Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pětiletý holandský ovčák s PP a zákl. poslušností hledá nový domov
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 09:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-do mov-pro-badyho/

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 09:07
- Nahlásit

Biluška
Ony ty dnešní děti agresivnější obecně asi jsou
to asi jo. Nejen děti, ale i dospělí.

Přitom zákonné páky mají všichni učitelé stejné, takže to IMO bude fakt jenom v té autoritě a ničem jiném.

Souhlasím, šak jsem to rovnou i psala vejš: doba, chování všech okolo. a že průser je v té autoritě.
Jako když mám čokla a ten se po mě ohání a cvaká, tak co? Můžu se snažit to z něj vymlátit a bude ještě agresivnější. Můžu ho nechat, jaký je činaný, a bude ještě agresivnější. Jen když budu mít tu přirozenou autoritu, budu opora, vůdce a všecko, tak něco zmůžu.
Teda furt srovnávám děcka se psama, samo to nemyslím úplně... ale tyhle principy mi přijdou fakt podobný.

Někteří ti učiteli bez autority asi dřív měli ty páky, tak to měli v tom jednodušší... (a popravdě, moc nejsem nadšená, že dneska nemají žádný), ale pokud to bylo tak, rostli tím ze spratků lepčí lidi? Nevim no... moc v to takhle nevěřím.

pfufí
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 16:35
- Nahlásit

Vero
Spratci zůstali stále spratky, možná ne v tak velké míře do jaké to může dospět, ale normálni člověk, který v sobě to spratkovství neměl, jen se o to pokusil, dostal a už si to nikdy nezkusil. Dneska se to naopak vyvíjí, oni si to zkusí, vyjde to a dělají to dál a dál.

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 10:28
- Nahlásit

Je něco novýho?...

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 11:46
- Nahlásit

Vero

urgovala jsem před časem odpověď dneska jsem načíhla....

http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-do mov-pro-badyho/

tak zatím takhle

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 11:53
- Nahlásit

eh..se nemůžu udržet,ale podpis Badyho "táta" mě poněkud zdiskomfortil

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2011 12:23
- Nahlásit

Šup s badym výš.... stále ještě aktuální

Dáška
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 11:03
- Nahlásit

Posunu Badyho...

Ještě sem hodím koment od Eráji, snad jí to nebude vadit, myslím, že tu eště není
Jen doplním. Pes je větší postavy, než třeba muj Bony. Váží 30 kg což je na HO opravdu dost. A je z chovky, odkud jsou velcí psi (horní hranice standardu). Za slovy "miluje pohyb" si představte lovce tělem i duší. Lovce všeho. Ale dá se to zvládnout, já to se svým pruhatcem zvládla a to i když je to několikanásbně úspěšný lovec. S psama samcema je to, jakjinak, než naštíru. Jen málokterý HO (alespon u nás) není. Ale i tohle se dá zvládnout - minimálně přes poslušnost. JInak má orpavdu dobrý původ, takže pokud by chtěla nekdo pracáka/sportáka (jak sprotovná kynoligie, tak to zminované agi), myslím, že nesáhne vedle. K cizím je odtažitý, ale neměl by být kousavej magor. K pokousání dítěte údajně došlo nehodou, kdy rodiče prostě neuhlídali jeho nejistotu z uzavřených prostorů a dítě na něj nejspíš zatlačilo víc, než dokázal unést. S odrostlýma dětma nebo dětma venku, kde má možnost odejít, problém neni. S pani komunikuju po mejlu, a píše více jak rozumně.

Hyena
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 15:34
- Nahlásit

Dáška
Díky. Eráje to rozhodně vadit nebude.Ono je těch info povícero, ale nemám pocit, že by to mělo cenu sem dávat. Spíš chci Badyho jen udržovat nahoře, kdo by měl zájem, stejně musí kontaktovat majitele.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:10
- Nahlásit

Tak, Bady stále hledá nový domov. Je nyní stále zpět ve svém současném domově, ale protože strach z toho, co by se mohlo stát, kdyby se některé bezpečnostní opatření opominulo, je velký, hledají jeho majitelé i nadále pro něj někoho , kdo sám děti nemá a bude umět s tas ním žít.

Co - proč - a jak vedlo k současné situaci je tady v tom druhém článku

http://naszviretnik.net/2012/02/01/psi-hleda-se-no vy-domov-pro-badyho-2-kde-jsme-udelali-chybu/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:19
- Nahlásit

Samozřejmě už padám abych neprovokovala některé uživatele..ale ten uznáváný odborník ,jehož radami se řídili až je to dovedlo až sem je R.Desenský?

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:20
- Nahlásit

davidkova renata

to já nevím, je tu na vybranou. zeptat se musíš autora.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:27
- Nahlásit

davidkova renata
ten uznáváný odborník ,jehož radami se řídili až je to dovedlo až sem je R.Desenský?
já to pochopila tak, že jo. I kdyby to tak nemyslel, tak je to strašný, když někdo s komunikačníma schopnostma tresky radí ostatním, jak vychovávat psa. . Jako dělat tohle Máje za její vrčení, tak mi Lucku pokouše taky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:34
- Nahlásit

kachna_
komunikačníma schopnostma tresky radí

snad nedorazí makrel že si jí zas berem do huby
No on člověk ty jeho propagované "nenásilné metody" nesmí brát vážně,to je jen vějička pro ty co si myslej,že je něčim jinej a lepší než "ti druzí"

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 17:52
- Nahlásit

Jo dámy, je výborný, jak se zase šíří fámy.... ....pardon, ne fámy, ale zaručené informace. Za sebe trochu přemýšlím,nakolik se zase jedná o rivalitu odborníků ve které lítá chudák majitel.Bohužel je to tady "dobrým zvykem", že každý z odborníků nejprve poučí majitele o tom, jak je mentálně zaostalý a jak svému psovi ublížil, protože vyhledal pomoc konkurence a nikoliv jeho. O zvíře lidi jde samozřejmě až v poslední řadě.Z prvních mailů, co psali majitelé na Ho v nouzi neměli se psem nikdy žádné problémy, nikde nezmiňovali, že by pravidelně dlouhodobě docházeli k někomu " na léčbu zvířete". Jediné,kdy zaznamenávali napětí psa, bylo když byl s dětmi v interiéru.... Kupodivu, nyní objevily spoustu problémů...... Rodiče, kteří zažijí, že se jim zraní dítě jsou v 99% velmi nastaveni na hledání chyb u sebe ..." co jsme mohli udělat jinak..." Tudíž jsou velmi málo odolní vůči jakékoliv " jediné pravdě". Dostál, Eichler i Desenský fungují " natrhu" zhruba stejnou dobu... ovšem... ať žije křiš´tálová koule!!!!! Další věc,c o tady nikdo nebere v potaz je, že i když výcvikář nebo kdo´koliv , poradí majitelům psa dobrou věc, neznamená to, že dotyčný bude dále správně používat. Kdo někdy dělal s lidmi a jejich zvířaty, ví přesně, o čem mluvím.... Mimochodem, osobně jsem přimáčknutí čuby k zemi použila několikrát a nebrala jsem ohled kdo je zrovna u toho a fakt nemám pocit, že by čuba byla traumatizována, viz citace informací od Dr.Žertové..... Takže sumasumárum.... článek lidiček,kteří si procházejí blbým obdobým a srovnávají se s tím, že jim milovaný pes napadl milované dítě je interpretovaný jako další důkaz, jak Desenský poškodil někomu psa.....fakt vám to přijde jako normální myšlenkový pochod???????

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:04
- Nahlásit

Hyena
mě osobně je úpa šumák jestli se psem byli u Rudíka, u Eichlera, nebo třeba u Dědy Mráze. Jenom si neodpustím poznámku, že "psí psycholog" sám sebe nazývá jenom Rudík. Od Eichlera jsem tento titul v životě neslyšela a Dostál (aspoň pokud vím) ho začal používat až mnoho let po Desenském.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:16
- Nahlásit

Hyena
co se čertíš hněvem spravedlivých? )))) kdybys četla pozornějc,viděla bys,že na konci mého příspěvku je otazník,což znamená,že to nekonstatuji jako zaručenou informaci,ale naopak se ptám.To je trošku rozdíl nemyslíš?
Dostál, Eichler i Desenský fungují " natrhu" zhruba stejnou dobu... ovšem... ať žije křiš´tálová koule!
to je možný,ale jen jeden z nich se sám zove psím psychologem,jak v úvodu píše sám autor a majitel psa...proto tedy má otázka..vzhledem k tvé reakci zde je ale pravděpodobné,že se jedná o RD,jinak by ses asi neangažovala,tak díky za objasnění
Budeš se divit,ale já toto
Další věc,c o tady nikdo nebere v potaz je, že i když výcvikář nebo kdo´koliv , poradí majitelům psa dobrou věc, neznamená to, že dotyčný bude dále správně používat
v potaz beru,tak blbá zas nejsem ,to by asi můj pes vypadal trošku jinak v projevech,nicméně květinkové metody zminovaný pán rozhodně nemá
Jinak psa sem samo rozhodila,ale bohužel..je jich všude jako s*aček

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:29
- Nahlásit

Biluška
http://www.zpovednice.cz/admin/detail.php?statusik =538045
citace :"Kontaktuj psí psychology:

Ivo Eichlera, tel. 603 146 892, email: ivoeichler@email.cz

nebo

Rudolfa Desenského, tel. 608 623 144 (mezi 9. a 10. hod. dopoledne) , email: mikroazyl@seznam.cz "
další odkaz
http://www.psychologpsu.cz/
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52933840-je-vase-k ocka-nervozni-a-pes-uzkostlivy-zvireci-psycholog-r adil-on-line
http://www.psychologiepsu.estranky.cz/clanky/psych ologie-psu.html
.....
jen jsem si zkusmo hodila do googlu heslo "psycholog psů" a ejhle co dalšího na mě, kromě odkazů na Desenského vypadlo
Ovšem je zcela jasné, že kdokoliv řekne psí psycholog, 100% myslí desenského....
Tohle zacházení s " informacemi" mi orpavdu fascinuje.

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:32
- Nahlásit

davidkova renata
vzhledem k tvé reakci zde je ale pravděpodobné,že se jedná o RD,jinak by ses asi neangažovala,tak díky za objasnění
Děkuji za to, že si mi objasnila mé vlastní myšlenkové pochody....Jsem si myslela, že mě znáš natolik dlouho, aby si věděla, že nemám ve zvyku dělat "hlídacího psa" komukoliv,kdo je svéprávny, dospělý a samostatný. Ovšem co mě dokáže vyzvednout ze židle je ztráta zdravého soudného rozumu" věštění", dělání zkratkovitých informací apod.

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:34
- Nahlásit

davidkova renata
btw. nevěděla jsem, že se nyní jmenuješ "dámy"

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:45
- Nahlásit

Hyena
btw. nevěděla jsem, že se nyní jmenuješ "dámy"
to je laciný ale.. jelikož jsem psala jen já a kachna ...
Ovšem co mě dokáže vyzvednout ze židle je ztráta zdravého soudného rozumu" věštění", dělání zkratkovitých informací apod.
znovu říkám,že za mým příspěvkem byl otazník..ignoruješ to naschvál nebo sis toho skutečně nevšimla?

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:48
- Nahlásit

davidkova renata
ignoruješ to naschvál nebo sis toho skutečně nevšimla?
ne, neignoruju..proto jsem psala tu poznámku o "dámách" Jsi opravdu zbytečně vztahovačná, bo ty dámy byly myšleny na všechny co přispěly- čili polopaticky- na tebe Kachnu a PetruK....O.K?

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:53
- Nahlásit

Jo a nasraná jsem, protože je mi líto těch lidí,který se perou s celou situací a místo podpory a pomoci jim zase někdo objasnil, jak " byli blbí" a co všechno dělali v minulosti špatně..... No to jim v jejich situaci fakt pomůže ke klidu a k nalezení nové důvěry ve zvíře. A žít společně se zvířetem,které miluju, ale zároveň mu nevěřím a bojím se , že ublíží dalšímu ,koho miluju..... dej mi pokoj, to bych nepřála nikomu...

Alexa
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:56
- Nahlásit

Hyena
no kdyby jsi si přečetla komentáře od majitele psa, tak tam by ses dočtla jméno pana psychologa, se kterým konzultovali a ano a) je správně

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 18:58
- Nahlásit

Hyena
a PetruK
chudák petrak))) ta vůbec nic nepsala závadnýho.-)))) navopak se snažila seč mohla a to má za svou dobrotu))))
Ovšem je zcela jasné, že kdokoliv řekne psí psycholog, 100% myslí desenského....
to máš pravdu,autor píše
obrátili se na největšího a nám tehdy jediného známého odborníka.
tak to RD bejt nemůže,nevim jak by přišel k titulu největší odborník..
no hlavně aby se čokl dostal konečně někam ,kde bude mít klid a pokoj.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:00
- Nahlásit

Hyena
Jo a nasraná jsem, protože je mi líto těch lidí,který se perou s celou situací a místo podpory a pomoci jim zase někdo objasnil, jak " byli blbí" a co všechno dělali v minulosti špatně
hele ale čistě mezi nama...to je první co uslyší kdokoli kdo se dostaví na vysočinu nebo na blůčko...takže rozdíl žádnej.Stačí projet poradnu..

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:14
- Nahlásit

Alexa
Pročítala jsem to a nenašla... .... možná jsem slepá ( to nemyslínm ironicky)...
S majiteli jsem poměrně dost komunikovala mailem a kupodivu nepsali nic o tom, jak udělali v pubertě psa velké chyby a jak si ho nechali zku... radami odborníka. Je to zvláštní časový souběh, kdy přišli k takovému "osvícení"....ale jak už jsem psala. Nechci obhajovat desenského...jen mi štve, jak se tady hned dělají závěry a lká se, jak je Desenský hrozný a jak samozřejmě zcela jistě svými radami dovedl dovedl lidem toho psa až ke stavu, v jakém je. ( mimochodem,jsou rázem zapomenuty plamené citace na téma nezodpověnosti majitelů z dřívějška).O ty lidi a psa jde přeci až v poslední řadě. Všichni, jak tady jste víte, jak snadno a lehce se na psa přenáší nervozita, nejistota a neklid majitelů...tak si jen uvědomte, co asi takové debaty mohou těm lidem přinést.

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:15
- Nahlásit

davidkova renata
hele ale čistě mezi nama...to je první co uslyší kdokoli kdo se dostaví na vysočinu nebo na blůčko...takže rozdíl žádnej
Bohužel je to tady "dobrým zvykem", že každý z odborníků nejprve poučí majitele o tom, jak je mentálně zaostalý a jak svému psovi ublížil, protože vyhledal pomoc konkurence a nikoliv jeho.
Kefalín a čo je na tomto něsrozumitelné......

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:16
- Nahlásit

Hyena
no tak na zpovědnici bych kontakt na psícholoka určitě nehledala Na gůglu asi jo, nicméně trvám na tom, že jako první začal tenhle "titul" používat Rudík. A dal si ho sám . Dostál už ho používá taky, od Eichlera jsem ho opravdu neslyšela. Je možné, že už se to mezi laickým lidem vžilo natolik, že to berou jako profesi a nazývají tak kohokoliv kdo se zabývá převýchovou psů a pomocí lidem co si je zpackali.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 19:23
- Nahlásit

Hyena
Kefalín a čo je na tomto něsrozumitelné......
kefalín a čo si predstavujete pod takým slovom absurdný
sem si nebyla jistá zda jsi mluvila o všech odbornících,toho disktutovaného nevyjímaje

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání