Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ravell, Pošvář, Vetamix ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 14:19
- Nahlásit

Fifi
No ja to drubezi vzala jednou, pravda, nenapadlo me to michat s dalsima druhama masa
já to nemíchám, beru hotový drůbeží maso s droby a těch kostí je tam míň, než v klasických drůbežím, nebo nejhorší je snad drůbeží s mrkví, to jsou jen kosti a mrkev..

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 14:37 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Smecka
VerčaZ
mac1

eh já se úpa blbě vyjádřila - sem myslela ten přechod kvůlivá kostím, páč si říkám, že aby to granulovaný jedinec uměl potrubím zpracovat a zvlášť štěndo, sem si myslela. Jako jestli vopatrnějš

jana33
Je to na předchozí stránce,

oká. díky číhnu.

jana33
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 16:16
- Nahlásit

PetraK
Hele mi si Fanču přivezli v sedmi týdnech a už v osmi dostala kuřecí krk (teda jaksi ho skoro spolkla) a o týden později křídlo. Takže žádnej problém,já zas myslím,že takhle malý štěně má ještě najetý přirozený zažívání a není zhýčkaný jak psi,co jsou roky na granclích a pak je třeba s kostma opatrně

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 16:46
- Nahlásit

vypadá to, že nevíte o tzv. Jehlovém reflexu, to je reflex, který zabraňuje propíchnutí střeva ostrým předmětem (kostí) tím, že kolem něj utvoří val a tu kost tak vytáhne. Ale háček je v tom, že aby se vytvořil, tak pes musí přijít do styku s kostma do roku a půl, pak už se reflex nevytvoří. Takže pokud je pes krmen celý život granulema a nedostal v životě kost, tak opatrně.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:11
- Nahlásit

Ebony
To je smůla. Já ji taký celý život co se psů týče měla. Nikdy jsem nic neuchovnila, protože vždycky se vyskytlo cosi s chovem neslučitelné - ať to byli NO, Německá doga, první a druhé čsv ...
První chovné zvíře je Tajga, na podzim doufám uchovním Mia a Kačenu. Oba jsou zrendgenovaní, tak ještě dobře projít povahy.
U Mia strach nemám ale Kačka je sfině

jana33
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:14
- Nahlásit

Erája
Hmm,to se divím,že polovina psů od lidí,co tady chodí,je ještě naživu Důležité je dávat drůběží apod. kosti s masem a pokud je pes dospělý a není zvyklý,tak kosti dávat postupně a začínat měkkýma. Pak bude i dospělý pes trávit kosti naprosto v pohodě. Samozřejmě to platí pokud je pes krmen už "přirozeně", pokud někdo krmí stále granulema, tak nemá cenu rvát do psa kosti

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:22 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

Erájavypadá to, že nevíte o tzv. Jehlovém reflexu, to je reflex, který zabraňuje propíchnutí střeva ostrým předmětem (kostí) tím, že kolem něj utvoří val a tu kost tak vytáhne. Ale háček je v tom, že aby se vytvořil, tak pes musí přijít do styku s kostma do roku a půl, pak už se reflex nevytvoří.
Ten reflex taky neznám ale vím že zvířata krmená kostmi mají pH žaludečníchkyseliny hodně nízko 1 - 2. Do toho když strčíš prst, vytáhneš pahýl Kosti z maldých zvířat se tráví samy o sobě hodně rychle a když se dostanou do takového prostředí, nemají šanci ve střevě jakkoli škodit, jdou tak v houbovité konzistenci. Trávící trakt ale musí být nastartovaný, u granuláků je to úplně o něčem jiném ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:25
- Nahlásit

Ebony
OK, drubezi s droby priste zkusim, ale to bude zadlouho, vcera nas zavezli a doufam, ze je zase tak na skorem dva mesice pokoj.

Smecka
Prckům míchám do krmení kysané zelí a špenát
Jsme na tom s tim dotovanim Ccka dost podobne, stenda taky od mala kysany zeli, spousta listovy i jiny zeleniny. A krom Roboranu pro psy jsem nic nedavala.

Erája
Takže pokud je pes krmen celý život granulema a nedostal v životě kost, tak opatrně.
To bezesporu!! A jeste bych dodala, ze se tu bavime o kostech syrovych, bo to taky neni uplne kazdymu zrejmy. Dycky me muze šlak trefit, kdyz se nekdo pochlubi, jak se cokl napucnul po grilovacce, ze z ty kejty nezbyly ani kosti.

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:53
- Nahlásit

Já neřikám, že je nebude trávit, jen že nemá obranný reflex! A samozřejmě, syrové kosti jsou úplně o něčem jiným, než vařené tvrdé křehké štěpící se minelární "zkameněliny" A reagoval jsem hlavně proto, že se tu bavíte o krmení štěněte, a kdyby se čekalo "až bude velké" , tak by se riziko poranění zvýšilo. Tak sorry, že jsem vám chtěla rozšířit obzory, protže tohle je opravdu věc, která neni rozšířená ani mezi BARFákama, stejně jako to, že se např. udává toxická hladina soli pro NO pouze 10g... což si mylsím, je taky důležitá info...

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:16
- Nahlásit

Slíbený jídelníček pro rostoucí zvíře velkého plemene ( mám vyzkoušeno u českoslov. vlčáků)
Jde o zvířata odstavená z mateřského mléka na syrovou stravu.
2 měsíce věku psa:
Krmení ve 4 - 5ti dávkách.
4 x masová směs s velkým podílem kostí ( aspoň 50%) nebo kuřecí díly vcelku. Masová směs může být z kuřat, hovězího, dršťky, ryby, vemena, plus kosti ( já většinou melu torza) atd. Měla by obsahovat i vnitřnosti - dávám kuřečí srdce a játra. Vnitřnosti tvoří tak 5 - 10% krmné dávky. Když nemám namletá torza, podávám díly kuřat ještě po mlétém. Snažím se aby v každé krmné dávce kosti byly obsaženy.
1 x za den dávka mléčných výrobků. Základ jsou piškoty namočené v zahuštěném (Tatra) nebo sušeném štěněcím mléce, zahuštěné ředím 1 : 1 s vodou. Do toho zamíchám tvaroh nebo jogurt (tvaroh mají raději) a lžíci medu. Po mléčné dávce dostanou opět kosti.
Čím je pes větší snažím se zvyšovat podíl kostí a mleté už dávám v podstatě jen kvůli Gelacanu a kysanému zelí. Z kostí jsou nejlepší mladé hovězí, telecí - úplně super a kuřecí. Vepřové nejsou tolik vhodné, ale dávám je taky. Stále krmím zelené dršťky, ryby a vnitřnosti. Vše v celku. Z vnitřností prakticky cokoli. Přiznám se že zeleninu a ovoce moc nedávám. Naši psi to nějak extra neoblibují a mě se nechce strouhat potažmo mlýt. V kusech pes vlákninu nedovede trávit takže bez úpravy je ovoce a zelenina téměř bezcenná. Počet krmných dávek přizpůsobuju apetitu konkrétního jedince. V půli roce se dostanu na dvě za den. Po půli roce už nedávám "mléčné dávky".
Vždycky se snažím aby psi dostávali tolik, kolik bez problémů a okamžitě sežerou. Nesmí být tlustí, musí se jim lehce nahmatat páteř, pánev a žebra.
V období nejrychlejšího růstu dávám opravdu minimálně svaloviny. Psi po ní moc rychle rostou a vzhledem k jejímu vyššímu podílu fosforu dochází k odvápňění kostry. Odvápnění se projevuje nejdříve "prošlapy" a změklými chrupavkami (uši). V krajním případě i zvýšenou lámavostí kostí - taky znám případy.
Pes (štěně) musí mít rovné a pevné nadprstí, klenuté prsty. Když nemá je něco špatně.
V tomto období dostávají víc než 50% krmné dávky v podobě kostí, chrupavek - převážně kuřecích. Opravdu "co snesou" . A snesou hodně
Přílohy nedávám, vaření mě zdržuje. Maximálně dostanou od koně suchý chleba nebo rohlík.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:17
- Nahlásit

Erája
Co šílíš?

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:23
- Nahlásit

Nešílím, jen jsem viděla až moc... proto tohle rozhlašuju kde můžu. A pokud to vyznělo jako že jsem třeba proti krmení masem, krmím taky tak.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:42
- Nahlásit

Erája
Nevyznělo, spíš jako že tvou informaci nějak podceňuju.
Ale já jsem ráda žes mě poučila, fakt jsem o tom nikdy neslyšela.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:45
- Nahlásit

Smecka
mezi co se počítají hrtany? mám přísun hovězích i vepřových, dá se tím nahradit kost? Amála vyrostla převážně na nich, rostla souměrně, byla hodně štíhlá, pevná, krásný rovný nohy, pevný tlapky...uši jí stály brzy ani při přezubení se nehly...a stejně to bylo naprd

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:52
- Nahlásit

Fifi
Dycky me muze šlak trefit, kdyz se nekdo pochlubi, jak se cokl napucnul po grilovacce, ze z ty kejty nezbyly ani kosti moji grilovačky milujou ....žerou kosti syrové, vařené, pečené, rožněné , uzené .....no problem ....doufám, že Tě netrefilo , a když tak na to vzpomínám, tak můj první a druhý a třetí pes syrové kosti nedostávali prakticky vůbec , jen vařené nebo pečené, nikdy žádný problém ( t'uk, t'uk, t'uk na dřevo ) , tím to nikomu samozřejmě nedoporučuji, já vždycky měla a mám a doufám, že mít budu popelnice

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:53
- Nahlásit

Smecka
Nebudu tady po tobě chtít podobný jídelníček přizpůsobený malému nebo střednímu plemeni, jen se zeptám - najdu něco podobného pro štěňata v knížce p. Sehnerové?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:54
- Nahlásit

Ebony
A kolik % z dkk zapricinis potravou? Blbym pohybem? Kolik je vrozenou indispozici - pres xx predku?
Jinak hrtany bych pocitala mezi chrupavky.
Btw - rotvice moje mladsi, nulovy lokte, 0/2 kycle (co se jednomu vetovi jevilo max 1, u posuzovatele prd ho, a za dva. Jen sem zalapala po dechu..)
Smecka
Krasny jidelnicek.
Po půli roce už nedávám "mléčné dávky".
Mlecne davky podavam i starsim i mladsim psum ve forme podmasli, kefir, neochucene bile jogurty. Nemaji s tim problem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:56
- Nahlásit

mac1
erou kosti syrové, vařené, pečené, rožněné , uzené .....no problem ....doufám, že Tě netrefilo
Netrefilo. Ale naposledy znama musela ficet se psem na klystyr, kdyz granulovymu psovi doprali z grilu. To jsou prave ty "Opatrne" ..

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:58
- Nahlásit

Fifi
Mlecne davky podavam i starsim i mladsim psum ve forme podmasli, kefir, neochucene bile jogurty. Nemaji s tim problem. moji také, ted' mají žinčicové období, vysrknou misku každé ráno

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 19:06
- Nahlásit

Fifi
A kolik % z dkk zapricinis potravou? Blbym pohybem? Kolik je vrozenou indispozici - pres xx predku?
Jinak hrtany bych pocitala mezi chrupavky.

nevím, čím dýl mám psy, tím dýl o všem pochybuju...já jsem rtg poslala, protože mi náš vet řekl, že ty klouby jsou slušný...a lup ho, nevěřím už ničemu...hlavně fena je takovej nezničitelnej poděs, pro mě je zdravá, až moc, a navíc, je naprosto nádherná...jen jsem konečně chtěla něco svýho na výstavy...chov?...ale asi mi není dáno...
a pak mi psí ortoped řekne, když se na to díval, že bohužel, on jak se taky posuzovatel vyspí...ať jdou někam...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 19:13
- Nahlásit

Ebony
a pak mi psí ortoped řekne, když se na to díval, že bohužel, on jak se taky posuzovatel vyspí...ať jdou někam...
tak nejak.
..hlavně fena je takovej nezničitelnej poděs, pro mě je zdravá, až moc, a navíc, je naprosto nádherná...jen jsem konečně chtěla něco svýho na výstavy...chov?...ale asi mi není dáno..
Te chapu, naprosto. Vona i ta moje "dvojkova" cuba skace z mista dva metry do vejsky a vubec vypada strasne dysplaticky. Asi musis spasit este par psuch, aby ti bylo dano.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 19:27
- Nahlásit

Fifi
Asi musis spasit este par psuch, aby ti bylo dano
nestraš! já myslím, že mám splněno na patnáct životů dopředu...!!!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 19:36
- Nahlásit

Smecka
Děkuji za jídelníček

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 19:38
- Nahlásit

Ebony
kámoška má fenu GR s DKK 4/4 , je jí 9 a běhá jí to v pohodě loni měla nějaký problém s páteří , při RTG řekl vet " ale nohy má krásný", když se dozvěděl, že 4/4, tak jen zakroutil hlavou a řekl , to jsou max 2 , v 8 letech 2 a v roce 4 , asi se jí to tak zlepšilo tím, jak makala

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:04
- Nahlásit

mezi co se počítají hrtany? mám přísun hovězích i vepřových, dá se tím nahradit kost?Ebony
Mezi kosti s vyšším obsahem fosforu než vápníku. Stejně jako skopová a jehněčí kosti. Víc vápníku než fosforu májí všechny ostatní kosti. Nejlepší jsou mladé hovězí a telecí, plus pochopitelně kuřečí - nejlépe stravitelné.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:06
- Nahlásit

Mlecne davky podavam i starsim i mladsim psum ve forme podmasli, kefir, neochucene bile jogurty. Nemaji s tim problem.Fifi
To ne kvůli problému, ale já jim to prostě už nedávám. Dostanou třeba kus sýru, nedojedený jogurt atd ale pravidelně už ne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:07
- Nahlásit

Erája
A reagoval jsem hlavně proto, že se tu bavíte o krmení štěněte, a kdyby se čekalo "až bude velké" , tak by se riziko poranění zvýšilo.
Mám tříapůlletého psa, který do dvou let viděl jen granule. Divím se žije.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:08
- Nahlásit

Nebudu tady po tobě chtít podobný jídelníček přizpůsobený malému nebo střednímu plemeni, jen se zeptám - najdu něco podobného pro štěňata v knížce p. Sehnerové?corgi
Já s malejma stejně nevim, ale kdyby byli mí krmím je obdobně. Asi méně kostí bych jim dala. Nerostou tak rychle, takže nepotřebují tolik "brzdit".
Nemám Sehnerovou, takže nevím.

Erája
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:15
- Nahlásit

Mucholabka
Jo já se taky divim, že mam psa, co skákal a lítal po schodech jako prcek a taky má čistý nohy, nechápu.... Pokud vím, nikde sem nepsala, že ten pes chcípne, jen jsem uvedla fakt o existenci jednoho z bezpečnostních prvků. Tak sorry no, sbohem

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 20:17
- Nahlásit

Jo ještě jsem zapoměla na vejce - tak 2 x do týdne celé vejce. A v zimním období olej (olivový nebo slunečnicový) nebo škvarky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání