Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Kubíček.... :o)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
denisa benes
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 19:27
- Nahlásit

zdravím.. jak to tady pozoruju, někdo má zde podobný trable s JRT jako my... nám to ale začlo až ted, když je mu 3,5 roku, předtím byl v pohodě, žádnou agresivitu - resp nadřazenost - nám neprojevoval... držím palce

denisa benes
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 19:28
- Nahlásit

navíc začal vyjíždět na větší skupinky děti nad 4 roky, jako by jim ukazoval "já jsem větší a silnější".....ach jo

impact
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 21:24
- Nahlásit

My zadny trable nemame. A jestli muzu pokud potrebujete poradit, zalozte si tema.. Tohle je Mordikovo soukrome. Dekuju.

impact
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:45
- Nahlásit

Spíš než nezvladatelnou agresi k lidem na zmetečkovi pozoruju nezvladatelnou chuť zbufnout všechno, co zbufnout jde. Asi ho zabiju.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 09:28
- Nahlásit

impact
Cesmina kdyztak mejlem. Dat to sem, tak se to zvrhne v debatu o privolani a ja bych rada, aby to bylo Mordikovo tema.

Tak mi to sim dej do diskuze Bertik a Bobina sem:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_9208_1.html
Dikes

At vam Mordik nic nemorduje :=)))

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:05 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Tak jako dobrý je to. Akorát nevím, jak zařídit to, aby si porád tak nevyskakoval na Máfa... Jeho veškeré zbytečky agresivity směřují k němu. Nelíbí se mu nic, co Máfo udělát a porád na něj vrčí. I za tu cenu, že mu např. seberu hračku, seberu žrádlo, vyrazím ho z postele, ev. zmydlím, co se do něj vejde. Morda, ne Máfa...

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:14
- Nahlásit

impact
Nech Máfa ať mu to vysvětlí osobně...

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:17
- Nahlásit

Dines
Máfo je vůl. Máfo ví, že od řešení problémů je tady panička, tže v případě konfliktu se otočí a odchází nebo stojí, čumí a čeká, co udělám. Nechá mu klidně i tu hračku, žrádlo a u postele se radši otočí a jde pryč, když na něj zmeteček zavrčí... Jako je to naprosto super povaha, ale teď bych byla radši, kdyby mu fakt namlátil.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

impact
Něco podobnýho dělá Májátko Haskyně stylem - jé bude sranda, "zabiju" (prostě na ní zavrčí a přesměruje jí) Hasky. Rezignovala jsem a prostě jenom koriguju situaci, znevýhodním Máju. Respektive u nás by bylo řešení situace asi horší než problém.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:44
- Nahlásit

kachna_
Položím Máfa, otevřu mu hubu, dám do ní Morda a shora pěkně svižně plácnu. Třá mu to dojde.

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:46
- Nahlásit

impact
No vidíš že to půjde

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:48
- Nahlásit

impact
a pak budeš moc dávat Morda spát do šanonu

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:49
- Nahlásit

kachna_
Woeeeeeeeee.

Dines
Se netlem a raď.

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:53
- Nahlásit

impact
Já nevim no....asi to moc nepořešíš...řekla bych dokud na něj vrká, tak bych to nechlala a při napadení bych ho plavmo nakopla a rozmázla o protější stěnu pokoje....

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:55
- Nahlásit

Dines
No když ho jednou chtěl kousnout, jakože natvrdo, tak jsem tam měla ruku zrovna. A to dostal nakládanou dobře. Jinak jen brble. Ae já nechci aby brblal. Od hulákání po psech jsem tady já.

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:02
- Nahlásit

impact
Fakt ti nevim....mě když pes brble na jiný psi, tak prostě dostane po hubě ... ale to používám jen občas když potkáme nějakýho nesympatickýho venku... si ani nejsem jistá jak moc to funguje...teda okamžitej efekt to má, ale když my ty psi potkáváme tak jednou za měsíc, tak se blbě soudí...

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:16
- Nahlásit

impact
Jeho veškeré zbytečky agresivity směřují k němu. Nelíbí se mu nic, co Máfo udělát a porád na něj vrčí. I za tu cenu, že mu např. seberu hračku, seberu žrádlo, vyrazím ho z postele, ev. zmydlím, co se do něj vejde.
A to dostal nakládanou dobře. Jinak jen brble. Ae já nechci aby brblal. Od hulákání po psech jsem tady já.
A co mu vyhradit nejaky koutek, kterej bude mit sam pro sebe, kde si bude jistej svyma hrackama, svym klidem. Nevim, jak to mas doma zarizeny, ale ja mam 4 feny a kazda ma svuj kout, kam kdyz si zaleze, tak ji ostatni neprudi, a kdyz nahodou, tak bruknuti naznaci takovyto nestvi, chci odpocivat.
Takze otazka zni - zbytecky agresivitky jsou z duvodu prseni se na samecka nebo z duvodu jinych (pristehovalec, upoutani pozornosti, nejistota atd..)? A ber trochu v potaz ne jen, co chces TY, ale zkus se do toho utulkace vzit. Nekdy je hulakani a nakladacka, kor u teriera, cestou do pekel.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 20:07
- Nahlásit

Fifi svoje misto ma kazdej. Malosi kazdej jednu bednu, Mafo kreslo. Jako ja myslim, ze si trochu nabeh Mafo sam, kdyz se ho proi den snazil za kazdou cenu ojet... A s tema ohledama na to, co chce on je to takovy nejisty. Ma zradlo, svuj flek, dva psy na hrani, 12 hodin denne mimo barak. O tom se mu urco ani nesnilo. Ja po nem chci jen to, ze kdo bude spat v moji posteli a kdo dostane zrat urcuju zasadne ja a ne jeho vypiskovani.
PS: Nakladacku ber s rezervou. Vetsinou jen zarvu, kdyz extrem, tak drzim pod krkem a rvu poradne. Vychovny lepance za usi se nepocitaj. :-D

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 20:18
- Nahlásit

Newim. Mozna se mu nelibi to, ze jsem Ja, coz bere, ptz kdyz me omylem kousl, bylo videt, jak se strasne vydesil, pak je Mafo a pak az asi Mamb a on. Treba zkousi byt aspon nad Mafem, kdyz uz ne nade mnou. A aj mu verim, ze si veri. Mafo je proste trupka. Ted jsem zas davala provokativne maso prvni Mafovi a Mord cekal poctive na svoje. Asi mu to vytazeni za zadni nohy zpod kresla a rev hore nohama stacilo. Aspon na chvili.

argosek
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 22:24
- Nahlásit

impact
Dines

to je jasny, kdo nekrici, nevede!

impact

ja se uz asi dva tydny neuspesne snazim dostat nad pana vinetua - hned za pana fika - tak na nej kazde rano od 7:30 do 7:35 vrcim (kdyz se pan fik nediva - aby me nekous). snad se to podari, pac mi ma prijet navsteva a nechtel bych byt za vocas svorky.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 03:56
- Nahlásit

argosek
Pan Fik byl dnes i u nas. Jelzin Fik. Bleee. To je tak, kdyz mas 8.3. svatek dvakrat.
A nekricim. Kdyz uz, tak rvu. Je to rychle a funkcni.
I kdyz rano jsem kricela. Na bezdomovce a jejich bandu psu, co mi nabehli na nadrazi na smecku poklidne kracejici v rade u nohy.

to @LL
Asi si na to jeho brblani radsi zvyknu. Jen to budu drzet v normalnich mezich a tra to casem prejde. Bo jestli ne, naucim ho litat, darebu.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 04:12
- Nahlásit

Btw. psala jsem si s dcerou p.Valentina o spoustecich jeho hysterickych vylevu a pry vylit prakticky kdykoliv, kdy se mu neco nelibilo. Tze to po mesici jeho pobytu u nas totalne poustim z hlavy. Podstatny je, ze pekne poslechne aj kdyz zavetri zver a vcil at si zije a uziva srandy s Mambou a semtam nejakyho cviceni se mnou. Mozna jsem to uz rikala, ae v podstate normalniho, predcvicenyho, ockovanyho, cipovanyho, kastrovanyho a jako bonus i zadarmiko partaka k Mambe... Co vic si prat.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 00:00
- Nahlásit

impact
Čauky! Jsem naprostej nováček co se týče výchovy teriérů, ale u nás zabralo... na ovladatelnost po venku - dlouhá šňůra a škrťák a mooooooc důslednej povel a razantní škubnutí, a doma - tvz,"judo" kdy s tím mým malinkatým šmějdíkem švihnu na bok, držím ho pod krkem a ve slabinách a důrazně hlasitě ji dám najevo povel..."nesmíš!!!" Tento chmat mě naučila naše paní chovatelka...a fakt to funguje - alespoň u nás.
Ale pokud je kousavej, asi bych toto bez náhubku nezkoušela! Aby jsi nebyla (v lepším případě) bez kousku nosu!
Jo a z té šňůry nepouštět dřív, než bude poslouchat alespoň na přivolání bez přítomnosti psů. Přeju hodně pevné nervy!

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 08:09
- Nahlásit

impact

To je tak, kdyz mas 8.3. svatek dvakrat.

jak se to dela?

I kdyz rano jsem kricela. Na bezdomovce a jejich bandu psu, co mi nabehli na nadrazi na smecku poklidne kracejici v rade u nohy.

a jak? melo to pozitivni dopad na hierarchii?

Klára Maráková

na ovladatelnost po venku - dlouhá šňůra a škrťák a mooooooc důslednej povel a razantní škubnutí, a doma - tvz,"judo" kdy s tím mým malinkatým šmějdíkem švihnu na bok, držím ho pod krkem a ve slabinách a důrazně hlasitě ji dám najevo povel..."nesmíš!!!" Tento chmat mě naučila naše paní chovatelka...a fakt to funguje -

helee! na delani srandy jsem tady ja!

impact
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 13:52
- Nahlásit

Klára Maráková
Judo dělám taky... On má dycky dojem, že ho zmlátím, ae já ho spíš buzeruju.

argosek
jak se to dela?
Ber to jako kvíz.

a jak? melo to pozitivni dopad na hierarchii?
Na čí? Na moji smečku? Na bezdomovce? Na smečku bezdomovců? A co na to Jan Tleskač?

to @LL
Už jsem na to přišla. Nemá ho rád, ptž ho chce furt šukat. Tže jsem změnila taktiku a mlátím Máfa.

Lola1
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 19:26
- Nahlásit

impact

Zdravím a držím palce!

helps
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 18:38
- Nahlásit

to je opravdu vesely cteni na pokracovani

impact
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 20:01 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

helps

Kdyz se zadari, bude to po vejku konecne i s fotkama a videjkama. Pak teprv uvidite, co je to za show. Specialitou podniku budou snad "dva zajici na skateparku" a "dve zmije vrazdi Mafa".

Jinak novinkou je, ze me kousl Mafo. Jsem vykladala mati propecenou historku o tom, jak si strhl drap a ja rano nasla na kresle kaluz krve a Mafo pritom stal v kupecku na tom schudku pod oknem a cucel z okna (nevim, co tam videl v osm vecer...). Chtela jsem mati ten drapek ukazat a jak jsem mu na nohu chytla, tak zarval a hytl mě zbama za ruku. Zivot mu zachranilo jen to, ze opravdu nechtel. A kdyz zjistil, po kom se ohnal, taxe tak vydesil, ze se smrskl pod sedacku a to prosim do velikosti nudli.

Ja se lekla teda taky. POtz jsem nikdy neverila tomu, ze by kohokoliv za jakekoliv situace chytil zubama. No, stalo se.

impact
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 20:05 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Edit.

impact
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 11:48
- Nahlásit

Vono to štěká. A na povel...
Ne zrovna nejlíp, ale ví a zná. To je dacan.

Jsem večer řekla Máfovi, ať štěkne, ale Mordor ho ještě neslyšel. Se chudák tak lekl, že stáhl ocas a začal lítat po baráku a hledat, kam se schová. Jsem se nasmála teda.

Ale pak se se štěkáním přidal a když jsem to zkoušela vedle bez Máfa, tak blafal taky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání