| Autor |
Zpráva |
aknelka
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:11
- Nahlásit
evi,mě to nedalo a pátrám efinice veřejné zeleně je součástí definice veřejného prostranství podle § 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) - uvedená jako veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Pojem veřejná zeleň je dále upřesněn čl.5 odst. (3) obecně závazné vyhlášky města Karlovy Vary č. 4/2001 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku.
|
aknelka
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:15
- Nahlásit
evčo,sice koukám,že je to psáno o Varech,ale obávám se,že výklad pojmu je stejný tam,jako v Praze...ale třeba se mýlím
|
aknelka
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:16
- Nahlásit
evi,mě to nedalo a pátrám a...Definice veřejné zeleně je součástí definice veřejného prostranství podle § 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) - uvedená jako veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Pojem veřejná zeleň je dále upřesněn čl.5 odst. (3) obecně závazné vyhlášky města Karlovy Vary č. 4/2001 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku.
|
aknelka
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:19
- Nahlásit
evi,mě to prostě nedalo a pátrám...sice je to ve Varech,ale obávám se,že výklad pojmu bude stejný tam jako v Praze...ale třeba se mýlím.Definice veřejné zeleně je součástí definice veřejného prostranství podle § 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) - uvedená jako veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Pojem veřejná zeleň je dále upřesněn čl.5 odst. (3) obecně závazné vyhlášky města Karlovy Vary č. 4/2001 o zajišťování a ochraně veřejného pořádku.
|
aknelka
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:22
- Nahlásit
pomoc,nejde mi to vzít zpátky...já nejsem blázen
nechce mě to nějak poslouchat,či co,tak se omlouvám
|
Netty
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 10:07
- Nahlásit
Leo
S tím vlajícím dědou jsi mě rozesmála Ale co se týče flexiny, tak s mnoha názorama zde nesouhlasím. Mě naprosto vyhovuje. Psa pouštím dost často i na volno, takže pohybu má dost a na flexi vodítku ho mám od mala a vychovanýho!!! Naučila jsem ho na něm chůzi u nohy i přivolání. A to, že se pes rozhodne rozškubat psa na druhym konci a vylítne na flexi je asi v tom, že nebyl v kontaktu s jinými psy od mala a nezvykal si na ně! A flexi se mi zdá dobrý v tom, že když psa venčim v místě, kde jsou i jiní pejskaři, můžu jít kousek dál a i byť nepatrný je pohyb na flexi, je aspoň nějaký a nemusim za nim lítat mezi stromy. Mě naprosto vyhovuje. Nezáleží na vodítku, ale na výchově. A někdo mi venku říct, že to je "nevycválaný čokl, kterýho nezvládam", tak bych v klidu nezůstala a že se rozčílit umim. Mě spíš přijde, že nevycválanýho čokla lidi nemůžou dát na flexi, protože pak maj ty problémy, které tu u flexi uvádíte. Vychovaný pes totiž poslouchá na jakémkoliv vodítku a když je tedy vychovaný, tak se nerozeběhne jak magor na druhou stranu silnice za psem, při povelu zůstane u nohy a ten čudlík v poho využijete! Protože když je pes nevychovaný, rozeběhne se za psem na druhý straně nebo někde opodál ať ho máte na flexi, nebo na volno. Jak řikam, výchova a to mi nikdo nevymluví. Nemam prvního psa.
|
Netty
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 10:11
- Nahlásit
Endy:
právě jsem se dočetla tvůj názor na flexinu a jak vidíš mou odpověď, souhlasím s tebou. Flexi je náhodou super a vše je o VÝCHOVĚ
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:56
- Nahlásit
aknelka
Je sice pěkné, že pátráš, ale proč proboha v Karlových Varech? Přečti si pražskou vyhlášku. Pohyb psů si upravuje každé město samo a jestliže bydlíš v Praze, přečti si vyhlášku hl. m. Prahy č. 6 z roku 2001 o ochraně veřejné zeleně. Ta jediná upravuje pohyb psů a to ve veřejné zeleni (seznam je v příloze). Říká, že ve veřejné zeleni je zakázáno nechat volně pobíhat psy. To ale neznamená, že pes musí být na vodítku (pokud tě poslouchá). Taky se mrkni sem, kde je to napsaný sice zmateně, ale taky je tam jasně řečeno, že Žádný zákon ani vyhláška nehovoří o tom, že by měl být pes na vodítku.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 20:56
- Nahlásit
Mel:teď jsem to četla a musím přiznat,že jsem poněkud zmatená.Pes nesmí do veřejné zeleně(mimo parků kde je to povoleno)ale mimo zelené plochy může lítat bez vodítka,bez košíku.Trochu na hlavu,ne?
Volný pohyb psů ve veřejné zeleni je upraven platnou vyhláškou hlavního města Prahy č.6/2001 o ochraně veřejné zeleně. Žádný zákon ani vyhláška nehovoří o tom, že by měl být pes na vodítku. Podle obecně závazné vyhlášky hlavního města Prahy č. 6/2001 Sb., o ochraně veřejné zeleně je však ve veřejné zeleni zakázáno nechat volně pobíhat psy. Pes nemusí mít náhubek.
Tadyto si nějak odporuje,tomu fakt nerozumím...jednou smí,podruhé ne!V současné době tedy neexistuje žádný právní předpis, který by upravoval volný pohyb psů na veřejném prostranství, resp. v místech veřejně přístupných. Proto nelze mimo veřejnou zeleň pokutovat majitelé psů, jejichž psi nemají košík a nejsou vedeni na vodítku. Žádný právní předpis takové jednání nezakazuje.
A tady je to napsané...mimo veřejnou zeleň.Tak hurá,jdeme venčit na silnice...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:16
- Nahlásit
evina
Pes nesmí do veřejné zeleně
Smí, ale nesmí volně pobíhat, takže ho můžeš mít klidně bez vodítka, ale pod svým vlivem (nevím, jestli může běhat a na zavolání přiběhnout nebo ho musíš mít u nohy). A to ještě neznamená, že všechny zelené plochy jsou veřejná zeleň, ve vyhlášce je taky napsaný, co je považovaný za veřejnou zeleň - Tato vyhláška se vztahuje na pozemky evidované v katastru jako zeleň , zeleň v zástavbě nebo ostatní veřejná zeleň (dále jen „veřejná zeleň“), včetně zařízení, vybavení a objektů na nich se nacházejících.. Nemám čas zajít do katastru nemovitostí zjišťovat, co v našem okolí je označeno jako zeleň, ale kdyby u nás byli prudící policajti, tak neváhám a katastr navštívím.
|
aknelka
|
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:33
- Nahlásit
Melrozhodně nemám v úmyslu vyvolávat nějaké spory,ale nemyslím,že ve Varech zní výklad pojmu Veřejná zeleň jinak,než v Praze...Je mi jedno,jaká vyhláška platí v Karlových Varech,použila jsem to odtamtud jen proto,že tam je výklad pojmu-veřejná zeleň,která zahrnuje i parky
Definice veřejné zeleně je součástí definice veřejného prostranství podle § 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) - uvedená jako veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru...To,kde je vymezen prostor pro volný pohyb psů v naší lokalitě,jsem uváděla 15 Pro, 2005 09:37:53 a tudíž mi z toho tak nějak vyplynulo,že pro zbytek platí zákaz.A mít psa navolno,ale u nohy?To už radši použiju mou oblíbenou 8 m flexinu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:21 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Tak já jenom napíšu můj zážitek ze včerejšího rána. Jsem z Prahy, venčila jsem pesa na volno, na cyklostezce, kde moc lidí nechodí. Proti mě šli dva páni (jsem na dálku slepá), tak jsem si psa připla na vodítko. Když se přiblížili, zjistila jsem že to jsou měšťáci. Jeden z nich mi řekl následující větu "To jste si ho nemusela poutat, my bychom vám ho nesnědli " Což je důkaz, že i měšťáci můžou bejt normální a že i v Praze se dá venčit navolno
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:38
- Nahlásit
Asi mají doma taky psa.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 21:30
- Nahlásit
birmo:to víš když vidí mladou holku Mě by už pokutovali...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 21:43 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
evina
to si nemyslim - když jsem ve psim oblečení, tak je možná poznat, že jsem mladá, ale ta holka určitě vdiět neni
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 08:21
- Nahlásit
my používáme flexi, protože když se někde ozve velká rána(které se můj pes bojí)zpanikaří
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 11:37
- Nahlásit
ad flexi - používám na velkého psa v noci, když je tma jak v ranci a jdu s nim na louku, kdyby tam někde byla před náma srna a já bych ji v té tmě neviděla nebo nějakej šupák.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 17:50
- Nahlásit
sice opravdu flexi nemám ráda, používám ho ráno před školou, kdy si sem jistá, že by si mexa ráda prodloužila ranní procházku
ale představa, že bych vodila neustále psa na jakémkoliv vodítku je hrozná....tayk by mě klidně mohli ihned pokutovat(ulice neulice, veřejná zeleň neveřejn zeleň, všude mám psy na volno) ale zatím se tak nestalo a to jsme x-krát šli kolem policajtů...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 21:12
- Nahlásit
Kvůli zdravotním problémům pejsi,jsem byla nucená ho teď vodit 1,5měs.na vodítku.Koupila jsem kvůli tomu flexi.Můj je 8.měs.divoch,takže 5metrů mu v žádném případě nestačilo!Několikrát jsem potřebovala prudce škubnout ale to prostě s tímhle vodítkem pořádně nejde.Je to dobrý snad jedině na klidné,staré psy.Po měsíci a půl se můj pes dost povahově změnil.Jak vidí psa je jak šílenec protože neměl možnost se s nima vylítat.Pokud někdo používá flexi stále,tak to po této zkušenosti považuju za týrání.Jednoznačně to pes špatně psychicky nesl.Navíc si myslím,že i po zdravotní stránce to dobré není.Pochybuju,že se na tomhle pes dokáže osvalit.Takže když flexi,jen jako nutné zlo.Pes je snad už zdravý a po 4dnech volného pohybu se dává pomalu snad do kupy.Přivolání šlo totiž tímto docela do háje,takže máme co dohánět!
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2006 22:02
- Nahlásit
Přidávám svůj hlas na stranu flexi. Myslím, že v Brně (kromě psích výběhů) musí mít pes buď vodítko nebo košík. Košík můj pes nosí jen v MHD a nerad (sehnat pohodlný košík na am.kokra je dost problém), takže nechci-li ho vést u nohy nebo neustále rozmotávat a namotávat dlouhé vodítko, je flexi dobrá volba.
Souhlasím však, že nejde o vodítko (to většinou věc zvyku a subjektivních pocitů), ale o to, aby byl pes vychovaný.
Za 9 let života mého psa jsme byli 7x vážněji napadeni (podotýkám, že pes je opatrný a více méně flegmatický k ostatním psům) a v množině útočníků jsou zastoupeni jak psi na volno, tak na vodítku (obyčejném i flexi), s košem i bez koše.
|
CC090
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 11:22
- Nahlásit
Ahoj,
chtěla bych se zeptat.
Předem se omlouvám, jestli to tu už zaznělo, možná jsem slepá.
Psíky vodím hlavně na flexině, protože prostě nemaj na 100% přivolání a člověk nikdy neví. Když ještě čtu o těch ztracených pejscích... Tak je radši pouštím jen na chatě, když vidím, že to jde nebo u řeky.
Teď ale přemýšlím, že bych je měla spíš na normálním vodítku.
Chodíme na vycházky často, ale jestli jim nevadí, že nemaj takovej rozběh a jdou většinou v mým tempu.
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 23:18
- Nahlásit
Moje hlavní "proti" je to, že na flexině se pes učí tahat. "Chceš jít víc dopředu? - Zatáhni a ono to půjde." Myslíte, že pes ví, kdy je na nylonce a kdy na flexe? Tahat bude pořád a to je pro většinu lidí dost nežádoucí.
Takže. Pokud chci, aby pes šel "slušně", mám ho na normálním vodítku a pokud se může proběhnout, pak navolno.
Jiná věc je, kolik psů se na volno pustit nedá a pak je flexa "příjemný kompromis.." Ale tohle už patří do naučení přivolání.
|
martin30
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:18
- Nahlásit
Máte nejaké skúsenosti s
Flexi Giant?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 16:42
- Nahlásit
Flexi se mi nelíbí, ale ten prodejce na mě dělá silně neseriózní dojem.
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 21:15
- Nahlásit
Mám kulatý nylon (vůbec mě neřeže do ruky, naopak je příjemnější, než plochý) asi metr a půl a pak mám stopovačku desetimetrovou. Stopovačka je super, ale těžko se s ní pracuje. Pro psa je asi příjemnější.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 07:09
- Nahlásit
martin30
Flexi Giant?
Jo, docela dobrý, jen na dlouhou procházku už to člověk v ruce dost cítí. Mám pocit, že ten tah flexiny je docela přiměřenej.
Jinak nezapomenu na Michala, odnaučovali jsme psa lovit srnky. šli jsme do zazvěřeného revíru s touhle věcí, "nenápadně" jsme pohazovali míčkem v blízkosti srn, až jsme zahlidli srnu, Michal hodil míček, míček letěl, letěl, letěl, no určitě to bylo dál, než těch osm metrů, Cir běžel, běžel, běžel, Michal nejdřív taky běžel, běžel, pak jel, jel (bylo po dešti). Pes úspěšně přehlíd srnu, která se překvapením nezmohla ani na útěk, nadšeně chramstnul míček a teprve zjistil, že za sebou táhne velkou naštvanou bahnitou kouli.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 18:40
- Nahlásit
Flexi je děs- nejenze uci psa,ze dopredu se dostane tehdy,kdyz zatahne,coz je pri vycviku nezadouci prvek,je ho navic plna ruka,takze komunikace se psem je spatna. Take zname se pes vytrhl,rachotem flexiny v ruce,jak dopadla,se tak vydesil,ze zmizel i s rachotici flexinou v dali,a hledali ho po nocich.
Je vencim pokud je to curaci prochazka tak na petimetrove stopovacce,kdy ta je jen z bezpecnostňich duvodu,neb chodime kolem silnice,pes ji ma provesenou a reaguje na me,takze je to jen"pojistka" a ne vylitani v poli je navolno,bajo,uzasne pozorovat stastneho psa ve volnem pohybu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 18:52
- Nahlásit
Tak chodit s pětimetrový stopovačce jen tak na čůrací vycházku mi přijde moc komplikovaný, to bych radši vzala tu flexinu, kór třeba za mokra, to mi stopku nikdo nevnutí.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 18:55
- Nahlásit
Jinak uvítám jakékoliv tipy na hodně dlouhý (víc jak 5m, nejlépe 10 jestli se vyrábí) flexi na klidnou 25kg čubu, dík.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 19:25
- Nahlásit
ssshhhhh
já mám tohle a super http://voditka-pro-psy.heureka.cz/flexi-comfort-lo ng-2-8m-25kg-lanko-antracit/
sicluceatlux
to je pěkná blbost, flexi psa nic neučí, psa učí člověk a když ho naučí i chodit na normálním vodítku, tak pes není blbec a přesně ví, kdy je na flexi a musí trochu táhnout a kdy na normálním vodítku a vodítko má bejt prověšený
to že někdo flexinu neumí používat a tahá na ní psa jak kačera ještě neznamená, že je to špatná věc
|