Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ravell, Pošvář, Vetamix ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:23
- Nahlásit

K tomu puhybu versus Dkk . Já taky nevím. Mám blbej pocit když štěňata se zbytkem smečky hodiny nezřízeně lítají ale na druhou stranu mám horší pocit, když je od zbytku smečky izoluju. Takže lítají. Nedělám s prckama dlouhé procházky, to je fakt, jenže na zahradě nalítají opravdu hodně. Vlkopsi jsou hodně "běhaví" hlavně feny - neúnavné tety, které štěňata stále nutí k nějaké aktivitě.
Tlusté je ale nemám, to dodržuju.

jfi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:26
- Nahlásit

http://www.focus-at-dogs.estranky.cz/clanky/psi-zd ravi/pes-a-kosti_-z-pohledu-veterinare
= článek "Pes a kosti? Z pohledu veterináře"

Dáška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:28
- Nahlásit

mac1
žerou kosti syrové, vařené, pečené, rožněné , uzené .....no problem ....doufám, že Tě netrefilo , a když tak na to vzpomínám, tak můj první a druhý a třetí pes syrové kosti nedostávali prakticky vůbec , jen vařené nebo pečené, nikdy žádný problém ( t'uk, t'uk, t'uk na dřevo ) , tím to nikomu samozřejmě nedoporučuji, já vždycky měla a mám a doufám, že mít budu popelnice
Hele fakt bacha, náš NO byl krmený taky vším možným, kosti z pečeného kuřete a pod. a dobré no problem a najednou buch ho, střeva nadranc a záchrany nebylo... Je to už takových patnáct let, krmilo se fakt vším, granule k nám eště nedorazily, ale pořád z toho mám hrůzu

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:41
- Nahlásit

jfi
"Pes a kosti?
Ono vet a zradlo - to je kapitola sama pro sebe. Prijdes nekam, cuba lesklou srst, bezva kondici, vyrysovany svaly. "Cim krmite?" - nadseny vyraz. "Masem" - zklamany vyraz.. Vet pejskar pochvali, vet distributor zacne kazat a cpat ti granule.
Ale jiste ma impact radost, ze se toto tema nerozplyzlo a nasla odpoved na svou otazku.

Nori
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:42
- Nahlásit

Dáška
Souhlas, přesně tak!!!

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:56
- Nahlásit

A nechtěl pan doktor napsat "Dejte mu k masu občas tak dvě, tři jehly" ???

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 22:14
- Nahlásit

Dáška
neboj, oni k těm kostem mají vždy dostatek masa , i na té grilovačce ......a pak , ten jehlový efekt , žádný můj pes nikdy nebyl "granulák" a byli a jsou zdraví,takže jim trávicí soustava funguje dobře

impact
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2009 13:13
- Nahlásit

Asák
Ahojky, já jsem brala jak od Pošváře tak od Vetamixu.
Každý má svoje pro a proti. Ale musím říct, že psí holky jsou maximálně spokojené ať je maso od kohokoli.
Od Pošváře jsme s kamarádkou zkoušely kuřata, hovězí mleté, ryby, hovězí srdce , kuřecí žaludky, držťky a bez problémů.I sušené uši a držťky. Od Vetamixu beru hovězí s droby, hovězí a drůbeží mleté, drůbeží mleté/ ale to dávám jen málo kvůli kostem ale pro zpestření a dodání vápníku občas přidám do granulí/.
Sušené držťky, vazovice a hovězí šlachy také nemají chybu.
Já jsem maximálně spokojená. A vetamix mi to přiveze až domů, Pošvář ne, tam jsem musela jezdit cca 30 km pro maso a velmi nepravidelná časová dodávka.

Ale jinak spokojenost.

JO a ještě, krmím granulema ale zalévám vařeným masem.
Nějak mi nejde dávat syrové maso, jsem radši když je to převařený.

Děkuji za odpověď.
Trochu se tady v těch plkách k tématu ztratila.

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2009 14:37
- Nahlásit

Chtělo by to přehodit do tématu k syrový stravě nebo jak se to jmenuje

impact
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2009 15:25
- Nahlásit

jana33
Tak nějak.

Pink
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2009 21:37
- Nahlásit

impact Ještě jsem si vzpomněla, že Vetamix mi při poslední dodávce udělal radost-objednala jsem si kuřecí hřbety (14,-Kč/kg, nasekám to a přidávám k hovězímu masu) a přišly mi skelety bez stehýnek a prsíček, takže super.

Ještě jedna poznámka ke Gelacanu. Já pro sebe od tohoto výrobce kupuju Geladrink a jsem moc spokojená (vrozená vada kyčlí, koleno v háji-3x vykloubené). Díky němu běhám se psem a jezdím na kole. Takže doporučuju.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 09:02
- Nahlásit

Smecka

díky za jídelníček a už mizím, ať to nezaplácávám.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 09:23
- Nahlásit

jfi
he.. mi docela zaskočilo to s těma drůbežíma krkama,sem tim Nánu cpala docela dost fest. za mlada .Je teda pravda,že tu a tam vyblila ráno přesně ten obratel vo kterým tam píše.Mi to bylo divný páč sem si řikala,že je to měkký,tak by neměla mít problém.Ted už s tim teda stejně nekrmim,ale pro příště teda

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 10:15
- Nahlásit

Smecka
díky za jídelníček... celkem se shodnem, jen já do toho (i mrňěti, i dospělejm) furt ještě rvala aspoň nějaký přílohy, jakože ať jim má co protáhnout střeva...

ale super spousta nových info, dík

Erája
o jehlovém efektu a jeho vzniku do roka a půl života psa jsem taky slyšela prvně - odkud tyhle zajímavý info máš? je nějakej zdroj k prostudování, třeba se tma najde ještě něco zajímacího...?

a k tý soli, cos zmiňovala - nepřidávám sůl do ničeho, ale jestli jsem tě správně pochopila, tak pokud mi pes typu NO vyblíže třeba spadenou solničku, a má to víc, jak 10g, tak už je to pro něj toxický? A jakým směrem se to pak odbourává - přes játra, kam se snad prej ukládaj toxiny typu jed na krysy?

Matejka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 10:38
- Nahlásit

Já těch krků teda taky cpu víc, ale nidky žádnej problém a to ani po krůtím...

Nori
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:55 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Máte někdo komplet ceník od Pošváře? Na jejich www cenik nefaka... Mejl: Vladka.ger@seznam.cz
Díky.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2009 08:57
- Nahlásit

Nori
ten ceník tam nejde,musíš mu zavolat a on ti ceny diktuje ,ale nevíhoda je že on nevozí že ti to dá někde po trase -musíš si pro to přijet a je to dost časově náročné v podstatě čekáš celej den až ti řidič zavolá a nebo ty voláš jemu.Je potřeba na to mít celej den volno

Nori
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2009 09:21 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

KEISSA
ok, dík... ale bohužel mám to daleko.

Nori
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:44
- Nahlásit

A co Ravell? Kupoval tam teď někdo a máte ceny někde zapsané? Mě se nechce volat.. a mejla nemaji uvedený...
Díky za info

Nori
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 17:54
- Nahlásit

Nori
Nikdo neprozradí? Když tak pisněte na Vladka.ger@seznam.cz ...
Děkuji moc

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 07:00
- Nahlásit

Nori
Dej vědět jak to zjistíš.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 07:10 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Nori ,pawLINka
OD RAVELLI jsem ted brala (byla jsem si přímo u něj) brala jsem 2kg balení syrové krutí jemně mleté to bylo za 32kč a hovězí s drubežím to bylo za 37kč,super kvalita,velmi jemně mleté ,žádná voda v tom není,super pro štěnata a malé pesany nebo kočky.Taktéž firma.pěkné,čisté,nesmrdí to tam.Jinak pro zájemce o maso v okolí Přerova dám kontakt na maso mražené ,baleno po 5 kg,čerstvé,pěkné cena 8kč/kg .

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 08:03
- Nahlásit

KEISSA
Ahoj, a ten Ravell sídlí kde?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 08:31
- Nahlásit

Je to za Kyjovem ale normálně rozváží,zavolej mu na číslo které je na jeho stránkách a domluv se s ním.Já jsem tam jela jelikož jsem zoufala potřebovala kvalitní mleté pro štěnata a pro kočky a z toho co jsem už vyzkoušela je tohle zatím nejlepší.Udělalo na mě i dojem to kde to dělá fakt pěkné,čisté,spíš menší podnik

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 14:57
- Nahlásit

KEISSA

Ó děkuji, vůbec jsem netušila, že je tak blízko.

Nemůžu najít ty webovky, asi jsem slepá.

leila
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 15:01
- Nahlásit

Nevíte někdo jesli má Ravell nějaké hmotnostní podmínky a objednávku? A rozváží i na Ostravsko?
Viděla jsem je na MVP, bohužel jsem se blbka nezeptala, ale maso vypadalo moc pěkně

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 16:33 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

pawLINka
http://www.masopropsy.vyrobce.cz/

KEISSA
To zní skvěle...

leila
Myslím, že klasika kg.

Pokud někdo s Vás tam bude volat tak mi napište na mejla! Děkuji moc.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 16:35
- Nahlásit

Nori
Pokud někdo s Vás tam bude volat tak mi napište na mejla! Děkuji moc.....
A proč tam nezavoláš sama?

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 16:57
- Nahlásit

Mucholabka
Já nerada telefonuji s cizima. prostě sem taková...

shiba
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:06
- Nahlásit

KEISSA
Můžu poprosit o info o mase pro psy na Přerovsku? Mail: radmila@shibainu.cz

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání