Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Mozková mrtvice u staré fenky
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 20:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Ahoj

28. 12. moje stará fenečka utrpěla mozkovou mrtvici. Řešila jsem to v jiné diskuzi a mimo příspěvků, které mě osobně velmi pomohly psychicky, byly tam i příspěvky, které by mohly pomoci i někomu jinému, komu také pejsek takhle onemocněl. Tak jsem si řekla, že založím nové téma a část příspěvků sem nakopíruju:

Zasláno: 28 Pro 2009 10:20
Já mám teď starost o Toničku, ráno mi blinkala, klepe se jí levá nožička a je znát, že jí není dobře . Zajdem na veterinu.

Zasláno: 28 Pro 2009 12:43
S Toničkou jdeme na 15.00 na veterinu. Teď, chrupe. Moc se mi to nelíbí, je apatická, sliní, působí trochu zmateně, má mírně sníženou teplotu 37,7.
Mám obavy, jestli to není nějaká mozková příhoda... Rozinka i Hipík se k ní chovají tak ohleduplně, až mám strach. No, nebudu malovat čerta na zeď. Snad to bude dobrý, aspoň jěště chvíli, ach jo...

davidkova renata
Zasláno: 28 Pro 2009 13:01
šiš pani,tak hned dejte vědět!! mozkovou příhodu v okolí měli asi 3 psi a všichni se zmátořili..aspon zatim teda

jablunka
Zasláno: 28 Pro 2009 16:29
Budu držet palečky,ale Bůca uš ji měla dvakrát a krom toho,že na mě štěká na půl huby je dobrá.

Zasláno: 28 Pro 2009 18:28
Ahoj , díky holky ,

můj odhad, že to je mozková mrtvička byl správný . Tonce jsem koupila B komplex a Ergotop 30 na prokrvení. Má naordinován klid na lůžku a jen krátké procházky. Pořád nemá chuť k jídlu, tak vařím kuře krmený kukuřicí, který je fakt dobrý a dělám ho vždycky, když je s pejsama nějakej zdravotní průšvih. Tonička je pořád dost apatická, ale zdá se mě to lepší než dopoledne. Je pořád malátná a hůř se orientuje.

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Nechci ji nechat trápit, ale také nechci unáhleně udělat nezvratný krok...

Je dojemný, že když jsme se vrátily, tak se Hipík a Rozinka dřív opatrně vítali s Toničkou než se mnou a oba dva se chovají moc ohleduplně, tedy až na jídlo, to by jí klidně sežrali.

davidkova renata
Zasláno: 28 Pro 2009 18:38
a tak hele..fakt znám 3 psy a ne mladý co to dali..jedna ofčanda u nás nějako už před rokem a půl a bylo jí 11! to je na NO docela dost ,ale je zatim relativně v poho,srovnalo se to.V oboře chodíval takovej obrovitej NO se starou pani,toho to taky lízlo,měl akorát ucho nakřivo pak,ale už dlouho jsem je neviděla,on ale byl taky docela letitej,každopádně s tim žil docela dlouho co vim.Pravda je,že nikdo nebyl tak starej jakTonička..bůhví kolik jí vlastně je.Myslim,že tomu dej čas,určitě ti vet nějakej řek a kdyby se to nerovnalo..ale zatim bych vyčkala,nemyslim,že by se nějak výrazně trápila(doufám teda)

Barča85
Zasláno: 28 Pro 2009 18:48
Já taky budu držet palečky..
A přidávám se, že nic není ztraceno - moje kamarádka měla pejska, voříška, a ten měl mrtvičky tři nebo čtyři a nakonec mu selhaly ledviny v jeho skoro 20ti letech..Pochovala ho vloni před vánoci..Už skoro neviděl, neslyšel, ale jídlo a háravka mu vždycky vlily krev do žil...

Zasláno: 28 Pro 2009 19:00
Moc doufám, že to Tonička zvládne. Je velká bojovnice, porvala se s rakovinou a teď se tak radovala ze života s holkama s Loučovic... Jinak je v dobré kondici, po recidivě raka zatím ani stopy. Holčička moje malá... Myslím, že nemá žádné bolesti, to jsem zatím u svých psů vždy poznala, tak se doufám nepletu ani teď.

jablunka
Zasláno: 28 Pro 2009 19:57
Slovy mého 40ti letého kamaráda,který se porval s pepkou v létě:"gdyš něco bolí,tak to registruju,ale tahle mrcha nevaruje a nebolí."
Béčko a Ergotop jsme měli taky a jak říkám,měla to dvakrát a spíš než mrtvice,ji trefím já. Uvidíš, bude v poho, Tonka bláznivá.

Dáška
Zasláno: 28 Pro 2009 22:34
My taky držíme pěstičky, sleduju celé téma od začátku. Holčička to zvládne, naše feňule má po mrtvici od loňského srpna a kromě toho, že nevidí na jedno oko je úplně stejně prdlá jako předtím, když je pejsa bojovník, tak se jen tak nedá!!!
Jinak moc moc doporučuju Karsivan, je to zázrak pro starší pejsy, je to na prokrvení mozku a podobně a nám moc pomáhá! Je to vyloženě pro tyhlety pejsky, zkus se optat veterináře. Myslíme na vás celá smečka!

Zasláno: 29 Pro 2009 00:05
Ahoj , moc děkuju , i za tip na Karsivan. Projela jsem Googlem a objednala tady:
http://www.paralekarna.cz/443-psi-a-kocky/546-kars ivan-tablety-100mg-60tbl
Balení mi pro Toničku bude stačit na 2 měsíce. Dnes začala užívat Ergotop a B komplex, tak za 10 dní půjdem na kontrolu a pak po konzultaci s vetem bych nasadila Karsivan. Kdyby ho v případě Tonky nedoporučil, bude ho dlabat Hipík. Tomu je skoro 16, a zatím teda až tak moc neblbne, ale určitě mu to neuškodí .

Zasláno: 29 Pro 2009 11:35
Ahoj , hlásím, že Tonička už se sama napila a snědla kousek kuřete. Nejdřív si vzala jen to, co jsem jí "předžvejkala" v puse, pak už si brala normálně z ruky, což jsem ráda, protože předžvejkávat granule by se mi až tak moc nechtělo

kejtlin
Zasláno: 29 Pro 2009 11:53
ahoj, sleduju tohle téma, držím palce, určo to zmákne, mrtvice fakt nebolí, k nám do práce jezdí řidič, ten měl 3 mrtvice a 3 infarkty, hulí jak darebný kamna, stravuje se fakt nezdravě, pak mi řekl, že je nemocnej, když jsem viděla ten pytel prášků a říkal infarkt je dobrej to poznám protože bolí, ale o mrtvici ani nevíš, ti jsem měl když jsem jel z mad´arska a dojel jsem v pohodě, jen jsem nedokázal couvat a nedokázal jsem si spočítat kilometry.
znám ohaře od nás, měl 2 mrtvice a chodí na hony doted´ a to mu je 12 let a nepoznala bych na něm nic.

wami
Zasláno: 29 Pro 2009 12:38
jejda, nakoukla jsem teprve teď...
držím palečky, ať se z toho Tonička brzy dostane! Já za nás nedám dopustit na arniku, když byla Melzí po něčem podobném (možná mrtvička, možná ten otok mozku měl jiné příčiny), pátrala jsem, jak jí podpořit, a mj. kontaktovala i homeopaty. Několikrát mi byla doporučena Arnika, tak jsem ji dávala, nevím, jestli by bez ní na tom byla Melzí stejně, ale zrovna na arniku mám dobrých referencí víc...

tak to zkus, když nepomůže, neuškodí...

a držím pěsti, ať je Tonička úplně v pořádku!

Atika
Zasláno: 29 Pro 2009 14:04
Ahojky, taky Toničce moc držíme palce, ať se z toho holka vylíže. Ten Karsivan je dobrej, nám ho vet taky doporučil, ale uvidíš co ti řekně ve spojení s těma ostatníma práškama. Na mou už teď jenom dvoučlennou smečku skočil psincovej kašel, takže stařík dostal i antibiotika (taky už mu tahne na 15) a navíc má ty zuby úplně v háji, tak i proti případnýmu zánětu. Bohužel kvůli srdci už fakt pod narkozu nemůže, takže se snažíme čistit a potírat Herbadentem, ale je to předem prohranej boj, spíš jen aby se to zhoršovalo pomalejc. Když mu ráno a večer dávam všechny ty jeho medikamenty, tak si připadam jak zdravotní sestřička. Ale zatím se drží a to je hlavní. Tak Toničce a vlastně všem psiskám kolem dokola přeju pevný zdravíčko a všem páníčkům taky a pevný nervy.

Zasláno: 29 Pro 2009 20:52
Ahoj holky , VŠEM VÁM MOC DĚKUJU ZA PŘÁNÍ A RADY

Pozitivní energie od vás funguje tak dobře, že Tonička už vrtí ocáskem a začíná se probouzet z letargie .

Ven Tonku beru jen na hodně krátké procházky a se zababušenou hlavičkou.
Fotku nemám, protože, když jsem sem dala posledně foto Toničky coby usouženého námořníčka (po operaci nosila moje pruhovaný triko), Davídková Renata mě chtěla udat pro trestný čin týrání zvířat, bo každej debil ví, že pruhy ztlušťujou .
Kdyby Renča viděla Toničku s turbanem na hlavě, tak na mě rovnou pošle zásahový komando.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 20:12
- Nahlásit

Kdyby Renča viděla Toničku s turbanem na hlavě, tak na mě rovnou pošle zásahový komando.
nebudu tu zasírat tak vážný téma,ale jedno ti řeknu! Už to du sepsat a v pondělí to posílám na VS Je hnus čeho sou lidi schopný!A eště se tvářej jako milovnícíí zvířat! Eště že ta Tonička je bojovník a hned tak jí nic neskolí

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 20:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Teď, 5. den po mrtvici je stav Toničky výrazně lepší. Baští už sama z misky granule, je veselá, chce si hrát s Rozinkou. Spíš ji musím hlídat, aby to nepřepálila . Trochu občas jěště ztrácí balanc a má chvíle, kdy jakoby strne a nepřítomně někam zírá. Dělá ale obrovské pokroky a tak doufám, že tu s námi jěště dlouho bude. Je jí minimálně 14 let (přesný věk neznám, je z útulku).

Denně dostává (12.5 kg)
ráno – 1 B komplex forte, 1/2 Ergotopu
večer – 1 B komplex forte, 1/2 Karsivanu

Na radu Neessi ji často jemně hladím proti srsti a chovám v náruči.

Ven zatím chodíme jen na hodně krátké procházky a v noci ji balím hlavu do šály, aby neprochladla – to je také velmi důležité. Pokud vše půjde dobře, po týdnu snížím Ergotop na 1/4 a B komplex forte vyměním za "normální". Karsivan už bude asi brát pořád.

Taky si musím nastudovat něco o té Arnice, kterou doporučuje Wami, ale v době, kdy jsem to četla už brala T. Ergotop, tak jsem to nechtěla míchat.

Edit: zapoměla jsem jěště napsat, že je důležitý, aby se pejsek nemusel moc sklánět. Tak jsem vyrobila stoleček z kastrolů na kterém má Tonka misky s jídlem a vodou.

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 20:27
- Nahlásit

davidkova renata
nebudu tu zasírat tak vážný téma,ale jedno ti řeknu!

nojóó , já jsem sem chtěla dát jen ty praktický a relevantní příspěvky, ale pak jsem si říkala, že se to s tou vážností zas nesmí přehánět.
Jestli bude zítra dobrý světlo (blesk raději teď ne), model Tonička – Turek vod vokurek ti vyfotím, abys měla důkaz

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 20:30
- Nahlásit

vyfotím, abys měla důkaz
to se hodí! hned to proti tobě použiju

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 21:47
- Nahlásit

na začátek roku samý bezva zprávy, at´ se jen a jen lepší

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 21:51
- Nahlásit

kejtlin

Díííky

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 21:52
- Nahlásit

proč je důležité aby neprochladla?

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:06
- Nahlásit

kejtlin

Vasokonstrikce z chladu může vyvolat další ataku mrtvice.

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:08
- Nahlásit

kejtlin

Je to důležitý kvůli prokrvení mozku, aby se regeneroval po mrtvici - takhle nějak mi to vysvětlovali mí vetové, doufám, že to moc nepletu. Tak Toničce vždycky vomotám šálou kokos .
Jinak je chundelatá a na zimu jí nestříhám, takže obleček jí dávám jen ve dnech, kdy je fakt kosa.

Rozinka jí chce hlavičku pořád oblizovat . Tonce myslím naše péče už začíná jít na nervy, což považuju za dobrý znamení .

Ten rozdíl proti stavu před 5 dny a dnes je fakt velkej.

Když jsem Toničku viděla, jak apaticky jako hadrová panenka bez života leží na polštáři, teče jí slina z tlamičky, nechce jíst ani pít... nechce nic, moc jsem nevěřila, že se to může jěště zlepšit.

Proto jsem vlastně taky založila tohle téma, aby to někdo, jehož starého pejska mozková mrtvice postihne, nevzdával boj předem.

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Neessi

moc tě zdravím, paní

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:13
- Nahlásit

Neessi
díky vím to samý co předtím
to jsem nevěděla, určitě je dobré to napsat.obdivuju tě, já bych se složila, bo jsem hysterák co se týče mých psů.
samo že držíme palce

nemethova5
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:24
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinkapani jste velka bojovnice a tonka taky,ja bych asi dost vyvadela a zmatkovala,moc bych psovy ku prospechu nebyla.

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:31 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kejtlin

já si to taky musela najít ve slovníku

http://www.slovnik-cizich-slov.cz/vasokonstrikce.h tml
význam slova vasokonstrikce: smrštění, zúžení cév.

(ke kterému ochlazením dojde)

K těm nervíkům, já mám vždycky dojezdy až ve chvíli, kdy pomine bezprostřední nebezpečí, to to pak taky umím pěkně rozbalit. Blbý je to pro mý okolí, který netuší proč jsem jak nášlapná mina, když se vlastně nic neděje...

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

nemethova5

nojo paní, já už s těma svejma veteránama mám natrénováno. Před pár lety byl na umření Hipík. Nesla jsem to strašně špatně. To mě tady on-line poradnu dělala zlatá můůůdr Neessi.
Nikdy bych si nepomyslela, že bych byla schopná strkat po operaci hadičku pejsovi do bříška a proplachovat ránu. A pak byly maléry s Tonkou...

Myslím, že když půjde do plnejch, zvládneš to určitě taky.
Jsem pěknej nervák, ale v těchto chvílích prostě přepnu na jinej režim a vyšiluju až pak, a to vydatně

Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:53 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fakt mě hrozně moc pomohlo, že jsem o těch trablech mohla s někým komunikovat. Tak strašně jsem se bála, že mě to skoro paralyzovalo.
Moc vám všem jěště jednou děkuju za podporu .

nemethova5
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 22:54
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinkapani stejne jste velice sikovna!

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 23:00
- Nahlásit

vůbec není zač když můžem, pomůžem

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 08:49
- Nahlásit

Ahojky, stalo se mi to samé v září se 16letým pejskem. První den nechodil vůbec, pak měl chvíli problémy s rovnováhou, přepadával nám na pravou stranu - chodil jen tak, že se opíral o nábytek. Teď s odstupem 1/4 roku můžu říct, že to na něm naštěstí nezanechalo žádné následky. Tedy fyzické určitě ne, jen má občas takové jako výpadky, že mu třeba otevřu dveře od baráku, takové ty dvojité prosklené a on stojí a místo, aby šel, tak čumí do tý druhý části.... Ale to už vzhledem k věku tak nějak neřeším, v dubnu mu bude 17, tak doufám, že se nám toho dožije.

Lola1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 09:07
- Nahlásit

Příspěvek jsem přečetla jedním dechem a jsem ráda, že to vypadá dobře i dle prognóz ostatních příspěvků.
Drižíme všechny palce, abyste se užívali i nadále. Všechny za mě, prosím, pohlaď.
Jinak přeju do 2010 hooooodně zdraví - i třeba v pruhovaném triku. Mám pochopení, taky nemůžu nosit proužky napříč.

žofka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 09:15
- Nahlásit

Díky za toto téma a také samozřejmně sleduju,jak se stav lepší a držím palce. Náš 14ti letý dědek je už pár let úplně slepý a napůl hluchý,ale jinak je v poho.Ze začátku jsem to snášela hůř jak on.Jednou jedinkrát měl nějakou virozu,jinak je v poho.celý život i se svým hendikepem, trošku dezorientovaný,ale kdo by nebyl,že. Takže tak nějak očekávám,nevím proč,tyto potíže taky.Jinak jsem na tom stejně jako ty,jak jde o život,zvládám to levou zadní , kácím se až je po všem.Letos mi zemřela fenečka,takže bych mohla povídat,ale tady a teď ne . Přeju hodně štěstí.

Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 13:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Lola

Moc tě zdravím, paní, děkujemeeee . Posílám Gerymu velikánskou pusu na čumák a celé smečce přeju spoustu štěstí, zdraví a lásky v příštím roce .

Gwen a Dinulka
žofka

Ahoj holky . Moc děkuju za příspěvky a povídání o vašich pejscích .

To stáří a smrt. Patří k životu, ale je tak strašně těžký se s tím popasovat... Držím palce, abysme jěště dlouuuuuuuho tady řešily trampoty a mouchy našich chlupatých blízkých , a jen s láskou a pokorou, bez smutku z osamění a vzteku na osud, myslely na ty, kteří odešli na druhý břeh.

O Tonku se vlastně peru od té doby, co k nám přišla. Když jsme před 2 lety odvážely s Pardálkou Toničku z útulku, dávala jsem jí měsíc, dva.
Pak se začala hodně zlepšovat. Jen co se trochu dostala do kondice, přišel zánět dělohy. Letos na jaře se objevily zhoubné nádory na mléčné žláze. Metastáze vyšetření neprokázalo, tak jsem riskla operaci. Hojilo se to dost špatně a už jsem si říkala, že max. týden jěště počkáme a pak už Toničku nebudu trápit. Během toho týdne nastalo radikální zlepšení a Tonka se z toho vylízala, do dneška zatím žádné příznaky recidivy.
Myslím, že nám hodně pomohl a pomáhá Zylexis (na podporu imunitního syst., nejen v případě rakoviny, 530,- za jednu dávku). Aplikuje se inj. formou a většinou se dělá kůra 4 nebo 8 dávek. Po konzultaci s vetem jsem se rozhodla po 6 dávkách, že Tonka bude dostávat každý měsíc injekci Z. už doživotně.

Teď před pár dny zas jakoby z poza rohu vykukovala zubatá, člověk ví, že jednou to přijít musí, ale stejně to děsně pálí za vočima a bolí u srdce.
Jsem strašně ráda a vděčná všem andělům strážnejm, že se zas Tonka dává do kupy. Spíš jí musím trochu krotit, protože by si ráda hrála a poskakovala s Rozinkou . S tím bych raději jěště chvíli počkala .

Jak to po sobě čtu, tak to asi vyznívá, že je to pořád trápení a smutek. Ale ono to tak není! Období, kdy jsou všichni pejsci v pohodě a blbnou jak štěnda, mě tak nabíjí energií a dávají radost do života, že stoprocentně vím, že to stojí za to .

Abych se tady nepatlala jen ve smutnejch a tíživejch věcech (a paní Davídková měla dost matroše ), přidávám fotku z letošního, vlastně teda minulýho, května - Tonka coby nešťastný plavčík s těma inkriminovanejma pruhama , a dvě z dnešního rána s Toniččiným zimním modelem na kebuli .

wami
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 13:24
- Nahlásit

Období, kdy jsou všichni pejsci v pohodě a blbnou jak štěnda, mě tak nabíjí energií a dávají radost do života, že stoprocentně vím, že to stojí za to .

A víš ty co...?

Právě pro tuhle tvou lásku a obětavost se z toho vždycky Tonička vylíže. Protože u takovejch lidí stojí za to žít

kejtlin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 14:07
- Nahlásit

tak musím říct, že toničce ten turban až neuvěřitelně sluší

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 14:08
- Nahlásit

O Tonku se vlastně peru od té doby, co k nám přišla. Když jsme před 2 lety odvážely s Pardálkou Toničku z útulku, dávala jsem jí měsíc, dva.
Človíčku, za tohle máš můj velký obdiv. Opravdu smekám před lidmi, kteří se dokážou ujmout psího staříka s vědomím, že to třeba bude jen na chvilku....

A když už se tu fotkuje.... tohle je náš mrňousek

Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 15:52
- Nahlásit

wami

děkuju .... vždycky, když jsem tady jěště jako maixnerova řešila maléry s pejsama, našlas nějaký slova, kterýma jsi mě dostala v dobrém do kolen...

kejtlin
tak musím říct, že toničce ten turban až neuvěřitelně sluší

Jsem Tonce říkala, že krásnejm holkám sluší všechno – tak nechápu, proč si tu apartní šálku co 5 metrů zkouší servat

Gwen a Dinulka
jééééé , ty máš ale krásnýho medvídka , ten by se Toničce jistě moc líbil

Opravdu smekám před lidmi, kteří se dokážou ujmout psího staříka s vědomím, že to třeba bude jen na chvilku....

No, ono to takhle úplně nebylo. Toni jsem si vybrala na fotkách na webu útulku 200 km vzdáleného. Bylo to po operaci a současně kastraci Hipíka, kterej měl depky a říkala jsem si, že by bylo fajn mít tady jěště nějakou psí holčičku.
Tonička vypadala jako Hipík v bonzaj vydání (něco jako Bob a Bobek ), a na fotce byla rozhodně zdravější, o pár let mladší a mnoho kil lehčí .

Byla jsem docela přepadlá, když mě jí přivedli. Sotva se valila, dýchavičně chroptěla, kašlala a vůbec nikam se mnou nechtěla. Vcelku bylo jasný, že to tam má za pár, protože i když jí tam měli rádi, sebelepší útulek prostě má svý limity.
Nebyla jsem schopná jí tam nechat a říkala jsem si, že sice je to jinak než jsem chtěla, ale aspoň jí umožním, aby odešla důstojně, v teple a s někým, kdo jí při tom bude držet za tlapku.

První cca 3 neděle se schovávala po tmavejch koutech a nestála o žádnou společnost. Nijak jsem to neřešila, dala jsem jí najevo, že když se bude chtít s náma kamarádit tak dobrý, když ne, vůbec nic se neděje.
Postupně se začala dávat dohromady a stal se z ní mazel úplně největší a s Hipíkem začali být sehranou partičkou kašparů .
Protože je to chytrá holka, dávala Hipíkovi najevo, že ho ctí jako velkého náčelníka a ten ani nepostřehnul, že si ho dokonale omotala kolem tlapky .
No a teď smečku jěště rozšířila Rozinka z Loučovic, která sem naprosto zapadla .

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:05
- Nahlásit

Ahoj, tak koukám, že se holka pomalu dává dohromady, to je dobře
Jinak dát dohromady všecky poznatky je super, když se nám to stalo, na netu jsem skoro nic nenašla, bývalý vet nám taky fůru věcí neřekl, co tady čtu, tak určitě tohle někomu pomůže. Toničce to moc sluší
Jinak Molís je na tom teď tak, že na ní nikdo nic nepozná, akorát občas nabuří do něčeho, co holt na levé straně nevidí, ale i to se zlepšilo. Sekli jsme s dogtrekem i coursingem, ale jinak se nic moc nezměnilo, jen už ji netahám na celodenní výlety a tam, kde by měla větší záhul. Akorát se strašně fixovala na jídlo (to jí zbylo jako jediná radost asi ), takže když vidí, že někdo jí, třepe se jak osika. Když je poslána na místo, uklidní se. Neexistuje nechat jídlo nebo talíř na stole, protože furt si ho vyžaduje kňouráním. Ale to už je asi rozmazlená námi, po mrtvičce byla chudáček a zvykla si, že jí toho moc prošlo.
Jinak tohle je loni v létě, necelý rok po tom, co se jí to stalo

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:07 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Joo a taky má ty stavy, že stojí a hledí do nikam...

Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:22
- Nahlásit

Dáška

Je krásnáááá . Kolik jí je? Na tý fotce vypadá jako mladá holčička .

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 18:34 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Díky, vyřídím
V květnu jí bude jedenáct, ten čas strašně letí je taky útulková, nejlepší pes, co jsem kdy poznala

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání