Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Naše fenka foxteriéra napadla starou fenku ze své smečky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:16
- Nahlásit

kachna_
NIKDY NEPIŠ - JUPÍ, UŽ TEJDEN JE VŠE V POHODĚ, nebo ZAČÍNÁ SE TO ZLEPŠOVAT apod. Raději si to ani nemysli.

Ano, prosím... , je to tak...

LucieS
Tohle je podle mě největší omyl co tu padl. Sice ji neznám, ale protože moje Cindy je podobně naladěná, přijde mi to všechno dost povědomé. Především - ona v žádném případě nechce uchopit moc. Kdyby chtěla, půjde po tom, kdo je nahoře.

No Žofka šla i po Hipíkovi, ale jen kvůli jídlu, (možná on na ní zabrkal z tohoto důvodu první)... ale jinak ho nechává na pokoji a v noci se k němu tulí, takže budeš mít pravdu...
Díky za rady a postřehy

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:18
- Nahlásit

LucieS
Především - ona v žádném případě nechce uchopit moc. Kdyby chtěla, půjde po tom, kdo je nahoře. Ona jde ale po nejslabším. Moc dobře totiž ví, že na nějaké velení nemá, a právě proto si dovoluje na slabší, dodává si tím sebevědomí.
No, mě to zase přijde logické. Pomalu se posunuje z chvostu nahoru.

Jěště k Hipíkovi - až do 13ti byl jedináček, pak k nám přišla Tonička, před 2 lety Rozinka a teď před rokem Žofka. Je docela hrdina, že ten babinec zvládá , a kdyby ho eště Žofka vystřídala na vůdcovský pozici... to by ho asi dostalo, si myslím...
Ale to je přece blbost. Ve smečce je vždycky alfa samec a alfa samice. Jak by ho vystřídala? Bavím se o tom, že bys ji posunula před ženský ve smečce. V klidu a nenásilně. Essi s tím nemáš ty problém jako a nechceš tam mít jinou fenu.

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:23
- Nahlásit

Hele já mám třá doma nejvejš zatím Mambici. Ta chodí, rozdává úkoly a někdy výchovný facky. Kontroluje, kdo sem chodí, u všeho musí být první.. A Máfo vypadá jako někdo, kdo je na konci smečky. Protože mu všichni berou kosti a hračky a on vždycky jen vzdychne a nebo se podívá na mě, ať jim laskavě tu kost seberu a dám mu ji zpátky. Jednou mi přišel k počítači požalovat, že mu ex spolubydlícího pes sebral plyšáka. Přitom kdyby chtěl, tak ho seřeže na hromadu. Ale není to o tom, že by se jich bál. On je prostě neřeší. Ale když byl problém, a to jsem u něj viděla jedenkrát v životě, tak to vyřešil. K mému obrovskému překvapení... A tehdy jsem si uvědomila, že je to vlastně on, kdo ty psy tady vede. S Mambou napůl.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:24 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

impact
Bavím se o tom, že bys ji posunula před ženský ve smečce

Tak ona ale vlastně je před ostatníma, Tonička i Rozina na nějaký šéfování dlabou, takže to zbývá Žofce, ale nechci, aby si myslela, že si může dovolovat na Hipíka.
Taky v tom může třeba hrát roli, že jsou všichni kastrovaní, nevím... (Hipík a Tonička ze zdrav. důvodů, Žofka asi svým původním majitelem a Rozinku jsem nechala vykastrovat, protože jsem se bála, že ji tady neuhlídám.)

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:27
- Nahlásit

impact

.... ale když to vezmu kolem a kolem, tak největším šéfem je tu Rozinka, která všechny zmanipuluje péčí, láskou a šustěním hedvábných spodniček

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:28 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Rozinka je mi hodně připomíná Marge Simpsonovou

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:29
- Nahlásit

impact
Já ty psy osobně neznám a netuším, jestli ty jo.
Ale jestli taky ne, nemůžeš tu jen tak z vody říct, že se posouvá nahoru a kdo tam tomu velí.
Pokud je pes stresák a nervák, pak za jeho výpady po jiných psech prakticky nikdy není to, že by chtěl velet. Takový jedinec na velení nemá a on to taky většinou dobře ví.
Perou se jen psi, co jsou uprostřed. Ti na chvostu si to nedovolí, ti na vrchu to nemají zapotřebí. Pokud to zobecním, samozřejmě.
A alfa samec, alfa fena platí většinou jen u rodinných smeček. V poskládané různorodé smečce většinou velí jeden, buď pes nebo fena. Pes bude klidně velet feně a obráceně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:31 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

LucieS
Není nijak dané, jestli to přijde za rok, půl roku nebo za dva. Záleží to hlavně na tom, co si pes předtím prožil, jak rychle se dával do kupy, a jak se to protne s jeho věkem - např. kdy do toho příchází dospívání a tak. Nezobecňovala bych to.
Nezobecňuju to. Mluvím z vlastních mnohočetných zkušeností. Nově příchozí pes do smečky začne buď vystrkovat růžky v rozmezí šesti týdnů - tří měsíců po svém příchodu, nebo je už nezačne vystrkovat vůbec.
Edit: Mluvím o dospělém psovi, nikoliv o štěněti, nebo dospívajícím, aby bylo jasno . Žofka v šesti letech už bezesporu dospělá je

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:40
- Nahlásit

LucieS
Ale jestli taky ne, nemůžeš tu jen tak z vody říct, že se posouvá nahoru a kdo tam tomu velí.
Výborný. Já je neznám, takže to nemůžu takhle z fleku komentovat, ale ty můžeš říct:
[i]Především - ona v žádném případě nechce uchopit moc. [/i], když je neznáš taky? Máš to trochu pokažený.

Tys vyjádřila svoji zkušenost, já jsem vyjádřila svoji zkušenost. Šárka se na to můžou kouknout a zamyslet se, jestli na ni něco sedí a nebo je tam ještě třeba úplně něco jiného. Ale nezkoušej mi prosím říkat, zda můžu své názory prezentovat.

Perou se jen psi, co jsou uprostřed. Ti na chvostu si to nedovolí, ti na vrchu to nemají zapotřebí.
No, vidíš to. A u mě je vždycky největší průser s tím, co je nejvíc dole.

S tou kastrací čoveče nevím. Já tu mám bezkulkina a nemyslím si, že by se na něm kastrace nějak podepsala. Mám ho víc jak dva roky a vždycky byl, je a bude eeeeeeee, chtěla jsem napsat kkt, ale tak řekněme vůl.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:41
- Nahlásit

LucieS
V poskládané různorodé smečce většinou velí jeden, buď pes nebo fena.

Takhle právě to u nás fungovalo, jak holky přicházely.. Samy ctily (nebo se aspoň tak tvářily) Hipíka jako šéfa - a jemu se to líbí.

Žofka se k němu chová jako puberťák, má ho ráda, ctí ho, trochu se ho bojí, ale někdy si myslí, že ten starej fotr je úplně blbej a že ona umí všechno nejlíp...

Atika
Člen
- Nahlásit

Ahoj,tak se taky přidám se svou troškou (radu nemám, u nás je to trochu jiný). "Drahoušek" Béďa taky už párkrát vyjel po Bondym (knírač 16 let 6,5 kg). U nás je teda spouštěč vždy jídlo(teď už baští každej jinde), ale občas něco neodhadnu a je to. Zrovna včera jsem Bedíkovi dala morkovou kost (Bondy o ně normálně vůbec nemá zájem, už si žije taky tak trochu ve svým světě), s Bufkou se Béďa domluví, teda spíš ona mu domluví kdo bude mít kost a on se podřídí. No Bondy se zrovna tentokrát šel podívat, co to Béďa má a byli v sobě. Vypadá to ošklivě, ale jsou bez kousanců, jenže Béďa má 13 kg a Bondy je už fakt vratkej a hlavně jak po něm mlaďoch vyletí tak on začne nepříčetně rafat okolo sebe a neustoupí a tím ho ještě víc vytočí. Béďa se proletěl, jenže problém je v tom, že Bondy potom povrčává až vyjíždí kdykoli jdou okolo sebe i třeba z pelíšku (i když si ho Béďa ani nevšimne) ještě pár dní a to dusno přímo jakoby navozuje. Povely na něj už moc nefungujou - neslyší a je fakt už trochu mimo. Jinak Béďa je splachovací,proletí se a za pár vteřin je u mě, vrtí, omlouvá se, k Bondýsovi se chová přátelsky, prostě on se otřepe a jede dál. Ale nevim, jak umravnit starouše, protože občas ho skoro provokuje. Když u toho není jídlo nebo kost, tak ho Bedík chvíli pozoruje, pak po něm mávne packou - jako když si chce hrát, jenže malej startí a chňape. No je to asi trochu zmatený. Mam trochu o Bondíka strach hlavně proto, že je chatrnej, ale chová se jako ten silnější (i když možná spíš z nejistoty) a hlavně neumí ustoupit.

LucieS
Člen
- Nahlásit

Biluška
Nesouhlasím. Zkusím to napsat znova a vypíchnu to podstatné.
Není nijak dané, jestli to přijde za rok, půl roku nebo za dva. Záleží to hlavně na tom, co si pes předtím prožil, jak rychle se dával do kupy, a jak se to protne s jeho věkem - např. kdy do toho příchází dospívání a tak.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
Nově příchozí pes do smečky začne buď vystrkovat růžky v rozmezí šesti týdnů - tří měsíců po svém příchodu, nebo je už nezačne vystrkovat vůbec.

To vystrkování růžků je u nás periodický. Nastalo vlastně okamžitě, když jsme v noci s Petrou přivezly před rokem Žofku z pražského útulku. Žofka byla šťastná, že mě vidí, ale hned se pustila do Hipíka kvůli jídlu, ten si to nenechal líbit a rozehnala je až studená voda...

A pak to bylo, řekla bych, přískokem vpřed... Vystrčila růžky, dostala přes ně, trucovala, byla v pohodě, vystrčila růžky...

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:47
- Nahlásit

když je neznáš taky? Máš to trochu pokažený.

Ale to víš že každý má názor jaký má.
Já v tom, co tu padlo, prostě jen nevidím příznaky "dominance" či jak to nazvat. Toť vše.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 20:58
- Nahlásit

LucieS impact Biluška

Každá z vás má třeba trošku jinou zkušenost. Pro mě jsou vaše názory velmi přínosné, protože zatím jsem podobné věci řešit nemusela.

Vím, že nejde říct, udělej to takhle, a bude hej. Přesto si z vašich příspěvků beru to, co mám pocit, že sedne na Žofku a tu moji soupravičku vůbec, a mohlo by pomoci. Děkuju vám

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:01
- Nahlásit

impact

Tohle jsem psala v noci Kachně:

Žofie mi nepřijde dominantní, spíš jako kurážnej a bojovnej uzlíček nervů, kterej něco moc chce, ale místo kýženého cíle dostane na frak a zhroutí se z toho... S dominancí si spojuju i přerostlý sebevědomí a to Žofka nemá.

Takhle na mě Žofka působí...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:05
- Nahlásit

LucieS
Nesouhlasím. Zkusím to napsat znova a vypíchnu to podstatné.
Není nijak dané, jestli to přijde za rok, půl roku nebo za dva. Záleží to hlavně na tom, co si pes předtím prožil, jak rychle se dával do kupy, a jak se to protne s jeho věkem - např. kdy do toho příchází dospívání a tak.

Tak já ti taky vypíchnu to podstatné - tvé načtené vědomosti kontra mých sedmnáct útulkáčů poskládaných do jedné smečky. Všichni příchozí dospělí. Pro mě za mě si dál mudruj o vyčtených věcech, já vím svý a zbytek je mi celkem volnej.

Neřeš to, ber život prostě tak jak je, rovnej ty situace až nastanou a nelam si hlavu tím coby kdyby. Ono to v životě beztak jinak nejde

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:07
- Nahlásit

Mamba taky není dominantní. Ona to jenom hraje a musím uznat, že velice úspěšně. Všichni psi jí to žerou. Kromě Máfa teda. Ten ji prokouk už dávno. A přesto tady tomu dost drsně velí.

Ono je asi fakt kus pravdy na rčení, že teriér není plemeno, ale diagnóza.

Jinak fakt nevím. Nám to tu fungá docela dobře. Teď už.. Každej pes má svý místo ve smečce a je s ním spokojenej. Až na věčně remcajícího Mordora. A já si užívám klidu a pohody. Protože Gara je sice už dvakrát tak velká jak Mamba, ale zatím je to ještě blbý štěně. Tak mám ještě ze dva měsíce čas si klid užívat. A pak bude teprve bžunda.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:28
- Nahlásit

Atika
Béďa má 13 kg a Bondy je už fakt vratkej (6,5)

Radši chlapečky hlídat, přece jenom, je tam dost velká váhová disproporce, chjóó, sou to truhlíci...

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:35
- Nahlásit

Biluška
Neřeš to, ber život prostě tak jak je, rovnej ty situace až nastanou

Však jo , Žofinka nastala . A i když je u nás rok, tak do ní úplně nevidím. Proto jsou ty postřehy podobně postižených pro mě přínosný. Netušila jsem třeba, že teriéři jsou tak psychicky zranitelní atd...
Smečku jsem až dosud neřešila, protože vše plynulo samo od sebe v pohodě .

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:43
- Nahlásit

A i když je u nás rok, tak do ní úplně nevidím.
mě to trvalo tak tři roky,než jsem pochopila,že na teriéra s dosavadníma praktikama,který platí na všechny,prostě nepochodím. Vždycky říkám,že teriéra jsme našli,abychom si nemysleli,že ná to s těma psiskama moc jde,a že to s nima umíme je na zabití,ale bez něj by to byla nuda

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:45
- Nahlásit

impact
Ono je asi fakt kus pravdy na rčení, že teriér není plemeno, ale diagnóza.

Tak to se mi ulevilo

Tady je Rozinka (puntíkatá) s Toničkou

Žofinka s Rozinkou

Hipík

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 21:52
- Nahlásit

Rozinka je nejhezčí.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

impact
Rozinka je nejhezčí.

Jasně , ta by ladila s tvou smečkou . Fotka z jejích prvních Vánoc u mne.

A tady eště Hipík s Toničkou, čučí na mě nábožně u dveří kuchyně

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:04
- Nahlásit

Jak můj s mojou, jak se říká u nás. Babi a děda. To je hezký. A jak k sobě laděj.

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:16 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

impact

Tak jsem jěště přemýšlela, jak je to s tím psím šéfováním u nás, a dospěla jsem k závěru, že něžnou tlapkou řídí vše Rozinka, ale nechává Hipíka, aby si myslel, že kápo je von.

Komukoli ze psů je zle nebo smutno, jde si požalovat buď ke mě a když nejsem po ruce, tak k Rozince.
Co se jídla týče, NIKDO si nikdy nedovolil sebrat jí něco z misky. Stačí tichounký zabručení (a la Marge S., teda spíš Lábus), a má klid. Rozinka nikdy nikoho nenapadla, jen ošetřuje a mazlí. Přesto nebo právě proto jí všichni respektují...
PS: ...fakt mi hodně připomíná Marge Simpsonovou

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:24
- Nahlásit

něžnou tlapkou řídí vše Rozinka, ale nechává Hipíka, aby si myslel, že kápo je von
Chytrá to žena. )))))))

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:28
- Nahlásit

Už sem tu fotku dávala do jinýho tématu, ále co, ať se prominentní Rozinčina dcérenka Dášenka pořádně zviditelní .
Adoptovala ji má kamarádka, a variantu na "His masters" s Dášou, namalovala kamarádčina maminka

Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 22:30
- Nahlásit

impact
Chytrá to žena.

Ano, Rozinka je tak okouzlující manipulátorka, že se na ní nemůže nikdo zlobit

impact
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2011 23:08
- Nahlásit

Ale takový jsou nejlepší.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání