| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 12:23
- Nahlásit
davidkova renata
jenže rozdíl mezi tvým psem a deviantem je f tom,že když tvůj pes si udělá z těch cizích známý,tak se s nima kámošit chce páč je v jádru velmi přátelský..je to naše dudu prostě
no to Grin je taky, na Gerdu třá i kouše, žejo ale cizí lidi nesnáší a děti nemá rád globálně.
Hele ale zrovna dneska si kvůli němu nějakej chlap u nás v baráku málem nasral do gatí (pes na vodítku, u nohy, pán šel chodbou proti nám, řek dobrý den, pes spustil.. klasika prostě ) a uskočil tak teatrálně a ještě i vypísk že jsem si nemohla pomoct a vysmála jsem se mu strašně a on mě strašně seřval a já jsem se mu tlemila do ksichtu a omlouvala, že on jako jenom štěká, ale fakt jsem se strašně smála, nevim, asi je to tim že jsem ještě neska nic nejedla, nějaký hladový delirium, úplně jsem se vzpamatovala z toho záchvatu smíchu až o kilák dál
nicméně pes z toho byl tak vyvedenej z míry že se tlemim, že úplně zapomněl štěkat
moc to sem nepatří ale musela jsem to napsat
Vero
mám pocit, že většina dospělejch psů samců nestojí o společnost dospělýho psa-samce... U nás určitě.
hele znám pár psů psů kterejm jiný nekonfliktní psi psi nejen že nevaděj ale ještě s nima i třá řáděj i když jsou v okolí fenky a víc si s nima užijou. Taky záleží na plemeni.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 12:31
- Nahlásit
Grin
vidíš jsem si na tebe v souvislosti vzpomněla, jak se to vyvíjí...
No hele já tuhle šla parkem okolo malýho vořecha, a jak jsem byla nějak moc blízko, vyjel. Já jsem lekavá, tak jsem docela nadskočila ... vono to holt je takový nečekaný.
hele znám pár psů psů kterejm jiný nekonfliktní psi psi nejen že nevaděj ale ještě s nima i třá řáděj i když jsou v okolí fenky a víc si s nima užijou
jasně... přišlo mi, že většina... ale to je fuk, no, každopádně se shodnem, že nutit čokla ke kamarádění s kýmkoli je blbost.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:22
- Nahlásit
je treba otazka, kdyz nas pes samec jiny nemusi a agresivne steka, protoze se jich boji, jestli teda mame obcas prezit srumec na vylete a lidi, co na nas blbe rvou ze mame agresivniho psa, ignorovat s tim, ze proste takovej nas pes je a smirit se s tim, nebo ho za kazdou cenu teda naucit, aby ty psi snasel, protoze ostatni lidi si mysli ze by mel a vadi jim ze je nesnasi...
jakoze mam jit teda proti psovi kterej ma kdovijakou minulost nebo se s tim smirit a nechat ho bejt a na sebe nechat jeste 10 let rvat cizima kdyz dou kolem a muj pes na ne stekne s vyvalenym belmem u oka? (takova hypoteticka uvaha)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:44
- Nahlásit
cernej caj
jakoze mam jit teda proti psovi kterej ma kdovijakou minulost
no ... to záleží asi na spoustě věcí, jakej ten pes je, jak co snáší, proč ječí-jestli se bojí a je mu to nepříjemný, nebo je vysírka, nebo je rváč.... každopádně poslušnost a navázání na pána, tzn, řvát nebudeš, když potkáme psa, budeš schopen kolem něj projít u mojí nohy a nesežereš ho, nebudeš na něj řvát...., ale asi bych ho nenutila do skupiny psů, pokud by mu to prostě nebylo příjemný. Hrát si s nim stejně nebude. Dám příklad nás - socializace proběhla, pak tedy byl pes napaden a dneska to má tak, že se ve skupince prostě dobře cítit nebude. Zvládne cvičení ve skupině psů, ale venčí-li se se skupinou psů (není-li tam Fajfka , který je pak za zadnicí, nebo třeba Hyena, kterou znásilní -myslím, Hyenu psa , ne Hyenu Hyenu ), preferuje prostě to, že je mimo tu skupinu, jde si napřed, nebo si radši bude hrát s námi. Když půjdeme venčit s psíma kamarádkama, tak jo, chvíli si s nima pohraje, když to nejsou favoritky a pak si jde po svý zvířeně, nebo si radši bude zase s námi. Nestojí moc o psí společnost a já mu jí nenutím.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 14:41
- Nahlásit
PetraK
cernej caj
myslim že takovýho psa nebude nikdo nutit si hrát, ale zároveň nemyslim, že by bylo něco proti něčemu ho naučit cizí psy samce třeba snášet v tom rozsahu jak píše Petra K. - nechat je na pokoji, neřvat na ně, nevysírat se do nich, ignorovat. A když se de ve smečce na procházku, tak prostě pokračovat v té ignoraci a zároveň ty, páníček, jsi tam od toho, abys mu zajistil že se teda někdo nebude vysírat do něj a všímat si ho, aby on mohl zůstat v tom svém naučeném klidu.
Prakticky o totéž já se snažim s Grinem, nemusí mít cizí lidi rád, nemusí k nim chodit, ale zastrašovat je a štěkat na ně nesmí prostě. Jinak ho k ničemu nenutim. Bohužel ale žijeme na předměstí Prahy, takže ho tomu kontaktu s cizíma lidma vystavovat musim denně. Nicméně je na mě nenechat ho děckama hladit a nikym obtěžovat, když se chová klidně a ignoruje je.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 14:53
- Nahlásit
Vero
vidíš jsem si na tebe v souvislosti vzpomněla, jak se to vyvíjí...
dobře, je to zlato mimochodem o to víc lásky projevuje lidem co je zná
tak jsem docela nadskočila ... vono to holt je takový nečekaný
ale já mu nevyčítám že se lek, já se taky občas leknu když muj pes zničehonic zařve ale to vypísknutí
jasně... přišlo mi, že většina... ale to je fuk, no, každopádně se shodnem, že nutit čokla ke kamarádění s kýmkoli je blbost.
to rozhodně shodnem, právě z toho vznikaj pak ty nehody totiš..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:33
- Nahlásit
cernej caj
jakoze mam jit teda proti psovi kterej ma kdovijakou minulost nebo se s tim smirit a nechat ho bejt
Můj přístup je někde uprostřed. Smířit se s tim, ale přitom pracovat na odstranění nežádoucího chování.
Protože tenhle přístup ti dává možnost radovat se z každýho malýho pokroku a nehroutit se z toho, když to někdy prostě nejde.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:41
- Nahlásit
kachna_
Můj přístup je někde uprostřed. Smířit se s tim, ale přitom pracovat na odstranění nežádoucího chování.
Protože tenhle přístup ti dává možnost radovat se z každýho malýho pokroku a nehroutit se z toho, když to někdy prostě nejde.
jj souhlas, když sem dospěla do tohodle stádia s Fájou tak se mě o moc líp začalo dejchat a s ní pracovat a spíš se raduju když se něco povede a neúspěch mě nesráží na kolena tak jako dřív ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:54
- Nahlásit
PetraK Grin kachna_ Fajka
proto sem psala hypotetickej dotaz. V nasi situaci s tim moc extra nepracujem, ale ono kdyz potkame cokla 2x za rok, je to tezky.
spis sem to myslela tak obecne, ten paradox, ze bud budes nutit psa do neceho do ceho proste on jit nechce, nebo budes v okoli vypadat jak nejvetsi kreten a idiot a tyran psu a ja nevim co, jen proto, ze nekomu to prijde divny ze ho do toho netlacis a ten pes se pak nechova podle jejich (tech lidi) predstavy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 16:06
- Nahlásit
kachna_
Smířit se s tim, ale přitom pracovat na odstranění nežádoucího chování.
jo tak to je přesně to co myslim. Díky
okoli vypadat jak nejvetsi kreten
tak tohle už mám za sebou - naštěstí , taky jsem řešila okolí, ne, na okolí kašlat, soustředit se na psa.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 16:16
- Nahlásit
cernej caj
budes v okoli vypadat jak nejvetsi kreten a idiot a tyran psu a ja nevim co, jen proto, ze nekomu to prijde divny ze ho do toho netlacis a ten pes se pak nechova podle jejich (tech lidi) predstavy.
no jo... nejlepší páníčci psů se dokážou vysrat na to co si okolí myslí... zbavěj se tak extra tlaku a někdy jenom to kupodivu úplně stačí a pán i pes jsou najednou úplně jak vyměnění. Mám s tim taky strašnej problém, nemysli si... je to težký.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 16:20
- Nahlásit
Grin
tj, lidi a jejich názor mě moc nezajíma uz od základky, pokud sama neuznám ze jejich názor za něco stojí ale mam spis problem taky v tom, ze do nich prenasim ten stres a pak se dle toho chovaj.
Nemyslela jsem to na moji konkretni situaci, spis taovy modelovy pripad. A jak nekdo psal, my sme jako mali vedeli, ze pejsek muze kousnout a tak sme se k nemu podle toho chovali...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 17:19
- Nahlásit
Grin
nejlepší páníčci psů se dokážou vysrat na to co si okolí myslí... zbavěj se tak extra tlaku a někdy jenom to kupodivu úplně stačí a pán i pes jsou najednou úplně jak vyměnění. Mám s tim taky strašnej problém, nemysli si... je to težký.
je to snadný,furt ti to řikám
cernej caj
je treba otazka, kdyz nas pes samec jiny nemusi a agresivne steka, protoze se jich boji, jestli teda mame obcas prezit srumec na vylete a lidi, co na nas blbe rvou ze mame agresivniho psa, ignorovat s tim, ze proste takovej nas pes je a smirit se s tim, nebo ho za kazdou cenu teda naucit, aby ty psi snasel, protoze ostatni lidi si mysli ze by mel a vadi jim ze je nesnasi...
osobně bych to pořešila tou ovladatelností..at si vo nich myslí co chce,ale řvát a vzpínat se na vodítku prostě nebude,bude držet hubu a krok pod nějakým povelem třá
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 09:42
- Nahlásit
téma už se posunulo, ale ještě se vyjádřim k těm harantům.. tam totiž nastal obrovskej posun. Haranti dřív a haranti dneska jsou nesrovnatelný. Dřív (a nemusíme chodit až tak daleko na zpátek, třá jenom 10 let) harant něco provedl, dostal přes držku a byl klid. Už to nikdá neprovedl, páč držková byla dostatečná, pokud byl z "tužšího dřeva", dostal držkovou opakovaně takovou, že i tužší dřevo povolilo Dneska s nim rodiče naklušou k psíchologovi, dostanou štempl na papír že je hyper, že za to vůůbec nemůže, 1000 rad jak se k němu maj chovat - hlavně do ničeho nenutit, 24h/denně pozornost, a hlavně, nikdy nikdy nikdy za žádnej okolnotí nebít!!! Keci keci keci o jeho citlivé dušičce, osobnosti, potřebách... a z rozmachlanýho haranta se udělá psychicky nemocnej jedinec kterej nemůže za to že posílá učitelku do prdele. A veškerý zvířectvo, dospělí, ostatní pz, prostě celej svět je tu jenom pro něj a pro jeho zábavu. Učí snad dneska rodiče svý haranty jak se správně, skutečně správně chovat? K úctě k přírodě, planetě jako takový, ke zvířatům, k jinejm lidem, k autoritám? Ani hovno. Ale neni to chyba těch pz, ale rodičů - nevim proč, kde se to vzalo, snad vliv "amerického" myšlení, ale celkovej dnešní postoj k výchově dětí je podle mě špatně. A odnášej to mmjn zvířata, což mě na tom sere nejvíc
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 09:45
- Nahlásit
bonc
mluví z Tebe otloukané dítě....
nicméně souhlasím velice, dnešních dětí, aby se jeden bál.... co jeden, aby se dva báli bo s tímto přístupem jaký popisuje Boncová, to lepší nebude...... děti znaj přesně svoje práva, ale na povinnosti hážou bobana....
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 09:51
- Nahlásit
a jako obvykle souhlasim s davídkovou, pokud chci/nechci aby pes něco dělal/nedělal, tak mu to prostě zakážu, a neseru se do toho co si o tom myslí - myslet si u to může co chce, to je svobodná volba každýho jedince ale pokaď to neni něco co potřebuju aby ten pes dělal/nedělal (třá to žraní dětí), ale něco co v běžnym životě nepotřebuju (třá agi), tak do toho psa nenutim - nebude nic dělat pro mojí zábavu když ho to neba.
Konkrétní příklad od bíglový - nebudu jí nutit si myslet že stopy jsou e-e, jak mi bylo taky razeno, ať si je milákuje celou svou pošahanou psychopatickou duší, ale když má čekej nebo ke mě, tak prostě poslechne i kdyby rudek na koze jezdil a je mi u pérdele, co si o tom bude myslet. Chtěla jsem s obouma psama dělat agi, bavilo by mě to, ale jeden to nedává psychicky a bíglovou to prostě nebaví - poslechne, udělá to pro tu mňamku, ale obtěžuju jí tim. Tak to prostě neděláme no.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 09:57
- Nahlásit
Pumpa
mluví z Tebe otloukané dítě....
právě že vůbec... nějak jsme měli to autoritu k rodičům, učitelům, celkově dospělejm vštěpovanou od malička že nám to vůbec nepřišlo divný. Přijde mi naprosto v pořádku že teprve s počátkem dospělosti si čék zvykal prosadit se, třá si i autoritě dovolit oponovat... asi jsem divná, ale fakt mi přijde v pořádku když k tomu člověk dospěje, třá kolem těch 18-20, a né že je tomu učenej sotva začne mluvit.
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 10:15
- Nahlásit
davidkova renata
proto na dnešní dobu zcela se*u,naprosto nechápu tedle debilní požadavek at už se týká "kamarádění" s lidma,,psama,kočkama,králicima a jinou havětí..kdo tohle provozuje neni dle mne zcela v pořádku,bude mít nějakej ten problémek..bohužel tento trend je velmi rozšířený a jak je v modě,pšenka mu kvete..abysme nešli daleko stačí číhnout k modrejm,tam budou čokla nutit milovat cokoli za cenu,že ho akorát tak znervěj eště víc(doufám,že se najdou vyjímky i tam,ale celková atmoška je květinková ).Furt řikám,že jakejkoli "nešvar" se dá řešit dobrou poslušností a ovladatelností místo urputnejch snah předělat psa k nějakýmu debilnímu obecnýmu obrazu Na to většinou uslyšim odpověd,že tim problém ale přece neřešim,jen ho odsouvám,booože to sou kecy..dobrý by bylo uvědomit si,že žádnej problém ve skutečnosti neni,je jen a jen v naší hlavě a v tom,že jsme zvyklí brát obecné mínění za tu správnou a jedinou normu
Musela sem tenhle příspěvek znovu otisknout, TESAT DO KAMENE nebo lépe do hlav všech majitelů psů. Dyk my jim opravdu berem veškerou přirozenost, tak jak můžou být spokojený.
Přitom VĚTŠINOU stačí tak málo - když pes po svým vyjede po druhým psovi, stačí počkat pár vteřin, mít na to ty nervy a najednou je vše vyřízený. prostě my jim nedáváme prostor...
Taky jsem se chovala jako blbec tím, že jsem mému psu nedovolila pomalu nic, ale zaplaťbůh, jsem už opravdu jinde. Přesně jak píše Renata, přestala jsem měnit jeho přirozenost, a když se mi něco nelíbí, tak jedu přes poslušnost. Opakuji tento příspěvek TESAT, TESAT na všechny zdi.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 10:55
- Nahlásit
bonc
i kdyby rudek na koze jezdil
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:54
- Nahlásit
bonc
Už to nikdá neprovedl, páč držková byla dostatečná, pokud byl z "tužšího dřeva", dostal držkovou opakovaně takovou, že i tužší dřevo povolilo Dneska s nim rodiče naklušou k psíchologovi, dostanou štempl na papír že je hyper, že za to vůůbec nemůže, 1000 rad jak se k němu maj chovat - hlavně do ničeho nenutit, 24h/denně pozornost, a hlavně, nikdy nikdy nikdy za žádnej okolnotí nebít!!! Keci keci keci o jeho citlivé dušičce, osobnosti, potřebách...
Holka zlatá, je mi líto, v čem si vyrůstala.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 19:02
- Nahlásit
bonc
ale ještě se vyjádřim k těm harantům.. tam totiž nastal obrovskej posun. Haranti dřív a haranti dneska jsou nesrovnatelný. Dřív (a nemusíme chodit až tak daleko na zpátek, třá jenom 10 let) harant něco provedl, dostal přes držku a byl klid. Už to nikdá neprovedl, páč držková byla dostatečná, pokud byl z "tužšího dřeva", dostal držkovou opakovaně takovou, že i tužší dřevo povolilo Dneska s nim rodiče naklušou k psíchologovi, dostanou štempl na papír že je hyper, že za to vůůbec nemůže, 1000 rad jak se k němu maj chovat - hlavně do ničeho nenutit, 24h/denně pozornost, a hlavně, nikdy nikdy nikdy za žádnej okolnotí nebít!!! Keci keci keci o jeho citlivé dušičce, osobnosti, potřebách... a z rozmachlanýho haranta se udělá psychicky nemocnej jedinec kterej nemůže za to že posílá učitelku do prdele.
přesně!!! Nesnášim tu "moderní" výchovu, rostou z toho narušený asociálové. Měla jsem doma na návštěvě kamarádku s takovym dítětem a když šla kamarádka na záchod, přemejšlela jsem, že to dítě utopim v jezírku!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 09:42
- Nahlásit
Adiddaska
přemejšlela jsem, že to dítě utopim v jezírku
jako ve vašem EMO jezírku?? ))))))))))))))) tak jasně,ryby sou už celkem nuda žejo
bonc
asi neni překvapením,že s váma souhlasim,pani
dorotka1
jste ke mě příliš laskava,pani,ani si to nezasloužim
zaplaťbůh, jsem už opravdu jinde
protože ty na to máš..to neni úplně samozřejmý ale ..
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 17:56
- Nahlásit
Adiddaska
Nesnášim tu "moderní" výchovu, rostou z toho narušený asociálové.
100% souhlas. Jako fakt mi nepřijde normální, když matka přijde o hodinu pozdějš do práce, páč se 6-ti letýmu smradovi nechtělo vstávat... nebo jiná sedí 3/4 h v šatně ve školce, páč pz se nechce oblíkat a řádí po celý šatně - a matka sedí, čumí a čeká. Sem tam se zmůže na "ale Kubííí..." řezala bych je oba
Hyena
Holka zlatá, je mi líto, v čem si vyrůstala.
vypad ti samjl nebo to myslíš fakt vážně?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:03
- Nahlásit
Fakt nevím kde tyhlety haranty furt berete Dělám s pézetkama už bůhvíkolik let - gulaky, přednášky, intenzivky... - a potkávám normální děcka. Samozřejmě, že zlobí, jsou drzé, odmlouvají, kouří za chatkama, po večerce vyvolávají duchy, nechodí včas na nástup a nejedí špenát...A vy ste to snad nedělali? Ste jak důchodci, co brečí, že za jejich mladých let bylo slunko žlutější a rohlíky delší. Děcka jsou furt stejné. Jenom se holt neschází na klepaču, ale na fejsu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:07
- Nahlásit
Biluška
no já mám třá děti taky dobrý, ale jinak je to děs běs.....
Když školkový dítě na čerty, Tobě, jako andělovi, řekne na otázku "Ty jsi byl určitě hodný a šikovný, řekneš nám nějakou básničku?"
"Di do pr.ele ty kun.o!" tak je to dosti napováženou....
a fláknout mu jí nemůžeš, za jedno seš anděl a za druhý by Tě udali....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:26
- Nahlásit
Pumpa
Když školkový dítě na čerty, Tobě, jako andělovi, řekne na otázku "Ty jsi byl určitě hodný a šikovný, řekneš nám nějakou básničku?"
"Di do pr.ele ty kun.o!" tak je to dosti napováženou....
a fláknout mu jí nemůžeš, za jedno seš anděl a za druhý by Tě udali....
Já ti nevím, asi mezi kýnolokama takový děcka nejsou, nebo nevím. Na gulaky a tak mi takovéhle děcka prostě nejezdí. Neříkám, že jsou svaté, normoš zlobí, ale v naší generaci prostě takoví byli taky. Na přednáškách potkávám někdy dost rozcapené haranty, ale řekla bych, že je jich cca 1-2%. To mi nepřijde jako bůhvíjak pobuřující číslo. Se mnou do školy taky chodili kluci-grázlíci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:37 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
tak já se to zas pokusím vrátit k původnímu tématu
http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-do mov-pro-badyho/?#comment-93573
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 21:03
- Nahlásit
Mě to o těch dětech výš přijde tak trochu, jakoby někdo říkal, že dnes je tolik agresivních psů proto, že je "in" pozitivní motivace, místo starýho dobrýho parforsu.
Samozřejmě že jakési jádro se v tom najít dá, ale že by takhle jednoduše?
Průser je podle mě spíš to, když kynolog/rodič nemá přirozenou autoritu u štěnda/děcka, a nezbude mu než si ji vynucovat násilně, nebo bezradně koukat, prostě obojí už je průser.
A pak to, když dotyčný nechá psa/dítě se nudit, neumí mu dát náplň, nebo na to nemá čas, a pak se diví. A pak je taky průser, když si myslí, že ví, jak se správně vychovává, a nepoužije cit a zdravý rozum, aby s každým zacházel podle toho, z jakého je těsta.
Ony ty dnešní děti agresivnější obecně asi jsou, možná ty, co nejezdí na Biluščiny gulagy , stejně jako každej se zkušeností viděl už před generací, že jsou americký děcka agresivnější než český... Ale stejně mám pocit, že to je spíš proto, že je agresivnější doba, nehledě na agresivní modely chování rodičů a v telce. Jen samotný přístup, že cepování není všecko, podle mě na vině až tak není.
Mě rodiče cepovali (kdoví, možná narozdíl od těch, kdo o tom tak píšou, ale rodiče byli fajn a měli přirozenou autoritu?). Takže vím, no. Bylo to dětství dost na ho*no a dost těžko se zbavovalo následků. Tak mi to nějak nedalo to ještě tady říct, omlouvám se, Petro, že jsem to zas odtáhla O.T.
Ale aspoň se to pořád sune nahoru, kdo by měl zájem, tak stejně hlavní pro něj bude první stránka.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 21:20
- Nahlásit
Biluška
si myslim že ty rodiče o kterejch mluvim ti totiž děcka na gulak nepošlou.. nepošlou je na žádnej tábor, páč tam by haranti nedejbože museli něco dělat a někoho poslouchat. Zrovna letos o tom mluvili ve statistickejch číslech, kolik harantůch na táborech ubylo. Jako nejsou to jenom nějaký pocity ale reálný zážitky ze školky, pak ze školy, s Ondřenovo "kamarádama"... a ségra druhym rokem učí v Praze, loni druhej, letos první stupeň, to jsou teprve historky!! Jako fakt si nepamatuju, že bysme ve škole mohli při hodině beztrestně řvát, lítat po třídě, sprostě si nadávat.. a učitelky to prostě nemůžou řešit, páč prostě nemaj páky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 22:17
- Nahlásit
Vero
Ony ty dnešní děti agresivnější obecně asi jsou
to asi jo. Nejen děti, ale i dospělí.A nejen agresivnější, ale hlavně lhostejnější. Myslím, že pár desítek let zpátky nikoho nenapadlo projet kolem dopravní nehody a akorát se se zájmem podívat jak to ten debil rozstřelil :down. Nebo zavřít okno a dělat, že neslyší volání o pomoc. Ale je agresivnější prostě celá tahle doba, všichni lidi, nejenom děcka.
bonc
Zrovna letos o tom mluvili ve statistickejch číslech, kolik harantůch na táborech ubylo.
Si myslím, že je to hodně i o financích. Taky poslední dobou pozoruju dost velký úbytek. Nejen na Gulaku, ale i na táborech, které pořádá třá DDM.
páč tam by haranti nedejbože museli něco dělat a někoho poslouchat.
Jo, máš pravdu. Taky jsem řešila na Gulaku madam, co si zavolala papínkovi, že nepůjde na žádný poblbaný Praděd bo je to do kopce, je horko a jí se vůbec nechce. A papínek okamžitě přiletěl, mě seřval co se opovažuju táhnout děcka na celodenní výlet (paní trekařko bacha, celých PATNÁCT kiláků ) a piseznu si odvezl domů, aby náhodou tou velkotůrou neutrpěla nějakou újmu . Naštěstí jsou tohle fakt jenom vyjímky. Aspoň na Gulaku teda. Sem většinou vozí rodiče děcka se slovy "a kdyby zlobil tak mu jich pár flákněte, žádný sraní s ním"
Jako fakt si nepamatuju, že bysme ve škole mohli při hodině beztrestně řvát, lítat po třídě, sprostě si nadávat.. a učitelky to prostě nemůžou řešit, páč prostě nemaj páky.
S tímhle se setkávám denně na přednáškách. Není to v harantech, není to v době, je to čistě jenom v učitelích. Jsou třídy kde si děcka dělají naprosto co chtějí. Během vyučování (potažmo té mojí přednášky) si klidně vytáhnou svačinu, pití, vstanou a jdou si sednout za kámošem... A jsou třídy kde učitel na začátku řekne "vypněte si mobily a dávejte bacha" a haranti je fakt vypnou, sedí a dávají pozor . Přitom zákonné páky mají všichni učitelé stejné, takže to IMO bude fakt jenom v té autoritě a ničem jiném.
|