Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak "likvidovat" útočícího psa a proč
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:34
- Nahlásit

PetraK
přiznám se, že jsem nepobrala to, jak ve volným prostoru dokázat to, aby se pes navolno nemohl dostat na mýho psa kterýho mám narvanýho za sebou.

no u nás je to tím, že toho navolno vyhazuje/chytá Tchoř a ty naše hlídám já, aby do toho nešli...když jsem byla na to sama, a se spem, co se nechal za mnou schovat, tak to dopadalo podle mrštnosti agresora a mě, kdo měl navrch, a jak pevný nervy a úmysl měl ten druhej, téměř vždy s enechal zahnat, jednou tpo vzal krz mě na jednu hromadu.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:35
- Nahlásit

replik Pokud bych to zvíře neotočila, servali by se. Co ti na to mám říct?

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:38
- Nahlásit

Biluška
Ovšem nevidím důvod proč by mi neměli jít pomoc. Pokud půjde některému ze psů o život tak přivítám jakoukoliv pomoc, i ze strany ostatních mých psů.
no abych se přiznala, tak tohle zastávám taky, ale musím to být schopná kontrolovat...protože rvačku 4 + 1 už blbě rozebírám.
Teď chodím jen s dvěma najednou, v koších, a je to o podstatně větším klidu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:39
- Nahlásit

Sali

takže v jednom to v podstatě moc nejde, co? No měla jsem tu příležitost dvakrát a ani jednou nebyla úspěšná, poprvní to byl ten dementní rížbejk a podruhý dokonce jen volně loženej bígl. Prostě ať se točím jak se točím, ten druhej pes se na toho mýho vždycky dostal. Není na to nějaký návod

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:44
- Nahlásit

davidkova renata
A vodkud jste? Do takový smečky bych potřebovala pak šoupnout mimi, ať se otrká!

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:44
- Nahlásit

PetraK
volně loženej bígl.
to si děláš srandu, u RR tě chápu ale u bígla, to chceš říct že ten bígl jen tak přiběhl a šel do toho tvého ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:48
- Nahlásit

EngieB
A vodkud jste? Do takový smečky bych potřebovala pak šoupnout mimi, ať se otrká!
šiš tak pod,sme z Prahy,neni vůbec problém,sou tam jak štěnda tak různý váhový kategorie Napiš na maila esi chceš,at to tu neplácáme...hele že ty znáš tu šikovnou děfčicu co venčila krom jinýho 2 corgi a jeden jí už zvostal? Se potkáváme v Oboře..tady máš mail
davidkova.renata@seznam.cz

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:50
- Nahlásit

EngieB
Jestli máš ňáký corgi, vem je s sebou, ráda bych vypozorovala, co je to za čógly, rýsujou se mi jako kandidáti na mýho budoucího psa

replik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:50
- Nahlásit

Sali jasně, že servali, ale tvůj pes bude mít handicap koše, takže to asi odnese. Víš, já mám střeďňáky (55cm) a sem radši bez košíku. Malé agresory odeženu bez problémů já, velký většinou taky(zatím vždy) a možná to zní blbě, ale mám pocit, že proti idiotům je lepší, když už se pes může bránit.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:52
- Nahlásit

davidkova renata
Ee, záměna, jsem od Brna. Tak jedině, kdybych vyrazila na výlet ku praze, tak se ozvu.
Corgi nemám, ale líbí se mi moc! Jenže mé srdíčko je halt u borderek a maliňáků a už tam asi zůstane

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:55
- Nahlásit

Benda
No jo, no. Šla jsem na chalupě do vesnice nahlásit "sousedovi" uprchlou vovci, která to prala po kolejích nach Chomutov a vzala Ešusa s sebou. Uprostřed informování souseda - Ešus byl na vodítku u nohy se k nám nařídil od dalšího baráku bígloš a už sem to nestačila doříct a točila jsem se jak čamrda, aby Ešus zůstal za mnou, páč jsem teda nechtěla další blbej zážitek v deseti dnech. Ale neumím to, prostě se ten bígl k Ešusovi dostal.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:55
- Nahlásit

EngieB
Ee, záměna, jsem od Brna
eh...sem si tě teda s někým spletla ale nevim vůbec s kým,sem měla za to,že chodíš tady někam na školu
Gerda
Jestli máš ňáký corgi
myslela sem tu holčinu jak byla na helppesu s corgama..tu si viděla

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:01
- Nahlásit

davidkova renata
Už dávno ne Na školu Jsem pilně pracující

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:02
- Nahlásit

PetraK
Pokud mas v chumlu vic psu a jses na to sama mas v podstate jedinou sanci. po jednotlivych psech to rozebirat a jednotlive je uvazovat dokud v tom chumlu uz nemas jen dva psy po te zajistit ciziho psa a sveho uposlusnit natolik aby ho uz nechal bejt.

Biluska
Kdyz mas jednoho utocnika a kolem sebe smecku svejch psu tak se situace da vetsinou docela slusne zvladnout pokud dokazes svoje psy udrzet mimo rvouci se dvojici, pokud se ti servou na jednu hromadu nemas skoro sanci to sama vcas rozebrat. Cela rvacka bude trvat vyrazne dyl a zraneni budou o dost vaznejsi, ve vetsim nozstvi a u vic psu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:08
- Nahlásit

Tchor
Pokud mas v chumlu vic psu a jses na to sama mas v podstate jedinou sanci. po jednotlivych psech to rozebirat a jednotlive je uvazovat dokud v tom chumlu uz nemas jen dva psy po te zajistit ciziho psa a sveho uposlusnit natolik aby ho uz nechal bejt

no Ešus byl dycky ten trhanej a drženej, on právě ani nekousal, jen řval. A doufám, že se do toho kousání nikdá nepustí. Že i přes ty zkušenosti zůstane u hlučení. Stačily mi tyhle tři zážitky- ten poslední byl pro mě naprosto infarktovej a ukázal mi, že přes všechno mý snažení jsou situace, kdy prevence neřeší nic.
Není fakt nějaký trik , jak druhýmu psovi, když svého psa mám za sebou, zamezit , aby na toho mýho šel? Tohle mě mrzí, že jsem nedokázala , točila jsem se jak hajzl při povodni, čokla měla za sebou ale stejně mi to nevyšlo :.-(

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:10
- Nahlásit

PetraK
Lapnout za obojek, přehodit a kleknout Mě to zabralo, ale toho psa jsem znala od vidění, na úplně cizího bych to asi nezkusila. I když... mám trošku sebevražedný sklony a na malýho si nikdo dovolovat nebude!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:10
- Nahlásit

EngieB
Už dávno ne
mi teda řekni,s kym se si tě spletla!!!!!
Tchor
po jednotlivych psech to rozebirat a jednotlive je uvazovat
čéče to mi přijde v reálu neproveditelný když páníčci těch ostatních jsou v čudu nebo nepoužitelný..kde vemeš jen ty vodítka??

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:11
- Nahlásit

davidkova renata
když páníčci těch ostatních jsou v čudu nebo nepoužitelný..kde vemeš jen ty vodítka

na tom sem se zastavila taky

Benda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:12
- Nahlásit

PetraK
promin ale neumím si představit bígla který přibíhá s úmyslem rvačky.
Když na nás na sídlišti dorážel pes který se rád pral, dal jsem k noze a přicházejícího psa slovně a posunky vyhnal, když to zkusil znova tak jsem proti němu nakročil a to stačilo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:13
- Nahlásit

davidkova renata
kym se si tě spletla

esik ste si nemyslela engine????

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:13
- Nahlásit

davidkova renata
mi teda řekni,s kym se si tě spletla!!!!!
Beztak s někým mladým, krásným a perspektivním...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:15
- Nahlásit

Benda

nojo, esi to není tím, že ten pes je vesnickej? Já fakt nevím no. Hulákala jsem taky, ale platprtný mi to bylo. Ne že by Ešusa dobil, ale šel do něj, což i tak stačilo, že mě ho to hodilo zase o kus zpátky

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:16
- Nahlásit

no vzhledem k tomu ze sebou vodim vic psu vetsinou mam sebou i vicero voditek. Muzes je treba prehodit pres plot a pod (kdyz tam jsou) proste je potreba zajistit aby se k ty rvacce nemohli vratit. kdyz je clovek sam jinou moznost u hromadne rvacky v podstate nema. Dulezity je zachovat chladnou hlavu a nezmatkovat, stejne se tim nic neurychli.

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

EngieB
Beztak s někým mladým, krásným a perspektivním
to né...to bysem se nespletla...to byste byla vy
Benda
promin ale neumím si představit bígla který přibíhá s úmyslem rvačky
tak já ti nějakýho ukážu tady u nás...chceš čubu nebo psa?

Benda
Člen
- Nahlásit

PetraK
počkej a ešus se s ním pral ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:17
- Nahlásit

Tchor
Dulezity je zachovat chladnou hlavu a nezmatkovat, stejne se tim nic neurychli

to se u mě nikdy nepodaří když Ešusa chytil ten pit, tak jsem nejdřív mlátila do něj a pak do jeho paničky. Lžící na boty

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:18
- Nahlásit

PetraK
engine????
co to???
Tchor
no vzhledem k tomu ze sebou vodim vic psu vetsinou mam sebou i vicero voditek
no jo,to pak jo.Já nemám bohužel ani jedno,jako aren

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:20
- Nahlásit

davidkova renata
To mám teď! S malinou bych si bez vodítka nedovolila, ale pan Kikeš, to je jiná káva. Dneska ráno že ho radši chytím, než projede auto, hmatám hmatám a vobojek doma

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:21
- Nahlásit

Benda
ne Ešus se nepral, ustupoval a já řvala. Neumím se zatím proti psu rozpřáhnout nohou a kopnout. Nejde mi to.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 13:22
- Nahlásit

PetraK
Já do psů taky nekopu. Zatím jsem naštěstí neměla konflikt více psů na jednoho mýho, obráceně zase psiska svoje v poho uřvu, navíc se vždy rval "vybraný" aneb vůdce smečky. Takže i když jsem šla se třema čtyřma, konflikt byl stejně jeden na jednoho. Takže prostě agresora lapnu za obojek nebo ocas, co chytím, a předám majiteli. Klídek, pohoda.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání