Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ravell, Pošvář, Vetamix ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 20:11
- Nahlásit

Fifi
No tak já zkusím tu hlavu. Sice jí budu muset koupit někde ve Sparu,páč tady kupodivu malý řezníci nemaj skoro nic,takže tam mi jí nenaprocujou,ale tak zapojíme páníka se sekyrkou. To polykání kostí maj fakt vrozený,já blb koupila naší malý nandě naporcovanou hovězí oháňku a samozřejmě jí taky spokla. Následně jí v noci vyblila a pak teprve okusovala Prostě jsou to trubky, známé labrador měl teď z prasečích nožek zablokovaná střeva, taky polykal
Nori
Tak to netuším,co znám psy,tak se po držťkách můžou umlátit,bo takovej smrad jim jinak nikdo nedá

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 20:46 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

jana33
On sežral tak půlku, asi to oťukával, dala jsem k tomu ještě mrkev...

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 21:51
- Nahlásit

davidkova renata
Nene, já jsem od Klatov, prodejnu mají v Dolanech, od nás 7 km - to můžu vozit i na kole

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 21:52
- Nahlásit

Nori
Moje prase všechno spase, i ty dršťky. Jen z toho má řidší bob, takže je podávám s rýží - jinak třeba ke krkům nebo křídlům nic nedávám, vyloženě jen k tomu, po čem není tuhý bobek.

Pink
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 21:57
- Nahlásit

Jaktože tady čtu, že máte z Vetamixu srdce? Já ho objednávám už od loňska a furt nemají!!! Musím ho kupovat v normálním obchodě, protože zvěř se po něm může utlouct.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 22:01
- Nahlásit

Pink
Ja objednavala dneska a svete div se, po dlouhy dobe je na sklade!!

Pink
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 22:07
- Nahlásit

Fifi
Doufám, že jsi neobjednala toho srdce 150kg ach jo, než budu objednávat, tak ho určitě vyprodají.

Smecka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 22:09
- Nahlásit

Já beru od Vetamixu hlavně neprané dršťky, protože ty se nikde jinde sehnat nedají, plus ryby. Kdosi si tu stěžoval na drůbeží mleté - samá kost ? to přece není na závadu. Kosti a chrupavky jsou pro psa důležité a pro hltavé psy jsou v mletém stavu ideální ( i pro opatrné páníčky). Všem majitelům svých štěňat doporučuju právě mleté drůbeží od Vetamixu z důvodu velkého obsahu kostí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 22:36
- Nahlásit

Smecka
Kdosi si tu stěžoval na drůbeží mleté - samá kost ? to přece není na závadu. Kosti a chrupavky jsou pro psa důležité a pro hltavé psy jsou v mletém stavu ideální ( i pro opatrné páníčky).
Ja si stezovala, mozna ne jen tady, ale i driv. Feny jsou zvykle na kosti (lopatky, kloubove velke, zebra, skelety atd), obcas skousnou nejaky to vicko od Pet lahve, jelenici, strapce tahaci, misto strev maji obcas pozink trubky, ale proste mlete drubezi nebrat, malem se ucpaly - muj pohled na vec. Neco jinyho je prece kost obalena masem a kuzi, neco jinyho je semletina kdovizceho.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 06:10
- Nahlásit

Pink
Srdce nějakou dobu nebyly (stejně tak losos), ale teď už zase jo.
A jak jste někdo psaly, že kapr/sumeček je v tom neforemným pytlíkovým balení , tak jak kdy - předevčírem mi je dovezli v těch úhledných salámkách.
Fifijana33 a neni to třá v tom, že je krmíte dohromady? - já krmím odděleně, právě aby měl každej svůj klid a nehltal v obavě že o to přijde.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 07:07 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

Fifi
Mně se po tom starej pes ucpal totálně několikrát, takže od té doby mu kupuji už jen mleté hovězí s drůbežím.

Jinak měli jsme párkrát maso od firmy Bakero z Roudnice nad Labem, http://www.firmy.cz/detail/448274-bakero-cz-roudni ce-nad-labem.html stačí napsat pánovi email a on vám pošle ceník, je moc ochotný. Snad rozvářejí zdarma také při objednávce nad 50kg, ale ruku do ohně za to nedám.

