| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 19:55
- Nahlásit
Maya
To vypadá parádně, je to určo 8 metrů? Já totiž mám jiný co je na něm napsáno 8m ale naměřila jsem 6 :/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 20:00
- Nahlásit
ssshhhhh
tak já to neměřila, ale je určitě o dost delší než 5metrový, protože to má bráchy pes a když ho hlídám a mám je na vodítku, musí chudák chodit kus za mejma
já už kupuju jen tuhle značku Flexi, protože je lehčí než jiný a poměrně nerozbitný
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 20:07
- Nahlásit
Maya
Supr, dík za doporučení.
Mám feny dvě a choděj bez nebo na dvoumetrovým lanu když jsme u silnice, ale když má jedna třeba úraz a musí být na vodítku a nelítat stopovačka mě kolikrát nevyhovuje, když je bahno a mokro.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 21:59
- Nahlásit
ssshhhhh
Já měla 8m a bylo to určitě delší než pětimetrovka, teď po přetržení je z něj 5m (se mi o něco přešoupalo)
A to co postovala Maya mám a jsem s ním naprosto spokojená, jen jednou se o něj říznul partner do kolenní jamky, když ho Mája nějak blbě oběhla.
Esli bude na vodítku častějc, doporučuju povel "vymotej se, stůj a okolo"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 22:35
- Nahlásit
mám skoro stejný flexi co maya (znacka flexi) akorát 5m/25kg a su s tím spokojená. Používá to většinou muž, když deme ven a nakonec je to supr i na koloběžku, páč nám psi netahaj a pes spíš běží/poklusává vedle kolobky, tak se to i suprově osvědčilo, že se muž nemusí bát o vodítko na takový to rekreační popojetí na kolobce kdy psa tahání evidetně nezajímá a pes je "namotanej" na flexině podle potřeby.
Nicméně nějaký delší na těžšího psa bude pěkná posilovačka do ruky...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 10:23
- Nahlásit
Mám flexi na psa velkýho a nepřipadá mi nějak zvlášt těžká, i když na tůru bych s tím určitě jít nechtěla.
Podle mě je flexi dobrá věc, ale na (přiměřeně) poslušnýho psa, jinak je manipulace dost nepraktická.
Dávala bych si bacha na vzběhnutí do silnice a pak u zvěře, tam mám pochyby, jestli by to člověk udržel a jestli by se to nevyrvalo u psa, co by vystartoval.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 10:24 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
ssshhhhh
10 m se myslím nevyrábí, jen 8, ale tak ono to bohatě stačí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 10:26
- Nahlásit
Vero
prave 10m se taky vyrabi a kdyz chces treba na 50kg psa, tak ta flexina bude klido vazit pres kilo...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 10:28 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
prave 10m se taky vyrabi
áha. tak já když jsem to před 7 lety kupovala, tak mi řekli, že těch 8 je maximum. u naší váhové kategorie.
a kdyz chces treba na 50kg psa, tak ta flexina bude klido vazit pres kilo...
50kg psa bych teda na 10m flexinu asi nedávala žasnu, že to vůbec fakt existuje.
to by fakt byla už posilka z toho... tak SSH ma psa jen 25, tak v pohodě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 10:47
- Nahlásit
cernej caj
i páskový je mnohem těžší, stejně velký 5m páskový je těžší než 8m lanko, ono je to jako logický
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2015 18:49
- Nahlásit
10 metrové Flexi se vyrábí.Jmenuje se Flexi giant professional 10 m.Je to na velké,těžké psy asi do 50 kg.Asi tak,vodítko je samo o sobě těžké jako kráva,10 metrů vytaženého pásku je tak těžkých,že se vodítko dost prověšuje,velkého psa rozběhnutého na 10 metrů NEUDRŽÍTE. ,jelikož je ten pásek hodně těžký,musí být i hodně velká síla navíjení,takže pokud má i velký pes obojek,začne chrčet.A navíc stojí asi 1500!Mluvím z vlastní zkušenosti,mám ho doma na 40 kg psa.
PS-Vím,že je to staré téma,ale pokud to někdo čte,tak ať ví,že 10 metrů existuje.
|
malypes
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2018 13:02
- Nahlásit
lepší jsou podle mě pevná vodítka..
u těch vysouvacích a pružných nemáte nikdy psa tak pod kontrolou..ale pro některá malá plemena proč ne..
https://www.minadog.cz/91-voditka
|
Gabriiella
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2018 16:07
- Nahlásit
Já používám https://www.reedog.cz/samonavijeci-voditka/ není to Flexi, ale víceméně účel stejný.
|
NinaC
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2019 15:42
- Nahlásit
Ahoj, ráda bych se zeptala mimo flexi, jestli nemáte zkušenost i s těmi polyesterovými ? Vydrží to něco nebo jsou lepší kožené ?
|
malypes
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2019 08:58
- Nahlásit
krátká vodítka, neboli couračky, jsou vhodná pro vedení psa takzvaně nakrátko..díky tomuto typu vodítka se pejsci naučí hezky chodit při noze svého páníčka..vhodné je samozřejmě hlavně pro větší psy-
https://www.minadog.cz/174-kratka-voditka-couracky
|