Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Množitelé NO z Mk
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 20:32
- Nahlásit

Eninka
Ona má tak 19 kilo. Ale o to je mrštnější. Než mrkneš, máš ji na zádech.

doufám, že ne lidi
Zvěř. Ondá jsem měla jednu takovou příjemnou sobotěnku s hledáním..

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 20:47
- Nahlásit

Gi a smečka

Ona má tak 19 kilo

já myslela, že maj tak 50 kg, je to thajskej ridgebek, že jo

Než mrkneš, máš ji na zádech

ty jo, koza jedna mrštná

jednu takovou příjemnou sobotěnku s hledáním

co jste hledali, snad né poklad

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 20:49
- Nahlásit

Eninka
já myslela, že maj tak 50 kg, je to thajskej ridgebek, že jo
Je thajskej, ale ti jsou malí. Rhodeskej je slon.

To jo, devatenáct kilo štěstí za mnoho tisíc.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 20:53
- Nahlásit

Gi a smečka

To jo, devatenáct kilo štěstí

aha, potfora jedna

Monischka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:19
- Nahlásit

Gi a smečka
to mi vysvětloval cvičitel, jak odnaučovat... pořídit stopovačku a pouštet s ní... když se rozeběhne, zavolat ji a když ignoruje dupnout na stopovačku a když se rozmázne koukat pohledem - vidiš ty blbko, já ti to říkala... tak jsem to zkusila... a nikdy nezapomenu na ten šokovaný pohled, který vystřídal mírně naštvaný pohled "jo to ty za to můžeš,jo?"....ale je fakt že celkem pochopila že nevnímat se nevyplácí

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:22
- Nahlásit

Monischka
Tvůj cvičitel ještě očividně neměl v rukách thajce.
Taky jsem byla tak naivní.

Problém je v tom, že thajec tě jaksi k životu nepotřebuje.

Eninka
To jsme se dostali i do fáze, kdy jsem ji honila autem po městě. Mooocinky ftipný to bylo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:34
- Nahlásit

Alexa
loňska do chovu povinně
Eldoguero
Pokud chce být pes (fena) použita v chovu, tak vždy, je to jedna z podmínek uchovnění

ahá! no tak že by první vlaštofky?
to se divím, že to někde prošlo.

nikdo nebude dělat navíc DNA testy, když stejně v podstatě neexistuje žádná databáze a vlastně to nikdo nepotřebuje k niče

jo já vím, už se budu opakovat, ale stačilo co proběhlo třeba u ohařů ohledně DKK, nebo co zniňuje Gi u russlíků.

U NO nechápu přesně to co píše Ebony - tam to není o nijak velkých prachách a stejně se množí jak na běžícím pásu. Nechápu, proč aspoň ve vedení klubů nejsou lidi kterým fakt o ty čokly jde, doopravdy jde. Ab y to plemeno někam zdravotně spělo, aby se zachovalo tak jak má, vlastnosti aby zůstaly..... no jo, ale co si tady cintám triko, to by ve hře nesměla bejt lidská hamižnost. A ftipný je, že podle mě, tak jako v jiných činnostech - ty slušný už pak nemají sílu a kašlou na to, tím pádem se uvolní místo pro šmejdy...... a máme zacyklíno

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:34
- Nahlásit

Monischka
to mi vysvětloval cvičitel, jak odnaučovat...

tohle nezafunguje na každýho psa.

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:43
- Nahlásit

PetraKAb y to plemeno někam zdravotně spělo, aby se zachovalo tak jak má, vlastnosti aby zůstaly....No a vtom bé háček,páč nikdo nesce na zahradu něco drahého z razítkem co vláčí zadní nožky za sebou jak lýže,já bych asi taky jako lajka váhala esli to cu dom,asi bych hledala cokolif co chodí normálně takže logicky vořecha vo kerým bé množitel tvrdit,že je to vrčák tudle cílinky a fort je k vidění hnedle vedle u sousedů zaručený čistokrevný vlk takže nic lepčího už do smrti nemůžu koupit

Monischka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:44
- Nahlásit

Gi a smečka a PetraK

možná měl v rukou thajce, ale viděl co mám za blbouna a na strakáče mi tohle naštěstí stačilo tak aspoň vím že thajec není pro mě, na tohle bych asi neměla nervy

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 22:50
- Nahlásit

danajasa
páč nikdo nesce na zahradu něco drahého z razítkem co vláčí zadní nožky za sebou jak lýže,

no o tomhle já právě nemluvím. mluvím o tom, že by to právě tak být nemělo a je smutný, že o to nejde lidem, kterým by o to jít mělo.

Monischka
že thajec není pro mě, na tohle bych asi neměla nervy

no on třeba ani bígl by na tohle nezabral . chrt taky ne, honiči .......

Tony
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2012 23:57
- Nahlásit

twingas
tý šeltie se zase nemusíš tolik bát, nemyslím si, že by tu byl chov prohnilejší než u jiných plemen - řekla bych, že je tu poměrně dost solidních chs, odkud bych se nebála brát. Šeltie je poměrně levné plemeno, takže se na nich zase tolik vydělávat nedá.

Monischka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 00:01
- Nahlásit

PetraK
No mě přijde thajec podstatně víc paličatější než bígl, toho jsem ukočírovat zvládla, když jsem ho teda nejdřív trochu podusila a pochopil kdo je nad a kdo je pod... že není thajec pro mě jsem tedy myslela obecně, asi bych neunesla se každý den bát o svoji alfa pozici a to mu z očí přímo čiší ...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 09:26
- Nahlásit

Monischka
asi bych neunesla se každý den bát o svoji alfa pozici

to už jsem dlouho neslyšela

Gi a smečka

Co si o tom myslíš ve vztahu k thajcům? Chodíš první do dveří?
Si tak nějak myslim, že je dobře, že jsou u nás thajci málopočetní, nedovedu si představit člověka pro thajce... :/ Kde se takový lidi hledaj vůbec?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 09:42
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Chodíš první do dveří?
Chodím poslední. Předemnou jde sedum psů! Kdybych se měla dostat před ně, musela bych je asi pozabíjet. Myšlenku o chození ze dveří první jsem dáááávno vzdala.

Kde se takový lidi hledaj vůbec?
Na czpes?

Jinak thajci.. Já si z toho dělám spíš legraci. Ona by přese mě nešla. Resp. nesnesla bych doma psa, kterej by zkoušel jít nade mě. Ale to lovení je problém, velkej.. Jinak je pohodářka. Lidi miluje, ale musí se napřed seznámit. Ale pak si je zase pamatuje, i když je vidí jednou za půl roku. Pak už je kámoška na vždy. Jinak je opatrná, je lekavá, trochu víc cíťa. A má fobii z peří. Stran těch řešek doma s fenama. Na to má nárok. Přecejen dospívá, má nad feny 15 kilo. To se dalo čekat, že tam nějaký akce o postavení budou probíhat. Jen si to musím ukočírovat.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2012 11:47
- Nahlásit

Monischka
když jsem ho teda nejdřív trochu podusila a pochopil kdo je nad a kdo je pod

Im not being aggressive Im being dominant?

Reznik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 12:45
- Nahlásit

Mam dotaz ohledně ČSP...to je opravdu tak těžké sehnat nějakého kloudného jedince (nemusí to být výstavní ani chovný)? Našel sem diskuzi z před pár let a tam psali, že je skoro k nedostání a teď po x letech to je stejné? Rasa se mi zalíbila...připadá mi to v dobrym jako "taková chytřejší kombinace JRT a Beagla" z této diskuze sem vyčet, že bez PP je to dost velký risk, minimálně větší nez s PP, na druhou stranu, vždy sem měl psy pouze pro soukromé účely, neplánuju nějaké chovy ani křížení a spíše tak jako sem nám to osvědčilo u minulého pejska (doufám, že mě neukamenujete) i o kastraci...také mě trošku zarazila cena, jako pár tisíc celkem jde, ale koukám, že zrovna u této rasy člověk asi "darovaného" jedince nanejde... Nevíte třeba v okolí Prahy o nějakých kloudných chovných stanicích nebo máte třeba někdo dobré zkušenosti s nějakými menšími "soukromými" chovateli?? Dik za info...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 13:32
- Nahlásit

Reznik
Co se má rozumět pod: "soukromý" chovatel?

Reznik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 13:40
- Nahlásit

Vlčáčková

Nevim v jaké velikosti se to tak pohybuje, ale ty chovatelské ústavy si představuju s větším mnéžstvím chovných psů, soukromé někoho kdo to chová na zahradě/dvoře a jenou do za čas má třeba štěnata které dá na prodej...

BTW co je ta zkratka NO??

Tony
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 13:48
- Nahlásit

Reznik
NO německý ovčák

o ČSP ti tady nejvíc poví Monischka - psala, že plánuje dokonce štěňata, určitě by to mohl být pro tebe dobrý pes - i když ty krátké chlupy a alergie nebude možná to pravé.
Co vím z doslechu, tak ČSP je poměrně levné plemeno. Jen si teda nejsem jistá, jak moc vážně si myslel těch 30 cm v kohoutku, o kterých si psal ve vedlejším tématu (do těch se ti totiž vejde max. Jack Russel nebo jezevčík), ale určitě ne ČSP.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 13:50
- Nahlásit

Reznik

BTW co je ta zkratka NO??
Že by německý ovčák? Nečetla jsem skoro nic z diskuze, tak nevím.

soukromé někoho kdo to chová na zahradě/dvoře a jenou do za čas má třeba štěnata které dá na prodej...
Chovatel je ten, kdo chová s PP. Množitel je ten, kdo práská bezpapíráky neznámých (ne)kvalit. Soukromý chovatel fakt nevím, co je. Jestli třeba já, která jsem uchovnila fenečku (vyšetření kvůli DKK, svod, výstavy kvůli exteriéru, zkoušky vloh kvůli tomu, zda umí to, co umět jako druh má) a pak měla jednou vymazlená štěnda s PP. Nebo nějaký vesničan, který sice jednou nebo dvakrát, ale přece jen vyprskne na svět to samé, co množitel ve velkém - čili štěníky bez jakékoliv kontroly čehokoliv.

Reznik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 13:58
- Nahlásit

Vlčáčková
No ve výsledku ste odpověděla, výsledek skoro stejnej, rozdíl sou PP, to mi stačí...zbytek slovíčkaření pominu...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 14:03
- Nahlásit

Reznik
výsledek skoro stejnej, rozdíl sou PP, to mi stačí...
Já té větě nerozumím.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 14:05
- Nahlásit

Reznik
ty chovatelské ústavy si představuju s větším mnéžstvím chovných psů, soukromé někoho kdo to chová na zahradě/dvoře a jenou do za čas má třeba štěnata které dá na prodej...

Předpokládám, že se bavíme jen o chovatelích s PP, kterým záleží na kvalitě, zdraví a povaze jejich odchovů, ne o množitelích. V tom případě "profesionálních" chovatelů, kteří mají za barákem dlouhé řady kotců, jedou jeden vrh za druhým a je to pro ně zásadní zdroj příjmů, v Čechách opravdu moc není - a u tak "nelukrativního" plemene, jako je ČSP, s největší pravděpodobností neexistuje žádná. Drtivá většina chovatelských stanic jsou prostě rodiny, které mají jednu či dvě fenky normálně doma a na nich občas odchovají štěnda.

Reznik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 14:08
- Nahlásit

Tony
To byl jenom +- obraz aby byla představa, takže velikost ala ČSP je fajn, co se týče chlupů, je to otázka údržby, luxovat a apod se musí s krátkosrstym i dlouhosrstym

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 14:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Chovatel je ten, kdo chová s PP. Množitel je ten, kdo práská bezpapíráky neznámých (ne)kvalit.
Co to meleš? A když chovám hlava nehlava netestovaný zvířata, ale s PP, tak jsem chovatel? Když chovám na psech s DKK 3/3 (ptž to dovoluje klub ), tak jsem taky chovatel? Jen proto, že moji čokli maj PP? A jak se řekne chovateli s PP, kterej chová jeden vrh s PP a druhej nepřiznanej bezPP? Chovatelomnožitel?

Reznik
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:04 - Změnil/a: Reznik
- Nahlásit

lamalucni
Děkuji...i když je to celkem smutná realita...takže +- ideální je dostatečeně dopředu získat info o nějakých slušných chovatelých apsa si víceméně zamluvit...

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:07
- Nahlásit

Gi a smečka

chovám hlava nehlava netestovaný zvířata, ale s PP, tak jsem chovatel? Když chovám na psech s DKK 3/3 (ptž to dovoluje klub ), tak jsem taky chovatel?

tomu se říká mrchožrout

hally001
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:17
- Nahlásit

Vlčáčková-já si nemyslím že každý bezpapírák je od množitelů...např. u německých dog je množitelů s papírama jak nasráno a nedávno byl u jednoho zasloužilýho kontrolot z klubu, protože stav jeho fen byl fakt alarmující, ale vzhledem k dlouhodobýmu přátelství s "hlavouny" klubu se asi "nápravný" výsledek nikdy nedozvíme....a je opravdu naivní, aby někdo informoval klub, protože ten klub s tím nic neudělá...být členem není povinnost a oni nejsou schopný je nijak potrestat, jedinou možností je odradit potencionální zájemce o koupi...takže uvést jméno chovky, majitele....atd. V týhle republice si "pod sebe sere" tolik chudáků čoklů....a některý koncentráky -útulky-dostávaj prachy od měst...

hally001
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2012 15:30
- Nahlásit

....noa zvláště když tady chovaj na psech co tahaj prdel po zemi....všeobecně o lidech nemám valného mínění....a nevěřím tomu, že pokud si někdo jede pro čokla na chov a po roce zjistí vady, že sklapne paty, řekne sorry bude to jen mazel za 50tisíc a....nechá "bez zápisu" operovat ....pak udělá pár výstav kde posuzuje kámoš, nebo dokonce ten co mu tenhle výhodnej kup dohodil...no a pak nakreje půl republiky...někdy se podvod zjistí, třeba přetetovanej nos u harlekýnů-ale to jsou jen estetický vady. Když jsem se minule koukala na videa NO z výstavy-tuším že německo-tak mě bylo zle....hele já mám bezpapíráka od lidí, který vystoupili z klubu-později sem pochopila-protože právě nesouhlasili s tímhle kamarádčovstvím a nadržování při výtavách a bonitacích, tam opravdu projdou i mrzáčci....viděla jsem oba rodiče , výsledky rtg, vyšetřenáí srdce...oba rodiče s pp, z prestižních chovatelských stanic...hele pokud někoho chov živí-a některé dost slušně, jinak by to nedělali-tak je láska ke zvířeti, zdravýmu zvířeti až na druhym místě.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání