| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 19:59
- Nahlásit
Fifi
joo, casy se meni
ale nějak rychle ne??3 měsíce zas nejni tak moc
jako je mi líto všech slušnejch lidí,kteří ale nejsou odborníci a profíci,jen si za svý prachy chtěj pořídit fakt konkrétní plemeno s tím,že PP zaručuje jakousi jistotu povahy a zdravotního stavu..no jasně,jsou to naivní blbci,ale laikovi tato úvaha přijde tak nějak logická.Vůbec se jim nedivim,že příště si pořídej něco bez PP páč v tom nejni rozdíl(krom finančního).To je fakt na blití,zejména s přihlédnutím k odkazu výše od Kristýny o počtu březích čub ..to by snad mělo bejt trestný
|
ati
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 20:38
- Nahlásit
davidkova renata
no a já blbka jsem neuchovnila čubu po operaci vazů, nejsem blbá, jsem mohla množit.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 21:28
- Nahlásit
ati
nejsem blbá, jsem mohla množit.
si úplně blbá a umřeš chudá
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2010 22:23
- Nahlásit
davidkova renata
ati
[i]nejsem blbá, jsem mohla množit.
si úplně blbá a umřeš chudá [/i]
stejně jako já a to máme jenom DKL 0/2 a lokty čistý.
já nechci umřít chudá!!!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 10:08
- Nahlásit
Fifi
Vsak to je ta zodpovednost "chovatele" vuci zdravi plemen
taky ale trošku vůči svému psovi, tahat v břiše osm štěňat, asi nic moc, ale já tomu nerozumím ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 12:39
- Nahlásit
Jave
já nechci umřít chudá!!!
Nenamáhej se, umřeš chudá a blbá, leda bys s tím rychle něco udělala a začala se snažit (chytrému napověz.... )
davidkova renata
Nerozčiluj se kolegyňo, štěňata budou mít cár papíru, bude fšechno v pořádku, přece
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 14:52
- Nahlásit
Jave
a to máme jenom DKL 0/2 a lokty čistý.
Jenze ty mas psa samecka, toho kdyz si nekdo nevybere, tak si proste nevrzne - leda by sis dala inzos, jako tu byl nedavno : Hledáme pro našeho pejska RTW, velmi milé a klidné povahy s PP, fenku také s PP ke krytí. Prosím nejdříve foto a informace a poté přijedeme kamkoliv. Po narození zaplatím 20tis.Kč za štěně psa. Velmi toužíme po štěněti našeho současného psího kamaráda.. A hnedkajs bys byla bohata.
davidkova renata
Tvuj prispevek je mi velmi sympaticky cervenou barvou, vidim to naprosto stejne. A co nadelas? Kdyz se tu pres pul roku snazis neco nekomu vysvetlit, a prd ho, tu mas certe kropac, byl tam.
Kalliope
taky ale trošku vůči svému psovi, tahat v břiše osm štěňat, asi nic moc, ale já tomu nerozumím
A tak ona brezost je zahul pro zdravou fenu, natoz pro fenu na praskach.. treba bude priroda v tomto smeru rozumejsi, nezli "chovatel".
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 16:09
- Nahlásit
Ahoj lidičky, jen jsem Vám chtěla dát vědět, že jsme dneska s Báčkem dobojovali boj s lymfomem. Je to 3,5měsíce od diagnozy. Do včerejška ale pořád pohodový kluk a do poslední chvíle to bylo v klidu a za to jsem moc ráda. Měla jsem se přijít vyplakat, tak tak činím. Na dalšího pejska nemáme zatím sílu, tak Vám tu přeji všem hodně zdaru, štěstí a úspěchů. A děkuju za podporu, kterou jste mi před třemi měsíci dali.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 16:12
- Nahlásit
Honzík
tak to mě moc mrzí,ale už je mu dobře, je to sice slabá útěcha,ale věř že jste pro něj udělali to nejlepší. Tak až budete mít sílu na nové mimčo tak se pochlub
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 16:17
- Nahlásit
Honzík
A ja na nej zrovna nedavno myslela, bala jsem se zeptat. Držte se, bojovali jste, ale nelze zvitezit. Az to preboli a vyplacete se, tak bude stendo spravnym resenim.
|
keip
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 16:54
- Nahlásit
Dobrý den,
slyšela jsem na Vás výborné ohlasy, proto Vás žádám o pomoc. Mám roční fenku RTW. S Kimi chodím od 6 měsíců na cvičák, nejdřív školička a poté jsme postoupili "výš". Stala jsem se členkou kynologického klubu a to nejen kvůli mě , ale hlavně proto, že to Kimče šlo výborně a sami cvičitelé nás ve školičce oslovily, abychom pokračovaly, že má dobrý potenciál.Poslušnost zvládá dobře, tedy zvládala. A tady je právě kámen úrazu, naše Kimča je neskutečný stopař. Vím, je v pubertě, zkouší co vydržím a dělá že neslyší, ale mizení v lese? Lépe: Poslední dobou, tak 2 měsíce, se stává docela pravidelností, že při procházce pokud jdeme lesem, či se k němu přiblížím a to i k poli, Kimi " natáhne" stopu a já už vidím jen mizející zadek. Můžu dělat psí kusy, volat po dobrým i po zlým, lákat na balónek. Nezabírá nic. Ani dříve 100% spolehlivé vzdalování, kdy překročím pro ni únosnou vzdálenost. Musí si doběhnout na to určité místo, čichnout si a pak teprve otočí a míří ke mě. Je tedy pravda,zatím, že nikdy nezmizele na delší dobu. Tak do minuty se vrátí. Ale i tak nechci čekat než někoho porazí, vystraší či ji střelí myslivci. Už jsem se naučila těmto úletům předcházet (po delším pozorování je Kimča docela předvídatelná, tedy pro mě), odvolám ji k sobě, upoutám její pozornost a takto ji převedu přes stopu, ale moje miluna je tak vynalézavá,ne s pravidelností, že se i po ujití třeba 30 metrů k začátku stopy vrátí a je zase v čoudu. Po přivolání už vše udělá jak má být - předsednutí nebo sednutí k noze, oční kontakt...Prosím Vás tedy, zda pro mě nemáte nějakou radu jak ji toto odnaučit? Kimča je v 6 měsících kastrovaná, krmená Purinou Pro Plan Puppy Robust, celoročně venku s váhou 42,4Kg.
A tady je další problém. Je to "popelnice" se specializací na venku pohozené papírové kapesníčky a nedopalky.Jiného odpadu si nevšimne. Díky tomu, že je kastrovaná a že s ní chodím na cvičák nám bylo doporučeno ať ji snížím denní dávku, že má žrát max 40% DD. Což mě se tedy moc nelíbí, dávku jsem ponížila o 200g ( podle věku je její DD max 900g,já ji dávám od minulého týdne, tedy od roka 700g).Prý je tlustá, což se mi nezdá, nahmatám bez problémů poslední žebro, má viditelně rýsovanou postavu, vše OK. Je naučená, že žrádlo dostává 2x denně ( větší část večer). Mám přejít na jiné žrádlo, které už není pro štěňata? Můžete mi poradit? Ptala jsem se několika veterinářů a názory se rozcházejí. Předem Vám moc děkuji.
S pozdravem a přáním krásného dne
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 19:02
- Nahlásit
Honzík to je mi moc lito... drzte se..:
jenom takovej dotaz- neni nahodou chovatel POVINNEN upozornit na vady stenete?? neni to nahodou poztizitelny??Teda ne ze by neco v CR bylo ale...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 19:08
- Nahlásit
kulala
neni nahodou chovatel POVINNEN upozornit na vady stenete?? neni to nahodou poztizitelny??Teda ne ze by neco v CR bylo ale...
Pani, co to melete? To se ma tykat prispevku od Honzika? - rak je svine, ten se nikdy neda cekat ci na nej upozornovat.. Nebo jen reagujes na to nase tlachani predchozi? Tam je to neco jinyho, kdyz "chovatel" nakreje nemocnou fenu vedome... Ja jen, ze to vyznelo zvlastne, cos pisla.
keip
slyšela jsem na Vás výborné ohlasy
A muzu vedet kde? A odkud jste? - kdyz chodite na cvicak, jiste vam radi poradi nejlepe ti, kteri znaji vasi fenku a vas osobne..kde delate jakou chybu a tak podobne.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 19:37
- Nahlásit
Biluška
[i]Jave
já nechci umřít chudá!!!
Nenamáhej se, umřeš chudá a blbá, leda bys s tím rychle něco udělala a začala se snažit [/i]
Máš recht.
Fifi
Jave
a to máme jenom DKL 0/2 a lokty čistý.
Jenze ty mas psa samecka, toho kdyz si nekdo nevybere, tak si proste nevrzne - leda by sis dala inzos, jako tu byl nedavno : Hledáme pro našeho pejska RTW, velmi milé a klidné povahy s PP, fenku také s PP ke krytí. Prosím nejdříve foto a informace a poté přijedeme kamkoliv. Po narození zaplatím 20tis.Kč za štěně psa. Velmi toužíme po štěněti našeho současného psího kamaráda.. A hnedkajs bys byla bohata.
A já blbec zájemcům řekla NE!! i když Čtvrtníček to umí líp
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:02
- Nahlásit
aaaaaaaaa jeeeeeeeeeeeeeeeee, tak prece jenom budou "male krasne chlupate kulicky??" Mne fakt slehne! Kecy v kleci vsecko, fakt doufam uz jen kvuli zdravi Becky, ze nezabrezne. Pavlino, jestli to ctes: jsem mozna suva a krava, ale aspon se chovam zodpovedne a ohleduplne ke svejm i jinejm zviratum.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:37
- Nahlásit
keip
Co se týče loveckého pudu jsou jen dvě možnosti.(si myslím, zatím) Pokud je teda tak silný, že nic jiného nezabírá a pes absolutně nevnímá. Buď chodit přes "srnčí" místa na vodítku a psa tam vždy zklidnit (posadit, za vyražení za srnami či stopou říct fůj a škubnout, opět posadit, než se pes relativně uklidní, a takto místo přejít - to dělám já). A nebo použít elektrický obojek. Zní to hrozně, ale není to tak strašné a rozhodně je to lepší, než zabití myslivcem... Většině psů taky stačí jediná rána a pak už jsou hodní. Obojek má několik stupnů výbojů (co se týká intenzity) a před každým výbojem se ozve zvuk. Také je možnost později, až pes zná způsoby trestu, používat jen zvuk a pes povětšinou poslechne.
Než začnete obojek aktivně využívat, je lepší, ho několik týdnu nosit jen tak, ať si ho pes spojí třeba s procházkou a ne s trestem. U něj(obojku) je dobré, že pes nemá reakce na škubnutí rukou a vnímá trest jako zásah shůry. Že se opravdu provinil přes světem daná pravidla a obvykle se běží schovat k majiteli...
Důležité je používat tento obojek správně. Čili včas a ne zbytečně. Dle mého to není dobrý způsob výcviku!! Ale pro výchovu to není až tak špatné. A pro přežití psa je to výborné. Opakuju, pokud bych si měla vybrat, jestli na psa použít elektronické škubnutí obojku, nebo ho nechat střelit myslivcem, či přejet autem, když uteče, volila bych obojek... A to bych za svou fenu dýchala, kdyby to bylo potřeba - proto radši chodíme na vodítku, jelikož si nedokážu představit Barunčin výraz, když by ji to koplo, ale možná by to brala líp než si myslím...nevím. Jedni majitele mého štěněte tento obojek používají a chválí ho - netrestají zbytečně, jen v nutných chvílích...(pes taky srnečkuje).
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:09 - Změnil/a: kulala
- Nahlásit
Fifi
jezis to byla reakce na tu bezva slecnu od te Duhy a to nejsem ani pod vlivem jen sem nevedelakomu to mam adresovat jelikoz slecna s nama skoncila... to vubec nebylo adresovano honzikovi... to je mi moc lito jak jsem jiz jednou napsala...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:24
- Nahlásit
kulala
jezis to byla reakce na tu bezva slecnu od te Duhy
Sem si to myslela. Ja k tomu uz snad nemam, co dodat, blici smajl tu neni. A poslala sem ti maila
Kristýna
Asi mas zkusenosti s EO stejny, jako ja, tedy nulovy, tak at se keip poradi na foru odborniku na toto tema. http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_10365_0.html Kdyz dukladne projde a procte, najde rady.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:42
- Nahlásit
Fifi
Jj, netvrdím, že jsem odborník. Jen se mi to zdá, jako vhodná možnost. = Upozornit a poslat ke zkušenějším.
|
keip
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 09:51
- Nahlásit
Fifi
brácha i pár kamarádů jsou zde členy a konzultují tady většinu svých potíží, jsem od Pardubic.Na cvičáku mi zatím poradili to co jsem zkoušela a samo el.obojek.
Kristýna
Díky moc za radu. Mi jsme naučený odmala chodit na volno, pokud to prostředí dovolí, takže mimo nebezpečné zóny je vše OK. Na el.obojek jsem už taky pomyslela, ale nechce se mi do něj, pokud nevyzkouším vše kolem. Je to moje dítě, takže proud, já vím nic jí to neudělá, se mi zatim dávat nechce.....a dík za odkaz
|
keip
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 09:54
- Nahlásit
Ale nic proti němu nemám (EO), zkušenost by taky byla, jen jsem toho názoru, že by se měl použít až jako poslední možnost...i když je někdy účinnější něž povely psovoda.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 10:02
- Nahlásit
Honzík
je mi to moc líto ! Myslím, že každý kdo má psa tě dokáže pochopit .... hlavně se drž ....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 10:16
- Nahlásit
keip
dřív jsem byla odpůrcem EO, ale potom co mi pes chodil na 20 m horolezecký šňůře, která se mi jednou ve druhé třetině urvala a pes běžel i s lanem do lesa a já jenom náhodou viděla kam to zalomil, takže jsem ho mohla odmotat polouškrecnýho jak mává z kopečka pacičkama ve vzduchu, tak už to tak jednoznačně nevidím. Nehledě na to, když se z EO umí stačí leckdy dvě tři rány a je pokoje ne roční škubání vodítkem, které u nás konkrétně nikam nevedlo. Ale jak říkám, jeslti s Eo neumíte, tak si vemte k ruce někoho kdo tomu opravdu rozumí
|
keip
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 11:54 - Změnil/a: keip
- Nahlásit
Nejsem zarytým odpůrcem EO, jen se snažim hledat jiné cesty, protže jinak poslouchá 100%...
Můžu se jestě zeptat, jaké granule preferujete? Pro zatím krmím Purinou Pro Plan Puppy Robust
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 12:50 - Změnil/a: Kristýna
- Nahlásit
keip
Chápu tvůj postoj a víceméně mám stejný. Jen když nad tím přemýšlím, tak mi EO začíná dávat smysl čím dál víc. Ono to nebývají rány jako z děla, ale můžeš nastavit něco jako dotknutí - jako ty, slečno, maminku máš támhle ...
Ale myslím si, že mnohdy je možná horší, dělat polovičatá řešení (třeba ta vodítka...) než použít párkrát EO.
Je moc dobře, že nad tím hodně přemýšlíš, aspoň neuděláš nic, čeho bys litovala.
A granule jsem měla royal-canin, ale ted precházíme na happy dog
|
keip
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 13:10
- Nahlásit
Právě, nechci udělat nic čeho bych posléze litovala a už se to nedalo vrátit. A co říkáte na Akanu, veterinář říkal,že je to prémiové krmivo, bez pšenice kukuřice a tak. Ptala jsem se svého veterináře i jiných, mých známých a nevim nevim co je nejlepší, každý soudí podle svého psa, tak nevím
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 13:11
- Nahlásit
Fifiposlala sem ti mejla a necil se tolik vis jak to bylo v basnikach- jak pozna clovek ze je blbec... no chytrej clovek to nepozna nikcy a blbci je to jedno...jeste me napadlo -poradce chovu s tim nemuze udelat nic, kdyz krejes cubu vo ktery vis ze je nemocna??? je mi fakt lito tech stenat(doufam ze zadny nebudou) a tech lidi co si je koupej
Kalliope keipKristýna myslim ze EO je absolutne to posledni reseni protoze 2 3 rany ti stacej akorat tak na to aby si ze psa udelala neurotika..A na rocniho psa mi to pride trochu silny kafe.Spis bych se zamyslela nad tim jestli pes opravdu chape co se po nem chce a cvik je dost zazitej, upevnenej a procvicenej na vsech mistech spolehlive. a pak se muzem bavit o korekci a naprave
PREDEM PODOTYKAM ZE NEMAM NIC PROTI EO(jenom by me ve skole ukamenovali a za gule do pruvanu povesily..:lol POUZE VYJADRUJU SVUJ NAZOR-A JAK REKLA FIFI, ROZHODNE NEZ PO NECEM TAKOVYM SAHNU TAK SI NAJDU ODBORNIKA [/b] NAUCIM SE S TIM ZACHAZET- dvakarat mer a jednou rez....
[b]keip
ja krmim Arden Grange a pred tim Burns kdyz neni cas-jinak vyvarim- srdicka a jatyrka-ty se vyhradne vyskytuji venku na stope,masiko, zelenina... kosticky, sardinky, tunak a tak a cuba se dokrmuje venku jelenama, zajickama a vobcas nakej ten shit kdyz buh da
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 13:26
- Nahlásit
kulala
můj názor je, že lepší dvě, tři rány ve správný okamžik, než psa drbat rok - rok a půl na vodítku bez výsledku ...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 13:34
- Nahlásit
Kalliope
souhlasím, občas EO používám, nejde o to psa smažit,ale použít impuls jako upozornění, drbání řetízkem na krku je jednak na prd a jestli je to příjemnější než EO, mno nevím.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 13:44
- Nahlásit
Kalliope o tom se vubec nepru akorat myslim ze tady bude velkej problem prave s tim "pravym okamzikem"...
ati to s tebou souhlasim ale "upozornujes" az kdyz uz si povel naucila a vis ze pes vi co se po nem vyzaduje.
|