Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Množitelé NO z Mk
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:31
- Nahlásit

Gi a smečka
Co to meleš? A když chovám hlava nehlava netestovaný zvířata,
Co děláš ty, to vůbec nebudu komentovat. A laskavě si nech ten tón pro někoho na tvojí úrovni.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

hally001
jedinou možností je odradit potencionální zájemce o koupi.
Jo.
Ale rozhodně nesouhlasím s postupem: když pár lidí, kteří nic nedodržují, může jezdit po silnici 200 km v hodině a někteří se navíc znají s policajtama, tak se jim nic nestane, tak zrušme pravidla silničního provozu a jezděme všichni jak hovada.

Neustálé podrývání prestižnosti chovek obecně pro několik darebáků mi přjde úplně stejné. Tak můžeme rezignovat na PP a množit a množit a množit. Je to tak v pohodě, když jsou ty chovky tak špatné, ne? Za chvíli tu bude hafo psů, kteří nebudou vypadat jak mají, nebudou umět, co mají, nebudou zdraví a budou třeba agresivní. Těmito neustálými diskuzemi se dosáhne jen jednoho: většina lidí, kteří do toho nevidí, si řekne, že je to tedy jedno, a půjdou si koupit bezpapíráka k Bártů, protože je za málo a jim takové zvíře stačí.

Dodatek:
pokud budu mít na výběr mezi chaosem a jakž takž pořádkem, vyberu si jakž takž pořádek (případně se z něj budu snažit udělat lepší pořádek). Rozhodně nebudu hlásat, že oboje je rovnocenné. Ale to je jen můj názor.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:55
- Nahlásit

A ještě něco hally001
protože stav jeho fen byl fakt alarmující,
Tak pokud je to opravdu hodně vážné, tak je tu od toho i jiný orgán (orgány) než klub. A tam to může dát vědět každý, tam už asi známost s hlavou klubu nepomůže.
A pak taky je tu můj web, kam to klidně vyvěsím, když seženeš svědectví, fotky atd.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 16:17
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak neuváděj takový bludy. To mě děsí, že člověk, notabene věci znalej a zapojenej do projektů pro zvířata v nouzi, tohle dokáže vypustit z úst. Protože akorát mateš lidi. Ti si pak jdou koupit to své krásné štěně s PéPé, protože ten kus papíru je pro ně záruka. Pak se diví, že je pes prolezlej nemocema. A právě ti si příště radši koupí bezpapoše, než drahýho a věčně nemocnýho papíráka.

Není chovatel s PP a množitel bez PP. Jsou jenom chovatelé a množitelé.

Eninka
Ne-eeeeeeeee.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 16:19
- Nahlásit

Vlčáčková
Neustálé podrývání prestižnosti chovek obecně pro několik darebáků mi přjde úplně stejné. Tak můžeme rezignovat na PP a množit a množit a množit.
Jo takhle. Takže budeme radši všem tvrdit, že jedině z chovky si koupí to kvalitní štěně, jo? OOOK!

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 17:58
- Nahlásit

Reznik
Těžké to není, když víte kam se obrátit Protože u strakáčů je řízená plemenitba, o všech vrhách má přehled poradkyně chovu... Když jsem sháněla před 4mi lety svého druhého strakáče, je fakt že mě nejdřív první chovatelská stanice odmítla, že mají už frontu dost dlouhou... druhá chs měla jen dlouhosrsté, které jsem nechtěla...a u třetí se poštěstilo Letos vím že plánovalo víc chs štěňata,krom mě tuším 4 teď na léto...
Ohledně toho, že nemusí být výstavní nebo chovný - to dopředu úplně nezjistíte Ve 42.dnu života štěňat se provádí základní kontrola, kde se zjišťuje správnost skusu, přítomnost varlat u psa, zálomek na ocase, tříselná kýla a pupeční kýla.
Jsem ráda že se vám strakáč líbí, já jsem nadšenec už 14 let, co jsem je objevila Přijde mi hrozně fajn, že se mnou dokáže celý týden na chatě prolenošit, stejně tak zvládne každý den podnikat mnohakilometrové výlety, hlavně že je se mnou
Taky mi přijde super, když další člověk pochopí proč NE "bezPP"... hlavně strakáč se ani bez PP nechová (a pokud jo, tak je to prasárna, jako málopočetní musíme mít právě kvuli genetice řízený chov, bez pp by to nebyl strakáč ale vořech vydávaný za strakáče, což poznáte až když doroste)
Že neplánujete chovy neovlivňuje to, zda si máte pořídit PP... nemluvě o tom, že znám spousta lidí co říkalo "chovat neplánujeme" a pak je to tak nějak "chytlo"
Můžu se jen zeptat co se vám ohledně kastrace osvědčilo? U kříženců kastraci uznávám, ale pokud jde o čistokrevného psa s PP (tím spíše u strakáče, kterých není moc), tak úplně nechápu důvod, pokud není zdravotní? Hlavně pokud budete chtít pejska a ne fenku, tak stačí projít jednou výstavou (kde potkáte další majitele, všichni hrozně fajn lidi), bonitací (může být přímo spojena s výstavou), necháte udělat vyšetření kloubů a jste chovní...a když budete mít krasavce, spoustu majitelů fen vám bude vděčných
Jinak seznam chovatelských stanic je na strakaci.cz, pokud budete reálně uvažovat o štěňátku, tak myslím není problém se obrátit na poradkyni chovu (kontakt najdete na uvedených stránkách) a ta vám řekne v jaké chs mají zrovna štěňata

Tony
otázkou je, co vám přijde levné

lamalucni
nelukrativní? kdyby bylo nelukrativní, tak by na ně nebyla fronta 15 zájemců už od nakrytí feny
Chov jako zdroj příjmů u ČSP neznám, a myslím že proto, že všichni jsou nadšení "strakáčomilci"

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 18:09
- Nahlásit

Monischka
Hele, jak jsou na tom CSP s epilepsii? Kdysi jsem slysela, ze s tim mivaj problemy - tak me jen zajima, esli porad, nebo esli je tohle uz podchyceny?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 18:39
- Nahlásit

Gi a smečka
Myslím, že by sis měla skočit k doktorovi.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 18:44
- Nahlásit

Monischka
Netušila jsem, že jsou strakáči i dlouhosrstí. Nebyla by, prosím, nějaká fotečka?
Jinak jsem při jejím hledání narazila na tohle: http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10474_0.html

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:10
- Nahlásit

Fifi
Co já vím, tak na tom nejsou o nic hůř než jiná plemena... U strakáčů to je podchycené tak, že se rozhodně nepouštějí na spojení jedinci s epilepsií - alespoň jeden z rodičů štěňat musí být starší než 4 roky (pokud by ji jedinec měl, do 4 let se projeví) a poradkyně chovu v případě žádosti o krytí upozorňuje i na případný výskyt epilepsie u příbuzných psa... Proto jsem např. já nevybrala ke krytí jednoho psa, kde se epilepsie projevila u jeho sestry, protože on sice epileptik pravděpodobně nebude, ale bude nosič... je to celkem složité geneticky prý Ale jak jsem napsala na začátku - strakáči už netrpí o moc víc epilepsií než jiní psi

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Jojo, jsou varianty černožlutobílá a hnědožlutobílá, v krátkosrstém i dlouhosrstém provedení. Všechny možné fotky najdete zde : http://www.strakaci.cz/index1.php
V záložce rodokmen je seznam všech existujících psů od počátku (po rozkliknutí i fotky konkrétních jedinců), souhrn všech fotek je pod záložkou katalog plemene

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:36
- Nahlásit

Monischka
Dík. Krasavec: http://www.strakaci.cz/foto/951_bucksk.jpg
Koukám, že v jednom vrhu může být krátko i dlouhorstý jedinec. To bych tedy nečekala.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:40
- Nahlásit

Vlčáčková

krátko i dlouhorstý jedinec. To bych tedy nečekala

já jsem zase čučela, že australští ovčáci se rodí jak s dlouhýma
ocasama, tak bez ocásků - myšleno jen s malinkatým ocásečkem

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:43
- Nahlásit

Eninka
Co? Jen aby to nebylo spíš tak, že některé štěndo zapomněli před kupírováním doma.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:46
- Nahlásit

Vlčáčková

nene, to je pravda, taky jsem nevěřila když jsem to zjistila poprvé

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:53
- Nahlásit

Eninka
Chacha. Já myslela, že nadpočetná štěnda nedostanou jenom PP. A ony ani ocásky...

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:55
- Nahlásit

Vlčáčková

Re: Re: Australský ovčák09.09.2011 09:36:48
helps napsal(a):

Juno&Já (02.09.2011 18:35:28) napsal:

Ausík se může narodit s přirozeně krátkým ocáskem, nebo jen s částečným (který se většinou dokupíruje) a nebo s plným ocáskem. U nás, nevím proč, převládá to, že i plnoocasým se ocásek kupíruje, přijde mi to jako strašná škoda

je to jak píšou někteří pode mnou - může se narodit s ocasem, bez ocasu, s 1/4 ocasu atd atd ...jinak znám nekupírovaný ausíky není jich zas tak hrozně málo. a doufám, že jich bude čím dál víc. v budoucnu bych si ho ráda pořídila na agility.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 19:57
- Nahlásit

Vlčáčková

FCI - výňatek

Ocas: rovný, přirozeně dlouhý, nebo přirozeně krátký. Pokud je kupírovaný (v zemích kde není kupírování zakázáno) nebo přirozeně krátký, nepřekračuje délku 10 cm

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 20:07
- Nahlásit

Vlčáčková
dokonce v jednom vrhu může být krátkosrstý černožlutobílý, dlouhosrstý černožlutobílý, krátkosrstý hnědožlutobílý a dlouhosrstý hnědožlutobílý, pokud mají rodiče vhodné vlohy
Jojo, Buck je krásnej, ale my jsme ho jako taťku vybrat nemohli :/
Nakonec bereme tadytoho fešáka http://www.strakaci.cz/scripts/admin/jedinci_zobra z.phtml?id=590&typ_psa=pes&archiv=ne
Ještě se mi moc líbí tenhle, ale to je taťka naší pesy
http://www.strakaci.cz/scripts/admin/jedinci_zobra z.phtml?id=734&typ_psa=pes&archiv=ne

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 20:20
- Nahlásit

Monischka
dokonce v jednom vrhu může být krátkosrstý černožlutobílý, dlouhosrstý černožlutobílý, krátkosrstý hnědožlutobílý a dlouhosrstý hnědožlutobílý, pokud mají rodiče vhodné vlohy

Začínám mít dojem, že jste posbírali flekatý vořechy a teď to vydáváte za plemeno!
Ten, se kterým jsme chodili do parku, se mi zdál o dost menší. Úplně hloupá otázka - je to Horákův pes, že?

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:00
- Nahlásit

Vlčáčková
Ano, je to Horákův...
A nevím proč by to měli být posbíraní vořeši, když jsou prostě 4 varianty vzhledu? Co vám určuje čistokrevnost psa? Předpoklad vzhledu a povahy... tu mají strakáči stejnou... Btw - u borderek se taky rodí různé barevné kombinace, taky to jsou vořeši?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:07
- Nahlásit

Monischka
Tady někdo nepozná legraci?

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:26
- Nahlásit

Vlčáčková
No, bez osobní interakce poznávám ironii špatně, no... normálně s tím problém nemám jen po tom co si vyslechnu od rádoby vtipných příbuzných "kolik že jste za toho vořecha dali?to má jako papíry? jsou fakt pravý?zelený číslo našemu punťovi taky do ucha zvládnu nakreslit..." s jasnou známkou opovržení, tak jsem na to trochu citlivější

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:43
- Nahlásit

Monischka
Klídek. Mě by teda nevadil ani opravdový vořech.
Příbuzným je třeba říct takovou cenu za psa, až jim dojde řeč. Protože co funguje? No lidská závist. Perfektně.

Monischka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:53
- Nahlásit

Vlčáčková
No mě taky ne... voříšci jsou fajn Ale v mých podmínkách si nemůžu dovolit psa, u kterého nevím co z něj vyroste, jakou bude mít povahu a co si všechno zažil... A už první naše strakatá mi přirostla k srdci svou strakáčí povahou, takže já už jedině tak

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:59
- Nahlásit

Vlčáčková
Myslím, že by sis měla skočit k doktorovi.
Podle sebe soudím tebe. Aha, tak to jo.

Tony
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2012 00:38
- Nahlásit

Monischka
věřím, že se s tím setkáváš, já mám šeltii a nemohla jsem jedné známé vysvětlit, že jsme opravdu nenaletěli podvodníkovi, který nám tam k tomu našemu plemeni přikřížil kolii, protože: "ten pes vypadá jak malá kolie"

Tony
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2012 00:42
- Nahlásit

hally001
no a vidíš, já o takové chovatelce vím a dokonce u šeltií

přivezla si psa z Anglie, uchovnila ho (rtg není podmínkou) a když se přišlo na DKK 4/4 tak to vše zveřejnila a psa má jen na mazla...

ne že bych o lidech měla nějaké extra mínění, ale i slušní se najdou

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2012 07:32
- Nahlásit

Monischka
A už první naše strakatá mi přirostla k srdci svou strakáčí povahou
Tak to povídala i ta paní z parku, že pes moc dobře spolupracuje. Tak to jsem jí s ohledem na svoje velššpringršpanělky záviděla.

Tony
"ten pes vypadá jak malá kolie"
Když jsem viděla poprvé šeltiáčka Fidouška, myslela jsem si to samé.

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2012 08:52
- Nahlásit

Vlčáčková já nepodrývám prestiž chovek...já jsem reagovala na to, že spousta lidí co vlastní chovky tak množí..nemocný a asociální zvířata...a osobně nevidím jediný důvod, proč by někdo nemohl chovat bez uchovnění-které nedává záruku ničeho, protože většina ví jak to chodí-a po řádném vyšetření psa na dědičné vady, které se zjistit dají...by nemohl mít jeden vrh..na který má odběr. Mě je osobně blivno z toho, kolik vidím "přírůstků" v rubrikách "krytí a vrhy" na stránkách klubu...oni nakrejvaj a po dvoře jim lítá pár kusů z předešlých vrhů, který pak daj pod cenou komukoliv-a v tom já vidím problém, že málo chovatelů zajímá kam pes jde a jestli bude mít, s ohledem na potřeby danýho plemene, nějaký vyžití pro plnohodnotnej život. nemůžu, při tom množství odchovanců, věřit že maj nějaký "extra hustý síto" na výběr majitelů-to by bylo stejně naivní, jako myslet si, že pan Váňa z humpolce vlastní 2500zvířat a maj se u něj jak prasata v žitě, ač to táhne z nějakýho částečnýho invalidního důchodu 4500Kč. Až v týhle republice přestane půlka lidí chovat pro zisk a budu mít záruku 100%zdravýho jedince, s vyrovnanou povahou, tak mi věřte, že se s těma papírama budu denně kochat a možná je dám i do rámu....ale netvrdím, že se nenajdou slušní chovatelé, to jsem nikdy neřekla. Ono vlastnictví chovatelský stanice nemění charakter osoby...tak pokud je někdo slušný člověk co má rád zvířata, tak mu fandím a přeju hodně chovateských úspěchů, protože bude pravděpodobně i slušný a čestný chovatel.....já myslím že je to vyčerpávající

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání