| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:08
- Nahlásit
Pes_Ben
ono to taky neni zas tak moc prace, staci si treba jednou za cas naporcovat vic porci dopredu, z mrazaku den predem vyndat a myslet na to, aby to rozmrzlo a zeleninu, muzes bud nastrouhat trochu neceho hned, nebo rozsekat v robotu, muzes si toho udelat kdyz je cas na 3 porce dopredu, muzes si koupit nejake smesi uz hotove susene zeleniny, jen zalijes vodou a chvili nechas odstat... ono nakonec je to treba 10 minut denne (ja teda krmila 2x denne) takze 20 za me + neco navic kdyz mas cas a treba to porcujes. me treba ta priprava fakt docela bavi, me by bavilo i varit, ale je to nerealny pro me a kdyz na granulich prospivaj, tak je to snad OK rekla bych.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:09
- Nahlásit
denyk
fajn je to tvůj názor.
mně příjde jen vybíravej, jako lidi prostě.
Mám ho od štěněte, už jako štěně byl takovej.
Teď mu je 5 let. Myslím, že kdyby byl nemocnej od
štěnda tak už tady asik není....
Tak pokud Ti přijde jen vybíravej, platí to, co jsem psal ze začátku. Až bude mít hlad, bude jíst maso.
a když už jsme u toho dejme tomu, že mu budu
kupovat maso u řezníka, trochu ho uvařím, aby ho žral.
Budou to jen vnitřnosti, svalovina, bez kostí.
Přidám trochu zeleniny.
Jemu ten vápník z kostí ale bude chybět, nebo?
Tak určitě kosti nejsou jediným zdrojem vápníku na světě.
A navíc máme my i psi tzv látkovou výměnu, kterou není zas tak snadný u zdravýho jedince pokazit.
Je absolutně absurdní přemýšlet nad tím, jestli má pes dost toho či onoho prvku, jestli má dost iontů či vitamínů a přitom krmit granulemi.
Přijde mi to podobný jako vybírat, jestli se dnes na návštěvu navoním Bossem nebo Armanim přičemž tam jdu stejně v teplákách, v kterejch jsem poklízel chlívek.
Samo sebou krmit jen a pouze svalovinou by možná nebylo zcela dobrý.
|
Anna H
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:10
- Nahlásit
Pes_Ben
Tak to není ta moje. Jsme AST mladá 7 měsíční holčička, na slovo poslouchá taky, ale ještě nevím které to je .
Kdybych nebyla líná a měla prostory tak krmím masem. vyjde to levněji a je to lepší, myslím si. Ale jsem lenoch a tak je pes na granulích, podle mě těch nej.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:11
- Nahlásit
cernej caj
a kdyz na granulich prospivaj, tak je to snad OK rekla bych.
Jasny aneb co te nezabije, to te posili..psa jak by smet a takovej decentni vyprask cas od casu taky neni od veci!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:13
- Nahlásit
Pes_Ben
Aha,takze to asi taky neni zadna slava.
Tak stačí se nad tím zamyslet z hlediska ekonomického....těch výrobců...těch marketingovej kampaní...těch krásnejch obalů a toho divadla okolo...že by to všichni dělali pro dobro psů?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:15
- Nahlásit
zbrnd
no presne tak. co je nezabije, to je samozrejme posili, to je jasny!
ale mozna letos uz budu mit tu kuchyn, tak budou vyrazne lepsi podminky pro to.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 11:19 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Ale jo, ja nechci kritizovat Caj, proste jsem se obul do te uvahy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 12:16
- Nahlásit
zbrnd
tak ono v idealnim pripade, i z hlediska lidi - by se clovek mel nekterych potravin bat jako cert krize ale ne, on je ji a dela si na nich zavislost, pac do toho vyrobce jeste prida par hnusu navic, at si tu zavislost muzes tvorit...
jenze je trochu nerealny pro vetsinu lidi si vse pestovat sam doma pripadne konzumovat jen bio z certifikovanyho a overenyho chovu... nejen financne, ze...
cim krmis ty? pokud mas psa
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 12:20 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Jako on nema problemy s tim Happy dogem,schlamstne to,prujmy nema.
Nekdy ma tmavou stolici velkou tuhou 1 krat za vychazku,ale jindy zase jde treba 3x za vychazku jen maly hovinko svetle hnedy az zluty a mekci. A nekdy za vychazku ani kakat nejde.
Ale par dni kdyz byl stene mel to slavny medializovany Pedigree pal (na zkousku malej pytlik) a zbytek pytliku letel do popelnice protoze pes pri kakani knucel bolesti
U toho masa mozna bude problem s uskladneni,nemame velkej mrazak a je v nem jeste nase maso,nanukac a podobny veci.
A s dopravou,koukam,ze tyhle jezdi pres Most,tak bych si tam mohl z Loun do Mostu vzdycky zajet
http://www.dopsimisky.estranky.cz/clanky/trasy-roz vozu/
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 12:46
- Nahlásit
ono nakonec je to treba 10 minut denne (ja teda krmila 2x denne) takze 20 za me + neco navic kdyz mas cas a treba to porcujes
tak takhle to nevypada zas az tak spatne
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 12:49
- Nahlásit
Pes_Ben
nanukac
rodinný balení?
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 13:00
- Nahlásit
denyk
nanukac
rodinný balení?
nn,jenom takovy to maly asi 10x10x4 cm
no me vychazi cca 210g masa na den,takze kdybych si bral vzdycky cca 2 kg masa,tak bych mel zasubu na 10 dni dopredu a 2 kg masa by se do toho mrazaku dycky nejak veslo
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 13:01
- Nahlásit
Pes_Ben
U nás je to tak max 2-3 minuty denně. Ale já nedávám zeleninu a když už, tak vcelku, ať si ji koušou na pelechu, takže to obnáší v podstatě jen vyndat a případně párkrát překrojit maso, toť vše.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 13:51
- Nahlásit
no a ja do tech 10 min pocitam akorat vyndani z lednice a pak zeleninu davam prave, takze treba povareni, nebo nasekani v robotu + uklid nadobi. ale kdyz si treba nasekam neceho vic, tak to zas jen vrazim do lednice a pak treba 2x jen ze to vyndam, takze i tak si myslim, ze muzes byt klidne jak lamalucni na 3minutkach.
|
Anna H
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 14:56
- Nahlásit
lamalucni
krmíte psy doma? Že se tak blbě ptám, ale jsem zřejmě trochu posedlá úklidem. Takže představa, že mi pes žere zeleninu v celku v pelechu je pro mě to, že si ji stejně odnese jinam, na různá místa v bytě.....
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 16:46
- Nahlásit
Anna H
Tak to není ta moje. Jsme AST mladá 7 měsíční holčička, na slovo poslouchá taky, ale ještě nevím které to je .
Aha,to je skoda,ja prave myslel ze jo
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 20:55 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Anna H
Jo, krmím v bytě. Ale úklid teda přiznám se až tolik neřeším Já jsem psy od začátku naučila, že "žvejkací" věci žerou výhradně na svém pelechu. Není to ideální řešení, páč třeba když žvejkaj celou rybu nebo hovězí kloub, tak pak musím pelechy hodit rovnou do pračky, ale už to máme takhle zavedené a přeučovat to nemá smysl. Ale zelenina je OK.
Akorát jim nemůžu dávat nic na žvejkání, když jdeme pryč z bytu. Páč ten mladší si to tahá do postele, když není pod dozorem...
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 21:19
- Nahlásit
Páč ten mladší si to tahá do postele, když není pod dozorem...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 00:43
- Nahlásit
Anna H
krmíte psy doma? Že
taky krmím masem doma, po žrádle prostě vytřu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 08:46
- Nahlásit
moji zerou v kuchyni na dlazbe pokud je to nejaka takova vic kousaci vec, kdyz zerou, do loznice mam zavreno, jinak by to fena secko zrala v posteli tak se obcas stane, ze kdyz pak maj buvoli kosti, tak clovek se napred te mekke vlhke veci v posteli lekne no ale tak ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 09:29
- Nahlásit
cernej caj
clovek se napred te mekke vlhke veci v posteli lekne
ale co to je proti živý myši, co přinese kočka, že jo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 09:30
- Nahlásit
Maya
tak to je fakt, ze jednou si ferinka nesla nejakou kosticku, ja bez bryli nevidela tak sem ji ju chtela hodit z chodby do pokoje a fuuuuj strcila sem palec nekam mezi vnitrnosti jedne mysicky
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 16:23 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit
Ptal jsem se na BARF ve zverimexu,bylo mi sdeleno,ze bych mel k tomu prodaval jeste nejakej multivitamin ci co,ktery stoji cca 300,- a pro mou hmotnost psa vydrzi cca 2 mesice,jinak ze pry neni zarucena vyvazenost BARFu. Dalsi vec je, ze by prodavacka neverila ceskym jatkum a radsi by maso prevarila,cili bych k cene maso musel pripocist jeste cenu za energie a trvrila,ze v granulich je vse OK vyvazene. Coz na jednu stranu chapu,pac kdyby kazdemu zakaznikovi rikala,at prejde na maso,protoze je zdravetsi,tak obchod zkrachuje a ji propusteji,ale na druhou stranu nechapu,proc se u granuli nezminila,ze je tam semlete kde co,mouucka,obili a atp. Tvrdila,ze sice vlci jedi syrove maso, ale z dnesnich psu by prej tak 80% nejedlo. Jako ja mu tak jednou do tydne dam treba vyrene srdicka,zaludky a podobne a zblajzne to jak malinu uplne bez problemu.Ikdybych to maso mel varit,tak zas pro meho maleho psa bych to financne utahnul,takze v tom bych problem nevidel.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 18:24
- Nahlásit
Pes_Ben
Prodavač aut taky nebude chválit koloběžky
Krmím dva psy a dvě kočky výhradně syrovým přes 5 let, podrželo nás i při selhání ledvin a jater. Jsou firmy, kde se k masu pro psy chovají možná líp, než jinde k masu pro lidi (např. Krmiva Nýřany). Já krmím tím nejlevnějším, na co si mnozí stěžujou (Vetamix), ale beru přímo ve výrobně a nikdy nic nesmrdělo, nebylo zelené. Rozhodně nepřidávám žádný "práškový zázrak" za 300Kč na 2 měsíce. Spotřebu máme cca 1kg masa denně a když jsem to ještě počítala poctivě, vyšlo mi to 3x levnější než tzv. superprémiové granule, které jsou jen odpad v líbivém pytli s krásnou reklamou.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 23:37
- Nahlásit
corgi
No je fakt,ze Alfu Romeo bude taky kazdy dealer v autosalonu vsemozne vychvalovat,tak jako prodavacka ve zverimexu granule,ale ze pak bude kazdych 1/2 roku auto v servisu,to uz je vec dalsi,pritom designove jsou to taky auto libiva,tak jako pytliky z granulema,ale bohuzel spolehlivost jaksi nic moc a nahradni dily ne zrovna levne
Jeste me zarazila jedna vec,ona se divila,ze kdyz Bena krmim Happy Dog Irland (dietni pro citlive traveni),ze chci prejit na maso,ze pry pokud ma pes alergie,tak na mase se to jeste zhorsi,coz se mi nezda,protoze maso je prizorena potrava a tim padem by mela byt pro alergickeho psa prospesnejsi,nez granule,kde je semleto vsechno mozne. Nicmene Ben alergii nema,tyhle Happy Dog Irland ma kvuli tomu,ze jsem je chtel proste zkusit,na tech predchozich Happy Dog adult medium fit & well zadnou alergii nemel.
Ted tam mam cca 4 kg granuli a az je Ben sezobne,tak zkusim to maso
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 06:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Pes_Ben
znám jen jednoho psa, kterej nesnese syrový krmný maso, a to jenom proto, že je na chemoterapii. Dostává syrový maso pro lidskou spotřebu.
Žádnýho jinýho psa, kterej by měl problém se syrovým krmným masem neznám.
Bereme maso od Pošváře a spokojenost veliká, problémy neznám, obrovské + minimum lepku.
pry pokud ma pes alergie,tak na mase se to jeste zhorsi
To je úplná hovadina. Maminka takhle udržela pět let psa s nějakým imunitním problémem bez kortikoidů a léků, mému psovi vymizela alergie na pšenici.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 06:50
- Nahlásit
Pes_Ben
no sou psi, kteří maso moc neradi - otázka je, u kolika procent z nich je to třeba jen to, že si prostě neumí s masem poradit, když sou roky na granulích. Myslím, že hodně malý procento psů fakt třeba syrový nechce, nebo maso vůbec.
Myslím, že doplňky vitamínový kupovat můžeš a nemusíš a dávat třeba jen občas.
pry pokud ma pes alergie,tak na mase se to jeste zhorsi jojo, tohle urcite neni pravda... stejne jako lidem s ekzemama ci lupenkou dost casto pomuze, kdyz prejdou z potravy s lepkem (obiloviny) a kozni problemy se vyrazne zlepsi... myslim, ze u psa, pokud vim ze ma treba alergii na kureci proste budes krmit jinejma typama masa, tak by bylo asi hodne nepravdepodobny, ze diky tomu dostane alergii treba na hovezi...
|
Anna H
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2014 09:10
- Nahlásit
Pes_Ben
možná se prodavačka ve zverimexu měla taky zmínit, že vlk nežere každý den. Jen když něco uloví.....
PetraK
taky krmím masem doma, po žrádle prostě vytřu
chyba je, že kuchyň je propojena s obývákem, kde je trochu koberec (nejlepší místo na to něco žrát) takže u nás by přicházelo do úvahy žrát na balkoně nebo v koupelně asi
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 13:22
- Nahlásit
Diky za odpovedi
Dnes mel Ben na zkousku syrove hovezi pro lidskou spotrebu a nez jsem se otocil,tak uz to mel v sobe ,tak ted zkrmim ty cca 4kg granuli co tu mam a pak zacnu daval BARF,budou mi to vozit z krmiv Nyrany.
|
kounice2010
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 16:15
- Nahlásit
Zdravím, ráda bych se zeptala zda někdo znáte, či krmíte se zn. AGIL a Magnusson ? Jaký máte na tyto zn.Názor ? Děkuji
|