Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:35
- Nahlásit

keip
udělá tak 3x a pak ztrácí zájem
jestli hlavne v tomhle neni kamen urazu - proc to s ni delat tolikrat, kdyz ji to moc nebere?!
Po odebrani cinky neco dostane? Ja jsem byla donedavna proti tomu, aby se za aport davala odmena - mysleno, ze ty mi das cinku a ja ti dam pamlsek nebo balonek, ze mi zacne pes plivat cinku, aby dostal tu odmenu. Byla jsem ale presvedcena at to vyzkousim - v mem pripade ne kvuli tomu, ze by mi nechtel nosit cinku, ale protoze ji prekusoval. Tak jsem to zacala praktikovat a pri prvnich trenincich mi opravdu plival cinku na nohy az jsem odchazela s modrymi palci . Postupne ale pochopil, ze si tim nepomuze - vzdy jsem mu do te cinky kopla a s povelem - NE aport jsem mu nakonec vysvetlila, ze jeho milovany balonek dostane, az udela cvik tak, jak si predstavuji. Chce to ale 100% duslednost! Samozrejme mi ze zacatku stacilo, ze cinku bez prekusu drzi treba vterinu-dve. A pak trefit spravny okamzik pro odmenu. Postupne jsem cas prodluzovala. Mimo prekusu se mi jeste pri vybihani a prinaseni strasne zrychlil.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:44
- Nahlásit

keip
zkoušela jsem i vyjití proti ni
proc? Jestli si to nevylozila tak, ze se budete honit. Kdyz uz, tak se otocim a zdrham pred psem...

keip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:50
- Nahlásit

Petra_ruza
Já to s ní ani víckrát nedělám, právě proto, že o to ztrácí zájem. Odměnu ostane pouze pokud to udělá tak jak má, a jak o tom píšeš, tak mě tak napadlo, že v pamlsku vážně něco bude. ona totiž za žrádlo udělá téměř cokoliv, takže si myslim, že se na pamlsek už tak těší, že ten aport pouští, aby měla prázdnou - "nachystanou" - tlamu, protože jinak je pak vše OK.Důsledná jsem, protože jsem se už přesvědčila, že bez ní to opravdu nemá smysl...

keip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:52
- Nahlásit

Petra_ruza
mě právě na cvičáku řekli, ať proti ní vyjdu, chytnu ji za aport , říkám ji drž, drž,..a vrátím se ty kroky co jsem vyšla zpět a tam odcvičím zbytek....

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:09
- Nahlásit

keip
že ten aport pouští, aby měla prázdnou - "nachystanou"
to je presne to, proc jsem driv nedoporucovala "vymenovat" pamlsek za aport, ale sama jsem se presvedcila, ze pokud to dobre psovi vysvetlim, tak to ma opacny ucinek - on rychle udela dobre to, co chci, aby dostal to, co chce on. Ve tvem pripade bych se po tom, co vyplivne cinku nekde kus prede mnou rozbehla, kopla do ni (do cinky) s povelem neco jako kde mas aport a jak ho veme do tlamy, tak to je dobre - prines aportek, jak ho zas pusti - NE aport az ti ho konecne prinese, tak bych ji odmenila - hned, ne ze ji nechas pred sebou sedet. Cely je to takovy v pohybu - couvas pred cubou, jen kdyz vyplivne aport, tak k nemu dobehnes, kopnes do nej a zase couvas - na kratky vzdalenosti (odhodis aport treba jen na 3m). Nemuzes chtit videt vysledek hned - postupnymi krucky se dostanes k cili. Ale chce to vytrvat - ne ze to napoprve nezafunguje a budes hned hledat jinou metodu - je jich mraky, ale tezko se to takhle popisuje. Nevim,jestli bych si to sama podle sveho popisu dokazala predstavit A koncila bych to tim, ze udelam "mysicku" aportem cube pred noisem, aby ji chtela ulovit, ale nedam - schovam a konec.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:11
- Nahlásit

keip
a jeste me napada - trosku bych se pro ted vykaslala na poslusnot - odhazujes aport a cubu mas uposlusnenou u nohy?

keip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:15
- Nahlásit

Petra_ruza

jo, sedí u nohy a čeká až aport dopadne a na povel aport vyběhne pro něj. Díky, představit si to dokážu docela obstojně. Zkusim to,
snad to vyjde..

ati
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:15
- Nahlásit

keip
pokud není čubís magor na aporty tak jí to můžeš úspěšně znechutit,je mladá tak si s ní hraj,klidně bych jí aportek tahala na šnůře at si ho loví,až ho chytí tak potahat a pustit, držení aportu a přesnost bych nechala na později. Každej má trošku jinej způsob jak naučit aporty, chce to čas a trpělivost. Ale odnaučit psa aportovat to jde velice rychle

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:19
- Nahlásit

keip
ať proti ní vyjdu, chytnu ji za aport , říkám ji drž, drž,..a vrátím se ty kroky co jsem vyšla zpět a tam odcvičím zbytek....

Ti nevim, to je dost kravinka dle myho, to je jak kdybys zdrhajiciho psa odchytavala tim, ze za nim pobezis.. navic rocni zvire, je to rtw pubertacek, tam to chce hlavne hru, zadny dril, rozblbnout, pohrat - skola hrou.. Jak sem ti psala uz driv, vrat se o krok zpet, nehazej, kdyz nema cuba o aporta takovej zajem. Snaz se ji spis vic nabudit na samotny pretahovani, vyprdni se na pamlsky, pretahuj se s ni o veci, ktery se ji budou dobre skousavat - neco mekciho nez cinka - gumovy krouzky, pesicky, je toho spousta. V nejlepsim prestat, druhej den zase - aby pro ni motivace bylo to pretahovani a hra s panickem, ne nejakej dril drz drz.
Ale kazdy to cvici jinak, takhle dle popisu po netu muze vyznit, co pises jinak, nez jak to delas v realu.

kulala
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:25
- Nahlásit

keip
taky je na aport dobrej klikrdost mi to pomohlo... moje cuba kdyz sem vytahla drevenou cinku tak delala ze ji nevidi to vis vzorek na linu je strasne zajimavej- nedejboze kdyz si ji hodila na zem... pohled: a sebrat si to pudes sama vid?!

keip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:25 - Změnil/a: keip
- Nahlásit

ati
Fifi
Já vim, ptám se, sonduju info...kapku asi změnim ke cvičení přístup
všichni mi právě říkaj, že se psem se musí začít od mala,zkoušet všechno, hned ho zvykat na cvičení a tak, Ale ona je střelená, nejradši by se furt honila, přetahovala, mazlila, tak ji tim trénováním nechci udusit...

A naní rok na klikr pozdě?

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:28
- Nahlásit

kulala
taky je na aport dobrej klikrdost mi to pomohlo..
To verim, ale ja mam misto klikru hlasovy jo. Rozepis vic, uz sem kdysi na netu videla videjka, krasne rozfazovany, jak to pres klikr naucit, ale ja sem na tohle kopyto svazarmovsky fosilijovsky.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:50
- Nahlásit

keip
jo, sedí u nohy a čeká až aport dopadne a na povel aport vyběhne pro něj.
a na to bych se prave vyprdla
je mladá tak si s ní hraj,klidně bych jí aportek tahala na šnůře at si ho loví,až ho chytí tak potahat a pustit
bezvadne psa motivuje - delame s vlaznymi aportery – ze si panicek drzi psa a hecuje a nekdo jiny si pred nim pohrava s aportem - taha na snure - pokopava si s nim a pak se dostatecne navnadeny pes posle ulovit ten predmet

keip
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 16:08
- Nahlásit

Petra_ruza
zkusím to

kulala
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 16:36
- Nahlásit

Fifipopis ti udelat samozrejme muzu chces sem nebo na mejl?- mela bych pro tebe par navrhu na toto tema v englis ale jenom kazdopadne muzu hodit link pokud je zajem

teda jestli mi budes posilat vagony bilech sra.. tak se na tebe vyprdnu

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 16:40 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kulala
Hazej linky v mail. Kdyz tu asi nikdo jinej zajem nema.
teda jestli mi budes posilat vagony bilech sra..
Si uzij, nee, trochu radosti z domoviny!
edit - mas mailose

kulala
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 21:51
- Nahlásit

Fifi edit mas v emailu moji vyrocni praci:O))) aneb mas rozsahlyho mejlose

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 16:58
- Nahlásit

Tak jsem se zas přinas..štvala.
Dívám se na mail a tam od naprosto cizího poradce chovu (rozumějte, že ho osobně ani mailově neznám) pouze přeposlaný mail o tom, že shodou okoloností zrovna naše štítná žláza chce něco doplnit do databáze nakrytých fen.
A víc nic. Žádná věta, jestli bych nebyla tak laskavá a nedopsala to, když jemu to teda nejde... nic. Tož jsem mu teda hezky napsala, jak se píšou maily s prosbou

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 18:39
- Nahlásit

Kristýna
přeposlaný mail o tom, že shodou okoloností zrovna naše štítná žláza chce něco doplnit do databáze nakrytých fen.
A co? papir z nemec o tom, ze fena nema dedicnou vadu stitny zlazy? Sakra, Kremyl ma stejnyho otca jak stitnice, nemocna neni (jen drobek na palicu ) , proc me to potom tak strasne prdi? "Předpoklad vyrovnaných povah s chutí do práce a výborným exteriérem." Este chybi ten predpoklad skveleho zdravi, blicismajlik.

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 19:37 - Změnil/a: Kristýna
- Nahlásit

Fifi
Ne,ne. Chtěli doplnit IPO3 a účast na MR ČR...

To je radost (Křemyl), tak snad to má od matky... - Jako slečna štítná...

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:08
- Nahlásit

Kristýna
To je radost (Křemyl)
Ano, je nadmiru radostna a vesela, unikatni a cila a umi delat jen radost.
Kdo od koho co ma netusim, nicmene Kremylek je vesely a hravy... a zdravy.

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:27
- Nahlásit

Fifi
TAkže to radši nezkoumej!!!

Ale mě předtím nešlo o slečnu žlázu,ale o pana poradce, který si myslí, že budu hopkat, jak si pískne, což vážně nikoli...

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:47 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Kristýna
Ja nezkoumam, jen porad nak nechapu, proc zada o doplneni info u psa - vpichovace, jestli sem to dobre pochopila, a proc radsi nedoplni ten papir z nemec u svy feny. No nic, coby neclen si tady tak pokvokavam, podivuji se a ziram.

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:55
- Nahlásit

Fifi
Nejspíš jsme už moc staré na tyhle progresivní methódy (Je zvláštní, že ještě dnes, 20let po revoluci, v ČR pusobí slovo Německo jako zaklínadlo. Když je něco z Německa, jakoby to bylo svaté. Ale ho..o. Mnohdy jsou to kecy. Chceš-li v ČR uspět se lží, řekni, že to máš z Německa...Ten papír je z Němec, toho, že psán azbukou si nevšímejte. )

Jave
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 21:21
- Nahlásit

Kristýna
[i]Chceš-li v ČR uspět se lží, řekni, že to máš z Německa...Ten papír je z Němec, toho, že psán azbukou si nevšímejte. ) [/i]

Ale Kristý, to je určo švabach ten se ještě vyučoval ve školách za první republiky

Kristýna
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 21:26
- Nahlásit

Jave
Tak já to myslela, jakože ríkají, ze je to německé,ale přitom je to bůhví odkud.... jen se ohánění formulkou - NĚMECKO, NĚMECKO -- to je jako HD, ED misto DKK, DLK
A ta německá tradice bude z dřívějších časů než je první republika.

Pavka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:00
- Nahlásit

Fifi
Ahojda, po tatkovi to asi nebude. Z celého vrhu B a vlastně ani od dalších nemám info o nemoci. A doufám, že to tak i zůtane, když to tak vidím teď všude.
.

Jabiro
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:14
- Nahlásit

Zdravím, občas nakouknu do této diskuze a dost mě nadzvedlo ze židle, že jistá dáma nakryla svoji nemocnou fenu. Překvapivé je, že 29. 1. byla její fena nakryta a ten stejný den, respektive večer, psala na tuto diskuzi, že se dozvěděla, že je její fena údajně zdravá, trochu podezřelé.
Informoval o tomto někdo poradce chovu RKČR?

Kristýna
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:29
- Nahlásit

Jabiro
S tím nikdo nic nenadělá. Jako poradce chovu ji nemůže odebrat PP (tedy štěňatům)... Ale pokud zabřezne, něco málo mě napadlo

jablunka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:55
- Nahlásit

Kristýna
Ale pokud zabřezne, něco málo mě napadlo
Nutně potřebuju vědět co. Mail mám gdyštak pod členem.
A eště k papíru z Němec.......myslíte,že gdyš si nechám z tama poslat papíry na hlavu,že tu na ně dostanu důchot?

<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání