Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:22
- Nahlásit

Tchor
Tak to jsi toho videla dost malo.
No jo. Přiznávám, že většinu času se pohybuju mezi agiliťákama a tam jsou rvačky jednak docela vzácné a za druhé mívají většinou menší psy. Po těch rvačkách co řešívám já je většinou vyrvaných pár chlupů a max. nějaké to šití na pár stehů. Když je to teda ta stejná váhová kategorie. Vážné úrazy umí udělat taky, ale vždycky když se jedná o kombinace malý x velký.

Kdyz pacifikuju utociciho psa tak potrebuju hlidat jen jeho rozhodne u toho nepotrebuju hlidat jeste 4 druhy psy.
Nezapomeň co mám za psy Mě u toho jejich zuby rozhodně neohrozí

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:24
- Nahlásit

Sali
Jéžiškote, to je drsný. Tož Artur měl zlaté pravidlo: ve smečce se rvu jen já. Tudíž i když jsem šla s vícero, tak jen přizvukovali a to uřveš
A asi to zůstane, protože ze stávajících muminů to vidím na potencionálního rváče jen novýho.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:24
- Nahlásit

Bendaale u samotného jak píšeš k nám pádícího dobrmana docela ocením když vidím košík.
jasně, poté, cos zažil na starejch Ovčárech, jak jsem vypustila u silnice z auta Kiru s Miou, a hned se mi seřezaly na jednu hromadu, co? docela jsem se zadejchala, když jsem je rozdělávala.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:25
- Nahlásit

Biluška
Ono je to dost i o plemeni, třá i ti ovčouni to většinou (ale fakt jsou občas vyjímky) nemyslí nijak vážně, ale viděla jsem servaný neapoly a operace kloubu, šití... no děs běs.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:27
- Nahlásit

Psíček
Popláču si a odpustím ti

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:29
- Nahlásit

EngieB
Ono je to dost i o plemeni, třá i ti ovčouni to většinou (ale fakt jsou občas vyjímky) nemyslí nijak vážně, ale viděla jsem servaný neapoly a operace kloubu, šití... no děs běs.
To jo. Když se servou dva psi typu bull, nebo tak něco tak už to asi o vyrvaných chlupech nebude. Zlatí agiliťáci Tam vyběhne smečka absolutně cizích borderko-šeltií za balonkem, u něho se servou na jednu hromadu, pár majitelů z dálky zařve "hej,nechte toho", psi se zase pustí, jeden drapne balon a metou zpátky. Cestou si ještě vymění pár nadávek a je po problému. Jiný psy už radši ani nechci znát, žádní už nemůžou být takhle bezproblémoví

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:29
- Nahlásit

EngieB
drsný to je, tam prostě pak selže ovladatelnost, naštěstí se 4 zvířatama chodíme ve dvou, a svý dvě čuby si posbírám, když se něco sebere, ale říkám, bez košíků, fakt bezpečnejch, ven nejdu,
vím, co to je otvírat jim tlamu v zákusu.

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:30
- Nahlásit

Sali
tak to jsem nezažil zažil jsem jak s nima Benda chvilku běhal, tys tam pak na ně něco volala zrovna když je tchoř přivolával a on řval že mu kurvíš přivolání
Tady u nás je velkej silnej dobrman.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:31
- Nahlásit

Biluška
Tam vyběhne smečka absolutně cizích borderko-šeltií za balonkem, u něho se servou na jednu hromadu, pár majitelů z dálky zařve "hej,nechte toho", psi se zase pustí.
Joooo, to si teď užívám s Kikšíčkem! A je to bááájo.

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:32
- Nahlásit

Benda
odvolání svého psa z prostoru kde majitel řeší psa který napadl
No problem bude v tom ze neresim pripad kdy nejakej jinej majitel resi sveho psa ale o pripadu kdy ja resim ciziho psa. Uz to docela zmaknuty mame, ale presto jeste ne idealne jeste porad jim musim durazne pripominat ze o jejich pomoc v tomhle pripade nestojim.

Benda
Člen
- Nahlásit

Psíček
co vám budu vysvětlovat, vy víte o co jde.

EngieB
Člen
- Nahlásit

Sali
vím, co to je otvírat jim tlamu v zákusu.
Na to sem měla skvělej trik. Strčím tam ruku Zabíralo to vždy, do mě si nedovolili prostě kousnout Ovšem většina lidí na mě tak jako koukala
Ale vlastnímu, jedině!

Eny
Člen
- Nahlásit

Sali
Psíček
nejde o použití zbraně, ale o princip, že předsmažený lidi reagujou neadekvátně...a to už dneska je, fakt, 90% lidí hodnotí v terénu pádící dobrmany jako dobrmany s agresivním projevem, a reagují podle toho... prostě se bojej až serou, a chovaj se přesně tak, a věřím, že přijít ta zvířata s nima do těsnýho kontaktu, budou na ně reagovat jakoukoli sebeobranou, co vymyslej...v houbařský sezoně to je věc.
Takže než se klepat, kdy blbý zvíře dostane kudlou mezi žebra, neb se půjde podívat, co maj za houby v košíku, čímž smrtelně ohrozí majitele hub, tak náhubky a ovladatelnost, k cizím se nechodí.

moc děkuji, přesně toto se snažím vysvětlit, ale asi špatně

Psíček
to je jako v poradku, ze stene neni pod vlivem majitele? co kdyz si ho neodvola pred prijizdejicim automobilem? zde uz zase resime neci nezodpovednost, ne?
ne není a nevkládej mi do úst, něco co jsme nikde nenapsala, štěně pustím, tam kde není nebezpečí z provozu, to je snad jasné, ne. Ale pokud ho nemůžu ani ve psím výběhu pustit abych se nemusela strachovat, že ty nepoznáš že je to štěně a zabiješ mi ho, tak teda to je trochu moc ne ...

muzes me prosim poucit, jak to lze bezpecne rozeznat u psa, ktereho vidis poprve? pokud to nelze bezpecne nebo aspon s velkou pravdepodobnosti, je to myslim opet k nicemu...
myslím, že tobě to asi nevysvětlím, ale poznat u psa, jestli se jedná o štěně nebo o dospěláka zase tak těžké není, chce to jen mít nakoukáno. Tzn. pokud chceš, tak to poznáš bezpečně, nebo alsepo%n s velkou pravděpodobností, pokud nechceš, tak to nepoznáš, ani kdyby to mělo napsáno na zádech.

A vůbec, tahle debata fakt nemá smysl... papapa

zavrelka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:33
- Nahlásit

EngieB[/b]
Dík konktakt předám.
Co mobil - maš pořád stejný? Když tak se ozvu - jaký máš program na příští týden? Co třeba příští týden někdy navečer? A nešla by i Katka - že bych Evu s jezevčíkama vytáhla taky?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:34
- Nahlásit

Tam vyběhne smečka absolutně cizích borderko-šeltií za balonkem, u něho se servou na jednu hromadu, pár majitelů z dálky zařve "hej,nechte toho", psi se zase pustí, jeden drapne balon a metou zpátky.
Biluška
tam v tom vašem světě musí bejt překrásně.....

u nás vyběhnou v plný sestavě 5 fen a 1 samec z dodávky na louku, začnou se honit, jedna narampluje druhou, většinou Bobule Kiru, ta se nasupí, padne facka na sále a kdo měl ruce ten se pral, Ferdopes sejme Bobuli a drží jí, než tato vychladne, a Tchoř drží Kiru a ubírá jí vzduch, aby zvláčněla, a já lovím a odkládám ten zbytek, aby neasistoval, zjm. Kobru, neb ta podobnejma scénama roste jak bambus.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:35
- Nahlásit

zavrelka
Příští týden beru, ozvu se. Ideál pondělí, úterý. Katka nevím, ona s těma feňulama už moc ven nechodí, ale zkusím.
Co jinak, máš se?

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:36
- Nahlásit

Tchor
jeste porad jim musim durazne pripominat ze o jejich pomoc v tomhle pripade nestojim.
no jo není to tak jednoduchý jak se o tom píše. A ted si vem jak tohle mají zvládnout lidi co mají mnohem mín tréninku, zkušeností, atd. A že se jim občas dostane řekněme nelichotivého označení. Ale v tom se nebudeme pitvat, to není důležitý

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:37
- Nahlásit

A vůbec, tahle debata fakt nemá smysl.
Eny
nemá, jen mě utvrzuje v tom, že bič a pryč z města se vyplatí za jakoukoli cenu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:37
- Nahlásit

Sali
Já myslela, že dobrmani jak běhaj, tak nemaj čas se rvát Viděla jsem venčení cca osmi nebo kolika, více majitelů a totál pohoda To bude těma zrzavcama, to je jak žiletka.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:38
- Nahlásit

Sali
bič a pryč z města se vyplatí za jakoukoli cenu
a víš,že já teda tady ve městě žádný proplémy nemám?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:40
- Nahlásit

EngieBNa to sem měla skvělej trik. Strčím tam ruku
jasně, funguje to, nedomáčkne, když pozná, co drží, ale i tak to bylo na jeden tejden snížený pracovní schopnosti.
Pro ostatní, co nemaj vykousaný psy, kdyby to nepoznal, bylo by to asi na neurochíru a rekonstrukci ruky obecně.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:41
- Nahlásit

Sali
Furt říkám, že mám parchanty, ale zlatý Naše největší vnitrosmečkový zranění bylo natržený ucho a jednou Artur nestačil zdrhnout a slepá ho lapla za kloub, tak zánět

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:42
- Nahlásit

EngieBViděla jsem venčení cca osmi nebo kolika, více majitelů a totál pohoda
u Lu´dka Šilhavýho, ne? jde to, ale nesmíš tam mít žiletky...já mám právě dvě nervní ostrý dobrmanice a to je pak věc.

zavrelka
Člen
- Nahlásit

EngieB
super, kdyby to bylo lepší tak už to nevydržím ... mám bloklou krční páteř takže před každým jídlem jako předkrm jeden brufen....
Za chvíli letím s děckama do angličtiny a pak hoďku volno a pak brigáda na okrájení asi 50 kg padaných jablek na moštování...
Jinak pondělí ani úterý nene... v Po jdu do solné jeskyně a na masáž - takový relax odpoledne v út dělám taxikáře děckam z kroužku do kroužku, ve st mejdan co čtvrtek?

EngieB
Člen
- Nahlásit

Sali
Ee, jiný případ, tuším teď Alary Aslar, ale dříííve než byla.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:44
- Nahlásit

EngieB
jj, znám.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:45
- Nahlásit

zavrelka
No pěkný
Já středa, čtvrtek zatím cvičáky, příprava na zkoušku, bojim, bojim.
Pátek?

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:47
- Nahlásit

Sali
tam v tom vašem světě musí bejt překrásně.....
jj, agi má fakt něco do sebe. Nejen jako sport, ale jako "svět". Fakt zajímavé je, že agi-psi se opravdu nervou. Jo, šarvátky známe taky, hlavně o ten míček a tak, ale to je fakt většinou ve fázi nadávek. Jsou vyjímky, jsou tady agresivní psi, ale opravdu jenom vyjímečně a jejich majitelé je dobře hlídají.
Pravděpodobně to bude souviset s množstvím psů, které má každý agili'ták (na prstech jedné ruky spočítáš lidi co mají JENOM dva psy, jednoho snad nemá nikdo ). Určitě taky s tím, že při agi se pohybují psi volně, takže je necháváme volně i po tréninku, v podstatě jsou volně skoro celý život. Od malinkata. Navíc je tady potřebný hodně úzký kontakt s člověkem, takže jsou fakt ovladatelní na mrknutí oka. Teda v jiném slova smyslu než považuješ za ovladatelnost ty. Pokud chci po šeltii "sedni" tak ji musím poprosit, pokud to chci po Lilátku musím si poslat kolkovanou žádost Ale smečka všech desíti venku proběhne kolem houbaře aniž by se po něm podívala. Narazí na jiného psa, zastaví se, kouknou se na mě, majitel začne hystericky ječet "chyťte si ty psy", já zavolám "holky, nechte ho, jdeme tady" zatočím jinam a smečka se bez mrknutí oka řítí za mnou, po psovi se ani neohlídnou... prostě agi-psi jsou ovladatelní (a ovládaní) úplně jinak než to znáš ty.
P.S. Třeba Wanda se to nikdy nenaučila, tu holt tahám venku na vodítku

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:48
- Nahlásit

Biluška
Jo, znám Celkem fajn svět, škoda, že agi už nestíhám (a navíc Kik by si asi dorasoval i tu poslední nožičku ).

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:49
- Nahlásit

EngieB
Furt říkám, že mám parchanty, ale zlatý
a tak malinušky jsou malinušky, kravnou a provokujou, ale jsou v podstatě zlatý...jsou t totiž vofčouni, a ne prdlý raplý hypertrofický pinčovky,
starej českoněmeckej pracovní dobrman, to je věc, a Kobra je chytlavá, ta to od Kiry hltá po kýblech,
akorát Kira je bojovník nadoraz, čím starší tím si víc sedá do povahy, čím víc jí řežeš tím víc roste, jako vrba, je to děs,
docela by s emi líbilo jí nakrejt něčím podobným, tahle povaha je skutečně srdíčkovej pracák, ale obávám se, že to lidem nemůžu udělat...vyhodit na trh takovýhle štěňata....i Vlčáry maj omezenou kapacitu, že..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání