| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:12
- Nahlásit
helps
ešče bych doplnila davitkojc - můžeš začít doma tím, že psovi vysvětlíš na něčem méně atraktivním co je tvůj požadavek. Třeba na suchý housce, kterou dáš před ním na zem a nedovolíš mu jí sebrat spolu se slůvkem ne. A vezmeš si to ty a odměníš ho pak za to, že si to nevzal. Je to doma,je to v klidu a u něčeho, c onení tak žádoucí jako flákota na chodníku. Pak tu housku doma vyměníš za buřta třeba a pak s tím celým začneš venku. Jde o to, aby taky pes věděl, co máš na mysli a doma mu to vysvětlíš víc v klídku.
na chůzi u nohy je klikr paráda.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:28
- Nahlásit
davidkova renata
díky za rady, tak nějak jsem to myslela tak uvidíme. né teda že by nikdy nezatáh. je to mlaďoch a občas se nechá unést, ale tohle by mělo fungovat
PetraK
můžeš začít doma tím, že psovi vysvětlíš na něčem méně atraktivním co je tvůj požadavek. Třeba na suchý housce, kterou dáš před ním na zem a nedovolíš mu jí sebrat spolu se slůvkem ne. A vezmeš si to ty a odměníš ho pak za to, že si to nevzal. Je to doma,je to v klidu a u něčeho, c onení tak žádoucí jako flákota na chodníku. Pak tu housku doma vyměníš za buřta třeba a pak s tím celým začneš venku. Jde o to, aby taky pes věděl, co máš na mysli a doma mu to vysvětlíš víc v klídku.
Tak to sem si právě představovala že bych mu zkusila něco doma předhodit a když by odolal tak chválit. Jen s tím, že sem myslela, že bych mu klikla, ale pricnip stejný. Tak to asi taky zkusím, nějak ty vaše rady zkombunuju.
na chůzi u nohy je klikr paráda.
A to je v praxi jak? Klikáš úplně pokaždý když se dostane do správný polohy? A pak postupně prodlužuješ? Jen se obávám abych pobrala klikr, pamlsky, vodítko a tak... Je toho dost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:39
- Nahlásit
helps
la, že bych mu klikla, ale pricnip stejný.
hele nevím, jestli hned zpočátku budeš mít čas na to kliknout???potřebuješ být rychlá aby si to nevzal, to spíš až později??
A to je v praxi jak?
začala bych z polohy u nohy-kdy Ti sedí u nohy a dívá se na tebe klik, odměna. až pochopí, že Ti má věnovat pozornost udělej, jeden, dva kroky, a bude-li tě následovat tak jak si představješ, klik odměna. Pak ty kroky přidávej. VŠE BEZ POVELU, povel přidáš, až bude vědět wocogo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Psíček
Ale jedině v kombinaci s BARFem.
Jistě, bez BÁRFA ani krok.
helps
Jen se obávám abych pobrala klikr, pamlsky, vodítko a tak
to se vochodí. hlavně - pokud jsi matla jako já, měj klikr na krku na šňůrce, nebo ho ztratíš natošup
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:51
- Nahlásit
helps
http://www.youtube.com/watch?v=O8p6UnCs_xs
tak možná bys vodítko až tak nepotřebovala číhni jen tak rychle..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:57
- Nahlásit
davidkova renata
číhni jen tak rychle..
Bez toho klikani sme to cely my. Ano, ne, pamlsky. Na akitu velmi slusny vykon.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 21:12
- Nahlásit
Fifi
Na akitu velmi slusny vykon.
no právě.-))) žádná naíípená malina kerý to de úpq samo.-)))
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 21:24
- Nahlásit
PetraK
hele nevím, jestli hned zpočátku budeš mít čas na to kliknout???potřebuješ být rychlá aby si to nevzal, to spíš až později??
jj uvidíme jak to půjde...
začala bych z polohy u nohy-kdy Ti sedí u nohy a dívá se na tebe klik, odměna. až pochopí, že Ti má věnovat pozornost udělej, jeden, dva kroky, a bude-li tě následovat tak jak si představješ, klik odměna. Pak ty kroky přidávej. VŠE BEZ POVELU, povel přidáš, až bude vědět wocogo.
Zkusíme, poreferujeme... díky za cené rady
to se vochodí. hlavně - pokud jsi matla jako já, měj klikr na krku na šňůrce, nebo ho ztratíš natošup
no já ho mám na takový gumičce... už to na tom bylo. ale spíš je to na ruku než na krk
davidkova renata
tyjó ten pes na tom videu je nějakej chytrej a jak říkáte ještě obdivuhodnější je, že jde o akitu... to by možná bylo ouplně ideální zkusit to i bez vodítka na nějakým odlehlým place..uvidíme co nám půjde líp...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 15:13
- Nahlásit
helps
o já ho mám na takový gumičce... už to na tom bylo. ale spíš je to na ruku než na krk
aha, tak ty už to máš s poutkem. Asi už zjistili, že jsou matlové, jako já, tak to vyrábí rovnou preventivně s gumkou.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 16:29
- Nahlásit
PetraK
jj, ale myslím, že sem za tu gumku platila nějak navíc poněvadž sem teda viděla už i lěvnější klikery je teda pravda, že je to tzv. "multikliker", ale dybych měla na výběr spokojím se i s tím ne-multi...
jinak musím čoklíka pochválit. sice mě dopoledne pěkně vyděsil a vytočil, dyž mi spad do rybníka naštěstí sem ho zachránila jen o pár vteřin později (nějak se mu nedařilo vyšplhat zpět na břeh) .... ale jinak chůzi u nohy pochopil docela rychle. samozřejmě to potřebuje hodně času a tréninku, aby to dělal spolehlivě a na slovní povel, ale jen tak na pamlsek a klikání se přiblíží když udělám krok a když zastavíme tak si sám sedá. šikovnej pejsek je to dyž zrovna nevymejšlí nějaký krávovinky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 16:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
helps
ale jen tak na pamlsek a klikání se přiblíží když udělám krok a když zastavíme tak si sám sedá
JOOOOOOOOOOOOOO!! nejni to taky žádnej blb, je to chytrej péf
s tím rybníkem- znám, nám takhle Ešus udělal u Vydry hopiky hop letěl ze sráznýho břehu do řeky s tím, že to už jsme byli dole jak se to tam mele Ani jsem nevěděla že moje drahá půle se taky umí pořádně vyděsit.
Jo jsou to nervy.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 17:15
- Nahlásit
PetraK
JOOOOOOOOOOOOOO!! nejni to taky žádnej blb, je to chytrej péf
Jó dyž se snaží, tak mu jde všechno krásně... když se nesnaží,tak na mě vydrží čtvrt hodiny civět nebo mě kouše místo, aby dával pozor
s tím rybníkem- znám, nám takhle Ešus udělal u Vydry hopiky hop letěl ze sráznýho břehu do řeky s tím, že to už jsme byli dole jak se to tam mele Ani jsem nevěděla že moje drahá půle se taky umí pořádně vyděsit.
Jéééjda. Tak to už by mě vezli asi To ještě že rybník nemá žádnej proud a že v podstatě se jen vymáčel u břehu, ale je to tam taky strmší, tak chudák nemoh nahoru a plácal se tam... Jen doufám, že se poučil ten náš vodníček.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 19:36
- Nahlásit
Etě že tak votravuju - čím psíky odměňujete? Protože ono, aby to člověk krmil po kilech, když učí něco novýho, a tak mě napadá, co používáte... Náš psék je teda celkem vybíravej, tak nevím něco, po čem by se mohl utlouct, ale zároveň by mu to neškodilo ve větším množství?!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:58
- Nahlásit
helps
když se nesnaží,tak na mě vydrží čtvrt hodiny civět nebo mě kouše místo, aby dával pozor
no nejni každej den posvícení , no , tě prostě natahuje jak gumu u spoďárů
helps
čím psíky odměňujete?
já různě, ale chce to něco co mu jindy normálně nedáváš. Myslím, že to chce prostě něco extrovního. Tím myslím, když něco učíš, na procvičování mívám směsku /piškoty, sýr, párek, vařený maso - prostě co doma najdu-klidně i mrkev, protože jí má rád, nebo sušený chleba, nasypu to do pytliku , protřepu a tak nikdy neví, co může čekat/, ale když učím tak je to nejčastěji to vařený maso - třeba kůůžička z vařený vepřový pacičky - noo, to je v kurzu (v ještě větším, je ovšem třeba kůžička z pečenýho kolene, páč ta je ochucená, že ) a nebo párek, šunka, na malilinký kousky. Vím, že někdo třebas používá grilovaný kuře
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:05
- Nahlásit
helps
čím psíky odměňujete?
mí psi nejsou moc vybíraví,většinou sýrem tvrdým nebo masem vařeným, něčím na malé kousky co hned spolkne-při výcviku, při procházkách třeba jack rolls-něco jako frolic, to mají moc rádi, peču játrové sušenky, ty taky zbožňují, nebo piškotama
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:10
- Nahlásit
PetraK
no nejni každej den posvícení , no , tě prostě natahuje jak gumu u spoďárů
To opravdu není To naše zvíře by si nejradši celý dny hrálo, čmuchalo, běhalo, zlobilo.... A jak říkáš, zkouší moje nervy
Ahá. No tak s tima pamlskama to tak nějak máme. Používám párek, sýr nebo piškoty. Ale ten čokel už je tak vybíravej že vobčas si ani piškotka neveme a dneska mi ignoroval sýr ... Budu si asi muset půjčit od Bilušky traverzu nebo co
Já jen jesi třeba větší množství toho párku mu nic neudělá. Poněvadž, když se něco učí, tak víš jak to chodí... to se kliká pořád
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:13
- Nahlásit
helps
Já jen jesi třeba větší množství toho párku mu nic neudělá.
ne neudělá, však to nakrájej na pidi kousky, nemůsí sežrat řeznictví , jen ať se hezky snaží
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:24
- Nahlásit
PetraK
Jj, neboj. To zase já mu to krájím na hubený kolečka, pak ještě vejpůl a má toho hafo i z jednoho párku Občas když ho nebaví cvičit tak mi jenom jde po ruce a skáče a skáče... on vlastně dost často skáče, hodně se v tom vyžívá to mu ale nedaruju hehe...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:27
- Nahlásit
helps
skáče a skáče... on vlastně dost často skáče, hodně se v tom vyžívá to mu ale nedaruju hehe...
když tak rád skáče... zkus mu jako odměnu hodit ne jídlo, ale to že do vzduchu hodíš pár stébel trávy..... někdy to čoklidy baví jí chytat, jako hru a berou to i jako odměnu, tohle jsem odkoukala na agi hodině od jedný cvičitelky. Zkusila jsem to a... funguje to. Ešusa baví to chytat a bere to fakt jako odměnu.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:44
- Nahlásit
PetraK
trávu hodit do vzduchu jo? takže von něco udělá dobře a já mu hodím do vzduchu trávu? No uvidím jakej znechucenej ksitchtík na mě (ne)udělá tentokrát
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 22:49
- Nahlásit
helps
neházej mu tu trávu hnedle jako za odměnu, udělej z toho nejdřiv hru. a až pak, až ho to bude bafčit s tím odměňuj. Třeba ho to bafčit nebude, to je taky možný, ale já byla právě překvapená, jak moc to hned z první Ešusa chytlo.
výhoda je, že trávu máš povětšinou skorem všude (když zapomeneš žrádlo nebo balonek, můžeš to krásně nahradit)
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 00:18
- Nahlásit
helps
já svoji šeltii oděňuju Proplanem ale s tím bys asi neuspěla. Jednoduše ji vezmu z denní dávky hrst granulí a cvičíme (a stejně se může přetrhnout).
No nevím, co by na to tvůj BARFista (máš barfistu, ne?) řekl.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 07:42
- Nahlásit
kejtlin
jéé sem tvůj příspěvek vůbec neviděla Tj, on taky ten sýr většinou zbaští, asi byl včera nějakej přecpanej, jinak jak říkám nepohrdne ani piškotama... a ty jack rolls/případně frolic - jak je to velký? spolknout to hned? nevíš, jesi je to někde na netu k dostání?
PetraK
Jasné, tak uvidíme, co na to náš prďola.
Tony
Jó, na granulky by se mi asi dost zašklebil. Teda jde taky o to, že jsou poměrně velký a trvá to, než je rozkouše. Nedá se říct, že mám čistě BARFistu. Maso mu dáváme, ale grancle má Arden Grange taky. Odmítl Canine Caviar a žere jedině lososový granule, ještě cmrdnutý lososovým olejem. No jo, je ujetej na rybičky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 07:50
- Nahlásit
helps
. a ty jack rolls/případně frolic - jak je to velký? spolknout to hned? nevíš, jesi je to někde na netu k dostání?
je to velký asi jako dvojkoruna kolečko s dírkou uprostřed, jak je plemeno velký? ovčáci to spolknou hned, bez kousání ale jezevčíci to chvíli přežvykujou je to takový polovlhká konzistence
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 09:14
- Nahlásit
kejtlin
šeltii mám... tak uvidím. teď má objednaný nějaký měkký pamlsky jakoby kytičky, tak uvidím, co na to bude řikat ... s většíma psama je to snažší no
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 09:24
- Nahlásit
Tony
No nevím, co by na to tvůj BARFista (máš barfistu, ne?) řekl
Já mám taky barfisty, ale někdy odměňuju granulema nebo frolíkama a jsou rádi. Ale na přesnost a vylepšování cviků spíš používám párky nebo suchý salám na malý kousky. Někdy to taky promíchám v pytlíku, takže ty granule jsou pak ovoněné.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 09:28
- Nahlásit
helps
za mých mladších let se dělali takový mini kostičky ve tvaru kosti, myslím, že se jmenovali miramarky-byly od firmy miramar, už jsem je dlouho nikde neviděla, ale ty byli perfektní, taky poloměkký ale maličký, pro malý plemena akorát, byli stejný konzistence jako jack rolls, jen miramarky byly v malým pytlíčku, a jack rolls jsou po kile a půl-mé smečce vydrží tak na týden, ale občas odměňuju i jen tak. a pak ještě taky od firmy miramar takový tmavý delší pamlsky myslím, že špagety se to jmemovalo, šlo nastříhat nůžkama na kousky jaký jsi chtěla, smrdělo to trochu jako vývarem, byli taky měkký a taky jsem je neviděla dlouho, psi milovali jak miramarky tak ty špagety, ale oni jedí všechno
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:22 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
kejtlin
myslíš něco takého? http://www.krmivo-24.cz/miramar-kosticky-100g je to ono? To nevypadá špatně...
a tohle sou ty špagety? http://www.beruna.eu/krmivo-pro-psy/pochoutky-a-pa mlsky/miramarky-pagety-60g/prod_769.html to není špatný a sou dost levný... díky za tip
edit: nebo je tohle to co myslíš? ono totiž oboje je to od miramar, ale asi trošku něco jinýho http://www.haka-krmiva.cz/ostatni-vyrobci/miramark y-kosticky-100g
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:30
- Nahlásit
helps
Wami tu kdysi radila vetamixí škvarky. Používám a spokojenost.
U nás ten odměňovací základ tvoří: škvarky, sýr, párek. Jo a jestli tě netlačí finance, tak lososový sušenky od Kronche.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
helps
a ještě další nápad - játroví. Taky pro psy dost zajímací.
Vezmeš jedno balení kuřecích jater - půl kila to je myslím?? asi jo. Pytlik ovesných vloček, 1-2 vajíčka, majoránku, česnek. všechno to hodíš do robota a uděláš bzzzzzzzzzzzzzzzzzm. Pak to nakydáš na plech a na chvíli strčíš do trouby. Je to gůůůt jarkovský a je to hned hotový a máš toho moc, moc, moc . A neslaný a ne moc chemický /když odmYslím ty jára )
edit :fůůůj hrůůbku jsem tam měla nechutnou!!
|