| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit
dneska jsem měla 2. stupěň ZŠ a zlatý mateřinky!!!!!! Já nechci vlastní děti sem se rozhodla, nebo to tak v deseti někomu daruju!
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 08:34
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ahoj,
Pomocné tlapky to mají 9.10. v Třemošné u Plzně. Také u nich chci CT zkoušky dělat. Ty jsi z Plzeňského kraje?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 15:50
- Nahlásit
younglady
Jo? Tak to já teda radši ZŠ.. Nějak se s tou drobotinou neumím domluvit.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 15:52
- Nahlásit
younglady
impact
já ZŠ ale první stupeň , ale MŠ mi nevadí
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:28
- Nahlásit
impact
kejtlin
1. stupeň ZŠ je super, s těma se dá už mluvit, ale ta mateřinka je tak správně nadšená z toho pejska
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:52
- Nahlásit
Žanetka
Ty jsi z Plzeňského kraje?
ne, jsem z Prahy. Chtěla bych jít toho 9.10 právě. Co máš za pséka? A jak trénujete?
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 16:48
- Nahlásit
zuzanarosakova
Tak to není zas tak daleko, po dálnici hoďka, ne? Mám bernskýho salašníka a trénuju způsobem, že pesjsek momentálně spí pod stolem, jako zbytek dne. V záchvatu nadšení ho jednou za čas ku jeho nelibosti vytáhnu a poprosím kamaráda ať kolem něj klepe hůlkou, když pesan čumí jako vyvoraná myš, tak ho zase, už o poznání méně nadšeně pustím spát se slovy ,,z tebe stejně nic nebude" a za pár dní pokus opakuju se stejným výsledkem Tak toť naše cvičení Zatím moc netrénujeme, pořád si říkám času dost, ale vím, že to uteče, že ysme měli začít. Na druhou stranu pejsek chodí všude s náma, takže davy lidí a různé situace přechází s ledovým klidem, v horším případě s nezdolným nadšením, že zase bude nějaká švanda
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 17:09
- Nahlásit
Mě se více líbí v Mateřských ti větší na ZŠ jsou někteří drzí a obávám se, že začali být drzí už i ti malí.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 17:47
- Nahlásit
Žanetka
no my trénujem poslušnost a mazlení a různý česání a takový věci, kdy musí být v klidu. Dneska jsem v rámci tréninku škrábala škrabkou zubní kámen a kupodivu to dal v pohodě. On má podle mě na to fakt talent, zbožňuje, když se s nim lidi mazlej a vůbec, když je s nim nějak manipulováno a on může jen vláčně ležet, jak zdechlina akorát musíme teda víc zamakat na těch berlích a vozejku, ten jsme zatim ještě ani nepotkali tak uvidíme no...jo a mám GR 19měsíců
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 17:53
- Nahlásit
Našemu pesanovi je taky 19 měsíců. Tak to je fajn, že dovede v klídku ležet, ten můj je takový třeštidýlko, spíš dělat šaška a muchlovat se
Kdyžtak mrkni na www.zmilevskychlesu.wbs.cz
Je to sice zatím taková rychlovka, fotečky a nové věcičky budu postupně přidávat, ale aspoň tak pro představu
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 18:28
- Nahlásit
Žanetka
to je mazlík krásnej a ty koníci taky krásný. My máme jen dva pséky. Jsou to bráchové, ale ten druhej na canisku asi nebude, ten radši lítá a aportuje
takhle nacvičujem s Rambíkem na canisterapii a Rockánek se taky rád přidá
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 18:39
- Nahlásit
Biluška
Pokud se lekne, uskočí dva kroky a za tři vteřiny už je zpátky u figuranta a jede se dál tak je to naprosto v pořádku.
A co když takovouhle reakci pak předvede třeba u klienta v posteli, při kontaktu s člověkem s ambivalentním vztahem ke psům, nebo při polohování? To bude taky naprosto v pořádku?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 18:56
- Nahlásit
Walda
Už se ti někdy stalo, že by člověku při polohování padali berle? Mě teda ještě ne.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 18:59
- Nahlásit
holky nechci vám do toho kecat, ale nemyslím, že by trénink něco zásadního pořešil, protože podle mého to bud´ v psovi je nebo není.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit
Walda
Biluška
prosím vás, co máte zkušenosti o info: je reálně možné, aby když si udělám CT zkoušky s psékem, abych se pak zaměřila jen na důchodce? Funguje to tak, že se v organizaci, kde budu případně působit můžu takhle domluvit? Nebo mi prostě řeknou, zítra jdeš tam a tam a hotovo? Dík
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:10
- Nahlásit
zuzanarosakova
abych se pak zaměřila jen na důchodce?
Samozřejmě.
Nebo mi prostě řeknou, zítra jdeš tam a tam a hotovo? Dík
Jsi svobodný člověk ve svobodné zemi takže jdeš tam kam chceš jít
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit
Biluška
super
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:56
- Nahlásit
Biluška
Už se ti někdy stalo, že by člověku při polohování padali berle?
Spadnout nebo vydat zvuk může cokoli. Ptal jsem se proto, že tebou popsaná reakce Pokud se lekne, uskočí dva kroky a za tři vteřiny už je zpátky u figuranta a jede se dál je u CT psa neakceptovatelná.
kejtlin
nemyslím, že by trénink něco zásadního pořešil, protože podle mého to bud´ v psovi je nebo není.
Pes samozřejmě musí být svou povahou vhodný. Trénink z něj udělá profíka s nadhledem.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 20:30
- Nahlásit
Walda
je u CT psa neakceptovatelná
U mě je zase neakceptovatelné, aby asistenční pes u vozíčkáře potřeboval haltinu. Nebo, aby CT pes vhodný k polohování byl rozhozený z toho, že na ulici potká mentálně postiženého.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:28
- Nahlásit
Biluška
...aby CT pes vhodný k polohování byl rozhozený z toho, že na ulici potká mentálně postiženého.
Souhlas. Vy máte při CT zkouškách k dispozici mentálně postižené figuranty?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:35
- Nahlásit
Walda
Vy máte při CT zkouškách k dispozici mentálně postižené figuranty?
Ano máme.
Mimochodem, právě jsem se dozvěděla něco úžasného a tím pro mě tahle debata s tebou ztrácí smysl . Vím, že bys rád věděl co, ale ta paní si výslovně nepřála abych to tu veřejně probírala takže nebudu. Ale o lekavých psech a zkouškách u Helppesu vím svý .Internet holt unese všechno, stejně jako papír, viď?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:43
- Nahlásit
Biluška
Nějak se ztrácím v tvých myšlenkových pochodech - co je úžasného na tom, že u vás lekaví psi CT zkouškama projdou a unás ne?
Ano máme.
tak to jste se lepšili.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit
Walda
a jak je to možný, že jsou ty zkoušky u jednotlivých organizací tak rozdílný. U Pomocných tlapek se nedělá třeba vůbec poslušnost, jakože předpokládaj, že to každej musí umět, když tam jde..takže kdyby k vám někdo přišel se zkouškama od nich, tak ho ještě přezkoušíte než ho vezmete?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:13 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zuzanarosakova
Abychom mohli zastřešovat činnost daného CT týmu, musí mít složené zkoušky podle našeho zkušebního řádu
http://www.helppes.cz/download/zkusebni-rad.pdf
jak je to možný, že jsou ty zkoušky u jednotlivých organizací tak rozdílný
Každá organizace má různý nároky na vycvičený psy, není tu obecně platný zkušební řád. Třeba ve sportovce taky můžeš cvičit podle různejch zkušebáků a je na každým, co mu připadá nejlepší a na co má.
Edit:
Mimochodem, tohle je hezkej názor poslušnost...jakože předpokládaj, že to každej musí umět, když tam jde... - když jde dělat speciálky, taky se předpokládá, že je musí umět, když se k těm zkouěkám vydal. Tak proč je vůbec pžezkušovat? Proč teda nestačí čestné prohlášení, že pes má dostatečnou poslušnost a umí i všechno ostatní a bylo by, ne?
A u tý sportovky by se to mohlo praktikovat taky.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:18
- Nahlásit
Walda
áha tak dik
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 23:42
- Nahlásit
Walda
A u tý sportovky by se to mohlo praktikovat taky.
Kurna, to by bylo supr Prednes to prosim CMKU, budou to urcite kvitovat s nadsenim
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 07:06
- Nahlásit
Walda
Nějak se ztrácím v tvých myšlenkových pochodech - co je úžasného na tom, že u vás lekaví psi CT zkouškama projdou a unás ne?
To že u vás projdou taky . Akorát, že někdo to bezproblémů přizná a někdo jiný pije víno a káže vodu, viď Valdíku?
zuzanarosakova
U Pomocných tlapek se nedělá třeba vůbec poslušnost, jakože předpokládaj, že to každej musí umět, když tam jde..
Tak třeba mají rozum a zkouší to, co bude pes v praxi potřebovat. Poslušnost při CT opravdu nevyužiješ. Snad kromě přivolání (je dost trapné když ti pes lítá někde po ústavu a nemůžeš ho chytit) je ti zbytek poslušnosti naprd. Menťoškům je zcela jedno essi ti pes chodí u nohy, nebo ne....
Kdo chce mít zkoušku z poslušnosti ať si jde udělat ZOPku, ZZO, nebo tak něco
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:48 - Změnil/a: Šárka
- Nahlásit
Já si myslím, že zvykat psa od malička na různé věci a situace pomůže každému psovi. I když pes má vlohy, tak psovod ví jak pes na dané situace reaguje!
Myslím si, že pokud je pes uskakovací, tak se mu misí vybrat vhodná akce, aby někoho nevhodně nepodupal či neshodil. Chtěla jsem se zeptat. Jestli třeba u Pomocných tlapek je také skládání zkoušky omezené věkem psa. Jestli třeba 8 letí, už také zkládat nesmí .
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:58
- Nahlásit
Walda
Pokud se lekne, uskočí dva kroky a za tři vteřiny už je zpátky u figuranta a jede se dál tak je to naprosto v pořádku.
A co když takovouhle reakci pak předvede třeba u klienta v posteli, při kontaktu s člověkem s ambivalentním vztahem ke psům, nebo při polohování? To bude taky naprosto v pořádku?
Biluška
Von tě fakt šmíruje. To je mazec.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 09:02
- Nahlásit
impact
Von tě fakt šmíruje. To je mazec.
Mazec je hlavně to, že Walda sám nedávno jedné paní vykládal, že když se pes lekne, uskočí, ale je ochoten spolupracovat dál tak zkouškama projde
Šárka
estli třeba u Pomocných tlapek je také skládání zkoušky omezené věkem psa. Jestli třeba 8 letí, už také zkládat nesmí .
Nevím jak u Tlapek, ale já bych asi takového psa skládat nenechala. Asi. Podle situace. Pokud by byl majitel jen takový "sběrač zkoušek" a pracovat by nechtěl tak bych ho ke zkoušce klidně pustila. Ale pokud by chtěl aktivně pracovat tak bych se mu to snažila rozmluvit. Ono je to teda kus od kusu, některý osmiletý pes je ve výborné kondici a v pohodě, jiný je už dědek...
|