| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 23:09
- Nahlásit
jana33
Dodatečně díky , pochopila jsem z tvých popisů situací s Ferdou, kde jsem dělala u Žofky chyby
|
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 23:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
impact
Tohle je fotka dělaná před chvilkou. Nešťastná Žofi nalepená na Rozinčině zadku, protože všichni sou na ní hnusný a zlí, zlí, zlí... bek...
Tmavej flek na čumáku je z větší části Betadina...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 00:04
- Nahlásit
No hleďme, jak je ten hajzlík roztomilej.
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 00:21
- Nahlásit
Vlčáčková
No hleďme, jak je ten hajzlík roztomilej.
Nojo, Žofinka je potvora líbezná , a v chování k lidem téměř bezproblémová. Tak snad to půjde lépe a obě se z krize poučíme..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:41
- Nahlásit
Doufám,že ti z toho něco pomůže,ono nemusí fungovat všechn,co funguje u nás,ale aspoń něco.
Btw ta fotka je skvělá, Ferda tohle dopiloval - když je čas od času hnusnej na Samouše a já na ně vlítnu,tak pak tohle dělá u Sama,tulí se a hrabe pacičkou - prostě já nic,já muzikant,to tý blbce paničce hráblo
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:17
- Nahlásit
jana33
Doufám,že ti z toho něco pomůže,ono nemusí fungovat všechno
Jasně . Za podstatnou věc, platnou i u nás, považuju ten model - vynadat a hned přeladit do přátelského módu.
Takhle jsem to nedělala, nebo spíš párkrát neudělala, když mě fakt naštvala. Vynadala jsem jí, a jěště nějakou dobu jsem ji nechala pěkně podusit ve vlastní šťávě.
Myslela jsem z počátku, že je odolná i psychicky. Když k nám přišla, úplně pekla na to, co jsem po ní chtěla, i když očividně rozuměla. Spletla jsem si tvrdohlavost s psych. silou.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:54
- Nahlásit
Eire
Máš maila.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 13:09 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
stejně je to zvláštní, tyhle jekyl a hyde osobnosti, ta bezbřehá odvaha, kontra psychická křehkost.
Nemohl by pomoct třeba coursing? A co nějaký adrenalinový sport nadoma??
Jinak u nás platí to, co píše LucieS
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:23
- Nahlásit
Já myslím,že je to tou rtuťovitostí povahy, přehnanou reakcí na všechno.
A jinak pro zasmání - hrdiná odvaha a přitom citová labilita - náš Ferďas- provokatér,pruďas, s divokým prasetem se to rozdával bez bázně a hany a následující procházky se snažil najít další. ALE když ho jednou v lese bodla vosa (max.dvě),tak byl na umření,odmítal jít,pak se potácel,neustále padal a uléhal (zajímavý,že vždycky do mechu,na cestě na něj slabost nepřišla),byl z toho naprosto odrovnanej. Prostě hérečka z nároďáku hadr
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
Nemohl by pomoct třeba coursing?
Eh, trošku nevím, jak bych eště tohle zvládala, myslím časově a tak...
Ani se mi nezdá, že by měla přemíru energie a potřebovala se jěště vybít... Určitě by jí to nevadilo, ale nevím, jak bych to provedla.
Jak popsala Impact i Jana, a i Fifi reakce svých psů - tak to je o Žofce. Takže nedusit, neignorovat, nejít na sílu (ani tu, která mi připadá, že vlastně nic není)... Protože pak kulíšci šílí jěště víc.
Navíc mám dost nepříjemnej pocit, že si budu muset hlídat i myšlenky :
Jak jsem psala, totálně ji rozhodilo, když jsem po tom, co udělala Tonce, řekla: "a pudeš z domu, hajzle...". Nic víc jsem neřekla a ani jsem se jí nedotkla.
Je ovšem fakt, že v tu chvíli a jěště nějakou dobu poté, jsem to myslela naprosto vážně. I jsem se koukla, kolik mám na účtu, abych mohla zaplatit poplatek v útulku.
(Rvaček mezi svými i cizími psy jsem za ta léta zažila spoustu, ale nikdy, aby se jeden pes pokoušel škubat druhého, který se nebrání, ani nemůže, a jen bezmocně kvílí a jěště ve své vlastní smečce.)
Jenže nevnímám Žofku jako hnusnýho záporáka, spíš jako nešťastnýho hajzlíka, kterýho mám ráda... a chyby jsem udělala i já. Žofka u nás zůstane.
Ufff a budu kontrolovat i svý myšlenky, ....no, urvadrááááát...
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:01
- Nahlásit
kachna_
Teda nemyslím si, že rozuměla slovům, ale cítila, že je zle...
Jo, je to taková naše pološílená psí víla, trochu něco jako bánší...
jana33
tak byl na umření,odmítal jít,pak se potácel,neustále padal a uléhal (zajímavý,že vždycky do mechu,na cestě na něj slabost nepřišla),byl z toho naprosto odrovnanej. Prostě hérečka z nároďáku hadr
Jéje, a není on Ferda Žofinčino dvojče?
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:26
- Nahlásit
můžeš mi Hipíku poslat mail? Měla bych na tebe nějakou prosbu: hanka.sajtarova@volny.cz
díky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:36 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Eh, trošku nevím, jak bych eště tohle zvládala, myslím časově a tak...
No já už spíš jen tak teoretizovala
Když "to" Mája udělala prvně, tak jsem ihned zvýšila zátěž a nepomohlo to.
Chodíš se všema, nebo s dvojičkama nebo děláš i samotné procházky jen se Žofkou? Mně pomáhá s Cirem, páč náš vztah je takovej rozporuplnej (je to Michalův pes, vyvraždil mi část chovu králíků..., je to nekastrovanej pes k nekastrovanejm fenám a tak), jít na samostatnou dlouhou procházku. Bez míčku, beze všeho, na tvoje oblíbený místo.
Tuhle jsem Máje slibovala, že jí odvezu někam daleko a tam jí nechám. No a pak mi došlo, že je zle, že to nikam nevede a ven jí vyhazuju spíš proto, aby se zklidnily emoce. Nechat je spolu se mi vážně neosvědčilo (edit nechat spolu potom, co se servou, mno, možná, že z tohohle fóra i dám dohromady něco našich současnejch problémech ).
A ještě, zvládá košík? Už se mi párkrát hodil
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:22
- Nahlásit
Tak já ti taky vypíchnu to podstatné - tvé načtené vědomosti kontra mých sedmnáct útulkáčů poskládaných do jedné smečky. Všichni příchozí dospělí. Pro mě za mě si dál mudruj o vyčtených věcech, já vím svý a zbytek je mi celkem volnej.
No jo, perfektně víš, odkud beru vědomosti, asi mě znáš velmi dobře osobně, viď? To je zajímavé, že já tebe ne.
Taky bych si uměla rejpnout, a že bych měla do čeho, a neudělám to. Pouze jsem ti napsala protinázor, aby ten tvůj někdo nebral za svaté dogma.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:41 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Biluska
Tak já ti taky vypíchnu to podstatné - tvé načtené vědomosti kontra mých sedmnáct útulkáčů poskládaných do jedné smečky. Všichni příchozí dospělí. Pro mě za mě si dál mudruj o vyčtených věcech, já vím svý a zbytek je mi celkem volnej.
nevim, kde slecna lucies nabrala sve vedomosti, ale ze vsech, kteri na tomto foru jeste pisou rady tykajici se problemu se psama, je jedina, kdo pise veci, ktere ma smysl cist.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:50 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Psíček
jak se delaji nesmysly?
---
edit: psicek - smecka = ml
hahahahahaha
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:53
- Nahlásit
Psíček
nééééééééé tapetu z placatých Psíčkůůůůůůů nééééééé, .....tak nějak si představuju peklo
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
Chodíš se všema, nebo s dvojičkama nebo děláš i samotné procházky jen se Žofkou?
Ráno chodím se všema, odpol s Rózou, Žofi a Hipíkem, večer se všema. Holky se vylítaj i když jdem s veteránama, lítaj navolno kolem nás.
Tuhle jsem Máje slibovala, že jí odvezu někam daleko a tam jí nechám
Ach jo, tyhle výkřiky ze zoufalství... Možná z tebe udělám domácího strašáka: "nepruď nebo půjdem na výlet s tetou Kachnou"...
Náhodou bánší jsem dnes po večeři vychválila před nastoupenou jednotkou.
Rozhodně NEPÍŠU, že vše je na dobré cestě...
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:04
- Nahlásit
kachna_
Dneska jsem zrovna uvažovala nad tím, že budu brát někdy Žofku i samotnou... ale furt se nemůžu rozhodnout, jestli by to bylo dobře nebo špatně.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:05
- Nahlásit
Náhodou bánší jsem po večeři vychválila před nastoupenou jednotkou
bánší je ale wamijin pes.... )))))
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
A ještě, zvládá košík?
jo, to v pohodě
I se ráda nechává ošetřovat - to si zvlášť užívá... (viz podoba s Janiným Ferdou ) A stříhat drápky, česat, trimovat... s tím není problém...
Gerda
bánší je ale wamijin pes....
aha, ajo nojo.. Ále bánší se vyslovuje líp než "vyšinutá jezinka" ... A už sem tak i Žofce řekla, že je ššššikovnáááá báááánšíííííí . Moc se jí to líbilo , tak snad se wami nebude moc zlobit, že máme bánší Žofku s malým b...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:19
- Nahlásit
argosek
nevim, kde slecna lucies nabrala sve vedomosti, ale ze vsech, kteri na tomto foru jeste pisou rady tykajici se problemu se psama, je jedina, kdo pise veci, ktere ma smysl cist.
Nemůžu ti oponovat, neboť jsi mi změnil ymprýting na samyci mrože a mě momentálně zajímají akorát syrové ryby
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:24
- Nahlásit
Možná z tebe udělám domácího strašáka: "nepruď nebo půjdem na výlet s tetou Kachnou"...
no, už se mnou jedna kamarádka straší dítě. Sakra. Asi bych se měla nad sebou zamyslet
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:32
- Nahlásit
Dneska jsem zrovna uvažovala nad tím, že budu brát někdy Žofku i samotnou... ale furt se nemůžu rozhodnout, jestli by to bylo dobře nebo špatně.
Jasne, ze dobre, aspon z mych zkusenosti.. uŽofka bude nadsena, ze te ma jen sama pro sebe, vic se uzijete navzajem, budes se ji jinak venovat. Taky to delam, obcas, kdyz nemam sil tahat cubky po dvou ven, a jak sou z nich Hujerky nateseny, ze JA JA JA JENOM JA! Dokonce to i castecne zklidnuje napnelismy pri harani ve smecce, kdyz treba Ag hodne mysli frndou a obtezuje spoluvencitelku i na vychazce.
A jinak sem to tu prolitla, myslim, ze si vyberes ty nej prinosny myslenky, Zofka mi taky neprijde pocitove z tvyho popisu nejak dominantni.. spis tak, jak si ji popisovala ty. Tak at se situace zklidni a slunce v dusi.
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:34
- Nahlásit
kachna_
no, už se mnou jedna kamarádka straší dítě. Sakra. Asi bych se měla nad sebou zamyslet
Naopak, zařiď si na to copyright a živnost, budeš do konce života bohatou rentiérkou
|
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 19:37
- Nahlásit
Fifi
uŽofka bude nadsena, ze te ma jen sama pro sebe
Dík Fifinko , provedem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 21:31
- Nahlásit
Přiznám se, že jsem si přečetla jenom začátek, takže jestli tady budu blábolit teďka mimo mísu, tak to prostě neber (neberte) v potaz. Myslím, jak jsi i sama psala, že feňule, jakožto hodně pejsků z útulku se fixovala na jednu paničku a neumí se ve smečce chovat (bůhví, co měla za sebou) Ztráta paničky a jistot je pro ni šok a je dezorientovaná. Že se pak dostala do velké smečky, kde nejspíš chce vybojovat pozici - jí nepřidá. Vím, že tohle zamrzí, že se cítíš zklamaná po tom, co pro ni děláš, ale ona snad za to ani nemůže. Myslím si, že s klidem, láskou a dozorem (jak píšou jiní) se to časem poddá. No, budeš to muset ten čas, co Toničce zbývá vydržet. Já tohle neznám, mám samce a ti nejsou takhle radikální. To, jak ostatní psali, že smečka někdy zabije nejstaršího (nemocného) tak tomu se mi ale nechce věřit. Sledovala jsem kdysi dokument o vlcích a tam bylo, že se o staré a nemocné starají, ba jim dokonce předžvýkávají jídlo, když už nemají zuby. My chodíme s našich starým Alfíkem, který sotva tahá nohy (jinak je čilý, ale ty zadní nožky, už ho neposlouchají) je to špic jezevčíkovitý takže proti klukům prcek, ale nikdy jsem nezažila, že by na něj zaútočili (přesto, že on starý nevrla, na ně občas zavrčí) spíš se mi zdá, že se o něj starají. Je to právě asi tím, že byli na něj zvyknutí od malinka, kdy byli oni štěníci a Alfík jejich velký-malý strejda Tohle Žofka nezažila a v chování prostě tápe...Držím palce, ať to zvládnete, už bez újmy na zdraví i na duchu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 22:02 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
worick
To, jak ostatní psali, že smečka někdy zabije nejstaršího (nemocného) tak tomu se mi ale nechce věřit.
Já jsem tomu v ten moment taky nevěřila.. A určitým způsobem tomu nevěřím doteď..
Sledovala jsem kdysi dokument o vlcích a tam bylo, že se o staré a nemocné starají, ba jim dokonce předžvýkávají jídlo, když už nemají zuby.
Podle mě nemůžeš srovnávat smečku, která žije dobrovolně spolu někde v divočině a smečku, která je násilně, dle rozmaru člověka, poskládána do 2+1 a tam spolu chtě nechtě musí vyjít.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 22:17
- Nahlásit
impact
Podle mě nemůžeš srovnávat smečku, která žije dobrovolně spolu někde v divočině a smečku, která je násilně, dle rozmaru člověka, poskládána do 2+1 a tam spolu chtě nechtě musí vyjít.
No ano. Souhlas. Nelze to srovnavat.
Staci jen neskladat nasilně pseky podobneho veku a pohlavi dokupy. Proto vim, ze sem nemuze dalsi cuba pachnout, protoze ty ostatni by ji kdyz ne zahlušily, tak by ji udelaly z zivota peklo.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 22:31
- Nahlásit
Psíček
prve mi to nedoslo
|