| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:05
- Nahlásit
Vero
nejde nalákat na ty cirkusový psy
právě že jde, ona je furt vyhlíží a oni za ní chodí a všichni si hrají, hrozně hezky, ale jak psiska valí zpátky do cirku, tak ona zůstane sedět cca 50-100 m od ohrádky cirku a nejde za nima, nejde tam, protože ví, že jsou tam lidé. Takže na psiska reaguje pozitivně, ale jak se přiblíží člověk, mizí, cho jo. Našla jsem na tom pozemku ty piškoty od policajtů s tou pastou uspávací, piškoty byly netknutý
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:08
- Nahlásit
Vero
a jak to dopadlo?
matně si pamatuju, že tygr trochu zuřil a tak jej museli nahnat do zákulisí do klece. On se tím promenádováním s ním tam všude kolem po chodnících jakože na prochajdě snaží nalákat zájemce o cirkus, ale řeknu ti, že stát na přechodu vedle tygra bez košíku na skorošňůrce, bylo mi nanic, o to víc, že jsem viděla, že může bejt dost neklidnej. Zajímalo by mě, co by dělal, kdyby tygr na někoho vystartoval, lidi se mu snaží vyhýbat, když jde.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:22 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Eninka
akže na psiska reaguje pozitivně, ale jak se přiblíží člověk, mizí, cho jo
to sem právě myslela... že by to nic nepořešilo asi.
na skorošňůrce
tak řetěz by mu stejně nepomohl, kdyby si tygr vzal něco do hlavy.
viděla jsem krásnej dokument o buddhistických mniších a jejich životě s tygry. (jezdili na nich a vodili je taky bez řetězu ) což ale je celý trochu jinej případ...
potkat bych toho pána moc nechtěla, ani bez psa.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 06:44
- Nahlásit
Eninka
piškoty od policajtů s tou pastou uspávací, piškoty byly netknutý
chtělo by to něco víc aromatickýho než piškoty, aby se přebil ten pach pasty..a taky by na to lidi při přípravě neměli moc sahat - vzít si třeba rukavice a tak...
ještě mě napadlo - jak stará ta fena asi je? třeba kdyby se tam někdo motal s malinkatým štěnětem a nebo tam dal hadry ze štěněcího pelíšku, mohl by se probudit mateřský instikt, mohla by si zvyknout na dané místo chodit a pak jí tam nastražit tu odchytovou klec opět se štěněcíma věcma a....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 06:48
- Nahlásit
no a další nápad -
...pohybuje se na vcelku velikém travnatém pozemku, jsou kolem cirkusáci, hraje si s jejich psy...co nani udělat odchyt podobný jak se chytají zebry a nebo něco takového v africe - pomalu se jim zástěnou uzavídá protor zezadu a nahání se tam ,kde je chcete mí. je nato potřeba dost lidí, ale právě na to by se cerkusáci dali použít - spolu s dalšími volontéry. využit, když si hrajesepsy a zezadu ji odhradit a tlačit k ohrádce cirkusu...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 07:19 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
moll
je nato potřeba dost lidí, ale právě na to by se cerkusáci dali použít - spolu s dalšími volontéry. využit, když si hrajesepsy a zezadu ji odhradit a tlačit k ohrádce cirkusu...
Podle mě to proběhne, pokud se dostane do stresu. Nebo přeskočí cirkusovou ohrádku a zmizí jinde. Pokud je opravdu plachá, dokáže neuvěřitelný kousky, aby utekla. Klidně ti i tu šňůru lidí s nějakou plachtou prorazí..
Eninka
Šla bych do toho sklopce. Optej se útulku Tibet v Marefách, jestli nemají sklopec.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:01
- Nahlásit
Eninka
na sklopnou past bych se zeptala v městským útulku v bystrci- odchytávají kočky, tak snad by půjčili...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 10:17
- Nahlásit
moll
můžu se zeptat, ale podle mě mají jen pro kočky. Teďka jsem se byla kouknout, jestli je stále tady. Nikde ji nevidím, tak jdu
přes to pole se podívat do misek. Asi tak v půli pole ležela a spala. Byla jsem tak dva metry od ní, ona vstala a stály jsme tam obě a dívaly se sobě do očí. Nikam neutíkala, byla asi v šoku, že je někdo tak blízko. Čupla jsem si a natáhla ruku k zemi, ona se sebrala a utekla. Misky byly vyjedený. Měla jsem radost, že je tady cirkus až do 7.10., že se do tý doby něco vymyslí, ale zjistila jsem, že zítra tady kousek odsud na stejným pozemku bude nějakej festival, děsí mě, že uteče.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 11:09
- Nahlásit
Eninka
No vidíš, už tak blízko..
Kdyby se ti to ještě povedlo, tak si spíš sedni, zmenši se na co nejmenší velikost, nedívej se jí do očí, nehýbej se. Snad bude zvědavá a přijde si tě očuchat. Ale v téhle fázi bych se ji ještě nepokoušela chytit, pokud nebudeš mít jistotu, že ji opravdu lapneš a udržíš.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 11:26
- Nahlásit
Evey
mám obavu, že to byla veliká náhoda, chtěla jsem se právě zmenšit k zemi co nejvíc, ale očuchat si nemá nikoho v plánu.
Taky jsem si říkala, kdybych po ní "škočila", že by to bylo na pytel, protože pokud bych ji nechytla, zavřela bych si před ní "vrátka" a taky nevím, jak by zareagovala, může mě klidně pokousat, když by se cítila ohrožená. Kžadopádně má obojek a kousek vodítka na sobě, to je dobrý, že je za co chytit.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 12:05
- Nahlásit
Eninka
Kžadopádně má obojek a kousek vodítka na sobě, to je dobrý, že je za co chytit. Tak to možná i někomu chybí.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 12:13
- Nahlásit
Eninka
jak je velká? možná by na to odchycení na blízko a najistotu pomohla varianta na rybářský podběrák - připlácnout ji sítí a pak zvenku chytnout. na pokousání jsou dobré festovní rukavice, od obličeje ji udržíš.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 12:45
- Nahlásit
Evey
ona má to vodítko překousaný, to je vidět. A taky má panickou hrůzu z lidí, teďka jsem tam byla zase a ona se pusinkuje s koňma na té louce a válí se s nima po zádech. ale před daleko menším člověkem zdrhá.
moll
je o malinko menší než labrador, ale hubená. Mám pár fotek, teď instaluju do PC program, abych to semka mohla dát, ale jsou z velký dálky, aspoň uvidíte, jak nejblíž pustí člověka k sobě, hodím to za chvíli sem.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 13:57
- Nahlásit
anechodí ti koěn zpátky do stájí sami? že by třeba táhla s nima...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:03
- Nahlásit
moll
anechodí ti koěn zpátky do stájí sami?
právě že ne, jsou uvázaný na kolíkách (jsou těch cirkusáků).
Oni si pro ně choděj. JInak mi slíbili, ale moc tomu nevěřím, že ji zkusí na ty svoje psiska nalákat dovnitř, akorát ona nepůjde,
hrozně je furt vyhlíží, jak vylezou, ale jak jsou zpátky, zasekne se uprostřed toho pozemku a dál nejde. Fotky sem dám až večer, nejde mi propojit mobil s PC, musím doma přes blútúčko.
Ach jo, jak na ni...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:25
- Nahlásit
děcka, tak tohle je nejmenší vzdálenost, kam mě ta fenka pustí, je to ten tmavej puntík mezi hnědýým a bílým koněm, to je peklo s ní
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:43
- Nahlásit
Eninka
hele, co zkusit zajít za těma cirkuusákama, že jim nabízíš tolik a tolik (500?), když ti toho psa chytí?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:50
- Nahlásit
kachna_
já za nima byla, oni taky ví, že se pes sekne a nejde dál k nim, ale slíbili mi, že kdyby náhodou, že hned zavolají tu 156 odchyt, ale tomu nevěřím, jak je někde nějakej člověk, upaluje pryč. Ale slíbeno mám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:50
- Nahlásit
kachna_
nápad to nejni marnej, ale ..... zase oni budou spíš takový, že se se zvířaty moc nemažou, takže aby jí spíš nevyplašili? navíc i ty zvířata tohle vycítí na dálku (Ešus nemůže vystát našeho "souseda" na chalupě, který má takovej ten drsnej přístup ke zvířatům a ač on se snaží se s ním kontaktovat, k tělu si ho zásadně nepustí. Ani na žrádlo. )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:22
- Nahlásit
Eninka
tak tohle je nejmenší vzdálenost, kam mě ta fenka pustí
tak to fakt není žádná sláva
a nějakej ten větší sklopec v té zoo ses neptala? mělo by snad něco existovat i na šelmy.....?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:25
- Nahlásit
Vero
nějakej ten větší sklopec v té zoo
má mi volat pán z českomoravskýho mysliveckýho svazu, bavili jsme se i o té ZOO, on mi slíbil, že to sežene, tak čekám...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:30
- Nahlásit
jinak mi došel dlouhosáhlej mail z městské policie, že oni nemůžou poskytnout narkotizační látku na vpravení do masa pro ni, a to nikomu - třetí osobě -. Psali, že už ji chtěli odchytit několikrát, a že takto to prostě nejde a že budou dělat vše pro to, aby se to nakonec podařilo. Já za ní zase byla teďka, spinkala v trávě, přiblížila jsem se tak na 15 m a klekla si. Ona se vzbudila, koukala na mě a nezdrhla, ale pomalu odešla dál ode mě. Budu za ní tak dlouho chodit (několikrát denně), dokud nezískám její důvěru, to je zatím všechno, co je v mých silách.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:33
- Nahlásit
Eninka
Ona se vzbudila, koukala na mě a nezdrhla, ale pomalu odešla dál ode mě.
super, super, paráda, to je první dobrej posun
Budu za ní tak dlouho chodit (několikrát denně), dokud nezískám její důvěru, to je zatím všechno, co je v mých silách.
to neva, jdeš na to dobře, tím, že jí tam budeš dávat i jídlo, tak to půjde lípějc.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:37
- Nahlásit
PetraK
tím, že jí tam budeš dávat i jídlo
včera snědla celou misku i s anglickou, dneska jí tam dávám játýrka, syrový, mňááám, doufám, že to ocení. Hlavně aby se nepřesunula někam jinam, tady můžu za ní chodit furt dokola.
Kdyby aspoň neměla tu zlomenou nožku, ale takhle..je mi jí líto, jak tam pajdíkuje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:41
- Nahlásit
Eninka
Kdyby aspoň neměla tu zlomenou nožku, ale takhle..je mi jí líto, jak tam pajdíkuje.
já vím, člověka to trhá vejpůl. vydrž. vydrrrrž. Když jí tam dáš tu misku, a "sedneš" si opodál, vezme si to? Že bys jako postupně tu vzdálenost zkracovala? Nevím jak máš čas, kdyby jo, nedávala bych celou dávku najednou, ale páč hlad pracuje pro tebe, rozdělila bych to a ona by si častějšími návštěvami na tebe mohla lépe zvyknout. Měla bys víc šancí se přibližovat aby zjistila, že se nic neděje.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:50
- Nahlásit
PetraK
zkusím, akorát včera utekla, když jsem šla s miskama a žrádlem, ale viděla, že to jídlo tam dávám já. Budu tam chodit častějc doplňovat a taky mám to samé na sobě, aby viděla, že je to pořád ta stejná osoba, protože na tu dálku asi necítí konkrétního člověka. Jednou jsem četla na Mije podobnej případ psíka, kterej nechtěl k sobě nikoho hrozně dlouho pustit, trvalo to strašně dlouho, než se povedlo
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:56
- Nahlásit
PetraK
a nemáš nějakýho známýho, co má psa "uklidňovače". Myslim přátelskýho samce, kterej vyjde s každym, nekonfliktního? Že by tam s nim šel na stopce třeba a k němu by se ta fenka přiblížila?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:57
- Nahlásit
Eninka
Budu tam chodit častějc doplňovat
přesně
a taky mám to samé na sobě, aby viděla, že je to pořád ta stejná osoba,
dobrej nápad.
jak píšeš nepůjde to bohužel ze dne na den. A některou z holek bys s sebou vzít nemohla? Jen tak prostě přijít, dát jídlo, odejít - aby viděla, že pes k tobě patří.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:57
- Nahlásit
Adiddaska
a nemáš nějakýho známýho, co má psa "uklidňovače".
to bylo asi na Eninku, že jo? páč já jsem hodně daleko.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:59
- Nahlásit
PetraK
Jen tak prostě přijít, dát jídlo, odejít - aby viděla, že pes k tobě patří.
to si můžu půjčit psy těch cirkusáků, s těma si ráda hraje a jsou to labradoři, sakra, já zítra dovezu stopovačku a zajdu za něma, ať mi helfnou a psiska mi půjčí, stejně tam lítají všude možně.
|