| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:16
- Nahlásit
Fifi
Nebo jen sroluju mnamku do dlane a nasrati, dokud se nezklidnis.
jako v tom instruktážním videjku..víš jaký,určo tu bylo někde..
tak to sem zkusila úpln ě na ho*no,čuba sice asi pochopila,že něco dělá blbě ,ale po pár vyzkoušeních vysílala jasný signály,že je ,nechci říct ve stresu,ale v diskomfortu..odvracení hlavy až celýho psa,olizování atd..okamžitě sem toho zanechala a bud jí fláknu jako ty =D ,což jí kupodivu do ničeho neuvede ,anebo to dělám prostě tak,že to házim z vejšky ..znám i psy(extrémně žravý taky) ,který po vyzkoušení této pozitivní metody prostě odejdou pryč páč jí prostě nedaj
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:35
- Nahlásit
Nebo jen sroluju mnamku do dlane a nasrati, dokud se nezklidnis
No totok! Vždyť tím toho psa můžete zlomit nacelej život.
Nedejbůh ho pak ještě v následujícím dnu zkorigovat a pes bude hnedle po tři generace předávat jen ty nejhorší geny!!
To už nikdy nedělejte, můžete tím způsobit třeba i genocidu psůch!! Nebo třeba leukémii!
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:52
- Nahlásit
zbrnd
Hele, my tu nepropagujeme (blbé slovo, ale lepší mě nenapadá) pozitivku proto, že by bylo nějak zavrženíhodné psu jednu přiměřenou v pravý okamžik fláknout. Ale proto, že když ji člověk umí, tak je to nejsnazší a nejsrozumitelnější cesta pro jakéhokoliv psa. Což ti potvrdí kdokoliv, kdo má zkušenost s oběma "styly" výcviku. Na druhou stranu je fakt, že když ji někdo dělá blbě, tak psa dokáže hodně slušně vynervit a znejistět. To je mnohem lepší srozumitelně ho zkorigovat. Ale to, že psovod pozitivku neumí, ještě neznamená, že pro toho daného psa by to nebyl vhodný a efektivní styl výcviku.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:17
- Nahlásit
zbrnd
Já mám zkušenost s oběma styly výchovy- jakožto kynologický analfabet jsem zkoušela napřed jednak ruční manipulaci, jednak po zlém- jsem měkká, takže ne násilí, ale ošklivý tón atd, atp. No pes se tvářil, že se mnou takto odmítá spolupracovat. Pak jsem přečetla "Svého psa nestřílejte", poznala pár lidí, začala jinak a mám psího nadšence, ketrý se teší, až "pro mě" bude moci zase něco udělat . Takže doporučuji pozitivku, baví nás to oba a moc ! Klikr nepoužívám, ale chci mít ruce volné, tak mám na označení jedno slovo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:41
- Nahlásit
aňoňouma
Hele, my tu nepropagujeme (blbé slovo, ale lepší mě nenapadá) pozitivku proto, že by bylo nějak zavrženíhodné psu jednu přiměřenou v pravý okamžik fláknout.
Hm no to já si teda myslím, že fláknout(pokud si pod ím představujeme prostě nějaký rychle vedený hmat končící úderem byť slabé intenzity) je přinejmenším zbytečné, samozřejmě mohou být situace, kdy to může být nejsnažší řešení, ale spíše se tedy snažím bavit o nějakém tom průměru, standardu.
A k té propagaci.
Má celková životní zkušenost je taková, že "ty správné" metody, pomůcky či postupy hledají v životě převážně lidé s nedostatkem sebevědomí, nedostatkem empatie, invence a kreativity, lidé neschopni nebo málo schopni samostaného úsudku.
Prostě podle mne nejde o metodu ani pomůcku, jde o konkrétní stav- konkrétní situace+konkrétní aktéři+konkrétní vztah.
Pes se dá zlikvidovat a rozebrat na týráný uzlíček nervů s clickerem a s láskou vychovat pomocí biče, obojí jde a vůbec to není o nějaké "konkrétní vybájené" metodě či té "správné" pomůcce.
Ale proto, že když ji člověk umí, tak je to nejsnazší a nejsrozumitelnější cesta pro jakéhokoliv psa.
To je Tvůj názor, Tvá domněnka, můj takový není a myslím, že každý, kdo do psů trochu vidí a je schopen uvědomit si význam tohoto Tvého tvrzení, na které nyní reaguji, toho podtrženého, dobře ví, že to rozhodně není pravda.
To, co jsi nasala, je jen nadutá myšlenka(je mi jasné, že není původem Tvá, prostě jsi si tio takto zapamatovala z nějakého reklamního blábolu) jednoduchého člověka, který v ní prezentuje myšlenku, že opět vymyslel něco lepšího než byla kdy schopna vymyslet příroda.
Na druhou stranu je fakt, že když ji někdo dělá blbě, tak psa dokáže hodně slušně vynervit a znejistět. To je mnohem lepší srozumitelně ho zkorigovat.
No vidíš a to je jeden ze základních bodů, o kterých jsem psal. To samozřejmě platí u každé metody, ale čím je relativně náročnější a pro člověka méně přirozená, tím spíše člověk ty chyby napáchá, to je přeci jednoduchý obecně fungující mechanismus napříč celou naši civilizací, všemi odvětvími, úseky atd ....ne?
A co je pro člověka přirozenější? Korekce? Nebo nějaká(v podstatě jakákoliv) metoda. Korekce je podle mýho přirozenost, nejen pro člověka..i pro zvířata. A každý normální zvíře volí tu nejsnažší cestu.
Ale to, že psovod pozitivku neumí, ještě neznamená, že pro toho daného psa by to nebyl vhodný a efektivní styl výcviku. To samozřejmě, ale takto jsem ani neargumentoval.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:44
- Nahlásit
sicluceatlux
Já mám zkušenost s oběma styly výchovy- jakožto kynologický analfabet jsem zkoušela napřed jednak ruční manipulaci, jednak po zlém- jsem měkká, takže ne násilí, ale ošklivý tón atd, atp. No pes se tvářil, že se mnou takto odmítá spolupracovat. Pak jsem přečetla "Svého psa nestřílejte", poznala pár lidí, začala jinak a mám psího nadšence, ketrý se teší, až "pro mě" bude moci zase něco udělat . Takže doporučuji pozitivku, baví nás to oba a moc ! Klikr nepoužívám, ale chci mít ruce volné, tak mám na označení jedno slovo.
Promiň, ale tohle jsem popsal výše. Prostě tys potřebovala dostat nějaký "nástroj", pomocí kterého jsi schopna s tím psem komunikovat, neuměla jsi si jej vytvořit sama.
To je imo naprosto pochopitelný.
Ovšem rozhodně to nesvědčí o tom, že ten nástroj-postup-metoda je lepší než nástroje jiné.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:53
- Nahlásit
kachna_
jojo, povel na stranu je gůtová věc, zavedl tehdy Brtnik nekynolog, naučila se tak nějak - i když ne dokonale, páč zas tak moc to s ní neřeším - i Bubiška
zbrnd
bez spešl technik, postupů, pomůcek a ideologií, to prostě na psa nikdy fungovat nebude.
to není spešl technika, ani spešl postup, ani ideologie. je to jen jiná cesta prostě. myslím, že bychom měli být rádi, že se lidi konečně rozhodli, že se s jinejma tvorama dá komunikovat jinak, než byly zažitý představy. Ono kdybychom se takhle neposouvali, tak dodneška věříme panu Deskártovi, že zvíře necítí bolest.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 12:00
- Nahlásit
davidkova renata
pochopila,že něco dělá blbě ,ale po pár vyzkoušeních vysílala jasný signály,že je ,nechci říct ve stresu,ale v diskomfortu..odvracení hlavy až celýho psa,olizování atd..okamžitě sem toho zanechala a bu
nevím, jestli myslím to stejný video???? možná ne - můžeš hodit odkaz?? , ale pokud máme na mysli to stejný, hodně rozšířený tak tam jde o to, naučit psa nesebrat cokoliv, neřeší se tam způsob braní, myslím ne? U nás tedy v tomhle směru fungovalo a funguje dobře, bez toho, že by to psy uvádělo do diskomfortu, jde o to nastavení těch kritérií právě tak, aby to pes zmáknul - bez toho diskomfortu, aby nebyl ve stresu, ale aby se těšil na další pokus, stupeň. Funguje dobře i u sousedovic feně, tam ale teď není čas, nevěnují se tomu, takže to nedotáhli myslím do úplnýhokonce, nicméně od začátku nadšení z toho, jak to postupuje.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 12:09
- Nahlásit
PetraK
to není spešl technika, ani spešl postup, ani ideologie.
No právě jak pro koho, jak v čím podání atd, jak z kterýho pohledu má malá milá metalová botičko
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 12:17 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
U nás tedy v tomhle směru fungovalo a funguje dobře, bez toho, že by to psy uvádělo do diskomfortu, jde o to nastavení těch kritérií právě tak, aby to pes zmáknul - bez toho diskomfortu, aby nebyl ve stresu, ale aby se těšil na další pokus, stupeň.
Ano! Jde o to nastvení! A klidně u toho můžeš zpívat hymnu a dělat striptýz pravidelně. Pokud tak budeš činit s přesvědčením, že je to správný a budeš pro psa srozumitelná dostatečně bude to fungovat stejně.
mmch, kdyby to nebyl s ofcema jak píši, nikdy by nebyly tak úspěšné stupidity jako třeba toto:
http://kazdodenninoviny.com/zdravi/health-journal- pg-2/
v důsledku je zcela jedno, jestli jde o přípravek na hubnutí nebo ideologii ohledně té správné metody třeba výchovy či krmení psa. mechanismy jsou analogické, projevy stáda totožné...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 12:33
- Nahlásit
zbrnd
Tato celá diskuze je jenom slovíčkaření. Není úplně jedno,kdo, co používá a jak to nazve,kde to najde, hlavně když to funguje a neubližuje zvířeti ani sobě? Důležité je neškodit.
Zajímalo by mě, jak bys třeba používal to, co tu tak obhajuješ u zvířete, na které si nemůžeš šáhnout- třeba na delfína ve vodě.
Já to beru podle sebe, pokud na mě jde kdokoli po zlém, či tupým příkazem (a to už od dětství), nepohne se mnou. Vyžaduji určitou moudrost od druhé strany a umění mě správně namotivovat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 12:37
- Nahlásit
zbrnd
jde o to nastavení
dobře, jak to teda mám říct? Jde o to, připravit psovi vždy situaci tak, aby byl úspěšný, zvládl ten konkrétní krok/úkol a byl natěšený na to co bude příště.
Hele, nic proti ničemu, ale já fakt nemám mnoho času už na dlouhé debaty, když navíc vím, že se nikam neposunou, no. Já mám svoje, to si nechám a fertig, jo?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 18:25
- Nahlásit
PetraK
nevím, jestli myslím to stejný video???? možná ne - můžeš hodit odkaz??
asi to fakt nenajdu pokud to bylo na FB jakože asi jo,nemám šanci,voč tam de netušim ,ale zřejmě o to aby pes nebral nic nijak ,tedy ani z dlaně,dokud psovod neuzná za vhodný..na mýho psa tadle metoda prostě neni a je mi zcela jedno jestli budou všichni tvrdit,že je nejlepší,ne pro mýho psa,je z ní neštastnej a stejně tak z jakýhosi šapingu,kde pes je nucen neustále něco nabízet až se to zalíbí psovodovi..můj pes nechce nabízet,chce jasně vědět co po něm chci,udělá to velice rád a kdykoli ale potřebuje mít jasno..pokud ho nechám tápat(zkusila jsem ) velmi brzo znervozní a upadne do útlumu a je též neštastný páč ví že něco měl,neví co ,neudělal to a to mu vadí páč by to udělal rád.jiná věc je když ho navedu,to jo,ale nabízet ho nenechám prostě.Je klidně možný,že starýho psa novejm kouskům nenaučíš,takže začínat s timdle v 8 letech nemusí bejt úpa vono, když ten pes jede celý ty leta jinak a bez problémů ..bejt to od štěněte,možná by to bylo jiný,co já vim,ale pro nás tahle cesta neni a nehodlám po ní jít..btw viděla jsem video,kde borderka měla "problém" nebot neustále v sekundovejch intervalech nabízela ..cokoli..takže musela na seminář s p.Šustou aby nenabízela =D,ale dokázala bejt aspon 2 vteřiny v klidu..to mi přijde celkově dost ujetý se přiznám )) .Prostě spousta těch skvělejch věcí mýmu psu nesedí ,ty dvě jsou jako příklad..
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 18:30
- Nahlásit
davidkova renata
pes je nucen neustále něco nabízet až se to zalíbí psovodovi..
borderka měla "problém" nebot neustále v sekundovejch intervalech nabízela ..cokoli..
Ale takhle to bejt právě nemá... Nevím, jak líp to vysvětlit, neumím to, ale to, co popisuješ, je prostě blbě.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 18:38
- Nahlásit
Mimochodem, mám za to, že zrovna tuhle borderku jsem viděla u Šusty na vlastní oči. Ona neměla problém přestat nabízet, jenom její panička měla problém sdělit jí, že cvik může trvat i dýl než vteřinu...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 18:59
- Nahlásit
aňoňouma
Ale takhle to bejt právě nemá... Nevím, jak líp to vysvětlit, neumím to, ale to, co popisuješ, je prostě blbě.
ale to je jasný i mě ,čéče ))))))))))))) proto to píšu mě přijde padlý na hlavu,že napřed někdo absolvuje seminář(předpokládám teda) aby pes nabízel a pak musí na jinej aby nenabízel zas až tak nevim,no ,jsem pro zdravej selskej rozum,ale bejvá to často problém ..stejně jako třeba u barfu,tam to bejvá taky výživný podobným stylem )))když měl přednášku Štourač tady v Praze,tak se taky snažil vo něm mluvit ale nevim esi jeho slova padla na úrodnou půdu..myslim,že sám tomu nevěřil ,rozhodně tak vypadal a asi ho to moc netěšilo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 19:04
- Nahlásit
aňoňouma
Přístup "zloun" jsem zkoušela u mého nejstaršího psa, který je bohužel tak trošku (trošku hodně) labil, takže jsem tím dosáhla jen toho, že si buď pamlsek odmítal vzít úplně, nebo ho rychle nervózně uchňapnul i s kusem prstu...
Jsem presne vedela, ze to povede k podobnym zkusenostem. Tady je tema Vychytávky co začít učit štěně krom základních věcí - takze se celou dobu bavim o steneti. Ktery bylo v jisty okamzik neprimerene chamtivy a cvaklo me jehlickama pres luzka nehtu. Coz byla teda hlavne moje blbost, ze jsem mu podavala neco prstama. A slo tenkrat skutecne o ryze automatickou, rychlou a bezprostredni reakci, jak jsem psala vyse - z boku po tvari, stipnuti ala reakce feny dospely, ktera by udelala to samy. Stene z toho zadnou ujmu nemelo, naopak, vzalo to zcela umerne sve horlivosti.
Pokud vim, ze stary pes hlta odjakziva, jsem s tim smirena a mam nauceny povel "opatrně!" pri rozdavani treba tablet pangaminu.
davidkova renata
znám i psy(extrémně žravý taky) ,který po vyzkoušení této pozitivní metody prostě odejdou pryč páč jí prostě nedaj
Tak to je asi pes od psa. Perdelky to pochopily rychle, zadny trauma nemely.
neštastnej a stejně tak z jakýhosi šapingu,kde pes je nucen neustále něco nabízet až se to zalíbí psovodovi..můj pes nechce nabízet,chce jasně vědět co po něm chci,udělá to velice rád a kdykoli ale potřebuje mít jasno..pokud ho nechám tápat(zkusila jsem ) velmi brzo znervozní a upadne do útlumu a je též neštastný páč ví že něco měl,neví co ,neudělal
Nechci se te dotknout, asi je to zase pes od psa... ale treba u nas se stary psice novym kouskum naucily. Prijde mi, ze v tomhle bude spis chyba na druhy strane klikru (bez urazky ). Protoze shaping neni o tápání, ale naopak o klikani pidimidi krucku - ale to ty vis.
začínat s timdle v 8 letech nemusí bejt úpa vono, když ten pes jede celý ty leta jinak a bez problémů
Nemusi, ale muze.
Ja rozhodne nikomu nic nenutim, ani tu nebudu sahodlouze rozebirat pozitivni posilovani versus klasika, to at si kazdej dela po svym, jak je ctena libost. Ja jen vim, ze klikr a jinej pohled na vychovu a vycvik psa me hodne obohatilo, libi se mi to a rada se o tom hodlam dozvidat dalsi veci. Ktery treba ani nepouziju, ale proc se nevzdelat.
Takze v ramci zachovani zdejsiho tematu jiz mlcim.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 19:19
- Nahlásit
Fifi
Tak to je asi pes od psa
Nechci se te dotknout, asi je to zase pes od psa.
no přesně to celou dobu řikám ))))))))sláva
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 19:27
- Nahlásit
davidkova renata
no přesně to celou dobu řikám ))))))))sláva
Trikrat slava.
Jen ten tvuj popis, ze nechas Nandu tapat a ze znervozni a je nestastna - to mi prijde proste tak, zes delala neco blbe ty. No nic. Ja se tesim na sobotu a dalsi seminar.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 19:49
- Nahlásit
Fifi
, ze nechas Nandu tapat
nenechám právě..za to mi to nestojí..je dosti možné,že cosi dělám blbě(proto používám metodu,kterou asi dělám dobře,páč funguje)spíš si tak řikám kolik psů je následkem týhle prý dokonalé metody zbytečně v nervech a i ve stresu pokud to majitel neodhadne a pokračuje i přes to...to je o tom selským rozumu,no..a je taky možný,že jí to prostě nevyhovuje navzdory všemu..
já se taky těšim na sobotu,dem na pasení )))))))))))))))))to zas bude vostuda twe
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 20:07
- Nahlásit
davidkova renata
spíš si tak řikám kolik psů je následkem týhle prý dokonalé metody zbytečně v nervech a i ve stresu pokud to majitel neodhadne a pokračuje i přes to...
Asi pomerne hodne. A nazyvat cokoliv dokonalou metodou, to bych si ja nikdy netroufla.
dem na pasení
Bude pecinka?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 08:57
- Nahlásit
Fifi
A nazyvat cokoliv dokonalou metodou, to bych si ja nikdy netroufla.
což ocenuju a nemám žádnej problém mě vadí tvrzení,že něco funguje dokonale na naprosto všecky psy a vlastně zvířata vůbec.
Bude pecinka?
doufám, že ne nevim kolik stojí vovec ale určo dost!a navíc vofce nežeru
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 09:15
- Nahlásit
davidkova renata
O shapingu to ani nikdo netvrdil, pozitivka neznamená automaticky klikr a shapink
A u dospělýho psa, se kterym se celej život pracovalo nějak (třá naváděnim) je shaping podle mě pro trenéra hooodně náročnej. Rozhodně víc, než u dospělýho psa, se kterym se nepracovalo nijak, protože ten nemá zajetý mechanismy o který by najednou přišel.
A pečínky se neboj, vofce nebejvaj zas tak drahý podle mě a když ne ty, tak Nanda by si dala, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:09
- Nahlásit
davidkova renata
asi to fakt nenajdu pokud to bylo na FB
tak na GB nejsem,takže to nevím
ne pro mýho psa,je z ní neštastnej a stejně tak z jakýhosi šapingu,kde pes je nucen neustále něco nabízet až se to zalíbí psovodovi..můj pes nechce nabízet,chce jasně vědět co po něm chci,udělá to velice rád a kdykoli ale potřebuje mít jasno..pokud ho nechám tápat(zkusila jsem ) velmi brzo znervozní a upadne do útlumu
.no jo no, to je ale to oč tu běží, o tom nastavení situace, kritérií, rozkouskování na vámi neoblíbené malé kroky, které pes pochopí velmi rychle. A i starého, velmi starého psa lze naučit nejen novým kouskům, ale také shapingu a to takovým způsobem, že není ani v útlumu, a ni nešťastný, naopak jest velmi nadšen, když se klikr v ruce zhmotní. Bubiška je myslím dobrým příkladem a to i proto, že je v rukou lajky jako jsem já. Za velmi krátkou dobu pochopila o čem to je a krásně chodí ípácky u nohy, sedá lehá - pochopitelně vše v míře přiměřené jejímu věku . Dokonce i přes nechuť cokoliv nosit, si tak trochu aportujeme s tím, že respektuju, že některý povrchy jí jsou nepříjemný /gumový věci/, ale zase na stranu druhou radostně přivalí klíče od bytu či zahradnický nářadi. A šmrdlá si u toho radostně svým pahýlkem, co má místo ocásku. Je na sebe hrdobec jak jí to jde. A já jsem hrdobec na ní. Protože ve dvanácti letech je to myslím slušnej výkon.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:11
- Nahlásit
birma
O shapingu to ani nikdo netvrdil, pozitivka neznamená automaticky klikr a shapink
ale jo,já reaguju tak jako celkově na tydle témata ted v poslední době ,pozitivka v mým pojetí imbecila znamená prostě pamlsky a radostnej čokl,a to jedu odjakživa,takže žádný novum pro mne..
tak Nanda by si dala, ne?
už sme jednou byly.myslim,že to nepotřebuje hlubší komentář
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:19
- Nahlásit
PetraK
že není ani v útlumu, a ni nešťastný, naopak jest velmi nadšen, když se klikr v ruce zhmotní
ano to mám kupodivu beru klikr a pes leze po zdi radostí eště než vůbec něco udělám..na dost věcí je skvělej,třá zrovna ten aport různejch nepopulárních věcí,to šlo neuvěřitelně rychle,v řádu vteřin a s neskutečným nadšením.Ale ona prostě nechce nabízet a já to hodlám respektovat,pidimidi dosti nepomáhaj páč víc pidi bejt už nemůžou páč ona prostě neudělá NIC..klidně dovede sedět minutu a čumět mi do očí hypnoticky a pokud jí nepomůžu a nechám jí v tom smažit,po nekonečně dlouhý chvíli se neštastně zhroutí na koberec ,leží a má výraz týranýho psa bo nesplnila úkol..tak na to já seru já jsem ten kdo je pro ní vždy čitelnej a tak to taky zůstane šaping nešaping!ano ,dobře funguje navádění,to uznávám a občas ho dělám..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
a já to hodlám respektovat
ale to bezpochyby, o tom žádná.
klidně dovede sedět minutu a čumět mi do očí hypnoticky a pokud jí nepomůžu a nechám jí v tom smažit,po nekonečně dlouhý chvíli se neštastně zhroutí na koberec ,
nevím jestli to vysvětlím asi ne .-(- někdy stačí nastavit situaci jinak, udělat něco, případně odkliknout COKOLIV (myšleno i odchod psa z místnosti - proč to by bylo na mě už složitý to vysvětlit , ale ač to zní podivně, jde to) co ten pes udělá. Navíc některé psy je nutno naučit prostě přemýšlet- od toho ty krabicové hry.
k tomu nastavení situace- učím teď Bubišku že má taky zadní nohy. zatímco u Ešusa to šlo poměrně - poměrně snadno. Ona zatím vůbec netůchá, což prostě někdy u těch zadních nohou je. Navíc ona je neskutečně!!! neskutečně zbrklá, což to taky dost komplikuje. Když budu sedět a čekat, bude nabízet plácání do targetu předníma, stoupání předníma, zalehne target, sedne, lehne, udělá mrtvýho psa /což je škoda, že teď nemůžu využít, protože ten mrtvej pes by se mi líbil, / a pak bude pochopitelně frustrovaná. Takže při tom prostě měním polohu svojí, což jí rozpohybuje a už se několikrát podařilo tu zadní nohu tam odkliknout /je to teda spíš zachycení, nicméně ona bude muset přijít na to, wo co tam go/ a já mám co odkliknout. a pomalu, pravda velmi pomalu se můžeme posunovat vpřed.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:36
- Nahlásit
davidkova renata
už sme jednou byly.myslim,že to nepotřebuje hlubší komentář
Teeeda, ta je drsná a ta ovce, že nezdrhá?
A ozvaly se pak ovčouní pasecí pudy?
ale teda docela mě překvapuje, že ji hned pustili úplně k vofcím, měla jsem za to, že první seznámení bejvá přes nějakou ještě menší ohradu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:38
- Nahlásit
PetraK
někdy stačí nastavit situaci jinak, udělat něco, případně odkliknout COKOLIV co ten pes udělá.
pokud třá změnim polohu ,popojdu nebo tak něco,popojde též a čumí zas..nellze odkliknout cokoli páč nic nedělá ))taky se to težko vysvětluje,ale neni žádná mezifáze mezi Nic a Neštastnej pes.
Navíc některé psy jenutno naučit prostě přemýšlet
a sme u toho ..proč to budu dělat složitě,k ničemu mi to navíc neni,když to dokážu během pár okamžiků a bez jakýhokoli stresu z její strany tim,že jí prostě pomůžu??už spojení pozitivka a nutit psa přemejšlet mě osobně nezní vůbec dobře
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 10:38
- Nahlásit
PetraK
Vo zadních nohou mi nemluv, odklikla jsem je snad tisíckrát a ten jemen furt netuší a my to potřebujem na to igelitění...
|