| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:41
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Musela jsem ji odnést, děsně se klepala.
Tak vsak vis, co ma za sebou, a navic neznas jeji drivejsi zkusenosti, co si prozila v utulku.. a ze si terosove fest pamatujou. Na ne nejde jit po zlym fyzicky.
Jen me napadlo, esli treba nemohla mit Tonka nejakou indispozici srdecni treba zase?? A Zofka to vycejtila - ale to sou fakt jen dohady.
a viděla jak Žofka stojí na Tonce, která lěží a brečí a Žofi se jí pokouší trhat, což se přes hustý chlupy nepovadlo.
Chjo, chapu, ze te to sebralo. A ted je smecka v pohode? mas je po kupe?
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:41
- Nahlásit
Fifi impact Ebony Eire
Vážím si toho, co mi Impact napsala do mailu. Nešlo o radu, spíš předání zkušenosti, abych se pokud možno vyvarovala chyby.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:46
- Nahlásit
impact
jestli máš potřebu exhibovat zrovna tady, tak jsi naprostej tupan a bezohlednej zmetek.
to je dobře
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:47 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi
Chjo, chapu, ze te to sebralo. A ted je smecka v pohode? mas je po kupe?
Jo, jsou, nechtěla jsem to jěště víc hrotit... Naštěstí dělám doma a mám otevřený dveře do kuchyně, kde jsou všichni v pelíškách.
Tonička poslední dobou trochu víc ztrácí balanc, se mi zdá. Ale jinak je ok. Zvýšila jsem dávkování Karsivanu (před tím jsem jí dávala poloviční na její váhu). Těžko říct, co k tomu vedlo... poslední dny mi nebylo nejlíp, máma 17. 2. před rokem umřela, tak možná i to sehrálo roli...
No, v každým případě, když půjdu nakoupit nebo tak, zavřu Toničku zvlášť.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:48
- Nahlásit
Ebony
Došly argumenty, budeme nadávat? Užij si to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:50
- Nahlásit
zavřu Toničku zvlášť.
Bych zavřela spíš Žofku. Protože příště může klidně sejmout Hipíka, nebo Rozárku to jsou přece taky staříci.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:51
- Nahlásit
Biluška
Bych zavřela spíš Žofku. Protože příště může klidně sejmout Hipíka, nebo Rozárku to jsou přece taky staříci.
Taky si myslím.. A proč by měla Tonička trpět separé od kámošů, protože je Žofka pinda?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:52
- Nahlásit
taky bych zavřela Žofku, ze stejného důvodu jak píše Biluše
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:52
- Nahlásit
poslední dny mi nebylo nejlíp,
Nesnasim tyhle "vyroci". A vsecko je spojeny se vsim.. Tak se drz a mazli smecku, urcite to bude dobry. A ano, Tonku nech odpocivat radsi separe, nebo Zofku, podle toho, jak jsou zvykli lehavat. Myslim na vas, a Zofku podrb, ikdyz si to mozna nezaslouzi. A zbytek samozrejme take.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 18:58
- Nahlásit
Hipíku, doufám, že Toninka je v pořádku, takovouhle zkušenost nemám, jen s přístupem ostatních k slabšímu psu. Pokud se někde zvednou emoce, můžou je ostatní směřovat vybitím na nejslabším článku, přikláněla bych se proto jako holky k oddělení Žofky od ostatních, ne Tonky ve chvíli, kdy nejsi doma.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:12
- Nahlásit
Biluška kejtlin impact
Ono je to u nás tak, že Tonka je raději v jiné místnosti než ostatní, sama si to takhle vybrala. Když jsem doma, jsou otevřené dveře, tak je prostě jen zavřu, když půjdu pryč.
Rozince říkali že je 7, myslím, že je ale mladší - tak 5 let. Zuby má zdevastovaný, asi i tím, že od štěněcího věku furt rodila ...
K Róze se všichni psi chodí mazlit. Žofka je na ní hodně fixovaná a bez reptání nebo protiakce akceptuje, když jí Róza za něco vynadá...
Hipík je přeci jenom 5x těžší než Žofka a zatím při síle. Sám ji nenapadne a ani Žofka jeho. Třenice byly akorát při podávání snídaně nebo večeře, a to už jsem eliminovala.
Gerda
Hipíku, doufám, že Toninka je v pořádku
Byla z toho dost vyděšená, ale podařilo se mi jí rychle uklidnit.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:21
- Nahlásit
Fifi
Tak vsak vis, co ma za sebou, a navic neznas jeji drivejsi zkusenosti, co si prozila v utulku.. a ze si terosove fest pamatujou. Na ne nejde jit po zlym fyzicky.
Já jsem jí nemlátila nebo tak něco, párkrát se proletěla, když kvůli jídlu napadla Hipíka a asi 2x jsem jí přimáčkla k zemi. Poprvé když po mě v hysteráku hňapla a trochu mě kousla a podruhý, když se k tomu schylovalo... Jedinej efekt byl ten, že měla reakci na nápřah, bála se mě a vyšilovala jěště víc.
Gerda
Pro Žofku je nejhorším trestem separace ode mne a Roziny, proto ji nechci zavírat zvlášť, když ji nechci trestat.
A Tonička, jak už jsem psala, raději bydlí v jiné místnosti
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:26
- Nahlásit
Fifi
Tak se drz a mazli smecku, urcite to bude dobry. A ano, Tonku nech odpocivat radsi separe, nebo Zofku, podle toho, jak jsou zvykli lehavat. Myslim na vas, a Zofku podrb, ikdyz si to mozna nezaslouzi. A zbytek samozrejme take.
jo, takovýhle podrbání za uchem jsem taky moc potřebovala, kuju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:35
- Nahlásit
Já jsem jí nemlátila nebo tak něco,
To by me ani nenapadlo.
párkrát se proletěla, když kvůli jídlu napadla Hipíka a asi 2x jsem jí přimáčkla k zemi.
Covece, primacknout svy perdele k zemi, tak maji hysteraka taky. Ony ikdyz drsnacky samy na sebe, do jisty miry necitici bolest, tak psychicky vuci cloveku velmi cimprdliny. Navic jakakoliv nasilna manipulace ve smyslu tlaku budi u nich prirozene reakci protitlaku. Ja snad za celou dobu, co perdelice mam (Ag 7 let a Baz 3) jsem na ne nasili, jako fyzicky, nepouzila. Baz, kdyz zakousla na cvicaku zatoulanou slipku, tak jen mirny skubnuti za obojek - a uz se vnitrne hroutila, Ag, kdyz chnapla kocoura venkovniho, tak to letela, pravda.. Urcite s Zofkou najdete spolecnou rec, myslim, ze ste se vytrestaly navzajem jiz dostatecne.
Zlaty rtw, tem das lepaka za neco a hned se ti jdou omluvit a splachnou to.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:38
- Nahlásit
Fifi
Zlaty rtw, tem das lepaka za neco a hned se ti jdou omluvit a splachnou to.
zlatý NO,těm je jedno úpa všecko ,aspon teda mýmu,ještě se mi nepovedlo jí psychicky aspon znejistit zatimco vona mě rozložila na prvočinitele již mnohokrát
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 19:40
- Nahlásit
Fifi
Navic jakakoliv nasilna manipulace ve smyslu tlaku budi u nich prirozene reakci protitlaku.
Teriéři. Co po tym chceš.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:00 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi
tak psychicky vuci cloveku velmi cimprdliny
no to teda jo... a v kombinaci s tvrdohlavostí je to fakt výživný, ách jo, pošuk umanutej Žofinka
Já si právě uvědomuju, že fyzický trest byla chyba. Bylo to děsný období, mě tekly nervy a nedokázala jsem zachovat klid... To přimáčknutí bylo malou silou, ale totálně jí rozhodilo, ne že by mi to chtěla vrátit, ale prostě šílela a hrozně se mě bála...
Vycukat jsem ji nemohla, má pohmožděnej hrtan, asi jak ji někdo dříve (nejspíš jěště než se dostala do útulku) brutálně vycukával.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:10
- Nahlásit
Fifi
Navic jakakoliv nasilna manipulace ve smyslu tlaku budi u nich prirozene reakci protitlaku.
Ano ano,jsem hledala cestu při trimování k velšovi z útulku cca rok.Bylo vidět jak si pamatuje určitý chmaty a startoval na mou paži podávající si z police zeširoka trimovák...palice to sou velebnosti )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:29
- Nahlásit
Bylo to děsný období, mě tekly nervy a nedokázala jsem zachovat klid.
Co bolo bolo, terazky to zvladnes. Zvladnete.
Eire
z police zeširoka trimovák...palice to sou velebnosti )
Palice z police. Jo, clovek se s nima nenudi, nuti ho to premejslet, jak na ne po dobrym a pritom zachovat dekorum, jakoze JA velim.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
davidkova renata
Humanitu a lidskej přístup k věci bych tam prostě necpala,protože myslím,že oni mají svůj přístup k věci a může být z našeho pohledu velmi krutý.
Lidskej přístup do toho cpu, protože prostě nepřipustím, aby slabší články smečky zbytek roztrhal.
A je fakt, že až do příchodu Žofky u nás probíhalo vzájemné soužití téměř idylicky.
Hipík s Toničkou v pohodě od začátku. Rozinka je oba dva po svém příchodu k nám adoptovala coby svá štěňátka , s tím, že ošetřuje, mazlí, ale taky vrazí výchovnej štulec (Hipíkovi) , stejně tak si ochočila Žofku, která jí miluje.
Takže na akci, která teď proběhla mezi Žofkou a Tonkou jsem byla prostě nepřipravená...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:46
- Nahlásit
Takže na akci, která teď proběhla mezi Žofkou a Tonkou jsem byla prostě nepřipravená...
Přijď na pár dní na odpočinkový pobyt k nám . Smečka, ve které Bageta jde po krku Pumě a Orině, Orina Pumě, Getě a Lilátku, Arman Kofimu a Žofimu, Nýna Boně, Bona Nýně a Puma úplně fšem tě psychicky zocelí. Pak už vydržíš jakékoliv zacházení
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:54
- Nahlásit
Lidskej přístup do toho cpu, protože prostě nepřipustím, aby slabší články smečky zbytek roztrhal.
to přece nikde nepíšu! právě proto,že bych to též nepřipustila,pořešila bych to tak,že bych jim zabránila v kontaktu v době nepřítomnosti..přijde mi to snažší,než usilovat o láskyplné soužití..vim o případu,kdy to někdo též zkoušel v domění,že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a ono kulový,výsledek byl rajk brutální,že ho tu nechci ani ventilovat..a přitom jen stačilo akceptovat,že to jsou "jen zvířata"..dotyčný se nejspíš poučil do budoucna,ale za jakou cenu
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:56
- Nahlásit
Pro zajímavost:
PES HYENOVÝ
...Mají silně vyvinuté sociální chování a starají se o své druhy ze smečky.
Pokud je ve smečce raněný nebo třeba nemocný pes, psi vyvrhují potravu i jemu a nestarají se tak pouze o mláďata. Nezapomínají ani na psy, kteří se lovu nezúčastnili.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:59
- Nahlásit
Jojo.. A pak že jsou lidi hyeny, viď. Jak k tomu ta chudák hyena přijde.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 20:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
davidkova renata
Ale jó, vždyť o možnosti separace v době mé nepřítomnosti jsem psala hned v úvodní příspěvku.
Chtěla jsem slyšet i zkušenost jiných, protože až dosud jsem to nemusela řešit, to je špatně?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 21:01
- Nahlásit
to je špatně?
to někde píšu?????????????? radši du,asi sou nějaký erekce ..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 21:03
- Nahlásit
Žofku bych v době nepřítomnosti dala do klece, tak aby mohla být s ostatními psy v kontaktu, ale nemohla je napadnout. Je to jen návrh, jak bych to řešila já.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 21:05
- Nahlásit
impact
A pak že jsou lidi hyeny, viď. Jak k tomu ta chudák hyena přijde
...jo, a chůďátka prasátka, kravičky a zířátka vůbec
I když Hyeny to jako Psi hyenoví myslím takhle nemají, aspoň to tam nepíšou. Pes hyenový bude asi dost výjimka... Tím spíš je to pozoruhodný.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 21:11
- Nahlásit
A jo, jsem přehlídla, že to není hyena.
V přeneseném slova smyslu se jako hyena označuje člověk, který zneužívá lidského neštěstí nebo na něm parazituje.
Ale ta klec, jak říká kejtlin, nemusí být špatnej nápad.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2011 21:11
- Nahlásit
davidkova renata
Nojo, tak asi se každá blbě točíme na slovech, který napsala ta druhá.
...se na ty erekce vyserem, nééé? . Aspoň u tebe mě ve vší úctě moc neberou, bo si samička...
|