| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 11:08
- Nahlásit
Přehazuju informaci
http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-do mov-pro-badyho/?#comment-93573
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 11:17
- Nahlásit
PetraK
ty woe holand´áka jednou chci na práci, ale ne ted´
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 11:39
- Nahlásit
kejtlin
škoda, no kdybys o někom věděla.. Chápu, že to pro majitele není ani trochu lehká věc.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 12:04
- Nahlásit
PetraK
poptám se i u nás na cvičáku.Není to je pravda, ale zase jsem koukala na fotku jak děcko na něm sedělo.....nikoho neobviňuju ale.....no prostě se zeptám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 12:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kejtlin
jo on tam psal, že to je asi tak tři neděle před tím, než se to stalo.
nikoho neobviňuju ale
jo já ti rozumím, ale tak člověk prostě neví co se stalo, co tomu předcházelo, jak to pes doma má... a tak. A asi myslím, že pokud mu nevěří- a tomu se asi není co divit, jestliže dítě skončilo na JIPce - bude lepší, když pes bude asi v novým a kdyby třeba i pracoval nějak, bylo by to pro něj ideál. Těžko říct, život fakt prostě člověku někdy nastaví situaci, kdy pak to není asi jednoduchý. Tady na něm ještě páníčkům záleží, neřešili to injekcí.
poptám se i u nás na cvičáku
díky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:41
- Nahlásit
No tak je hezké, že víme v kolik hodin ho krmí, ale nedočetla jsem se proč na to dítě zaútočil, co mu vlastně udělal, jak ten "útok" vypadal, co ho spustilo, co ho zastavilo, jak se choval poté co byl útok zastaven....podle mě dost postatné věci pro někoho, kdo by uvažoval o jeho adopci.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:46
- Nahlásit
taky jsem nenašla jak je na tom s ostatními psy - to je třeba velmi podstatná informace i když to není jádro problému...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Biluška
Grin
a vy máte šanci se někoho zepta, že by si ho jako vzalt? nebo byste si ho některá vzala?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:53
- Nahlásit
PetraK
Já jsem si říkala že bych se zeptala kamarádky které jeden pes nedávno umřel a byl to kříženec hol. ovčáka právě, ale ona má ještě jednoho psa - psa, nekonfliktního. Děcka má odrostlý, sice bydlej doma ale je jim 15 a 17 myslim nebo tak nějak.. otázka je jestli to neni moc brzo eště.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:59
- Nahlásit
Grin.
otázka je jestli to neni moc brzo eště.
na co brzo? teď nerozumim
no ale tak pokud by měla kamarádka zájem, myslím, že není problém zeptat se přímo majitele, je tam na něj právě kontakt.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 14:59
- Nahlásit
PetraK
Tady na něm ještě páníčkům záleží, neřešili to injekcí.
vždyť za to můžou jen oni sami, pokud nechali dítě samotný se psem! Pokud ten pes nemá nejakou psychickou poruchu pak je to jejich vina a nejdřív zavinili tohle neštěstí a ted ještě zradí toho psa....senzace
doufám, že pes najde lepší majitele...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:01
- Nahlásit
Přihodím ho na holanďáky v nouzi a šupnu na Akageru. Petro, můžeš prosím zjistit,zda je či není s PP nebo zda má rodiče s PP a poslat mi to když tak na mail, dám ho i na Německé forum, ale potřebovala bych tam víc info, včetně zkoušek, pokdu nějaké má.
Jinak No comment, že děti a psi nemají být nikdy bez dozoru pohromadě.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:08
- Nahlásit
Btw. napadlo ty lidi kontaktovat chovatele s prosbou o pomoc při hledání nového majitele?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:08
- Nahlásit
PetraK
no moc brzo navrhovat novýho psa, když jim tamten umřel před necelejma 14 dnama...
jinak OK, házim jí to do mailu tak jak to je, podle mě to ale bude k ničemu, v její situaci by bylo lepší jí říct hele tenhle by pro tebe byl ideální a zrovna tě potřebuje, a ne zjisti si co chceš vědět sama... - rozumíš, taková nenáilná manipulace
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:11
- Nahlásit
PetraK
jistěže mám šanci se někoho zeptat. Znám asi tak třista lidí, kterých se můžu zeptat . Možná i víc. Nemyslím si, že by ho někdo z nich chtěl, ale zeptat se můžu. Nicméně nevím co jim mám říct. To, že napadl děcko je informace, která je zajisté uchvátí. Kdybych mohla říct např. "holka mu tahala z huby klacek, on se ohnal,nešťastnou náhodou jí ucvakl tři prsty a hned toho nechal" tak je to o něčem jiném než "napadl děcko a to bylo tři dny na jipce". Uznej, že s takovouhle průvodní informací na něho lidi fakt budou stát frontu
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:11
- Nahlásit
Hyena
v tom článku je, že byl na výstavě
"Ve juniorském věku jsme s ním absolvovali výstavu, s výborným výsledkem."
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Biluška
Nemyslím si, že by ho někdo z nich chtěl, ale zeptat se m
tak proč se jich budeš ptát?
a pokud tě zajímá něco víc, není nic jednoduššího, než se zeptat majitele-kontakt tam na něj je, předpokládám, že se krom krmení můžeš poptat i na další detaily.
Sízra Milanová
vždyť za to můžou jen oni sami, pokud nechali dítě samotný se psem! Pokud ten pes nemá nejakou psychickou poruchu pak je to jejich vina
nebyla jsem u toho, soudit nemohu, nelze asi ani vyloučit ta psychická porucha, či zdrav. problém - stejná situace se stala u mých známých s jejich prvním pse dobrmanem, nakonec měl nádor na mozku, takže neodsuzuju, když nevím detail
.Hyena
Přihodím ho na holanďáky v nouzi
díky - i když myslím, že to tam možná už i bude?? nevím.
,zda je či není s PP nebo zda má rodiče s P
je s PP, píšou to tam do diskuze jsem napsala ať kontaktují chovatele od kterého ho mají, že třeba taky pomůže,příp, by věděl třeba o někom kdo chce dospělého psa na práci
ě zkoušek, pokdu nějaké má.
zkoušky nemá - podle toho co píšou,zákl. poslušnost , nějaká ta agility, klasický domácí mazel.
edit - já majitele ani psa neznám, ale je tam na něj emil, takže případný dotaz na detaily směřovat na něj, já to sem enem vyhodila,
Btw. napadlo ty lidi kontaktovat chovatele s prosbou o pomoc při hledání nového majitele?
jo, to už jsem jim do diskuze dneskanapsala - viz výše
Grin
no moc brzo navrhovat novýho psa, když jim tamten umřel před necelejma 14 dnama...
jo tak,aha. no jo, to je člověk od člověka. a taky podle situace doma.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:25
- Nahlásit
Biluška
V clanku pise, ze se pes citi ohrozeny kdyz je zahnany detmi do kouta (hlavne kdyz se k nemu batoli) a je pak nervozni.
Osobne myslim, ze nejspis neco takoveho se stalo, mozna na nej dite i chmatalo a pes zautocil a pravdepodobne se pak stahl (pocitam ze to dite by pak uz neprezilo). Ale pro vic informaci je fakt lepsi zavolat primo majiteli, tady se muzeme akorat tak dohadovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:28
- Nahlásit
Neysa
tady se muzeme akorat tak dohadovat
no jo, ale to je právě to vono, dohadovat se, bez toho to nejni vono
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:32
- Nahlásit
nechci být rejpalista, ale ten pes má asi s dětmi blbou zkušenost:
"S Badym se skamarádila asi více než kdokoli z nás. Honila se s ním, skákala po něm"
"Povahou neohrožený frajer má strach z jediného: když ho malé dítě zažene do kouta"
"Bady by určitě neměl přijít do rodiny s malými dětmi – má problém při blízkém kontaktu s nimi.
V otevřeném prostoru (např. na zahradě či v lese) je s dětmi naprosto v pohodě – honí se s nimi, hraje si … a snese od nich prakticky všechno …
Jiné je to v okamžiku, kdy se s dětmi (zejména malými) nějakým způsobem octne v omezeném prostoru (uzavřená místnost v domě, malý výběh, nebo je uvázaný na vodítku – např. ke stromu či lavičce).
Nejvíce je nervózní, když v takovém případě k němu dítě přileze po čtyřech – pak působí jako by se z nějakého důvodu cítil ohrožený."
nelze asi ani vyloučit ta psychická porucha, či zdrav. problém - stejná situace se stala u mých známých s jejich prvním pse dobrmanem, nakonec měl nádor na mozku, takže neodsuzuju, když nevím detail
to nelze, ale myslím si to viz výše
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:39
- Nahlásit
PetraK
no jo, ale to je právě to vono, dohadovat se, bez toho to nejni vono
jasně, myslím,že tady ty dohady jsou ešě velmi mírné, protože sice je na jednu stranu napsán srdceryvný článek o jejich lásce ke psovi, ale na druhou stranu je v tom článku popis jeho chování k dětem, takže těžko ten útok přišel znenadání. Když vím že pes nemá rád malé děti, tak k nim prostě nejde. Chápu bolest rodičů holčičky, ale je to jejich vina, že se to stalo!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:40
- Nahlásit
Alexa
Když vím že pes nemá rád malé děti, tak k nim prostě nejde
nevím, psali že do té doby bylo vše v pohodě a i na té fotce to tak vypadá. Soudit si opravdu netroufám.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:46
- Nahlásit
PetraK
nevím, psali že do té doby bylo vše v pohodě a i na té fotce to tak vypadá. Soudit si opravdu netroufám.
četla jsi ten jejich článek????????????????????????
je to tam přesně popsaný, nebo myslíš že:
Bady by určitě neměl přijít do rodiny s malými dětmi – má problém při blízkém kontaktu s nimi.
kdy se s dětmi (zejména malými) nějakým způsobem octne v omezeném prostoru (uzavřená místnost v domě, malý výběh, nebo je uvázaný na vodítku – např. ke stromu či lavičce).
Nejvíce je nervózní, když v takovém případě k němu dítě přileze po čtyřech – pak působí jako by se z nějakého důvodu cítil ohrožený
tohle vyvodili z toho jednoho pokousání???, silně o tom pochybuju
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:47
- Nahlásit
hele, ono to fakt nemuselo bejt,že by byl dětížravej. Moje čuba děcka miluje, ale když potřebuje klid a já bych to nerespektovala a nezařídila jí ho, tak si o to řekne sama. A co si budem povídat 2,5 dítě má v drtivý většině obličej tak akorát jako pes hlavu.... tak že stačí z psího pohledu " napomenutí drzého štěněte" a dítě je zralý na Jip.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:48
- Nahlásit
Alexa
myslím, že článek je napsaný pod tlakem toho co se stalo, že teď už vycházejí z toho co se stalo, viz ta fotka třeba. Lidé neočekávají že jejich pes takhle zareaguje, když se tak nikdy nechoval - nebo oni nepostřehli, že on varuje. Protože lidé často neumějí psa číst, tudíž nepostřehnou včas, že to už ten pes nedává.
ilně o tom pochybuju
no jak říkám, já si soudit nedovolím, protože o tom nevím zhola nic
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:52
- Nahlásit
Hyena
A co si budem povídat 2,5 dítě má v drtivý většině obličej tak akorát jako pes hlavu..
no ale o tom to je!!! Kriste když vidím, že pes je nervozní z dítěze který k němu leze po čtyřech, tak to dítě asi k němu nepustím, vY byste pustily?????
PetraK
promiň, ale jestli mám 5 let psa tak snad už na něm poznám co mu vadí,
no nic, nebudu se rozčilovat, to tomu psu nepomůže, radši se jdu poptat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:54
- Nahlásit
Hyena
hele, ono to fakt nemuselo bejt,že by byl dětížravej. Moje čuba děcka miluje, ale když potřebuje klid a já bych to nerespektovala a nezařídila jí ho, tak si o to řekne sama. A co si budem povídat 2,5 dítě má v drtivý většině obličej tak akorát jako pes hlavu.... tak že stačí z psího pohledu " napomenutí drzého štěněte" a dítě je zralý na Jip.
tak. Děkuju.
Ono se taky může stát, že dítě provede něco, co i v přítomnosti rodičů - myslím, že nikdo nemonitoruje 60 sec z minuty celou situaci, když jsou třeba v místnosti - psovi hodně ublíží a on pak zareaguje v obranné reakci tak, jak je pro něj přirozené. Ono třeba pokud si dítě kreslí na zemi a při tom si hraje se psem, je schopno psovi klidně strčit do ucha pastelku a rodiče to nezaregistrují - viz případ se psem, kdy pastelku zjistili až při pitvě, když pes zcela "nečekaně" zmasil dítě a rozhodnutí bylo obratem ho nechat uspat. Nevím, zda tehdy rodiče u toho byli, ale věřím, že tohle dítě dokáže provést i v přítomnosti rodičů, aniž by ti měli šanci tomu zabránit.
.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:56 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Alexa
když vidím, že pes je nervozní z dítěze který k němu leze po čtyřech
ale jak víš, že byl nervózní???
přijde ti tohle jako pes nervozní z malýho dítěte? Můj první pes byl a takováhle fotka by nikdy nevznikla.
le jestli mám 5 let psa tak snad už na něm poznám co mu vadí,
ne každý.
radši se jdu poptat
děkuju..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 15:59
- Nahlásit
PetraK
copak nechám děcko na psa sedat??? . ale to je jedno už, děcko snad bude ok a pes půjde snad jinam
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 16:02
- Nahlásit
kejtlin
copak nechám děcko na psa sedat???
ale no nenechám - já třeba ne, ty taky ne, ale spousta dětí žije se psy v pohodě, podívej se na Mauglího, to je skorem pes a spousta psů to ustojí,no.
|