| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:23
- Nahlásit
Hyena
20.11.2011 v 23:46 a 20.11.2011 v 23:51
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:25
- Nahlásit
Není to tak dlouho, co paní doktorka Žertová měla v televizi pořad ohledně převýchovy psů. Jedne z nich byl nedalo od nás a dost často jsem ho vídala a sledovala, jak pokračují v jejích radách. Vše ok do chvíle, kdy se jim narodili děti. V tu chvíli pes začal nenápadně "jančit" a metody paní doktorky vzaly za své. Pokusili se vše znovu řešit, obrátili se na několik výcvikářů, "rádoby " psychologů atd. Nakonec to skončilo pokousáním dítěte a uspáním psa.
Proč to píšu? Protože každý má právo na omyl, na možnost změny v rodině, na nedostatečné informace atd , a kdo to všechno odnese? Pes a rodina, které se to týká.
Nevím, jestli si někdo z vás uvědomil, jak moc těžké to pro rodinu a psa musí být a v jakém rozpoložení jsou. V jejich situaci by se spousta lidí psa už dávno zbavila a byl v lepším případě v útulku. Oni se snaží, chtějí s ním žít a dělají, co je v jejich silách. Mohou se řídit radami okolí, tím, co si kde přečtou na netu, ale přesto všechno jsou se psem sami a musejí zvládnout péči o něj a i o své pokousané dítě.
Nezávidím ani jim a jen doufám, že se podaří rodině dostat z nejhoršího, naučí se se psem vycházet beze strachu o dítě a pokud ne, tak že se pes dostane do dobrých rukou.
Žabomyší války ohledně "psychologů" mi přijdou zbytečné a k ničemu. Protože co člověk, to jiný názor a co si budeme povídat, spousta z vás před pár lety velebila jednoho "psychologa", pak otočila a udělala z něj naprostou černou ovci. Než se tu dohadovat o tom, kdo co a jak, by bylo lepší, kdyby se rodině opravdu pomohlo, protože tohle se opravdu může stát každému a i v nejbližším okolí.
Je mi to líto, opravdu, ale hádkama ještě nikdo nic nevyřešil ....
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:25
- Nahlásit
Biluška
možné, že už se to mezi laickým lidem vžilo natolik, že to berou jako profesi a nazývají tak kohokoliv kdo se zabývá převýchovou psů a pomocí lidem co si je zpackali.
tohle jsem přesně měla na mysli...ovšem je možné, že jsem přehlídla přímou zmínku v textu, jak mi upozornila Alexa... nicméně stejně si stojím za svým předchozím příspěvkem.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:38 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
Alexa
Hyena
20.11.2011 v 23:46 a 20.11.2011 v 23:51
Ahá, to je pod tím prvním článkem.... ale tam jen píšou , že to s ním konzultovali, nikoliv o tom, jak to vedl a jak dlouho je vedl a radil jim a v té době tam má majitel docela rozumný náhled.... že se stala chyba, ovšem ne, že všechno s Badym bylo od začátku špatně- narozdíl od vylívání si škopku hnoje sám sobě na hlavu, co všechno jako majitelé pokazili na Badym do začátku, jako na začátku druhého článku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2012 20:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 20:43
- Nahlásit
Bady už má své nové doma.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:16
- Nahlásit
Erája
fakt?? je možný se dozvědět nějaký detail? Neosobní pochopitelně.
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:25
- Nahlásit
šel k pánovi, co má další asi 3 psy a hlídá s nima. Zatím vše probíhá v pořádku, tak snad tam zůstane
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:31
- Nahlásit
Erája
tak to je skvělý!!! paráda. Tak snad Bady zapadne a bude mu dobře. Díky moc za zprávu. Nevíš náhodou, jakou cestou si ho pán našel? Přes holanďany?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:35
- Nahlásit
Tak snad se všem uleví a budou v rámci možností spokojení všichni !
|
Erája
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:35
- Nahlásit
Ne to netuším, všude, kam jsem já osobně dávala inzerát, byl kontakt přímo na majitele. Ale můžu se poptat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 21:50
- Nahlásit
Erája
Ale můžu se poptat.
ne to je zbytečný,jen mě to tak zajímalo, kdybys to věděla. Není to podstatný. Důležitý je, aby to klaplo a BAdy se měl dobře.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2012 10:23
- Nahlásit
vůbec nevim esi sem smim jako napsat abych někomu zase nezpůsobila tudletu újmu žejo ,ale páč je mi to celkem úplně fuk,tak doufám,že si čoklojd už to špatný vybral a bude mít kliku ted už pro změnu
|