Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Prosím o pomoc nebo radu pro zraněného opuštěného psa, pohybujícího se v místě Brno - Komárov
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 15:47
- Nahlásit

Ahoj všem...v Brně, na ul. Hněvkovského, v blízkosti Baumaxu
žije, spíš přežívá zraněná, opuštěná fenka křížence, žíhané barvy. Dneska jsem, nic netuše, se k ní chtěla přiblížit (pohybuje se na vcelku velikém travnatém pozemku), ale ona po přiblížení se tak na 50 metrů uteče. Volala jsem městskou policii, aby ji přijeli odchytit, protože sem tam lítá na čtyřproudovce mezi auty. Přijeli a řekli mi, že už tady takto žije cca tři týdny, že zde byli už několikrát, a že nejde odchytit.
Řekli mi, že střelit ji uspávačkou nemůžou, protože prý pes uteče a usne až tak po 20-ti minutách a kdyby jsme jej nedohledali, že oslepne, protože nezavře oči. Uspávací pastu nejde taky podat, protože se nepřiblíží k člověku. Má zlomenou nohu (to vím od nich), která jí strašně škaredě srostla, má ji spíš do pravýho úhlu. Teďka tady spí na dešti chudina malá, schoulená do klubka.
Nenapadá vás někoho něco, nebo nejste někdo tady z okolí, že bysme vymysleli, jak jí pomoct (odchytit), event. kdyby nás bylo víc, zkusit ji nějak nalákat na jídlo či něco podobnýho.
Je mi jí líto, ale nevím co udělat. Je tady cirkus, z něho co chvíli vybíhají na ten pozemek psiska a ta čubinka si s nima hraje, ale
jak jdou zpátky za ohrádku cirkusu, zůstane tam sedět, nejde dál za nima (to by byla šance, ale není), sedí tam a čeká na ně, jak zase dojdou. Policajti mají síť, ale ne tu v pušce, vystřelovací, jako je třeba na medvědy, takže tudy cesta taky nevede. Poraďte mi něco, jestli můžete, díky moc

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 15:56
- Nahlásit

Vzít dobrovolníky a po uspávačce jí z dálky sledovat, kde zalehne. Když bude dost lidí v okolí, tak jí někdo vidět musí, kde sebou škrábla, ne?

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:00
- Nahlásit

Vlčáčková

Vzít dobrovolníky

to je řešení, ale tady všude okolo je šílenej provoz a kdyby vběhla pod auto, už to bude mít spočítaný. Řekli mi, že toho psa ta střela zabolí a že po ní většinou vezme úprk jako když se třeba střílí, či něco podobnýho. Jsou kdykoliv ochotní ihned přijet, pokud by byla šance na odchyt.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:00 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

Eninka

napadla mě nějaká past jakože vleze do bedny kde je žrádlo a bedna/klec se zaklapne za ní a už nemůže ven....ale nevim kde takovou bednu vzít a jsem teda v Praze.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:03
- Nahlásit

Sízra Milanová

to by určitě šlo, klidně bych nějakou bednu v podobě boudy nechala narychlo udělat, ale co ten mechanismus, to nevím, kdo by mi udělal. Mám doma past na potkány, vlezou tam, šlápnou na spouštěč a klec se zavře, ale tohle nevím, jak zkonstruovat, ale tip dobrej, zkusím se někde poptat, jestli by to někdo nevymyslel.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:05
- Nahlásit

Sízra Milanová
Tomu se říká sklopec, nevím kde to vzít, ale tipuju že by to mohli mít myslivci a určitě toulavý kočky se do toho chytají, takže asi kočičí útulky. No a určitě zoo a tak.

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:08 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eninka
sklopec- na kočky by asi byl malej, co...
zkus v zoo

edit
z něho co chvíli vybíhají na ten pozemek psiska a ta čubinka si s nima hraje

použít psa-samce?

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:08
- Nahlásit

Maya

by to mohli mít myslivci

dobrej nápad, zkusím obvolat myslivce... nevím pro ty kočky, jak je to velký, ale pes je velkej asi jako labrador, tam by se nemusel vejít

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:15
- Nahlásit

Eninka
U sklopné pasti bych vzhledem k velikosti psa měla strach kvůli možnému zranění.
Řekli mi, že střelit ji uspávačkou nemůžou, protože prý pes uteče a usne až tak po 20-ti minutách a kdyby jsme jej nedohledali, že oslepne, protože nezavře oči. Nevím čím tedy uspávají, ale uspaný by mohl být i do 5 minut. Záleží jak se bude organismus bránit. Nechápu proč by měl oslepnout, to jsem ještě nikdy neslyšela. Při operacích mají psi taky oči otevřené. Max. se jim aplikují zvlhčující kapky.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:18
- Nahlásit

Eninka

Vero
použít psa-samce?

Podobně jsem tady odchytila plašana, kterej za sebou táhnul řetěz . Vzala jsem si Rozinku na flexinu, pejsek si s Rózou hrál a já si Rozinku pomalu přitahovala k sobě. Pes šel za ní a když byl blízko, chytila jsem ho za ten řetěz.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:21
- Nahlásit

Eninka

já si taky myslím, jako Evey, že tak nějak plácaj - protože se jim do toho nechce. Kurnik, jak to asi dělaj jiní policajti, tohle není jediný vyplašený bojácný pes. Zkus je do toho naverbovat + psa sledovat.

No a jinak bych zkusila ji na sebe zvykat , vzala bych to přes žrádlo, hodně voňavý - lehce povařený, sedla bych si na bobek a prostě čekala. A máš-li některou z holek, která je klidná a ke psům vstřícná vzala bych jí s sebou. na zkoušku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:23
- Nahlásit

Evey

Max. se jim aplikují zvlhčující kapky

no právě o tom mluvil, že bez těch kapek může vyschnout rohovka. Teďka jsem volala na ty myslivce, pán mi řekl, tady ze svazu Brno-město, že je kynolog, že o to víc se nám pokusí pomoct, že něco vymyslí s tou sklopkou nebo něco podobnýho a že se určitě ozve. Ach jo, no

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:23
- Nahlásit

Eninka

edit sklopec

no něco takovýho, ale fakt nevim hele jestli jak tu píšou by jí to nezranilo...jen mě to napadlo,otázka je jestli by do toho vlezla vůbec...

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:24 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eninka

PetraK
vzala bych to přes žrádlo,

jinak unikající teriérku jsem chytla na buřta. ale ta tede nebyla deprivovaná, ale jen zaběhlá...

a kdybys chtěla zkoušet tu verzi se samcem, dej mi vědít.

Policajtům se do těchto věcí asi moc nechce, nemám v tom valnou zkušenost s nima, ani s jinýma věcma.
ad: pane cajte, támhle ty stavebniny asi spadnou brzo někomu na hlavu z té střechy, co myslíte? cajt: nooo, předpokládám, že když to tam ti lidi položili, tak je v pořádku, ne... odjezd...

Sízra
otázka je jestli by do toho vlezla vůbec...

to mě taky napadlo

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:29
- Nahlásit

PetraK

jenže ona je tak plachá, že okamžitě, jak vidí, že jde někdo směrem k ní, tak zdrhá. Hodila bych jí na dálku něčeho kus dobrýho, ale tak daleko nedohodím a opět, jak mě uvidí, mizí.
Chtěla jsem jít za těma cirkusákama, i jsem tam byla, ale ti jsou neochotní jak hrom. S jejich psama si hraje, myslela jsem, že jak si hrají ty jejich psy přivolat, ale to ona se zarazí a nejde s nima dál, nejde prostě směrem k lidem, protože je tam vidí.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:32
- Nahlásit

Vero

Policajtům se do těchto věcí asi moc nechce

ale tihle jsou právě docela dobří, dlouho tady byli, bavili jsme se o tom, ukazoval mi ten jeden co vše má, že by ji hrozně rád chytil a nechal u nich ošetřit, bylo mu jí taky líto a hlavně sem jezděj furt dokola, kvůli ní. Kdyby na to kašlali, asi by to bylo jinak, vzdali by to, ale zase dojeli i opakovaně dneska.

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:33
- Nahlásit

Eninka
ale tihle jsou právě docela dobří

tak to jo, aspoň někdo
taky myslím, že není ideál, aby pes někde usnul v lese s otevřenejma očima...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:39
- Nahlásit

Eninka
co na té louce nechat v misce jídlo, někdo poblíž, kde si hraje a dát do toho nějakej zklidňovák? neporadil by veterinář?

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:41
- Nahlásit

Jimmi

můžu se zeptat, akorát není jistý, že to sežere právě ona, lítají tady i ti cirkusáci...a taky, kdyby to našla někdy večer, do rána se z toho vyspí, podle mě. Zkusím se jej zeptat, rozhodně tam ale nějaký jídlo půjdu dát, aby se aspoň najedla, prozatím

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:44 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Zkusila bych jí začít dáva na jedno místo žrádlo, něco dobrýho, někam,kde se zdržuje a kam nechodí ti psi do cirkusu.... Jak psala Jimmi. Ale nečekala bych, že si to vezme přede mnou nebo tozačne žrát hned .....ale jestli je hladová a bolavá, tak by něčemu dobrému, co se bude objevovat pravidelně na stejném méstě nemusela dlouho odolávat. A pokud by se tam naučila chodit a žrát, tak by se dala přispat a následně odchytit tímhle způsobem.....a nebo se naučit aspoň něčemu důvěřovat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 16:47
- Nahlásit

Hyena

Zkusila bych jí začít dáva na jedno místo žrádlo

tím vším, co píšeš, rozhodně začnu, určitě je to šance, a i kdyby to nepomohlo získat důvěru (může mě třeba vidět, že tam dávám něco k snědku a spojit si to se mnou), tak se aspoň posilní a nají. Kdyžtak si vyzvednu od policie tu jejich pastu, to by mohlo pomoct.

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 17:55
- Nahlásit

Udělej stopu z malých kousků voňavého masa, tak velikosti nehtu někam, kde se dá za ní zavřít dveře, pokud tam něco takového je. Stodola, plot do zahrady. Průchod do domu...

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 17:57 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Pokud budeš do žrádla dávat Sedalin, tedy tu policejní pastu, je to obdobný problém. Obluzený pes instinktivně začne zalézat, utíkat, schovávat se, to už je rychlejší ji střelit. Po Sedalinu právě hodně psů při odchytu končí pod auty, takže pokud půjdeš touto cestou, nepouštěj ji pak z dohledu.
Navíc někteří psi na Sedalin reagují paradoxně neklidem.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:15
- Nahlásit

dejavu

Sedalin se to nejmenovalo, on říkal, že pes se přestane hejbat ale zůstane při vědomí. Každopádně jsem jela koupit misky a granule, anglickou slaninu a tak a vrátila se tam a dala to tam, kde jsem jej viděla lehávat. On truhlík jak mě uviděl ale tak na 100 metrů, začal okamžitě utíkat pryč. Ten pozemek, kde se pohybuje je strašně velikej, je tam převážně tráva a tam to po kouskách nemám jak naklást, to by bylo třeba celý prase na kousky. Není tam nic, jen autoservis, baseballový hřiště a naše budova, kde jsme. Budu shánět dobrovolníky, kdyby jsme jej obklíčili třebas, pak by jej uspali, snad nevběhne na silnici, toho se nejvíc bojím, je to veliká křižovatka a za ní jsou nájezdy na všechny dálnice, Blava, Praha, Ostrava. Jinak se Sedalinem mám taky blbou zkušenost. Mám jen obavu, že jak odjede cirkus, tak čubina zmizí, protože teď ji tam drží ty jejich psiska. Já tam holky vzít nemůžu, protože mám obavu, aby nezmizly, nejsou zvyklý na takovej ruch a tygry a tak. Je to cirkus JoJooo, tam běžně chodí ten jeden s tygrem po chodníku na vodítku, který není silnější než pro psy.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:28
- Nahlásit

http://www.mapy.cz/s/5cqP

tady je odkaz

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:29
- Nahlásit

je to vlevo od silnice, úplně vlevo je to hřiště a teď ten cirkus, nahoře naše budova a vpředu ten servis. Nezdá se to, ale je to velký jako kráva a porostlý náletovou trávou

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:42
- Nahlásit

Eninka
tam běžně chodí ten jeden s tygrem po chodníku na vodítku, který není silnější než pro psy.

tak to je hustýýý, toho bych moc potkat nechtěla. ale nabídka platí.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:45
- Nahlásit

Vero

tak to je hustýýý

to je ten principál, co byl vloni v Talentmánii a tam přišel taky s tygrem na skoropsím vodítku a tygrovi se to v tý telce fakt vůbec nelíbilo...

ale nabídka platí

ježiši, já to asi přehlídla, jaká nabídka padla od tebe? Promiň, že jsem to nezaregistrovala. Jinak já i zkusím sehnat z toho servisu
několik chlapů, ale to je málo lidí, možná zkusím nějakým "veřejným" způsobem sehnat dobrovolníky, jsem z toho zoufalá, nechci ji nechat osudu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 18:49
- Nahlásit

http://www.narodnicirkus.cz/index.php?page=10100&l ang=cz

tak jsou tam do 7.10.

Vero
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:01
- Nahlásit

Eninka
a tygrovi se to v tý telce fakt vůbec nelíbilo...

a jak to dopadlo?

ježiši, já to asi přehlídla,
no kdybys ji chtěla lákat na psa, že bysme mohli... ale jak to tak čtu, tak jestli je tak strašně plachá, že nejde nalákat na ty cirkusový psy, tak to asi není řešení stejně.
do 7.10. je ještě trocha času- nějak to snad dopadne...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání