Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Flexi, nebo obyčejné vodítko?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Endy
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:02
- Nahlásit

Já s flexinou umím zacházet,znám její výhody a určitě bych nečekala do důchodového věku psa,abych jí pořídila.Stejně se dá využít u mladého ještě ne spolehlivého psa.
Žasnu,kolik lidí si na ní stěžuje.Potkávám plno majitelů psů co je pes smýká na flexině,ale za to jí nebudu odsuzovat.Jsou to lidi,kteří se nikdy výcvikem nezabývali a ani nebudou a i kdyby flexi nepořídili,pes by byl ovladatelný úplně stejně.Takto se alespoň pes trochu "proběhne" a očuchá místa dále než dva metry od pána.Já to nevydím jako pohodlnost majitelů(ta by byla i bez flexi),ale jako malé zpříjemnění života těch psů,co neměli štěstí na pánečky.A to že se na ní párkrát pes zamotal?Zamotal by se stejně jako na obyčejném pětimetrovém vodítku nebo stopovačce.

wami
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:03
- Nahlásit

Endy
Vzhledem k tomu, ze o duchodovem veku psa jsem tu psala ja, tak se tedy ta potrefena husa ozve...
Ono jde o to, ze pro me proste neni situace (mluvim o svych psech, ne o biglici), kdy by mi prislo lepsi dat psa na flexinu nez ho nechat navolno s kosem.

Ale nemam-li vysoke naroky na psa (a na psa duchodce uz proste nemam, zejmena, jestli treba hur slysi nebo je to nedostatecne vycviceny pes), tak tu flexinu klidne pouziju.

Mlade zvire potrebuju korigovat. Netvrdim, ze to nejde, ale ja to s flexinou neumim (a podle me to na velke psy proste negunguje, jak bych potrebovala), proto kdyz uz voditko, je pro me prijatelnejsi pevne...

handula
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:12
- Nahlásit

Pravda je, že není flexina jako flexina. Naprosto nepoužitelná a špatně ovladatelná - alespon pro nás - je pásková flexina. Je sice pevná, ale navíjí se pomalu, tím pádem se zejména v zimě na ni nabaluje sníh a špína. Díky tomu vnitřní mechanismus zreziví a do měsíce bylo po flexině. Ale jak říkám dobrou zkušenost mám s klasickou lankovou, která má ke konci cca 1/2 metr obyč. vodítko. Psa jsem na něm perfektně naučila přivolání, chůzi u nohy a celkově vůbec poslušnost. Mám 8mi metrové, pes má pocit, že je na volno a zároveň když je potřeba mám ho vždycky na dosah.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:19 - Změnil/a: Velvetka
- Nahlásit

Rozhodně dávám přednost normálnímu vodítku.Na feňuli NO mám placatý nylonový který neni moc dlouhý...asi 1,5m.Neumím si představit vodit jí na flexině,protože je naučená že jakmile jde na vodítku,jde u nohy.I kdybych to vodítko držela za konec a zbytek vodítka se vláčel po zemi tak mi půjde u nohy.Stejně když jdu na procházku tak je furt navolno,takže mám vodítko zapnutý přes jedno rameno (no typicky jak to dělaj všichni pejskaři).Ale kolikrát se mi stane že to vodítko mám na sobě celou procházku protože nemám důvod feňuli připínat když poslouchá.Nevim jak bych skladovala flexinu kdybych právě neměla psa na vodítku.Ale třeba potkávám pána ze zlatým retrívrem a má na něj flexinu.Ten pes je ale skvěle vycvičenej.Proto nevim proč má tu flexinu když je věčně navolno nebo jí má zabržděnou tak že jde u nohy.

aknelka
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:43
- Nahlásit

ahooj,je tady někdo z Prahy?Narážím tím na vyhlášku,která nedovoluje volné pobíhání psů na veřejném prostranství...Mám maltezčaku,která poslechne téměř na slovo,nemám problémy ani s přivoláním,nanapadá psy ani děti a u silnice se sama zastavuje...Kdyby u nás nechodili a nebuzerovali městští policisté,taky by běhala rozhodně na volno...Takže 8m dlouhé flexi vodítko je součástí naší výbavičky,protože na vodítku musí chodit bez vlastního přičinění.I když jí samozřejmě někdy vypustím...

evina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 16:05
- Nahlásit

aknelko:a z které jsi části?Ono to totiž vypadá,že každá městká část to má jinak.Já jsem z Prahy 8 a tady nedávno policajti kontrolovali jestli má pes košík nebo vodítko.Když neměl ani jedno,tak jen napomenuli.Když chodí jindy,tak si psa ani nevšimnou...

aknelka
# Zasláno: 13 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

evi,jsem z Jižňáku a policajti tu jednou pokutovali i důchodce,za kterým se sotva valil starý,břichem o zem,šoupající jezevčík

birma
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:05
- Nahlásit

podle mých informací je to v celý Praze stejně - pes nemusí být na vodítku a nemsí mít košík, jenže policajti to nevěděj, nebo možná chtěj vvydělat na pokutách a spolejhaj na to že to nevěděj pejskaři.....

tiletá
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:16
- Nahlásit

Co se týče flexi vodítka,nemám problém a používám.Před nepřehlednou zatáčkou dám psovi stůj,šňůru stáhnu a zabrzdím.Jsou plemena a typy psích povah,kterým flexi umožní bezpečný pohyb.Jedna z mých fen by ho nepotřebovala,ale pořád lepší pes na vodítku,než pod autobusem.Na to už doplatila i první dáma ochránců psů ve státě.Pro majitele fantastických zlatých retrívrů a labradorů:už jste někdy přemýšleli jak je asi tak psu malého plemene,když proti němu vyběhne výše zmiňovaný jedinec se vztyčeným prutem a chce ukázat svou jedinečnou povahu?

Eda
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:14
- Nahlásit

tiletá
už jste někdy přemýšleli jak je asi tak psu malého plemene,když proti němu vyběhne výše zmiňovaný jedinec se vztyčeným prutem a chce ukázat svou jedinečnou povahu?
já bych to tak nehrotila... jsou to přece jenom psi a to bys koukala, jak i menší pejsci dokážou milého labrouše odkázat do správných mezí

evina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:28
- Nahlásit

aknelko:já teda bydlela na chodově asi 8 let a za celou dobu tam policajti nekontrolovali.Pokud jsem je viděla,tak moji psi nosili náhubek a já je před policajtama přivolala k noze a chvíli je tak nechala jít.Takže mi nikdy ani nic neřekli.Já myslím,že bych pejsu nedokázala vodit stále na vodítku.Asi bych raději tu pokutu riskla.

Endy
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:31
- Nahlásit

Eda
Je vidět,že nemáš psa malého plemene a špatné zkušenosti s napadením jiným psem.

evina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 22:45
- Nahlásit

Endy:já měla dva malé psy i tu špatnou zkušenost s napadením.Přesto vždy běhali na volno,včetně v blízkosti velkých psů.A rozhodně se ani po napadení psů nebáli a chovali se naprosto přirozeně,ať velký nebo malý.Častěji po nich hystericky vyrazili naopak ti malí psi-jezevčíci,špicové atd.(tím nevrdím,že jsou všechna tato plemena stejná!)

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 08:33
- Nahlásit

Endy
17 let jsme měli jezevčíka, kterého během jeho života pokousali 4x NO !!!! Vždycky to bylo potrhaný bříško a složitá operace. Vždy útočili bez jakéhokoliv varování a majitelé je nebyli schopní odvolat. Toť moje zkušenost s malými psy a jejich napadením....

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 11:37
- Nahlásit

Endy
Já mám taky dalo by se říct malýho psa a chodí na volno. Když potkáme psa, kterýho neznáme, tak si ji dávám k noze a nemáme problém. Paradoxně má za sebou za svůj život víc napadení od menších psů (jorků, jezevčíků atd...) než od velkých. I když je fakt, že má z velkých psů větší respekt, tak se v žádným případě nesnažím ji od nich izolovat, protože i mezi těma většíma má kámoše, s kterýma je schopná si naprosto v klidu hrát...

Zany
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:19
- Nahlásit

Bydlím taky na JM a za pět let si mně nikdo nevšiml,psa mám pořád na volno,ted už vlastně dva.

Lucička
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:27
- Nahlásit

Ahojte ja flexi používám jen když moje fenky hárájí

grendel
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:44
- Nahlásit

bydlim na praze 10, ve strašnicích a vodítko nepoužívám, ani náhubek...nikdy nám nikdo nic neřekl....dost dlouho jsem bydlela na praze 2, na novém městě a stejný případ-nikdy vodítko ani náhubek a v pohodě.. mám bíglici, a ta lidem vadí míň než velcí psi(to nechápu, ale budiž...) ale stejně venčím i NO, kterýho taky mám bez vodítka a náhubku a jenom jednou mi řekl policajt na petříně, že by měli mít náhubky nebo vodítka(NO+bíglice) ale jinak nikdy nic

Endy
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:30
- Nahlásit

Já mám teď tak malého pejska,že napadení od menšího nehrozí a i pes jiného malého plemene je pro něj obr.A bohužel si to ty další mrňousové uvědomují.Potkali jsme maltézáčka,ktarý se se stejně velkou čubinou očichal,všechno v pohodě,pak přiběhl ke štěndu,to bylo v podřízeném postoji,ale nedalo mu to a štípnul si do něj.Naštěstí mělo na sobě svetr,tak to tak necítilo.Ale já už příště nebudu čekat,jak to setkání dopadne a raději se ze mě stane zvedač psů.

Endy
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:34
- Nahlásit

Včera se mi stala s flexinou taková příhoda.Štěně mi zaběhlo pod auto,oběhlo kolo a zase přiběhlo ke mně.Byla tma,štěně i flexi v černé barvě,nebylo nic vidět a šňůrka se pěkně zařízla pod kolo.Musela jsem psa odpoutat a po čtyřech po hmatu vydolovávat vodítko z pod kola.Až potom jsem si uvědomila,co by se asi stalo,kdyby mělo auto alarm.

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:14
- Nahlásit

Endy
Já si na tuhle diskuzi vzpomněla, když jsme s kámošem šli proběhat psiska. Šli jsme parkem (obě feňule měly na čenichu košík) a proti nám paní s papilonem (na flexině) okamžitě, jak nás viděla, brala psa do náruče, tak sjem si říkala, že se třeba bojí, tak jsem si psici přivolala a dala k noze. Když jsme tu paní míjeli, tak pes z náruče vrčel a štěkal na naše psiska.
Navíc vím, že pro mojí fenku je 100krát zajímavější pes v náruči než pes na zemi...

No a dneska jsme šly s feňulí na prochajdu a potkali jsme staršího pána s jezevčíkem na flexině, dala jsem feňuli zase k noze a procházely jsme kolem a jezevčík už na ni cenil zuby (a to jsem stála mezi ním a mojí fenkou). Moje feňule se psům, kteří se chovají agresivně snaží vyhnout, takže povel nepovel slezla do silnice, aby byla od toho psa ještě dál (naštěstí si dovolila jenom krok a hned se vrátila)... Pán místo toho aby rázně zakročil tak jenom psovi řekl "žádnej boj nebude" a pes štěkal a vrčel vesele dál Zase si ale říkám, že ještě že měl toho psa aspoň na flexině...

evina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:08
- Nahlásit

Tak já přidám svůj otřesný zážitek s vodítkem...naštěstí obyčejným protože kdyby měl flexi,tak by dávno asi nebyl!Nastoupila jsem do výtahu,v jedné ruce pytel s odpadky,v druhé dva psy.U našeho výtahu se dveře zavírají samy,takže jsem navolila patro,dveře se zavírají...a můj jeden pes na poslední chvíli vyběhl na chodbu baráku(nikdy v životě to neudělal!).Já s plnýma rukama nestihla tak rychle zareagovat.Výtah se rozjel.Pustila jsem rychle všechno z rukou a zmáčkla ve výtahu STOP.Výtah se sice zastavil ale já vodítko v ruce,pes na chodbě.Násilím jsem otevřela výtahové dveře a vodítko prostrčila do chodby výtahu.Silné flexi vodítko bych neprostrčila.Naštěstí vše dobře dopadlo...až potom kdy mi došlo,jaké to mohlo mít následky jsem bulela jak "debil"!Teď si už stoupám co nejdál od dveří.Píšu to vlastně jako varování před nebezpečím výtahů.

aknelka
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:11
- Nahlásit

Děkuju za názory a od teďka na všechny měštáky kašlu,začneme chodit taky na volno...ať si pejsci užívaj svobody,že jo )

Sousedka má mladou fenku pitbula a je fakt zajímavé pozorovat vytřeštěné pejskaře i nepejskaře...Kolikrát by si ty jezevčíky a pudlíky radši uškrtili na vodítku,než by ho nechali očuchat "tím bojovým psem",který vyrůstá s malou holčičkou a chodí s mým 4 kg psem bok po boku...
Nikdy mě taky nenapadlo mého psa před jiným zvednout a to ani,když se na ni,jako na 9ti týdenní miminko řítila naštvaná vestice...Teď jsou z nich největší kámošky a dělaj spolu věci,nad kterými zůstává rozum stát.

aknelka
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:20
- Nahlásit

evinaCo se týká výtahů,to co jsi zažila Ty je mou noční můrou od doby,kdy se mi stalo,že pes nestihl vlézt do výtahu,já si toho nevšimla a ujely jsme mu(jí)...Problém je stejný,dveře se zavírají samy,po zmačknutí předvolby už ale výtah nejde zastavit.Máme pouze zvonek a otevírání vnitřních dveří,ovšem jak se výtah rozjede,můžu jedině navolit následující patro.Pokud by tenkrát zrovna byla na vodítku,asi bych si taky pěkně nadávala.

evina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:23
- Nahlásit

aknelko:taky někdy zírám...před mým 5.měs štěníkem(v té době asi 13kg) si brala paní do náruče půlročního ridbeka.Ještě jsem jí říkala ať se nebojí,že je to štěně a neublíží.Mého samozřejmě štěňátko v náručí moc zajímalo a tak vyskočil do výšky aby si čuchl(paní se nedotkl).No a ženská ječela "jéééžiš neskákej"!Málem svého udusila jen aby ho před mojí krvežíznivou příšerou uchránila.Svého jsem si samozřejmě přivolala ale docela mě to šokovalo!!!

evina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:25
- Nahlásit

aknelko:tady po výměně výtahů(splňující bezpečnostní normy)už stopka také nejde.Takže ač výtah nový,"bezpečnější",tak bych měla po psovi!!!

haha
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:25
- Nahlásit

aknelka
nediv se těm lidem ,oni nemůžou vědět jestli fena jejich psům něco udělá nebo neudělá a to že vyrůstá z malou holčičkou neznamená že nikdy nenapadne jiného psa, je sice pravda že by se pes do náručí zvedat neměl ,ale pořád jsou mi milejší lidi kteří udělají alespoň něco ,psa si zvednou ,než lidi kteří ho nechají a nemají snahu si ho ani zavolat,krom toho naštvaná vestice by mi taky nevadila ani tolik jako nenaštvanej pitbul,zažila jsem kdy 10měsíční štěně pita napadlo mého tenkrát 6 letého bígla a moc pěknej pohled to nebyl ,jeho majitel čuměl jako vejr a nevěděl co s ním,křížence pita mám doma a vím co umí ,takže ani já nemám zrovna radost když se některej z těchto psů byť mladej jde seznámit s těma mejma.

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:26
- Nahlásit

Tak to my máme naprosto staromódní výtah (ještě klecovej, jinak to tay udělat nejde), kterej má dvoje dveře, jedny ty klecový, který vedou do šachty a jedny přímo od výtahu a když tak o tom teď přemýšlím, tak ten náš výtah by se vlastně ani nedovřel, kdby tam bylo skříplý vodítko, takže by nemohl odjet. Maximálně by mohlo vodítko vyset dolů z těch druhejch dveří, ale tam zas to nebezpečí nehrozí....
Jinak my se tady bavíme o psech a vodítkách, ale v Brně v Bystrci se takhle myslím uškrtil 10letej kluk (přivřela se mu šála do dveří u výtahu...)

aknelka
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:37
- Nahlásit

pardon,že se k tomu ještě vracím,ale poslední věta níže uvedené vyhlášky svědčí o tom,že nekecám...fakt se tu policajti vyskytují,ale neříkám,že jich potkám 10 za venčení,jen mi přišlo ,že vyhláškou se mám řídit i když zrovna žádného nevidím... To,co tam je psáno je jasné,nikdy bych psa nepustila na pískoviště-sama mám malé děcko,ale veřejná zeleň je všechno okolo,tedy i park,kudy chodím ven...Jééé,teď jsem se do toho asi pěkně zamotala,co?

Volné pobíhání psů
S účinností od 1.května 2001 vešla v platnost Obecně závazná vyhláška hl. m. Prahy č. 6/2001 Sb. hl. m. Prahy, o ochraně veřejné zeleně, která v §2 písm. c) zakazuje vstupovat se psy na dětská hřiště a pískoviště, umožnit vstupovat na ně volně pobíhajícím psům. V §3 odst. 2 písm.d) zakazuje volný pohyb psů ve veřejné zeleni. Vzhledem k tomu, že úplné omezení volného pohybu psů by bylo v rozporu se zákonem č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, v platném znění, Úřad MČ Praha - Újezd vytipoval na území naší MČ lokality, ve kterých bude volné pobíhání psů umožněno.

Seznam ploch určených k volnému pohybu psů:

Prostor travnaté plochy pod vysokým napětím za panelovými domy v ulici Proutěné (mimo dětského hřiště a pískoviště)
Prostor územního terénního útvaru mezi sídlištěm Kateřinky a Milíčovským lesem
Prostor podél ulice Formanské mezi Újezdem a Kateřinkami.
Nedodržení zákazu volného pobíhání psů mimo uvedené lokality sleduje a postihuje Městská policie.

evina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 19:43
- Nahlásit

aknelko:mě to přijde blbě napsané,jako ostatně i jiné zákony...zelení rozumím travnatou plochu.V tom případě ovšem může po chodníku nebo po betonových pláckách.Nebo pokud ho pustím se stopovačkou,není vlastně na volno?Nebo se to nedá vysvětlit i jinak???

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání