Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Zdena Bártů - Jarošov, nyní Zachotín
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Rona
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 17:00 - Změnil/a: Rona
- Nahlásit

Kauza odezněla a mě se zdá, že Bártů vesele množí psy dál. Na Bazoši narážím na inzeráty - daruji pětiletou fenku buldoka, tříletou mopse, nemá oko. Nabízí mopse, buldoka, cane corso, amer. kokra, šeltii, bígla, naháče. Dá se s tím něco dělat?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 17:01
- Nahlásit

Rona
Je to blbý, ale čekala jsem to

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 18:42
- Nahlásit

Rona
Dávno o tom víme, je to neřešitelný. Velký mrchy jsou holt nezničitelný, v téhle republice je metr akorát na někoho kdo šlohne krabičku cigaret v trafice, nebo jede v obci závratnou rychlostí 58 km v hodině. Na velký svině metr není tak co by vesele nesvinili

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 19:11 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Rona
třeba tohle?
Daruji krásné čistokrevné štěně ,věk 10 týdnů ,v barvě blue merle ,hravé,očkované i odčervené ,má podkus. A levně prodám krásného čistokrevného pejska v barvě blue merle,věk 15 měsíců,milý společník,vhodný k dětem. Pouze volat. Tel. 607 696 668

ještě tam k tomu bylo jméno Zdena

Rona
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 19:21 - Změnil/a: Rona
- Nahlásit

Ano, třeba to. Opravdu není žádná možnost, jak ji to týrání psů aspoň znepříjemnit?

reneeska
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 19:54
- Nahlásit

Hlavní je ty psy od takových nekupovat, ale to nás pár nezařídí

A možnost je takové lidi zabít

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 20:00
- Nahlásit

Stačil by zákon, kdo týrá zvíře jakékoliv měl by mít doživotní zákaz chovu zvířat pod mega pokutou, pokud na to nebude mít, tak si to odpracuje na veřejně prospěšných pracích nebo půjde sedět.

reneeska
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 08:34
- Nahlásit

utopie

bea
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 13:30
- Nahlásit

Je to asi neřešitelné - kdyby se pár lidí smluvilo a přepadlo ji - obrazně a psy odebrali, za chvíli budou zavření a kam ty psy dát. A stejně za pár týdnů bude mít další. Napadá mne jedině něco jako tu akci v Jarošově, ale to by chtělo média a hlavně důlazy a fotky. Kde ta paní sídlí a jak je to daleko od Prahy . víte někdo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 13:40
- Nahlásit

bea
Kde ta paní sídlí a jak je to daleko od Prahy .
Posunula se jen o pár vesnic dál.

Napadá mne jedině něco jako tu akci v Jarošově, ale to by chtělo média a hlavně důlazy a fotky.
Zapomělas jak skončila akce v Jarošově? Akorát jsme jí pomohli od starých a nepotřebných, všechny chovuschopné psy si pečlivě uklidila a teď na nich množí dál
Ale už je to rok, už tam určitě bude mít zase nějaký odpad, který bychom mohli uklidit

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 14:38
- Nahlásit

Pokud jste z Prahy a mate cas a chut, 26+27.11. je na Toulcove dvore seminar zdarma, tykajici se tyrani zvirat za ucasti SVS, mate si tam prinest pripady ke konzultaci, tak se jich muzete poptat, jaktože tito jarosovsti psi teto chovatelky nebyli shledani KVS jako tyrani, tudiz nemohlo dojit ani k soudu a zakazat ji chov.

http://www.utulky.estranky.cz/clanky/pripady-tyran ych-zvirat/tyrani-psi-z-jarosova

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 19:06
- Nahlásit

dejavu
mi neříkej, že nebyli shledáni týraní!!!!!!!! To je snad zlej nebo co. Co je tedy pak týrání -pak bych tedy ty, co o tom rozhodují takto taky netýrala(( doprdele.

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 19:19 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

žanda
Nevím, ale můžeš se na to zeptat MVDr. Douska a dam z ÚKOZu na tom školení. Jedno z témat tam bude posuzování toho, co je a co není týrání, dle jakých znaků to tam posuzují.

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 19:22
- Nahlásit

dejavu
No však si plánuju tam jít, pokud to půjde.Díky za info. Mám to kousek a zblbnu holky,ať jdou taky, protože to co jsi psala, mě fakt nadzvedlo mandle. ( Ne ty,aby jsi to blbě nepochopila). Většinou taky na pc nejsem za sprostou. Ale někdy se jeden prostě neudrží(

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 19:24
- Nahlásit

žanda

Tak pak nezapomeň včas poslat přihlášku. Kopnu sem celou pozvánku i s mailem.

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 19:26
- Nahlásit

Také jste v praxi často bezradní, když chcete pomoci zvířatům ze špatných podmínek a přejete si, aby byl i trýznitel potrestán...?

Rozhodli jsme se připravit praktický seminář s odborníky ze státní správy a nestátních organizací, abychom zkusili společně přijít na to, co brání, aby bylo zvířatům rychle, účinně a v mezích zákonů pomoženo.

Srdečně vás zveme na dvoudenní SEMINÁŘ

PŘEDPISY CHRÁNÍ ZVÍŘATA - ZNÁME JE?
JAK V PRAXI ŘEŠIT PORUŠOVÁNÍ TĚCHTO PŘEDPISů?

Budeme mít možnost zeptat se odborníků na postup při konkrétních případech,
podělit se o své zkušenosti, snad i nalézt pomoc. Seminář se koná 26. 11. 2009 od 9.00 a 27. 11. od 8. 30, v prostorách Toulcova Dvora - ekologické centrum HLMP, v Praze 10 Hostivaři, Kubátova 32/1. Okruhy - náplň pro 2 dny:

Legislativa a orgány na ochranu zvířat v ČR i EU: seznámení s předpisy,

zdůraznění nejdůležitějších částí, pravomoci orgánů v ochraně zvířat (dále jen OZ). Legislativa pro OZ společenských, hospodářských, volně žijících a zvířat používaných na pokusné účely.

Použití legislativy v praxi: co může udělat občan a co odpovědné státní orgány; proces správního řízení, soudu apod.; nadřízené orgány; občansko-právní a majetková problematika;

Praktický výklad u živých zvířat - popis dobré a špatné kondice, dobrého a špatného umístění, potřeby pro plnohodnotný život a welfare.

Jak poznat, že zvíře strádá - tj. co je považováno za týrání zvířat z pohledu odborníka? Lektoři uvedou, jak posoudit, zda-li zvíře strádá (krátkodobě a dlouhodobě), a jak se toto posouzení provádí v praxi, jak koresponduje s § 4 zákona: "Za týrání se považuje..". Výklady zákona 246 a materiály popisující, jaký stav zvířatům již škodí.

Vyjadřování lektorů k zaslaným dotazům, analýza případů a vytvoření teoretických postupů.

Večerní program: prezentace organizací, kampaní, projektů, promítání filmů, hudba.

Poskytnutí první pomoci zvířatům.
Volně žijící zvířata: největší hrozby pro jejich život, první pomoc a následná pomoc, problematika chráněných živočichů, v krátkosti o legislativě - kam se obracet v případě problémů, síť stanic pro zraněné živočichy.

Zvířata používaná na pokusné a další vědecké účely: situace v ČR a zahraničí, co se podařilo, co stále přetrvává, jaká oblast použití zvířat naopak přibyla.

Předpokládaní lektoři: JUDr. J. Spurná - ÚKOZ MZe, MVDr. J. Dousek - SVS ČR, MVDr. J. Kruml - ÚKOZ MZe, Ing. E. Voslářová - VFU, MVDr. Vl. Pištěková - VFU, Ing. R. Šonková - ÚKOZ MZe a CIWF, Ing. I. Svobodová, Dr. V. Charvátová - Svoboda Zvířat, ČIŽP, zástupce Policie ČR, zástupce Hasičského záchranného sboru, zástupce Stanice pro zraněné volně žijící živočichy a další

Ubytování: v ubytovně Toulcova Dvora, 250,-/noc. Stravování: vegetariánské, v jídelně Toulcova Dvora.

Cena semináře: zdarma.
Projekt je podpořen Ministerstvem zemědělství.

S pozdravem Alena Věžníková
Přihlášku zašlete na email s.pro.zvirata@ecn.cz do 15. 11. 2009, do Předmětu uveďte "Seminář - předpisy"

ZAŠLETE NÁM PŘEDEM POPIS VAŠEHO PŘÍPADU, KTERÝ BY MĚL BÝT DISKUTOVÁN.

bea
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 10:46
- Nahlásit

Biluška
Ano, ale právě přitom se hodně ubožáků zachránilo, kteří by jinak neměli šanci - třeba OTÍK. Je mi jasné, že se všechno bude opakovat, ale nestálo by za to zase zachránit alespoň pár zvířat?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 10:57
- Nahlásit

Lidi drahý neblázněte, při první akci jarošov jsem byla naštěstí v nemocnici, takže můj počet 10 psů je trvalý, ale když uvidím ty chudáky tak se obávám, že u mě nějaký uvízne, ale já nemůžu mít dalšího psa.
Ted´ vážně, kauzu jarošov jsem nesledovala ptž jsem byla v nemocnici o všem jsem se dozvěděla až po návratu, když jsem viděla ty zachráněné psy v jakém byli stavu, nic tak strašnýho jsem ještě neviděla, tu ženskou nechápu, jak to může nechat dojít tak daleko, vždyt´ to utrpení musí vidět.
Chápu, že nemá třeba tolik peněz na ošetření u veta, ale když je vet rozumný tak třeba mě už několikrát operoval psy na dluh, nikdy o své peníze nepřišel, ale je fakt, že nikam jinam nechodím a známe se dlouho.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 11:37 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

kejtlin
tu ženskou nechápu, jak to může nechat dojít tak daleko

já jí chápu docela dobře. "Chov" psů je její živnost a pokud jsem jí z těch krátkých záběrů v televizi dobře odhadla, není schopná živit se prací. V mozku jí úplně chybí buňky a dráhy zodpovědné za soucit, empatii a další věci nutné k tomu, aby z člověka nebyl asociál.
Při současném stavu právního řádu týkajícího se chovu a držení zvířat v ČR je jedinou nadějí pro její psy to, že madam trefí šlak (ty boží mlýny by občas mohly pohnout zadkem).

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 11:45
- Nahlásit

gabifi
(ty boží mlýny by občas mohly pohnout zadkem)
Tak tak...
Problém je ale to, že se vždycky nějaká podobná Jitka alá Bártů někde najde...

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 12:02
- Nahlásit

pawLINka
Problém je ale to, že se vždycky nějaká podobná Jitka alá Bártů někde najde
já jsem si včera prohlížela zájmové skupiny na Facebooku. Samozřejmě nešlo přehlídnout skupiny zabývající se ochranou dětí a zvířat. Sice takového zdroje na netu neotvírám ani nestuduju, bohužel mi bohatě stačily loga skupin s fotkama

dejavu
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 15:48
- Nahlásit

Tohle se mi objevilo pod článkem o Jarošově

Ahoj na případ jsem upozornila já, situace se nezměnila, blíží se zima a to znamená další desítky mrtvých pejsků. Pomůže mi někdo? Hledám co nejvíc lidí, aby se tam jelo a opět se zachránilo aspoň pár těch ubožátek. Prosím, pomozte!! Jen přidáváním příspěvků a nadáváním se nic nezmění!!! Moje tel. č. 722106684 díky Pavlína

bea
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 12:21
- Nahlásit

dejavu
Jsem z toho trochu vedle, nějak to nechápu - "pomůže mi někdo" - vždyť stačí psát sem na fórum. Pokud ale nějaká akce bude - a doufám, že ano - hlásím se. Poskytnu auto a odvezu, co se dá.
Nějak nemůžu zapomenout na ty strašné fotky Otíka - tehdy byl u nějaké veterinářky, myslím - zachránil se, nevíte někdo?

Tinta76
# Zasláno: 6 Lis 2009 12:45
- Nahlásit

bea
Nějak nemůžu zapomenout na ty strašné fotky Otíka - tehdy byl u nějaké veterinářky, myslím - zachránil se, nevíte někdo?
http://www.luke-bullterrier.estranky.cz/stranka/ot ik

bea
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:01
- Nahlásit

Tinta76
DÍKY- prohlídla jsem to a z ničeho nic je dnes krásně. Kdyby tak bylo takových dobrých konců víc.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:08
- Nahlásit

bea
Nějak nemůžu zapomenout na ty strašné fotky Otíka
tak na toho já nezapomenu do smrti..občas kouknu jak se mu daří..
Pokud ale nějaká akce bude - a doufám, že ano
jako naprosto chápu pohnutky co vedly a asi ještě povedou k takovejm zoufalejm akcím,ale to přece neni řešení,ku*va???!!! copak je ta bába nepostižitelná či nesmrtelná??!!!

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:09
- Nahlásit

bea
musíš zavolat té dívce a poptat se jí, tady si to nepřečte

bea
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:51
- Nahlásit

davidkova renata
No, jak vidíš, zdá se, že je. Ale taky doufám, že nějaká akce bude. Nevím, kdo to tehdy organizoval, udělala nych to,ale nevím jak - tehdy v tom byla i média. Tak se moc přimlouvám, udělejte zase něco. I kdyby se zachránilo pár zvířat, stojí to za to. I za předpokladu nebo spíš jistoty, že za rok se situace bude opakvoat.

bea
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:52
- Nahlásit

dejavu
Zkusila jsem volat, telefon nebere. Tak jsem poslala SMS a budu čekat na reakci.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:55
- Nahlásit

bea
Tak se moc přimlouvám, udělejte zase něco. I kdyby se zachránilo pár zvířat, stojí to za to. I za předpokladu nebo spíš jistoty, že za rok se situace bude opakvoat.
Proč proboha? Abychom jí pomohli? Dobře, pro těch pár zachráněných zvířat to má význam. Zachráníš-li jeden život jako bys zachránil celý vesmír, nebo jak to bylo. Ale z globálního hlediska jí v podstatě podporujem v jejím "podnikání" Jí se tam kupí odpad, který jí my zadarmo odvezem. Usnadníme jí práci s inzercí "z rodinných důvodů daruji starší fenku...."
Je to stejná logika, jako kdybys přijela do nějaké firmy zabývající se co já vím, třeba dřevovýrobou a řekla "tak a já vám včil zabavuju všechnu kůru a odpad a odvezu si ji". Oni budou jenom rádi a řeknou "tak na, vždyť jinak bysme museli zaplatit za to, aby to někdo odvezl".

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání