Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Kristýna
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:08
- Nahlásit

Ad. drbárna.
Co by se asi stalo, kdyby se jim ta kniha smazala? Stejně odtud nikdy nic prospěšného nevzešlo. Píšou tam lidi o tom, o čem nemají potuchy, a tím jen rozšiřují mylné informace...

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:40
- Nahlásit

Kristýna
AB preci zalozila zalozni - ono by se neco naslo. Ale je fakt, ze at je pravda kdekoliv, tak styl jakym se tam bavi vrha spatne svetlo na vsechny. A pro potencionalni novy cleny je lepsi, aby se k drbarne nedostali - je dost demotivujici

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:17
- Nahlásit

Krasny slunickovy den preji, nekteri se maji i duvod usmivat, jini jsou spise smutni. Sablikova dalsi zlato, ze by se v CR poradal i zavod v poctu kryti rtw?

Zasláno: 22 Říj 2009 13:12
Já to jen tak říkám, že budou štěnda, ale ve skutečnosti ta čubina mít štěňata nikdy nebude. Nechci to svinstvo pouštět dál do chovu. Chci si o tom ještě vážně promluvit s vetem a tak.
A už mě tu neba psát vlastně o ničem, páč štěnata mít nebude, tak co řešit?

Nekomu by se mozna melo pogratulovat k zabreznuti a pravdivym inzeratum (ale kdo by se chlubil DKL 2/2 ci stitnou zlazou, zeano) a jinym k nakryti, v soucasny dobe 18 +- 2 dalsi feny napichnuty. Inzeratu pribyva, vsem preji mnoho zdaru pri prodeji.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:36
- Nahlásit

Kopirovat stare cizi prispevky neni trestny cin ani pomluva. Tedy kratka prochazka "duhovym sadem" s "Předpokladem vyrovnaných povah s chutí do práce a výborným exteriérem." (este dopsat i ten predpoklad vyborneho zdravi a bude to konecne inzos zn. ideá).
Zasláno: 31 Kvě 2009 21:56
Ahoj, u mé feny asi před měsícem zjistili nedostatečnou funkci štítné žlázy. Nejdřív to tak měsíc zkoumali a pak na to teprve přišli. U ní se to projevilo vypadáním srsti okolo očí a na čumáku, dostala hormony euthyrox a už začala zarůstat. Prý k té nemoci patřila i unavenost, al epodle toho jsem to nepoznala, je to totiž rotvajlerka, tak jsem jen myslela, že je líná. Co bere ty léky, je z ní poděs.
Zasláno: 9 Čen 2009 08:27
bere euthyrox 100, 8tablet denně. Je to jak dávka pro koně, ale zkusili jí dám největší dávku a pak budou postupně ubírat.
Zasláno: 19 Říj 2009 19:03
Také mám zkušenosti. Záleží na tom, jestli máš nadměrnou funkci nebo sníženou funkci.
Já mám zkušenost se sníženou funkcí, feně se objevili holé fleky na hlavě, byla unavená, i když toho jsem si nevšimla, páč je to rotvajler, a tak jsem myslela, že je to k plemeni. Lékař zjistil, že je to již skoro nepracující štítná žláza a léčba je doživotní braní hormonu.

Zasláno: 19 Říj 2009 19:09
Taky jsme nejprve absolvovali spousta vyšetření, než je to napadlo, jelikož ta srst chyběla jen na hlavě, ale ty lupy jsme měli také. Fena již půl roku bere euthxrox a je v pohodě, začla bejt i živá, takže jsem poznala, že i rotík může být aktivní.

P.S. - pro tu, ktera to tu necte - neni v tom nic osobniho, asi jen Tvoje skoda, ze ses tu driv vypisovala o nemoci tvy cuby. Pokud mas ten doklad z Nemecka, zverejni ho u sebe na webu, rada se ti posleze omluvim, pokud je fena zdrava a nemusi brat prasky.

Mathea
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 15:38
- Nahlásit

No, "potesilo" me, ze cenzura funga jak za komancu. Poslala sem slusny dotaz na questbook na http://www.beckyzakatovehory.estranky.cz/stranka/n apiste-mi , lec dotaz je jiz smazan a neni mozne pridavat (alespon ode me) dalsi vzkazy.
Posilam tedy dotaz alespon sem, nevidim totiz duvod, proc ho mazat.
Slečno Moravcová, ani nevím, zda je k čemu gratulovat ohledně zabřeznutí Becky. Určitě případné majitele vrhu upozorníte na problémy Becky se štítnou žlázou a její medikací, případně zveřejníte její údajné vyšetření z Německa.Taktéž by možná budoucí zájemci uvítali kompletní informace o zdraví rodičů - tedy i hodnocení rentgenu loktů.
Přeji, aby Becky březost příliš nezatížila a nezhoršila její zdravotní stav.

Takze se slecno Moravcova tazi alepson zde: Budou majitele stenat informovani o techto zdravotnich problemech matky, nebo se to budete snazit jen utajit??

careynka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 21:18
- Nahlásit

To by chtelo ji tam bombardovat tema zpravama a klidne menit IP adresy, aby to nemohla furt blokovat...plus mobil a mail

Kristýna
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 21:49
- Nahlásit

Petra_ruza
Me fascinuje nějaká slečna/paní tam shání kontakt na databází. že pry není možné vystopovat
Hlavně, že co půl roku písu článek o databázi se svým mailem. A když se tedy v drbárně zeptala na mail(byl ji nabidnut na drbárně můj veřejný mail), dala jsem svůj poslední článek z titulky pryč a do sloupečku nepřehledněte přímo hodila svůj veřejný mail. A když mi nějaká dobrá duše dá do knihy můj osobní mail a já se naseru, tak prý mi to patří, když to nejde sehnat... a mě omývají...

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 22:06
- Nahlásit

Kristýna
a do sloupečku nepřehledněte
Ty a veris mi, ze ja doposud o sloupecku "Nepřehlédněte" nevedela? bo je dole vpravo a musim sjet myšítkem niz, v normal nahledu se mi neukaze, ale ja vetsinou klikam jen na dtb ci nakryty feny.

Kristýna
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 22:09
- Nahlásit

Fifi
Ale když hledáš všude, tak všude

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 08:30
- Nahlásit

dobrý den,mohu také pogratulovat?zejména asi případným zájemcům..a bylo by dobré kdyby si vzali štěnátka hned dvě..to druhé na náhradní díly jako..

careynka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 08:56
- Nahlásit

davidkova renata
A k tomu jednoto bezpp ovcouna od jejiho brachy...kdyby RTW nevysli....

Mathea
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 09:36
- Nahlásit

careynka
A k tomu jednoto bezpp ovcouna od jejiho brachy
Cece a to je mozna lepsi napad, nez dve rtw, pac ty NO by mohli mit stitnou v pohode. Fuj, to je hnus

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 09:54
- Nahlásit

Fifi
bo je dole vpravo a musim sjet myšítkem niz, v normal nahledu se mi neukaze, ale ja vetsinou klikam jen na dtb ci nakryty feny.
to jsme na tom stejne, i kdyz ja si toho vsimla . Ale protoze Kristynu znam a nemusim hledat kontakt, tak jsem to nikdy neresila.
Kristýna
Vim ze databaze je soukroma aktivita, ale presto bych ty stranky nejak ozivila - aktualni info nechat na titulce a vse ostatni nahazela treba do archivu, protoze tahle ty stranky pusobi, ze aktualni je prave jen dtb ci nakryty feny. Ale jinak rada zasurfuju do starych temat a tuhle jsem si stahla zpr z roku 75 (jsem se narodila) a bylo to zajimave. Takze urcite ponechat stare clanky atp. - je to obcas zajimave pocteni a clovek zjisti, ze ani pred lety nebyla situace v klubu tak ruzova jak se nam ted snazi nekteri namluvit...

Kristýna
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 13:43
- Nahlásit

Petra_ruza
Já vím, že by to chtělo... Jenže je to hrozně těžké, když jsem na to vícemeně sama a jediné příspěvky, které chodí, jsou inzerce...
Nicméně jednou se chystám všechno probrat a to starší odsunout. Ale kdy to bude...
Pokud chceš, udělám ti heslo a můžeš tam psát. Třeba výcvikové články a tak... Tato výzva platí pro všechny (nějak se mi ty výzvy líbí )

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:02
- Nahlásit

Kristýna
jo covece, to nevim jestli bych zvladla...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 17:17
- Nahlásit

Pro ty, co stále strkají nos do věcí, do kterých jim nic není.

Vidím, že po zjištění nakrytí mé feny, se tu rozpoutala diskuze, která byla naprosto zbytečná. Po podávání léků, které jsem psala, že fena bere, se mi nezdálo, že po nich neustále hubne, i když jsem zvýšila dávky krmení. Léky jsem tedy snížila, ale o moc lepší to nebylo, proto jsem se rozhodla feně léky vysadit a navštívit jiného veterinárního lékaře, abych měla jistotu o zdravotním stavu své feny. Lékař fenu vyšetřil a konstatoval, že i po vysazení léků, nevykazuje žádné příznaky, proto ji byla odebrána krev a poslána na rozbor, kvůli štítné žláze. Výsledky přišly negativní, takže původní diagnóza, stanovená prvním veterinářem byla nesprávná. Proto jsem se rozhodla ji dne 29.1. nakrýt. Lékařské výsledky samozřejmě mám, ale nehodlám je umisťovat na web. Pokud je někdo chcete vidět, mohu zaslat na mail, ale jen v tom případě, že budete respektovat, že jsou to soukromé a citlivé zdavotní záznamy.

Žádám vás tedy, aby jste mě již neuráželi a nešířili o mne lživé informace. Děkuji Moravcová.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 17:49
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Výsledky přišly negativní, takže původní diagnóza, stanovená prvním veterinářem byla nesprávná.
Tak velke gratulace ke zdrave fene! Jak sem psala, klidne se verejne omluvim, posli mi pls ten zaznam do mailu, diky.

Žádám vás tedy, aby jste mě již neuráželi a nešířili o mne lživé informace.
Promin, ja jsem jen kopirovala tvoje slova, nic lzivyho jsem nesirila.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:17
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Dik za mail (nikomu neposilam), ale to cos mi poslala, je jen vysledek krve z Nymburka za par frfni - ja myslela, ze posles to drahy vysetreni z Nemecka, cos znala vysledek jen po tlf - mi vyznelo, ze ti papir casem taky prijde :
Zasláno: 29 Led 2010 19:19
Zdar lidi, mám děsnou radost, nechala jsem Becky udělat vyšetření v německu, jestli má tu poruchu autoimunitní nebo nene. Výsledky přišly negativní, takže to má z nedostatku jódu v potravě a to v žádném případě není dědičné. Sice to stálo přes dva litry, ale stálo to za to.
Je to test na protilátky, které ničí štítnou žlázu. Když nejsou přítomny, tak je to negativní.(Teda jestli jsem to dobře pochopila). Žádnej papír nemám, zatím mi to řekli jen po telefonu.

kulala
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2010 12:01
- Nahlásit

Fifi Dik za mail (nikomu neposilam), ale to cos mi poslala, je jen vysledek krve z Nymburka za par frfni - ja myslela, ze posles to drahy vysetreni z Nemecka, cos znala vysledek jen po tlf - mi vyznelo, ze ti papir casem taky prijde
....ty jo ze te to jeste bavi !se divim dyk to je jak kdyz hazis hrach na zed... kazdej dalsi prisvek akorat podkopava smysl toho pred tim...

careynka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2010 18:20
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
I kdyby mela tu stitku v pohode, tak doufej, jestli se stenata narodi, ze nebudou i tak nemocni. Tvoje fena je pozitivni na rtg, otec je pozitivni, jeho bratr ma dokonce trojky....bomba

alenas
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2010 19:59 - Změnil/a: alenas
- Nahlásit

careynka
no on bratr Becky - má také trojky lokty viz link:
URL
- takže předpoklad vysoké DLK je tam opravdu velký.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 14:27
- Nahlásit

careynka
alenas
Proste etika chovu jak prase. Sem si dycky myslela, ze kryt se ma proto, ze maji chovni jedinci co dobreho predat stenatum, zdravi, povahu, krevni linii, zlepsit nedostatky - jsem blba, blba a naivni.
Bud chovatelka ani v PP sourozencu nehledala, nebo si to umi jiste nejak zase zduvodnit. Aneb - co neni zakazano, je dovoleno, hodneblicismajl!

Petra_ruza
Muzu mit dotazek? Koukala jsem, ze Ing nakryl fenu (Bonnie ze Stránčických svahů), ktery bude v kvetnu letos 10 let!!!!!! Jak je to mozne? - byla udelena vyjimka fene? - krista boha, proc chovatel chce vrh od takovy baby, v cem je ta fena tak vyjimecna??

Ja sem asi fakt uz uplne mimo, co se chovu psu tyka, ctu si drbarnu a je mi z toho vseho nejak hodne smutno na dusi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 14:42
- Nahlásit

Este dodatek : dle normativu rkcr se pise:
Fena smí být použita k chovu (datum krytí) naposledy v den dosažení stáří 8 let.
Výjimku z tohoto ustanovení může, v souladu se specifickými podmínkami plemene, povolit RKČR za předpokladu, že použití k chovu není na úkor zdravotního stavu feny a dodržení Vyhlášky 192/2004 § 6, odst. 1b.
Zdravotní stav feny musí být v tomto případě jeden měsíc před předpokládanou říjí doložen vyšetřením veterinárního lékaře s posouzením zdravotního stavu a způsobilostí feny k chovu.

Cili chapu to dobre, ze nekdo z rkcr to musi schvalit a fena pak jeste mit zdravotni potvrzeni?
Docela silena predstava, ze by bylo Sadylko ted vlastne brezi (teda ona tak skoro vypada ) a coby veteranka odchovat vrh stenat. Navic - treba erdelove maji svody chovnych jedincu, ne jen psu, takze i feny se musi co dva roky ukazat, v jaky jsou kondici, ze nemaji problemy - tohle u rtw nejak neni. Kde je tedy vekova hranice vyjimek pro kryti u fen? - by me zajimalo docela.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 15:23
- Nahlásit

Fifi
...před předpokládanou říjí doložen vyšetřením veterinárního lékaře s posouzením zdravotního stavu a způsobilostí feny k chovu
mela potvrzeni od veta – majitel feny mi ho privezl, protoze jsem ho chtela videt... ale na vic otazek Ti neodpovim, protoze nevim. Snad jen, ze se majitele ponekud pozdeji rozhodli, ze by chteli po sve cube stene. Vic nevim, neznam je.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 15:38
- Nahlásit

Petra_ruza
Výjimku z tohoto ustanovení může, v souladu se specifickými podmínkami plemene, povolit RKČR za předpokladu, že použití k chovu není na úkor zdravotního stavu feny a dodržení Vyhlášky 192/2004 § 6, odst. 1b. Zdravotní stav feny musí být v tomto případě
Ja tam porad vidim to, ze nejdriv by to mel povolit klub.. asi zase strkam rypak nekam, kam nemam, vim, ze mi do toho vlastne nic neni.
Jen tak bokem - tobe to prijde normalni? - kryt vic jak 9,5 letou fenu rtw? z duvodu : ze se majitele ponekud pozdeji rozhodli, ze by chteli po sve cube stene. - ti nevim, mi to proste prijde jako nehorazna prasarna vuci tej fene!! Ac ji vet a zrejme i vedeni rkcr uznalo "schopnou". Ale to jsme zase u ty etiky.
Asi se nasejris, ale mne prijet na kryti s Bernasem takova veteranka, tak psa ani nevypustim a reknu jim, at ji doprejou zaslouzenej duchod a ne vrh.
Ale asi je fakt, ze kdyz odmitne jeden, nakryl by asi nakryl jinej, ze.
No nic, to jen my povzdechy, vse slo opet jiste podle radu a vse je tim padem v poradku.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 15:54
- Nahlásit

Fifi
kdo jses Ty nebo ja, ze muzem soudit?
Mela posveceni veterinare, OPCH... Ja jsem to konzultovala se dvemi dlouholetymi chovateli, aby mi rekli svuj nazor a presne jak rikas jsem se dozvedela ze kdyz odmitne jeden, nakryl by asi nakryl jinej

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 16:18
- Nahlásit

Petra_ruza
kdo jses Ty nebo ja, ze muzem soudit?
Nesoudim, pisu svuj nazor, to se snad smi.
A v dobe, kdy je z rtw nakryto snad vse, co je uchovneny a haralo - inzose se jiz zacinaji hromadit, mi prijde docela udesny kryt takovou veteranku (mne by to teda prislo udesny i v jiny dobe), jen proto, ze si chteji nechat stenatko po fene. Tot cely.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 17:22
- Nahlásit

Fifi
Opakuji - kdo jses Ty nebo ja, ze muzem soudit? Tot zase muj nazor.

strejda Václav
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 17:50
- Nahlásit

Petra_ruza
" A pro potencionalni novy cleny je lepsi, aby se k drbarne nedostali - je dost demotivujici "

Kdo jste, abyste rozhodovala, co je lepší pro nás potencionální nové členy? Dokonce i Vaše komentáře příspěvků z knihy zde jsou velmi poučné. Nemyslím si, že by bylo dobré jedno z toho smazat. Je to velmi poučné a vypovídající. Možná by bylo i poučné založit diskuzi na téma dědičné vady v chovu psů....

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 18:09
- Nahlásit

strejda Václav
Trhate vetu z kontextu... kdyz myslite, ze je opravdu velmi poucne schovan za monitorem anonymne spinit koho se mi zachce...

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání