Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Prosím o pomoc nebo radu pro zraněného opuštěného psa, pohybujícího se v místě Brno - Komárov
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 20:42
- Nahlásit

Vlčáčková

ještě mám tuto fotku, toť vše, z toho nikdo nic nepozná,víš...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 20:46
- Nahlásit

OK. Přeposláno.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:11
- Nahlásit

Eninka

nakukuju, esi je nějakej posun?

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:29
- Nahlásit

Vero

dneska jsem šla za ní, ležela v trávě a jen na mě koukala, jak jdu okolo, jen zvedla hlavu a ležela dál. Tak jsem šla jí dát do misky vodu a jídlo, pozorovala mě, jak jsem se vracela přes pole,
obešla mě oklikou a šla hned jíst (měla to prázdný). Neutíkala, ale vzala velikej oblouk teda, zase tam teď jdu kouknout, ale jsem ráda, že už si mě spojila s plnou miskou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:37
- Nahlásit

Eninka

hele to vypadá nadějně, tak snad se zadaří.

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:46
- Nahlásit

PetraK

to vypadá nadějně

nevím, nevím, mám obavu, že než odjede cirkus, že se mi nezadaří se k ní přiblížit tak, aby se nechala chytnout. Teď jsem za ní šla a ona nikde, prolezla jsem pole křížem krážem, odvedli jí ty koně, tak se šla někam zašít asi. Dneska jí dám syrový maso, snad tam něco masařky nenakladou, třeba jí to víc potěší, než nějaký polomokrý kolečka typu Frolic.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:58 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eninka

mám obavu, že než odjede cirkus, že se mi nezadaří se k ní přiblížit tak, aby se nechala chytnout. Teď jsem za ní šla a ona nikde, prolezla jsem pole křížem krážem, odvedli jí ty koně

ten pes- samec.... by to možná fakt mohl posunout. /furt to s tím melu dokola, že/
vývoj je nadějnej, sákra, MUSÍ to ňák vyjít...

edit
Dneska jí dám syrový maso, snad tam něco masařky nenakladou, třeba jí to víc potěší, než nějaký polomokrý kolečka typu Frolic.

dala bych buřt, špek, něco hodně voňavýho, povařený voňnavý masisko, plus nějaký hodně smradlavý psí mlsky typu sušenejch střev...

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:24
- Nahlásit

Vero

ten pes- samec

ale kde ho vzít... chtělo by to někoho, kdo má samce a navíc dobrý přivolání, protože když tam budu šaškovat s psama od cirkusáků, tak to mi je skoro nanic, protože oni na mě kašlou a jediný co dělají, že na mě skáčou jak praštění (truhlové jedni).
Musím najít někoho známýho se psem, kdo by semka zajel

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:27
- Nahlásit

Eninka

jak píše Vero

dala bych buřt, špek, něco hodně voňavýho, povařený voňnavý masisko, plus nějaký hodně smradlavý psí mlsky typu sušenejch střev...

a hlavně po malejch dávkách, aby si - pokud ti to čas dovolí pochopitelně -tam mohla chodit častějš. A zkusilas to co psala lamaluční? Dávat ty dobroty, aby šla jako ona za tebou?

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:37
- Nahlásit

Eninka
ale kde ho vzít

jsem ti to tu psala přece už 2x, že my můžem, pokud to chceš.

akorát že si po uplynulých dnech teďka myslím, že by to přece jen mohlo bejt lepší s těma psama, co fena už zná. kdyby sis dala jednoho na dlouhou stopovačku a chvíli tam vytrvala, až ho přestaneš bavit ty.

se totiž bojím, že když tam teďka přijdu já jako úplně cizí osoba, tak můžu pokazit ty pozice, co jsi už vydobyla, a vylekat ji, bez ohledu na to, že mám psa... (co myslíte ostatní?)

nebo ti teoreticky půjčit svýho psa.......? to bys neměla to přivolání a dlabal by na tebe - dost pravděpodobně - víc než ti cirkuspsi. (krom toho, že bych ztratila mezitím nervy)
a samozřejmě by to byl stejně jen hokuspokus... nemusí ho ta fena ničím zaujmout, a pokud ani on ji, tak by se nekonalo nic.

pouvažuj, co tě k tomu napadá no.

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:38
- Nahlásit

PetraK

zkusilas to co psala lamaluční? Dávat ty dobroty, aby šla jako ona za tebou

to zatím bez úspěchu, když se mi podařilo k ní přiblížit a koukala, tak jsem položila na to místo, kde jsem stála nějaké kousky a radši odešla pryč od ní, protože se chystala odkráčet směrem ode mě. Ale nalákat se na něco, co držím v ruce nenechá, prozatím. Ona buď žije někde odjakživa v přírodě a nezná kontakt s člověkem, anebo jí někdo škaredě z lidí ublížil.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka
chtělo by to někoho, kdo má samce a navíc dobrý přivolání

Když jsem tenkrát lovila toho vyděšenýho pejska, který za sebou táhnul řetěz, dala jsem si Rozinu na 10m flexinu, abych na ní nemusela volat a tím třeba psa vyplašit.
Když si začali hrát, pomalinku jsem si Rozinku přitahovala k sobě a za ní šel i pes, byla jsem úplně zticha.
Stejnou službu jako flexina by udělala stopovačka.
A co Vlčáčkový vlčáček... ???

Podotýkám, že Róza je kastrovaná, a přesto tomu pejskovi přišla přitažlivá...

Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vero
se totiž bojím, že když tam teďka přijdu já jako úplně cizí osoba, tak můžu pokazit ty pozice, co jsi už vydobyla, a vylekat ji, bez ohledu na to, že mám psa... (co myslíte ostatní?)

Myslím, podle toho, jak situaci popisuje Eninka, že je dost možný, že by to tak dopadlo...

Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:49
- Nahlásit

Eninka
Ona buď žije někde odjakživa v přírodě a nezná kontakt s člověkem, anebo jí někdo škaredě z lidí ublížil.

Tipla bych to druhý, i podle toho, že má obojek a urvaný vodítko...

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:15
- Nahlásit

yslím, podle toho, jak situaci popisuje Eninka, že je dost možný, že by to tak dopadlo...

tak pak by to v této fázi nebylo už moc dobrý riskovat. právě na to jsem myslela....
možná poslední zoufalý pokus, než začne cirkus balit, pokud se do té doby nic nepodaří?

anebo, Eninko, zkus toho cirkuspsa na stopovačce. když budeš mít dojem, že by to mohlo zabrat, jen by to chtělo jinýho psa, co po tobě neskáče,... tak budem hned moudřejší co do plánů.

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:17
- Nahlásit

Vero

nebo ti teoreticky půjčit svýho psa
jestli se s ním chceš ještě někdy shledat, tak radši néééé

jinak cirkusopsi...ti cirkusáci zas tak ochotní nejsou, jediný co byli schopni přislíbit, že když fenka dojde k nim, že zavolají

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:20
- Nahlásit

A co Vlčáčkový vlčáček... ???

Vlčáčkové Vlčáček by ani nebyl vidět v té trávě, která není ani moc vysoká

ale to není špatnej nápad s Vlčáčkem, jde o to, jestli bude mít
jeho panička čas ho semka dovézt. Zkusím vysondovat.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:36
- Nahlásit

Eninka
jestli se s ním chceš ještě někdy shledat, tak radši néééé

aha.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 10:49
- Nahlásit

Feňule mě teda vystrašila, že zmizla, ale nezmizla, jen je pěkně vykutálená. Včera odpoledne jsem ji už nenašla, prošla jsem úplně všechno. Dneska tam jdu s voňavou anglickou, takovou tou jak jsou prosciuta a tak, tou tahavou, mňám...no a ona zse nikde. Koně venku, tak tam všechno prolezu a nikde nikdo.
Šla jsem za lidma ze servisu, kde lehává u plotu a ti ji taky krmí, našla jsem jiný granule a plnou misku vody, taky se prej snaží se k ní přiblížit, ale ani houby. Jdu za cirkusákama, ti ji prej taky od včera neviděli, tak jsme nechali vyběhnout psiska, všechny tři, totálně všechno oběhli, i tam, kde už je nebylo vidět, ale fenka nikde, nenašli ji. Zanechajíc anglickou v misce jdu smutně zpátky přes pole, kde ještě sekal kdosi traktůrkem trávu (ten ji taky neviděl, ale ví o ní), a v půůli se otočím a ta
tulačka žere slaninu z misky a otáčí se za mnou. Vůbec nechápu, kde byla, protože ten prostor je hodně přehlednej, je vidět daleko široko, obešla jsem i silnice, jestli někde neleží a tak. Ufff, tak aspoň že žije.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:00
- Nahlásit

Eninka

no dobře natahuje nervy teda . Hele teď bude hezky teplo, myslíš, že by se nedalo si vzít něco pod zadel a když dáš do misky - trošku jen, tak si sednout opodál (bokem, nekoukat) vzít si třebas knížku a prostě tam sedět a u sebe mít zbytek něčeho úplně děsně voňavýho???? a za každej pidikrůček směrem k tobě hodit jejím směrem tu dobrotu?

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:11
- Nahlásit

PetraK

prostě tam sedět a u sebe

to mi připomnělo Vlčáčkovou, ta byla schopná tam bejt i přes noc, což mi navrhovala, a sedět a čekat a dělat to samé, co píšeš

né, nesměju se tomu nápadu, je to dobrej nápad, chci pro ni udělat všechno co půjde, ale celej den tam sedět nemůžu (vím, žes nemyslela celej den), zkusím to jak říkáš, a taky doufám, že tím, že odjede cirkus se neodstěhuje, ale zůstane, protože tady má zdroj potravy a vody. Oni mě z toho servisu trochu štvou, protože jsem je dneska viděla, že se snaží furt blbě jít za ní a ona zdrhá, nepozastaví se, když utíká, nezkusí to nějak opatrnějc, ale to neva, protože ji nalákám k sobě JÁ

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:21
- Nahlásit

ještě mě napadlo.... máme tady různý kusy lamino desek nepotřebných - v práci. Nechala bych kolegy z nich vyrobit - stači uříznout a sešroubovat - takovej provizorní "bejvák", prostě boky, spodek, vrch, takovou jakoby zepředu otevřenou boudu (přístřeší). Tu jí postavím opřenou o ten plot, kde spává. Nebude na ni pršet, bude tam mít klid a zázemí, a třeba někdy - časem....

Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:33
- Nahlásit

Eninka
Vůbec nechápu, kde byla, protože ten prostor je hodně přehlednej, je vidět daleko široko

To je jasný , plížila se nenápadně za tetou s pršutem a čekala na vhodný okamžik . Podle tvýho vyprávění mám dojem, že už si od tebe nedrží takovou vzdálenost jako minulý týden...

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:45
- Nahlásit

že už si od tebe nedrží takovou vzdálenost jako minulý týden

to určitě máš pravdu, ale přesto nějak nevidím další posun, no
ale nevzdávám se, některý věci chtějí více času. Jinak jak jsi
psala o tu fotku, mám to jen na telefonu 2.0 mega pixely, takže je to naprd, víc z toho nevyloudím, ale dneska zkusím udělat něco z víc blízka, pokud se zadaří

Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 11:58
- Nahlásit

Eninka
mám to jen na telefonu 2.0 mega pixely, takže je to naprd

aha, já myslela, žes fotku zmenšovala, když jsi ji dávala na web...

a sedět a čekat...

Myslím, že na to stejně bude muset dojít, abys ji odchytila.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 12:16
- Nahlásit

Eninka
servisu trochu štvou, p

Nedá se jim vysvětlit, jak by měli postupovat? že to spíš
zhoršují?

protože ji nalákám k sobě JÁ

jistě, máš to totiž odsud jako závazek soc. prc. a splnit musíš na 205% minimálně .

plížila se nenápadně za tetou s pršutem a čekala na vhodný okamži

taky mě to napadlo

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 12:49
- Nahlásit

děcka, já se poser*... představte si, že jsem stála feně face to face v areálu naší firmy. Jde o velikou budovu, pozemek 3000 m2, totálně dobře oplocenej a zepředu je velká, zasouvací brána na el. pohon. Sedím v kanclu a volá mi kolegyně, která šla naproti na autobus, že fenka vběhla k nám do areálu a schovala se za velikej strom. Letím ven, zavřu bránu a klepu se štěstím, že ji mám. Mezitím dojelo nějaký auto, otevřu, zavřu za ním a prosím pána,ať než zavolám policajty z odchytovky tam nakoukne, jestli tam opravdu je. V ten okamžik, stojíc před tou bránou, která má mezi spodním rámem a zemí max 20 cm,
vyběhla fena zpoza stromu a letí k tý bráně. Oběhla mě obloukem, já zůstala zkoprněle stát, protože jsem si byla jistá, že nemá kam utéct a ona si lehla na zem a podsoukala se těma 20 cm během vteřiny ven a utekla zase na pole

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 12:55
- Nahlásit

Eninka

vteřiny ven a utekla zase na pole

kur..............................ňááááááááááááááá! Vona bude Houdini

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 13:18
- Nahlásit

Eninka

nééééééé

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2012 15:20
- Nahlásit

Ahojky, tak fenka už je "PRYČ", je mi úplně blbě...a proč?
Dočtete se níže....
Dneska dopoledne jedu s kolegem kolem desáté tady kolem
pozemku a fenka nikde. Najednou na přilehlé obr-křižovatce se
náhodou podívám vlevo a vidím fenku, jak tam trajdá do protilehlého areálu. Vrátím se do práce a jdu se podívat na "naše" pole. Jídlo netknutý, miska plná vody...Jdu naproti přes čtyřproudovku hledat fenku tam, kde jsem ji viděla. Najednou za mnou vyběhla paní ze servisu a říká mi, představte si, že fenka pryč, tak volám do toho útulku městské policie a tam jí řekli, že včera večer si ji odvezli "majitelé" přímo z pozemku. První lež od policie - včera ji odvézt nemohli, dneska jsem ji viděla. Jsme z toho obě zdrblé a já pokračuju v krasojízdě ji jít hledat dál. Přišla jsem na vrátnici firmy, kam zaběhla a tam mi paní řekla, že si ji dneska dopoledne odvezli nějací Rumuni. Prý přijeli, lákali ji na slaninu, ona k nim jít nechtěla, ale nakonec po několika pokusech přišla a paní Rumunka ji lapila. Pak prý dojela policie, něco tam řešili a pes byl Rumuny odvezen pryč s tím, že údajně před měsícem prý byli nakupovat v Makru a pes jim utekl. Nechápu, jak se dozvěděli, kde pes je, ale údajně odvolávali útulky (po měsíci, chachá). Zavolala jsem do útulku a tam mi ta stejná osoba řekla, že fena jim prý utekla z auta, když měli někde po cestě poruchu na autě, takže opět lež, prostě někdo lhal (nevím kdo).
Když jsem se ptala, jak prokázali vlastnictví psa, tak prej tím, že jej popsali a že fenka má čip a je kastrovaná, akorát žádný osvědčení o čísle čipu neukázali a policie jej ani "neskenovala".
Když jsem měla těch "dotěrných" otázek na paní už moc, řekla mi, ať jsem ráda, že fenečka našla svůj pravej domov a že je "doma".
Prostě jsem ji několikrát "načapala" jak kecají všichni, protože jsou podle mě rádi, že se zbavili psa a nemusí už poslouchat další telefonáty dalších lidí, co ještě neví, že fenka tady žila jak žila. Přesně vím, k čemu je fenka používána, nebudu to tady psát, ať mě někdo "neoznačí" - nenahlásí, ale věřte mi všichni, že ji najdu, tuším kde, a pokud ano, udělám věci, že se budou všichni divit, včetně těch, kdo psa vydali. Pes má nohu zlomenou evidentně cíleně, k vyvolání pocitu lítosti u jihých lidí a to je týrání, pes je použitej jako nástroj k jiné trestné činnosti, toť zatím vše, co jsem chtěla říct, dám semka vědět, co a jak bude dál.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání