Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Prosím o pomoc nebo radu pro zraněného opuštěného psa, pohybujícího se v místě Brno - Komárov
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:12
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
Alexa

nemůžu vyloučit nic, ale proč, byť fenka nakonec k paničce po dlouhém přemlouvání šla, vítala ji a tak, proč v tom článku lžou, to mi hlava nebere. Policie nic nevěděla, nic o nich, prostě tohle mi vadí. Ano, vypadá to jako happy end, moc bych si přála, aby to tak bylo, jenom ve mě hlodá fakt, že mluvili o tom, že fenka = pro ně peníze apod. Policie celičkou dobu věděla, cca 3 týdny, kde fena je a přesto všechno by jim to neřekla dřív? Jasně mi řekli, že neví, čí a odkud pes je, mnoho lidí jim kvůli čubě volalo apod. No, ať tak či tak, doufám, že se bude mít už jen dobře.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:16
- Nahlásit

Ani nevypadá, že by měla zlomenou tu nohu jak skáče na tom videu.

Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:21
- Nahlásit

Eninka
Policie nic nevěděla, nic o nich, prostě tohle mi vadí.

Může to být taky tak, že pravá ruka neví, co dělá levá... A nějaká zaběhlá fenka asi nebyla středem jejich zájmu. (I když v článku to vyznívá naopak...)

Nicméně někdo majitelům asi dal echo, že u vás pobíhá... Nechce se mi věřit tomu, že si někdo z Rumunska k nám přijede ze zištných důvodů pro kastrovanou, zmrzačenou kříženku.

Kdybys fence nechodila podstrojovat, tak kdoví, kde by jí teďka byl konec...

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:21
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

nevypadá, že by měla zlomenou tu nohu jak skáče na tom videu.

to je právě divný, napadala na nohu hodně a semtam i skákala po třech, ze zadu bylo na ní jasně vidět, že má kost vychýlenou úplně do boku, mimo osu nohy. Tohle mi hlava nebere, to video, vídalo a vidělo ji mraky lidí u nás, tak 20 ze servisu, tak 20 od nás z firem z budovy, cirkusáci a tak.

Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:23
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ani nevypadá, že by měla zlomenou tu nohu jak skáče na tom videu.

Taky jsem si říkala... Ale nejspíš to bylo nějaký starý zranění. Jinak by si ani nehrála s koňmi, cirkusáckými psy a nemohla by tak zdrhat...

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:25
- Nahlásit

Může to být taky tak, že pravá ruka neví, co dělá levá

vylučuju tuto možnost, aspoň v jejím případě, asi to bylo jinak, mohli tam volat max. včera, či dneska, dřív o ní nikdo na celý městský policii prostě nevěděl, čí je. A nehledě k tomu, že ráno, ještě když byla fenka na poli, řekli policajti jiné paní, že už včera večer si ji z pole odvězli majitelé, a to bylo v době, kdy tam prostě byla dál.

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:25
- Nahlásit

Tak to jsem z toho jelen.
Ta fena na videu je šťastná (a kde má tu zlomenou nohu, když skáče na paničku?).

A proč by si ti lidi si vymysleli takovou story kvůli jedné křížence? To snad leda by měla v žaludku ten váček s diamantem, ne? Ani na žebráky nevypadali...
Hm.
Jaká je teda ta policejní verze?

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:28
- Nahlásit

Jinak jako to, že v článku udělají hrdinu z policie, jak to zařídili, i když se nestarali - tak tomu se nedivím, to je asi jasný proč...tak či onak.

Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:28
- Nahlásit

Eninka
ze zadu bylo na ní jasně vidět, že má kost vychýlenou úplně do boku, mimo osu nohy.

... to je vidět i na těch tvejch fotkách, i když je focená z dálky.

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:30
- Nahlásit

Eninka
e zadu bylo na ní jasně vidět, že má kost vychýlenou úplně do boku, mimo osu nohy.

není možný, starý úraz, blbě srostlo? asi by tak nedováděla, s otevřenou zlomeninou...

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:33
- Nahlásit

to je vidět i na těch tvejch fotkách, i když je focená z dálky

přesně toho stejnýho si všiml i někdo jiný, kdo semka nechodí, že i z dálky to vidět je. Já to celý nechápu, prostě nechápu.
Policie nic tipovat nemusela, celou dobu věděla, kde pes je. Nikdo sem třikrát z Rumunska nejel, to je zcestná info prostě.

Vero

Jaká je teda ta policejní verze?

verze je ta, že neví, čí pes je, verze je ta, že údajně jim utekla z auta, když měli někde poruchu, další verze je ta, že utekla, když byli nakupovat v Makru, že ji tam přivázali a ona utekla,
verze je i ta, že jí někdo zlomil nohu a ona se proto bojí lidí, měli několik verzí, všechny vím od nich

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 21:57
- Nahlásit

Eninka
měli několik verzí, všechny vím od nich

a to vše skrz jednu kříženku... (ale je moc hezká teda)

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:06
- Nahlásit

Vero

není možný, starý úraz, blbě srostlo?

to asi ano, nebyla to otevřená zlomenina....jinak ještě k tomu článku, jak píšou o těch strážnících, jak ji hledali...
kopíruju část (jen malou) od nich z mailu

Vážená paní,

prostřednictvím podatelny Městské policie Brno jsme obdrželi Váš e-mail (viz níže) týkající se pejska, který se pohybuje v oblasti ulice Hněvkovského a jehož se prozatím nepodařilo odchytit.

Váš zájem o pejska oceňujeme, stejně jako aktivitu, s níž se nám snažíte pomoci.

Na odchyt Vámi zmiňovaného psa skutečně vyjela odchytová a asanační služba již vícekrát. Vzhledem k plachosti zvířete a místním podmínkám však odchyt psa nebyl dosud úspěšný. Z našeho pohledu je nutné vyčkat příznivé situace, která odchyt psa umožní. Ta může nastat např. po odjezdu cirkusu, nebo zaběhne-li zvíře do omezeného prostoru apod. Prozatím na odchyt psa pouze marně vynakládáme finanční prostředky určené na pohonné hmoty, jichž nemáme vzhledem k vysokým cenám motorové nafty a značným dojezdovým vzdálenostem nadbytek.

zbytek mailu není tak podstatnej, nikde zmínka o tom, že ji někdo hledá, pán, co přímo odchytává psy tvrdil, co jsem psala již dříve, všichni celou dobu věděli,. kde pes je, nikdo nevěděl, komu patří, ani na dispečinku, ani na odchytovce...
Prostě mě jenom štve, že jsou hrdinové měšťáci, kteří celou dobu věděli, kde je, ale to je tak všechno. Proč neřekli, že ji někdo hledá, proč uvažovali o ublížení člověkěm a tímpádem ta plachost, proč uvažovali i o tom, že žije bůhví od kdy sama a proto je plachá.....i když, je to jedno, hlavně že už není bezprizorní.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:51
- Nahlásit

Na to, že před námi kulhala s nohou nahoře, se holka poměrně rychle uzdravila.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:08
- Nahlásit

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/182166/ stastny-konec-dvoumesicniho-pribehu-zatoulana-fenk a-azuka-se-vratila-z-brna-do-rumunska.html
je to ona??

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:16
- Nahlásit

Vlčáčková

že před námi kulhala s nohou nahoře

no právě, ale asi měla tak velkou radost, že na nohu zapomněla

štve mě, že udělali z měšťáků hrdiny, jak ji hledali. Obtěžovalo je, že tam pořád někdo volá kvůli psovi a evidentně někdo říká polopravdy (přinejmenším článek). Když jsem tam volala poprvé, nikdo mi tam neřekl, že už ví, o jakýho psa jde a že už tu byli.
Když napotřetí volání nakonec dojeli, moc dobře o feně věděli, že se tady pohybuje, věděli to od lidí. Zajímalo by mě, kdo "zařídil", aby tam okamžitě dojela kamera, protože jejich "shledání" bylo úplně jinak, fena k nim nechtěla zkraje jít.
A paní měla úplně jinej účes, mimo jiné. A tak, hlavně že se našli.
Stejně nechápu, kdybych se měla držet slov článku, proč nikomu policie neřekla, že ji někdo hledá, ale že neví, čí je.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:23
- Nahlásit

Eninka
A paní měla úplně jinej účes, mimo jiné.
To jako že si ještě před natáčením skočila ke kadeřnici,nebo jak???
To už je hodně za vlasy přitažené.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:25
- Nahlásit

Jebloň

To už je hodně za vlasy přitažené

proč mi nevěříš, viděla jsem ji já, kolega a paní z vrátnice.
Prostě tohle nebylo spontánní shledání, nic víc jsem nechtěla říct

Jebloň
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:38
- Nahlásit

Eninka
proč mi nevěříš,
To sem snad nikde nenapsala,jen jsem napsala,že mi to přije hodně přitažené za vlasy.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:42
- Nahlásit

Jebloň

ajó
blbě jsem to pochopila

Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 10:04 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka

no právě, ale asi měla tak velkou radost, že na nohu zapomněla

To je ale klidně možný, jak to znám u svejch psů...

A paní měla úplně jinej účes

Asi se před natáčením učesala...

Zajímalo by mě, kdo "zařídil", aby tam okamžitě dojela kamera, protože jejich "shledání" bylo úplně jinak, fena k nim nechtěla zkraje jít.

Ani jedno mi nepřijde moc divný...

Je to docela rarita, když se k nám Rumuni takovou dálku vrací pro zaběhlou kříženku. Zvlášť, když je u nás v obecném povědomí zažité, že na Balkáně se s pejskama moc nepářou...

To, že fenka nejdřív před paní utíkala a teprve po nějaký době začala mít radost, mě taky nepřijde moc divný. Podobně reagoval kdysi náš Jonáš (nalezenec), když se nám ztratil.
Fenka byla vystresovaná, měsíc žila odkázaná sama na sebe v úplně cizím prostředí, mohla si připadat opuštěná a zrazená. Zvlášť, jestli byla předtím zvyklá na úzký kontakt se svými lidmi, spát v posteli atd.

Vítání a mazlení na videu podle mne není nahraný, a velká radost je oboustranná, to je hlavní...

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 10:13
- Nahlásit

Vítání a mazlení na videu podle mne není nahraný, a velká radost je oboustranná, to je hlavní

to určitě ano, přeju tý fence, že bude zase šťastná, o to celý šlo. Jen si teďka připadám jako nějaká kecalka, co se týká celýho toho příběhu, protože jsem vycházela z info od všech zúčastněných (policie, paní z vrátnice apod.), po celou dobu, kdy byla sama tady.
Určitě jsem radši, že to takto je, než ji najít někde na dece s cedulkou "pšispějte nemocnému psu na nožku", protože tak to opravdu vypadalo původně.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 10:30 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

http://brno.idnes.cz/ztraceny-pes-v-komarove-0sy-/ brno-zpravy.aspx?c=A120926_134405_brno-zpravy_mav

další verze - tady zmiňují, že trochu napadala na pacičku

to jsou sráči v těch článcích...prý policie jezdila dvacetkrát sem odchytit fenku, hahá - viz

více než dvacetkrát polapit ani zkušený pracovník odchytové služby.

Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 10:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka
Jen si teďka připadám jako nějaká kecalka, co se týká celýho toho příběhu, protože jsem vycházela z info od všech zúčastněných (policie, paní z vrátnice apod.), po celou dobu, kdy byla sama tady.

... A taky jsi viděla vystresovanou zmrzačenou opuštěnou fenku... Bylo mnohem pravděpodobnější, že ji někdo vykop, týral atakdál... Těžko uvěřitelnej je ten příběh z článku, kdybych neviděla video, byla bych mnohem skeptičtější...

Určitě jsem radši, že to takto je, než ji najít někde na dece s cedulkou "pšispějte nemocnému psu na nožku", protože tak to opravdu vypadalo původně.

Přesně...

A co by bylo, kdyby se ji podařilo odchytit a majitelé se pro ni nevrátili, (či případně "ztratit" ze špatných podmínek) apod... Dožila by nejspíš někde v útulku , už vidím, jak by na ni stáli zájemci frontu...

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:20
- Nahlásit

Holky, mně nepřijde divný, že se paní na natáčení učesala, ani že novináři přibarvujou, až lžou, aby měli Příběh, aby policajti a odchytáři se ukázali, jak dobře to udělali atd... Ani to, že vystresované zvíře napřed utíkalo a že pravda byla taková, že fenka nikoho moc nezajímala a byl binec v informacích. A ani to fenka=peníze, oni asi se pokoušeli říct, že je pro ně prostě ta fenka cenná.

Eninka
Jen si teďka připadám jako nějaká kecalka

Hele, nosilas jí jídlo, možná i díky tobě tam zůstala, aby mohla být nalezená. A to je podle mě hlavní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:30
- Nahlásit

žjo, no chytlo to teda slušnej obrat.

Vero

ani že novináři přibarvujou, až lžou, aby měli Příběh, aby policajti a odchytáři se ukázali, jak dobře to udělali atd..

, že fenka nikoho moc nezajímala a byl binec v informacích.

myslím, že Vero to vystihla dost přesně

to fenka=peníze, oni asi se pokoušeli říct, že je pro ně prostě ta fenka cenná.

a tohle je možná fakt, to by mě nenapadlo.

Eninka
hele hlavní je, že teda snad je fenka doma a že se nenaplnila obava z toho, jak by jí mohli využívat. (což i chápu, že tě napadlo, protože si pamatuju, jak byla Praha plná kojících Rumunek, který nosily slušnou výslužku, stejně tak si pamatuju pár šikovných "slepců" se svými "vodícími" psy v metru....

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:32
- Nahlásit

Vero

Hele, nosilas jí jídlo, možná i díky tobě tam zůstala, aby mohla být nalezená. A to je podle mě hlavní

moje řeč, bylo by daleko víc nahouby, kdyby ji zajelo auto anebo někam zmizla a člověk by nevědl, co s ní bude dál.
Jde hlavně o ni, to je jasná věc

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:35
- Nahlásit

PetraK

že se nenaplnila obava z toho, jak by jí mohli využívat

já měla právě z tohohle obavu, protože jsem vycházela jenom z toho, co jsem věděla hlavně od paní, která toho "shledání" byla přítomná. Ten happy end ve všech zprávách byl točenej později.

To s těmi penězi má logiku, asi tím mysleli co píšete, to je jasný.
A přesto všechno jupíííí, že to vše je jak je, čekala bych cokoliv, ale tohle fakt nééé

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 11:44
- Nahlásit

Eninka

čekala bych cokoliv, ale tohle fakt nééé

no přesně.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2012 12:48
- Nahlásit

děcka, děkuju všem za rady a podporu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání