| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 12:41
- Nahlásit
jira_hera
Ne ne. Já jen, že jsem tu měla na azylu šeltku používanou na bezpapíráky a nějak mi vrtá hlavou, proč byla asi 2,5 roku "doma" u svého chovatele, o kterém si myslím, že jen tak z lásky k ní si jí tam nenechával, než ji prodal do toho místa, odkud jsem jí dostala já.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 12:44
- Nahlásit
jbat
Množitelé radí chovatelům a chovatelé raději neradí nikomu
no jo,to je to co mám ráda na czpsu
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:13
- Nahlásit
Sízra Milanová
Hm, zkus si to přečíst ještě jednou. V celým kontextu.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:14
- Nahlásit
Gi a smečka
No třeba v tom, že průměrnej občas by si toho psa nejen nemohl dovolit, ale třeba by ani nějakýho superelitního žampiona nepotřeboval, protože by chtěl prostě jen kámoše na trajdání.
Jenže oni se ani z elitních chovů nerodí všichni super šampioni a někdy je to vidět už u štěněte. Například některé vady skusu, nestandardní zbarvení, co já vím co ještě.
Navíc, útulky jsou stále plné ... nenutím, v žádným případě nenutím, jen podotýkám.
Ale tak shodnout se nemusíme. prostě to vidím jinak.
Nemám v tom problém.
sPP jen elitní a voříšci v útulcích, jak psala Eldoguero. Essi jsem ji teda správně pochopila
Ne, ne, tak jsem to nemyslela, asi jsem se nevyjádřila jasně. Já si rozhodně nemyslím, že by měl být PP chov jen elitní, to je taky ve finále nesmysl, protože genetika je jak známo svinstvo Chtěla jsem tím říct, že dle mého názoru není dobře chovat na každé feně, která splní podmínky chovnosti, jen proto, že je splnila. Že by se mělo chovat na zvířatech, která mají plemeni co dát. Podobně u psů, tam bych to viděla ještě o něco přísněji. Tímto by nevznikly elitní PP zvířata, ale ta výborná, elitní by se pouze dostávala do chovu. Jestli jsem se teď vyjádřila jasněji.
jira_hera
u chovatelů, kteří mají první vrh v životě, se provádějí kontroly dvě - jedna po narození a druhá pak standardně v těch 6-7 týdnech
Aha, tak tomu už rozumím.
Ono by se na to beztak při následné kontrole v 7 týdnech přišlo i bez rtg ( doufejme ), ale tím, že jsem potřebovala mít jistotu, než štěně zarezervuju jako potencionálního výstaváka a psa do chovu, jsem pro svůj klid musela ty rtg nechat udělat.
Předpokládám, že by se to ukázalo jako omyl, chápu i to, že jsis to potřebovala sama pro sebe ověřit. Systém v tom případě chápu, ale praxe očividně trošku pokulhává, asi by tyhle první kontroly měl dělat pouze skutečně zkušený člověk, ale to zase narážíme na lidský faktor ...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:18
- Nahlásit
Eldoguero
někdy je to vidět už u štěněte. Například některé vady skusu, nestandardní zbarvení, co já vím co ještě.
Omg, pardon. Tuhle variantu jsem nějak nesmyslně naprosto vypustila z hlavy.
Chtěla jsem tím říct, že dle mého názoru není dobře chovat na každé feně, která splní podmínky chovnosti, jen proto, že je splnila.
Tak to jo. To jsem blbě pochopila.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:36
- Nahlásit
jbat
Parodie. Množitelé radí chovatelům a chovatelé raději neradí nikomu.
A to jsi tak připo..aná, že to neumíš říct rovnou mě? Nebo na to potřebuješ podporu kamarádek? Jsem myslela, že máš teda víc sebevědomí.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:57
- Nahlásit
Gi a smečka
Ok
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:59 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Prostě to zase blbne
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 15:05
- Nahlásit
Gi a smečkaA to jsi tak připo..aná, že to neumíš říct rovnou mě?
Já mluvila o tobě, jo? No tak asi jo, když to říkáš...
|
Rufina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 15:08
- Nahlásit
Gi a smečka
Prosím tě, já tě teda vůbec neznám, ale mohla bys reagovat normálně a ne vyskakovat jak ředitelka zeměkoule a navíc používat sprostá slova? Obzvlášť když sama přiznáváš odchov bez PP? Od tebe jsem se tady dozvěděla nejmíň, leda snad to, koho nemáš z "místních" lidí ráda (asi všechny...). Ostatním děkuji.
|
Rufina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 15:14
- Nahlásit
A k naší situaci - přítel se byl podívat na štěňátka v Plzni, líbila se mu, tak uvidíme, zda náš další člen rodiny bude ze z Plzně.
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 15:30
- Nahlásit
Rufina
Budou po Connie ?
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 16:10
- Nahlásit
Vlčáčková
Člověče, tak jsem si to došla znovu přečíst v návaznosti na to, co jsi napsala dál a vážně tomu nerozumím. Ne, že by na tom nějak zásadně záleželo, ale nechápu tam tu paralelu s tím, co jsem psala já. Nebo jsem to pochopila úplně blbě od začátku a nemělo se to k tomu vázat?
Eldoguero
No jo, prostě se stalo. Nemělo by se to stávat, ale všude jsou jen lidi. Dneska to beru v pohodě, ale tenkrát mě to stálo spoustu nervů a peněz navíc. Kdyby tu vadu opravdu měli, tak by mě to sice mrzelo,ale nic by se nedělo, šli by na mazlíky - jim by to bylo úplně jedno. Ale to spojení bylo dlouho plánovaný a očekávaný - geneticky hodně cenný a byla by škoda, kdyby se štěňata neuplatnila dál v chovu. Ale potřebovala jsem mít sama pro sebe absolutní jistotu, že tu vadu fakt nemají, jinak by mě pak hanba fackovala. Já po narození žádnou vadu neobjevila a kdyby ta první kontrola neproběhla, tak bych neřešila, kontrola v 7 týdnech by byla ok a byl by klid a štěňata by si ušetřila rtg. Takhle jsem zbytečně začala stresovat a řešit. Malochy jsem nechtěla rentgenovat moc brzy, takže se čekalo do 6 týdnů, pak standardní kontrola vrhu a teprve pak jsem je definitivně zadala. Já nervozní, zájemci nervozní a bylo to úplně zbytečný.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 16:10
- Nahlásit
Rufina
Na to, že mě neznáš, toho víš docela dost.
Essi se ti moje příspěvky nelíbí, tak je ingnoruj.
jbat
No vidíš, jak jsi čikovná.
|
Rufina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 16:16
- Nahlásit
Gi a smečka
Běž exhibovat jinam...
|