Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ravell, Pošvář, Vetamix ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Nori
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 15:28
- Nahlásit

brezen2008
Je to syrové a zmražené? Nevím, zda sme se pochopily.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 15:33
- Nahlásit

Nori
jo je,syrové a zmražené

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 16:32
- Nahlásit

Tak vetamix dorazil, maso vzorne zmrzle, uz je narvany v mrazaku (ale dalo to praci..). Jo a ryby kapr sumec fakt uz budou delat jen v siskach, zaplatbuh, krasne se to rovna a zabere min mista. P.S. Srdicka vypadaji krasne.

Nori
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 17:05
- Nahlásit

brezen2008
Aj tak to je škoda, Kubovi taková směs nedělá dobrotu...

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 17:50
- Nahlásit

Fifi
Srdicka vypadaji krasne.
Zrovna dneska bude jedno k večeři Právě díky tomu, že kupuju rovnou z prodejny, to srdce občas i seženu, jinak mám potvrzeno od vedoucího, že je to hodně nedostatkové zboží - lidi to prý berou z prodejny skoro po metrácích, prý pro štěňata...

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 20:46
- Nahlásit

Fifi
Tak vetamix dorazil, maso vzorne zmrzle
myslím, že se hodně zlepšili, já mám tedy výhodu, že si jezdím už do skladu a poslední dobou je maso úplně supr...jinak k tomu drůbežímu, já beru mletý drůbeží s droby a tam je těch kostí nejmíň bych řekla...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 20:58
- Nahlásit

Ebony
No ja to drubezi vzala jednou, pravda, nenapadlo me to michat s dalsima druhama masa - na to se muzu vyprdnout, velebnosti. V prubehu tydne dostanou masovych kosti dost + od reznika, stejne tak ruznych druhu masa, takze abych se nimrala a rozmrazovala s x siskama a od neceho trosku, ni omylem, uz tak si zerou lip jak cloveci. Vyvazeny to dlouhodobe maji.
Smecka
Já se vždycky snažím aby krmná dávka obsahovala minimálně 50% kostí. Kombinací mletého drůbežího s ostatními "masy" by se poměru lehce dostáhlo. Opravdu bych tento produkt nezatracovala.
Kazdodenni davka? 50% kosti? tak to ne, to ja stridam, jak uz jsem psala ted vyse. A nezatracovala jsem tento produkt, jen jsem psala, ze nam nevyhovuje a vyhovovat nebude, bo to fakt nehodlam michat s jinyma druhama masa.
Ketrin
Fifijana33 a neni to třá v tom, že je krmíte dohromady? - já krmím odděleně, právě aby měl každej svůj klid a nehltal v obavě že o to přijde.
Ne, v tom to opravdu neni. Maji svuj klid, misky nestoji 30 cm od sebe. Proste jsou to hltny cerny, rotvajleri, ikdyby byly na samotce, tak to vdechnou za minutu. Perdelice zerou mnohonasobne dele, vse pokousou dukladne.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:05
- Nahlásit

Fifi
To je jak u nás,labradoři polykaj, teriér opatrně čuchne, pak každý sousto nabírá předníma zoubkama a přemýšlivě žvýká,co kdybych tam šoupla něco závadnýho

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:09
- Nahlásit

jana33
teriér opatrně čuchne, pak každý sousto nabírá předníma zoubkama a přemýšlivě žvýká,co kdybych tam šoupla něco závadnýho
Nedejboze vetsi kus celeru ci cinskyho zeli. Jak to nejni v misce najemno, flus ho (ale das jim to z ruky v kuse a chlamst). Smejdi terieri jsou to!!!

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:16
- Nahlásit

Fifi
Smejdi terieri jsou to!!!
Mluvíš mi z duše,přesně tak to funguje i u nás. Jak je něco většího zelenýho,tak to zůstane na dně misky,ale z ruky to pak sežere,asi má pocit,že když to držím v ruce,tak to tak toxický bejt nemůže,páč jinak by mi upadla

Nori
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:21 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Jednou sem ve zverimexu objevila salám Baryk.. Je to tepelně opracované a bylo to cítět uzeninou, psovi chutnal. Vzala jsem hovězí a vepřové. Dvě štangle měly přes kilo a stálo mě to asi 42kč..
Výrobce: www.krompolc.cz
Zajímavý odkaz: http://agrislatinice.cz/index.php?nid=4614&lid=CZ& oid=637252

MaggieM
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:22
- Nahlásit

impact
hele a proč si nezajedeš přímo na prodejnu do Olomouce? Nemusíš toho tolik objednávat

impact
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 21:59
- Nahlásit

MaggieM hlavne nemam auto a nece se mi davat nekomu peknou palku za to, ze me tam hodi.

Smecka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 22:29 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

Kazdodenni davka? 50% kosti?Fifi
Ano. U psů velkých plemen je hodně důležité krmit kosti, hlavně pokud je štěně či mladý pes ve vývinu.
Svalovina obsahuje mnoho fosforu a pokud je krmná dávka složená převážně z kusů masa "táhne" oragismus vápník z vlastních kostí. Docela vžitý blud je doplňovat vápník mléčnými výrobky. I ty obsahují vyšší podíl fosforu než vápníku. Ideální je 1,3 : 1 (Ca a P) a ten se nedostáhne ničím jiným než zkrmováním kostí a chrupavek.
Svalovina má ještě další nežádoucí efekt (velké množství bílkovin) - psi po ní hodně rychle rostou čímž kostra opět trpí. Nesmí se zapomínat na vitamín C. Bez něj nedokáže tělo správně vstřebat Ca.
U dospělého psa už poměr není tolik důležité hlídat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2009 22:35
- Nahlásit

Smecka
jakou formou dávat ten vitamín C? a kolik asi tak?

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 08:38
- Nahlásit

jakou formou dávat ten vitamín C? a kolik asi tak?Ebony
Prckům míchám do krmení kysané zelí a špenát. Od 5tého týdne začínám pomalounku podávat Gelacan Plus Baby. Fakt hodně opatrně a v mini dávkách. Na plnou dávku podle hmotnosti se štěňata dostanou tak během 2 - 3 týdnů. On má ideální složení s ohledem na rostoucí zvíře co se vitamínů a odstatních prvků týče. Trochu mi vadí že obsahuje betakaroten, protože našim psům po něm tmavnou oči. Ale nic lepšího, co by neobsahovalo karoten neznám. Majitelům pak doporučuju aby aspoň do roka pokračovali v podávání Gelacanu. Někteří poslechnou.
Složení:
Složení v denní dávce 12 g: kolagen CHP 2940 mg; vápník 1404 mg; fosfor 1176 mg; hořčík 288 mg; selen 4,8 µg; provitamín A - beta-karoten 720 µg; vitamín C 72 mg; vitamín E 4,8 mg.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 08:41 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

To je jediná chemie kterou psům dávám. Dysplázka je pro mě ale velkým strašákem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:10
- Nahlásit

jana33
Tak ta firma z Roudnice nad Labem zaváží i Prahu

můžu vědít, prosím, o jakou firmu se jedná? a už jste to pani zkoušela?

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:13
- Nahlásit

Smecka

dotaz dotaz, nebo dotazy vlastně asi dva. vím, že už jsi to psala, ale od kterýho věku štěněte začneš dávat kosti- tuším, že jim dáváš kuřecí křidýlka, je to tak?

a dotaz číslo dvě, když si člověk přinese domů granulovaný štěně, chtělo by to začít nejdřív nějakou dobu mletým masátkem s kostma, že jo? Aby si štěndo zvyklo.

U mě to není nijak akutní dotaz bohužel- páč k mé lítosti rozhodně nehrozí, že bych si v brzku domů štěně přinesla, ale tak do budoucna se ptám.
Já totiž třeba vůbec nemám představu, jak by tak měl vypadat syrovej jídelníček pro štěndo.

Asák
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:31
- Nahlásit

Ahojky, já jsem brala jak od Pošváře tak od Vetamixu.
Každý má svoje pro a proti. Ale musím říct, že psí holky jsou maximálně spokojené ať je maso od kohokoli.
Od Pošváře jsme s kamarádkou zkoušely kuřata, hovězí mleté, ryby, hovězí srdce , kuřecí žaludky, držťky a bez problémů.I sušené uši a držťky. Od Vetamixu beru hovězí s droby, hovězí a drůbeží mleté, drůbeží mleté/ ale to dávám jen málo kvůli kostem ale pro zpestření a dodání vápníku občas přidám do granulí/.
Sušené držťky, vazovice a hovězí šlachy také nemají chybu.
Já jsem maximálně spokojená. A vetamix mi to přiveze až domů, Pošvář ne, tam jsem musela jezdit cca 30 km pro maso a velmi nepravidelná časová dodávka.

Ale jinak spokojenost.

JO a ještě, krmím granulema ale zalévám vařeným masem.
Nějak mi nejde dávat syrové maso, jsem radši když je to převařený.

Asák
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:34
- Nahlásit

Smecka
ahojky, můžu vřele doporučit, i já podávám Gelakan a všem doporučuji také minimálně do roka podávat.
I já se bojím dysplazie , ale zatím vše ok.
Ted mám roční štěňata takže pak napíšu jak na tom s dysplazií budeme. Věřím že jsem udělala maximum tak se mi to ted snad vrátí se samýma výbornýma výsledkama.

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:53 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

dotaz dotaz, nebo dotazy vlastně asi dva. vím, že už jsi to psala, ale od kterýho věku štěněte začneš dávat kosti- tuším, že jim dáváš kuřecí křidýlka, je to tak?

PetraK
Úplně prvně se setkají s kostmi tak ve věku 3 týdnů. Melu skelety na jemnou kaši. Později - tak po 4tém týdnu sekám skelety na špalku. Nejdřív sekyrkou na kousky a pak tím tupým od sekyry na drť. Další postup ke "kostem" je přes nasekané kuřecí krky. Pak celé kuřecí krky, po nich křídla a spodek stehen - to už v celku. (Ostré špičky křídel odstraním). Celá torza prckům moc nedávám, vadí mi jemné kůstky hrudního koše - když se vyřízne jsou v pohodě. Když štěňata odcházejí v 6ti týdnech žerou celé kuře (bez toho hrudníku).

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:55
- Nahlásit

U mě to není nijak akutní dotaz bohužel- páč k mé lítosti rozhodně nehrozí, že bych si v brzku domů štěně přinesla, ale tak do budoucna se ptám.
Já totiž třeba vůbec nemám představu, jak by tak měl vypadat syrovej jídelníček pro štěndo.

PetraK
S garnulákem musíš začít v podstatě jako s několika týdením štěnětem. Přes drť až k celým kusům.
Jídelníček napíšu později, teď musím pracovat

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 09:58
- Nahlásit

Asák
ahojky, můžu vřele doporučit, i já podávám Gelakan a všem doporučuji také minimálně do roka podávat.
I já se bojím dysplazie , ale zatím vše ok.

Mě na něm vyrostlo 5 štěňat z minulého vrhu. Všichni jsou DKK i DLK 0/0. A to je fena(matka) 1/1. Fakt si ho chválím.

Asák
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 10:03
- Nahlásit

Smecka
tak to je super, já se fakt bojím měla jsem 11 štěňat tak čekám jak na tom budou, nechala jsem si fenku, byla jsem na předrentgenech, byli OK, tak jsem zvědavá a nedočkavá a hlavně mám strach aby byli štěnda ok.

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 10:19 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

PetraK
dotaz číslo dvě, když si člověk přinese domů granulovaný štěně, chtělo by to začít nejdřív nějakou dobu mletým masátkem s kostma, že jo? Aby si štěndo zvyklo.Robču jsem si přivezla v 10 týdnech z Německa i s 5 kg šteněčí eukanuby, kterou dostal na cestu od chovatele , tak jsme ji zkrmila, když ji dožral, ze dne na den přešel na normální stravu a žádný problém nebyl , ani s kostmi ....ale nevím už přesně kolik mu bylo , prostě po dožrání eukanuby ( Pét'a mu s ní trochu pomohl ).

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 10:33
- Nahlásit

Smecka

díky - i za ten jídelníček případně. Schovám si ho a doufám, že posléze i jednou najdu.

Tak ty tři týdny jsem si pamatovala dobře.

jana33
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:34
- Nahlásit

PetraK
Je to na předchozí stránce, je tam odkaz od Whitewolfa a já tam pak kopčila,co mi napsali

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:59 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

PetraK

Mám podobnou zkušenost jako mac1. Když došly granule, které dostalo štěně od chovatelky, dala jsem hned syrové a i hned kosti - ze začátku kuřecí krky - a bylo to. Dokonce jsem to tady psala v tématu Krmení psa syrovou stravou, jestli jsem udělala dobře a bylo mi to schváleno Vůbec neměl sebemenší problém a přivezla jsem si ho v osmi týdnech a granule došly asi čtvrtý den.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 14:15
- Nahlásit

Smecka
Trochu mi vadí že obsahuje betakaroten, protože našim psům po něm tmavnou oči.
tak to je u nás naopak plus...

Dysplázka je pro mě ale velkým strašákem
to jsme dvě, naší Amálce teď přišlo 2/3 už nevím, co bych udělala, všichni její sourozenci a rodiče mají nuly...už si ze mně veterinář dělá srandu, že jedinná dědičnost, kterou tam vidí, je že jsou to moji psi...

chci si nechat teď fenku, ale mám z toho úplnou hrůzu...tu nejhezčí jsem radši nechala známým

Asák
co máš za plemeno?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání