Vážně už mě to tu nebaví
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:54
- Nahlásit
ALBERT
víš, ono kdyby sis právě zjistila ty informace na netu, tak víš, že ti na velikost zvířete nikdo nedá záruky. vždy víš jen u psů s PP, co ti ze psa vyroste a ne ze psa bez PP.
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:56
- Nahlásit
Psíček
víš, o množitelých jsem tu psala jako první asi já, takže jí křivdíš
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 15:59
- Nahlásit
b]Psíček[/b]
nelžu slovíčkaříš a nemá cenu s tebou něco rozebírat,jak jsem psala je to věc která se tě netýká nemám na tyhle diskuze čas.
o množitelých jsem nepsala-nevím koho s kým a kdy připouští-nežiji s nimi... a podvodník třeba proto že mě nasliboval jak bude posílat fotky,jak mě bude informovat jak pes prospívá,termín nedodržel-slíbil veterinární zprávu o tom proč se kvůli zdraví psa pozdržel termín-nedodal. Tvrdil že pes je naučený dělat potřebu na noviny pes je viděl možná u nás prvně atd.atd Pro někoho možná normální-pro mě jakožto blbce ne..
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 16:02
- Nahlásit
Psíček
v ničem, já blbě čtu čtu a diskutuju ve víc věcech a jsem už z toho asi zmatená
|
ALBERT
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 16:10
- Nahlásit
Psíček
Já o množitelých nepsala TEČKA - najdi si jiný objekt. A vlastně co je mi do ostatních lidí ať platí štěńata mají třeba za rok ne
bo vůbec. Můj problém to není já ho naštěstí vyřešila.
Měj se tu hezky
|
darkvirgin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 16:17
- Nahlásit
ALBERT
psala, v několika svých příspěvcích ses o nich zmínila jako o množitelých. já jsem jen podotkla, že já tu o nich jako první napsala
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 18:42
- Nahlásit
darkvirgin
Díky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 19:14
- Nahlásit
Psíček
Vážně?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 20:21
- Nahlásit
Psíček
Nechápu proč.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 09:09
- Nahlásit
Psíček
Hm. Napadlo mě naivně, že vlastně lituješ mého tak moc nemocného psíka. Ale ty zase akorát rypákuješ.
|