A kdyby chtěl někdo maso údajně z biofarem (a trochu si připlatit), tak zde http://www.masopropsy.cz/index.php?option=com_virt uemart&Itemid=4

Smecka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 09:58
- Nahlásit

Fifi
Neco jinyho je prece kost obalena masem a kuzi, neco jinyho je semletina kdovizceho.
Nemyslím že by vetamix kuřecí byla jen semletina kostí. představuju si, že je vyráběn převážně s odpadů tzn. kosti, kůže, hlavy, pařáty. Nezkoušela jsi podávat v kombinaci třeba s hovězím hrubomletým, dršťkama, rybou atd? Já se vždycky snažím aby krmná dávka obsahovala minimálně 50% kostí. Kombinací mletého drůbežího s ostatními "masy" by se poměru lehce dostáhlo. Opravdu bych tento produkt nezatracovala.
Možná tedy nekrmit sólově.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:11
- Nahlásit

Smecka
Přesně tak, ta směs se dá, když se míchá s něčím jiným, navíc to není tolik tučné a si po tom aspoň nepřibírají.
Ale jinak si myslím, že opravdická kost je přirozenější, než ta pomletina.

Smecka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:18
- Nahlásit

Mucholabka
Ale jinak si myslím, že opravdická kost je přirozenější, než ta pomletina.
Určitě, ale jak říkám - třeba majitelé mých štěňat se bojí prckům hodit celé kuře. Než aby je krmili bez kostí jsem za mleté vděčná.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:29
- Nahlásit

Smecka
třeba majitelé mých štěňat se bojí prckům hodit celé kuře.
No, to je někdy těžké. Jedněm majitelům štěnda od nás se fenka poblinkala po kuřecím prsíčku, tak jí raději dávali papat hillsky. A vždycky když mi fenu hodí hlídat-často jedou na pár dnů pryč, dostane fenka skelety, krůtí křídla apod., ani blinkánek, ani průjmíček...a oni u desetiměsíční čuby furt řeší, po jakých granulkách se nepoblinká, ale jednou jim snad tu díru do hlavy vymluvím. Líbí se jim, že u mě žere co chce, ale sami se bojí jí to dát, to nepochopím.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:41
- Nahlásit

WhiteWolf
A z toho Bakera jsi bral co? A spokojenost? To máme kousek
Ketrin
Není to tim určitě, naši si tak různě polehaj po zahradě,po dvorku, jsou naučený a maj stoprocentní jistotu,že jim to nikdo nesežere, nezdlábne,nevezme,ale prostě hltaj a chtěj to mít,co nejdřív v sobě,nějaký kousání jim přijde zbytečný. Jsou to blbky

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:47
- Nahlásit

Smecka
já to drůbeží mleté také nekupuji, měla jsem též jen jednou a ne že by psi museli k vetovi, ale starší pes jeden den jen usilovně tlačil a nic, až druhý den se mu po několika pokusech podařilo a viditelně byl spokojený, radostně začal líta po úkonu ( dostal večer půlku skleničky olivového oleje ) , mladý sice také usilovně tlačil, ale podařilo se mu odpoledne po večeři ( normálně kadí oba většinou jen ráno) . Pak jsme tedy míchala ( měla jsem samozřejmě víc kilo) s hovězím , jenže to už je vporuz, protože já mám kilovku na jedno jídlo ( mám 2 psy) a takhle jsem musela rozmrazit vždy dvě a pak dávat do lednicem práce navíc, už to neberu. Kosti žerou od mala , ale ty směsi s mletými kostmi ráda nemám ( dostávají kosti celé ) , nevím kolik v tom těch kostí je a navíc to postrádá účinek na chrup, když to je namleté .

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:01 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

jana33
Brala jsem zatím jen hovězí mleté s droby a drůbeží mleté (to je oproti drůbežímu od Vetamixu namleté asi víc najemno, i ty kosti jsou víc najemno nebo jich je tam méně a pes to vykadí úplně normálně). Pokud tam můžeš zajet, bylo by to asi nejlepší. Já se tam chystá z Prahy asi už půl roku, ale pořád mi to nějak nevyšlo

Smecka
Já to drůbeží s kostma nezatracuji, třeba už má ten můj starý pes nějakou horší peristaltiku střev nebo co, ale prostě 2 dni se snažil kadit a nic, až jsme mu museli pomoci my. Případně pak kadil krev, jak si pohmoždil střeva.

Jinak bych byla vděčná, kdyby tu někdo napsal jak krmil štěně od malička masem - jaké maso, jak často, jestli přílohy a jaké... své budoucí štěně bych masem ráda krmila od malička, ale mám zkušenosti jen s krmením masa od 1 roku stáří psa.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:05
- Nahlásit

corgi
to můžu vozit i na kole
to já taky,ale přijedu s botama vod sněhu za několik světelnejch let

Smecka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:51
- Nahlásit

mac1nevím kolik v tom těch kostí je a navíc to postrádá účinek na chrup, když to je namleté .
Ano to je dobrý argument.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 12:32
- Nahlásit

Tak ta firma z Roudnice nad Labem zaváží i Prahu. Zkopíruju sem,co mi poslal prodejce, jen mi nenapsal,kolik je limit,tak se ho na to ještě zeptám. Stejně bych každopádně zajela do Roudnice pro nějaké "vzorky",abych to nejdřív vyzkoušela.

zdroj masa-jsme výrobci a vyrábíme ze suroviny z masokombinátů či jatek v okolí Roudnice n.L.

Maso syrové mleté(H + V droby, krvavý ořez MC 19,00 za 1 kg
Maso drůb.mleté(hrubě vykostěné kostry, bez běh. a hl..) 17,00
Maso vařené( to samé jako maso syrové) 24,00
Maso vař s rýží nebo těstovinami 24,00
Játra, ledv.(H+V) 20,00
H.srdce 27,00 +
tlačenka(vypadá jako tlač.pro lid.spotřebu) 27,- za kg váha cca 2,8 kg.
Hov a vepř.svalovina I. 62,00 +
Hov a vepř.sval. II. 43,00 +
tolik naše výroba
Dále nakupujeme hotové kuř.stehna 36,00
Kuřecí prsa 64,00 za 1 kg. (baleno po o.5 kg)
co se týče cen, uvedl jsem ceny maloobchodní u nás na prodejně, pro prodejce poskytujeme výrazné slevy a pro větší chovatele se dá individuelně rovněž cena upravit. Co se týče rozvozu-jezdíme každé pondělí Štětí, Melník, a část Prahy,,úterý Louny, Žatec, Chomutov, sgředa Ltm, Lovosice, Ústí, čtvrtek Praha.

impact
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:10
- Nahlásit

Ten sýr od Vetamixu jste někdo zkoušel?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:14
- Nahlásit

já beru od granda - hrubomleté kilovky,normálně v chovatelských potřebách a jsem naprosto zpokojená

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:20
- Nahlásit

impact
sýr od Vetamixu jste někdo zkouše
Já jo, celkem normální sejra. Ale mejm psům nechutná, musí být v jogurt, jinak ho nechaj. Takže já ho kupuju jenom na pamlsky.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:21
- Nahlásit

brezen2008
A to krmíš jen tím? A taky kolik to stojí....

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:33
- Nahlásit

jana33
jo,dávám maso od téhle firmy,je to hrubomleté - krásné,nezapáchá,jsou v tom i kousky kostí, jediné takle mi dasty stráví kostičky,jsou to kilovky a já to kupuji za 26 kč,ktomu přílohu a mám hotovo i konzervy dávám a to jenom Grand - masová směs,držky a hovězí
krásně to snášej všecky psiska
já to mám asi 2 zastávky metrem od nás,takže si uděláme odpolední vychajdu a přes prázdniny to maj každej den a jindy to zavážej každé uterý,to si já vždy předem obědnala 7 kg na tejden
jsem naprosto zpokojená a psi taky

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:37
- Nahlásit

brezen2008
Takže krmíš jen jedním druhem masa a jinak konzervy? Hmm,to bych se fakt bála,že nebudou mít všechno,co potřebují. Jinak cena dobrá

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 13:50
- Nahlásit

jana33
jako takle,ještě to prokládám jinejma masama,ale to je většinou u řezníků

Nori
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 15:17
- Nahlásit

brezen2008
To hrubemleté od Grandu je Salám hovězí I. či II. A co je I. a II.?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 15:23
- Nahlásit

Nori
vypisuji:
Masová směs Jeseničan - grand
Obsah - 30% drůbežího masa,20% hovězího masa

pak má paní ještě drůbeží směs a ta má 80 % drůbežího,ale já beru raději tohle

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání