| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:26
- Nahlásit
Psíček
tak bys s tim asi mela neco dalsiho delat ne?
no jenže si myslím, že ani na pepřák, ani na tu elektriku bych se asi spolehnout nemohla (do pita a paničky jsem třeba třískala lžící na boty- kupodivu to taky nepomohlo ) a zbroják já? Cholera? To není dobrej nápad , taky bych navíc mohla ve svý šikovnosti vystřílet kohokoliv v blízkosti. To ne.
"no kdyz vylitne, tak ja nevim, co udelam...."
mám ty oči na těch šťopkách, takže v polích u nás mám přehled a jak je tma tak tam nechodím. A jdu-li sídlištěm, tak kdykoliv se blížíme k místu, kam není vidět -roh, křoví, dostává Ešus povel k noze, nebo čekej. Aby se mi nedostal tam kde nevidím a jdeme tam vždy spolu.
Benda
bránit, např. paralizérem.
když já právě nevím, jestli to fakt pomůže ??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:29
- Nahlásit
Psíček
to právě nevím nedovedu si představit, že bych ho dokázala proti takovýmu hovadu doopravdy ubránit
no to mi nestačí, taky jsem hned poté začla shánět info, ale nevyšlo mi z toho ani jedno - při mých schopnostech, jako že mi to pomůže a nenadělám s tím víc škody. už jsem i lítala po drogergách, že si koupím nějaký to malý sprejový vonítko, nebo lak na vlasy do kabelky a v případě potřeby ho čoklovi nastříkám do ksichtu. Ale budď blbě koukám, nebo už nic takovýho nevyrábějí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:30
- Nahlásit
Psíček
většina lidí nemá tucha, co se může stát......bohužel .....
to je pravda. Dokud si to neozkouší sami na sobě. A jenže třeba zrovna v případě synovce, moc možností nemám, když ho v době kdy jsem v práci s názorem - tsss, co by se mohlo stát- vezme ven.
Letím dom se svou křipkou.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:40
- Nahlásit
Psíček
jenže já už jsem fakt z těch lidí zpsychopatičtěnej....mě kupříkladu stačí uvidět na nedaleký louce děcka s RTW navolno a mám okamžite silně zvednutej tlak zaludek v krku.......zacina se mi tocit hlava apod......uplnej kreten....
Tak přesně jsi popsal i mé pocity
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:47
- Nahlásit
Ono když má někdo velkého psa, tak je vysmátej, neb málokterý pes velkému doopravdy ublíží ¨.
Ale když ti menšího psa napadne velkej pes, zahrabe ho pod sebe tak, že ani nevíš kde svého psa máš, jenom slyšíš řev obou psů a ani jeden nemá koš, ruku ti strhnou někm pod ně neb ji máš omotanou vodítkem.....garantuji ti, že použiješ cokoliv aby jsi svého psa dostal zpod velkého a nebudeš se rozmýšlet nad tím, jestli velkého nepoškodíš.
Já v tom mám jasno. Objeví se howik navolno ( jak jinak) a pokud si ho majitel/ka neodvolá, tak jakmile se k nám rozběhne, tak kopu vší silou do jeho hlavy - snad se trefím. A celkem mě nezajímá zda má koš nebo ne. Neb poprvé měl taktéž koš a můj pes byl tak pohmožděný, že na sebe nenechal skorem šáhnout, jak ho to bolelo a pajdal ještě 14 dní.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:48
- Nahlásit
Psíček
Obecne si vsak myslim, ze clovek pred porizenim psa by mel zhodnotit jestli bude schopen jej zvladnout i ochranit
huš sem zapezpečila děcko aji psa,taxe jen krátce dovyjádřim.Ještě k tý naší debatě...on je rozdíl mezi slovy zabezpečit a ochránit.Jak psa tak dítě třeba.Zabezpečit já chápu materiálně,emociálně ,umožnění vzdělání atd..Víte,můžu bejt ropnej magnát a mít dohromady 4 babičky a dědečky a peněz,že to vystačí na dvě generace,můžu k tomu mít toho nejlepšího chlapa co bude super táta.Tomu já říkám zabezpečit.Ale ochránit to dítě aby ho na přechodu nesmet vožralej řidič či cokoli jinýho prostě na 100% nejde...a stejně to vidim s tím psem.
A k tomu Vašemu psychopatění...už sem Vám říkala jednou,že to vidíte moc černě a akorát ty věci přivoláváte.Nebudem se bavit jak a proč to funguje,to už taky proběhlo.Co má řikat já??? Mám čubu co váží vo 15kg mín než já a taky to de.Možná u Vás jsou nějaký stabilní debilové ,jejichž psy napadaj toho Vašeho,ale pokud je to jen Vaše obava či představa,že by tomu tak mohlo být,tak myslím,že v tomhle stadiu naděláte víc škody než užitku.Já osobně taky dělám to co PetraK,čubu mám pod kontrolou furt a radši se vyhnu,když to jde,ale aby se mi vycházka stala zdrojem stresu jak je to zřejmě u Vás ,to ne..Neberte si ty věci,tak...ono to vyplývá i ze všech Vašich příspěvků k čemukoli..vždy vidíte jen to negativní a nejhorší možnou variantu.Ale tak to vždy opravdu není
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:49
- Nahlásit
Psíček
Dáška
vy popisujete i mé pocity. Když jdu někam, kam nevidím, tak má Ben povel čekej a jdeme zároven.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:52
- Nahlásit
A co místo paralyzéru zkusit kapslikovou pistoli? Nadělá hodně hluku a mohla by případnýho útočníka odradit....no je fakt, že i můj pes by byl asi vyplašený...tak nic.
Já s napadáním naštěstí(nebo bohužel) zkušenosti nemám.
Ale nejdřív bych asi zkusila chodit s hůlkou, nebo obyč klackem. Na většinu psů by možná můj křik a případná rána přes hřbet mohlo zabrat. Je to tedy spíš pasivnější bránění, ale přiznám se, že denodenně chodit s kudlou v kapse a být připravená zabít něčího psa mi přijde hodně tvrdý. To bych já nezvládla. Asi.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:59
- Nahlásit
Ještě bych dodala, že jednou k napadení mého psa došlo a bylo to tak rychlý, že jsem prostě vůbec nestačila něco udělat a bylo po boji. Žádný varování, žádný zježení chlupů nic, najednou byli v sobě a hotovo. Čuměla jsem jako vůl na nový vrata. Trvalo to pár vteřin.(Nebudu to pitvat, byla to moje blbost a naivita)
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:26
- Nahlásit
Psíček
rychlý a hbitý ...
až moc.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:01
- Nahlásit
Myslim, že mám obrovskou kliku, když nás v okolí trápí pouze jeden agresivní jezevčík. Jinak svýho psa řešim tak, že mu vybírám kámoše, se kterýma si může libovolně pobíhat na volno a bez koše, trénujem poslušnost, aby mi v případě konfliktu pes nepřekážel a zvládl se do situace nemontovat, tam, kde vím, že mám největší problém a slabinu (na našem sídlišti) se snažím pohybovat co nejmíň, fakt jen nejnutnější venčení, konfliktním zvířatům se se psem vyhýbám. Pokud jde o konflikty s fenama v domě, nepodařilo se mi seznámit Mařku jen s jednou, tu prostě nenávidí, ale s páníkem se dá vždy dohodnout, jak se budem míjet. A protože ten konflikt je problém můj, vypozorovala jsem si časy jejich pravidelného venčení a chodím prostě jindy, než oni. A čubu jsem si vybírala záměrně proto, že u nás na śídlišti jsou problémoví psi, ale vesměs pohodové feny, přesto se s některými nemá ráda a tak má vodítko a koš. Když vím, že situaci nezvládnu, nebo o tom začnu pochybovat, raději se jí rovnou vyhnu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:04
- Nahlásit
Psíček
ad ten paralizér, pepřák -pravda je ta, že jsem se teď nechala ukolébat a dál se nedívala, po těch základních-opravdu jen základních informacích, jsem dospěla k tomu, že v mých rukách by to asi bylo naprt a spíš ten sprej, a na to jsem-páč byl klid - taky zapomněla a tak to řeším tím dozorováním. Ten zbroják fakt ne, spíš bych asi měla zapracovat na tom, jak v té situaci rychleji reagovat - i když - jak psala Jimmi - někdy to nejde, třeba zrovna když mi ho drapnul ten pit. bylo to večer, Ešus si hrál s kámoškou, čůza se psem vyšla zpoza stínu, vidět předtím nebyla , pak už mi zbylo jen třískat do toho psa a do ní tou nablblou lžící na boty co jsem měla dost omylem s sebou (ne že bych běžně na venčení nosila lžíci na boty, až tak úplně řáchlá ještě nésu ). Ale - přesně jak píše Davídková - člověk na to nemůže koukat úplně katastroficky - stejně neuhlídáš všechno. Hele - teď nedávno, jo? jdeme si polema, Ešus lítá, pak potká kámošku, hrajou si, Ešus poodběhne - já ho pořád monitoruju a.. hele- čokl přišel s podříznutou nohou- nějaký prase tam něco nechalo a on se hustě pořezal. Co uprostřed polí s třicetikilovým hovadem, kterýmu leje z nohy krev a neunesu ho? Tohle předem taky nemůžeš tušit. stejně jako třebä zmiji na cestě. Nicméně chápu hodně tvojí situaci, která je tím, že kontakt je v baráku o podstatně procent horší. a po pravdě řečeno -vidět venku RTW jen s dětma, mizím taky, protože může být sebemilejší, ale nemusej si sednou zrovna s mým psem (speciálně po jeho zkušenostech, kdy to řeší stylem - di pryč, jinak tě zabiju, páč jsem největší borec vesmíru -aniž by na to měl). Takže těmto situacím se vyhýbám a čokla bez páníčka rovnou ořvávám, ať si o mě myslí kdo chce co chce, třeba že jsem hysterická megera, ale řvu ať vypadne. kamarádit se můžou, ale až když se dohodneme a budeme u toho.
Ale je to hnus velbnosti, je to hnus. Ale jak píše Davídkojc, musíte se hodit do pohody hlavně vy - což sám víte - páč jinak to bude startovat i Mazlika
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:18
- Nahlásit
PetraK
musíte se hodit do pohody hlavně vy
no vono je to taky tak,že já apriori přistupuju k takový potencionální situaci stylem..zkus něco,ty sráči a já tě zabiju Ten čokl to ví,ne že ne.A zrovna tak ví,že se ty nebo Psíček v zásadě klepete strachy.Neřikám,že to pomůže dycky,ale svý to v mnoha případech udělá.Jenže já to tak fakt v tu chvíli cejtim bo na mojí sladkou Nyný si nigdo dovolovat nebude .Fakt taky je,že vona se opravdu nerve,ustojí v pohodě i nějakej ten jakobyútok,malý čokly co maj hysterák úpa ignoruje a s těma většíma,co to jen hrajou jí snadno ukočíruju.A taky vim že tenhle duševní stav co mám já se prostě nedá naprogramovat..
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:27 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit
PetraK
když já právě nevím, jestli to fakt pomůže ??
proto si myslím, že by měl být nějaký kurz obrany aby se psovodi na podobné situace připravili a získali více sebevědomí a informací o možnostech obrany stejně tak i informací o chování psů atd.
Jinak o zachování klidu je to hodně. Já měl nedávno docela nepříjemnej pocit když jsme potkali o půlnoci velkého černého psa bez majitele. Oba se obšlapovali dost nejistě a já byl rád že jsme odešli bez konfliktu. Navíc to bylo dva dny po jedné události
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:30
- Nahlásit
Benda
Navíc to bylo dva dny po jedné události
velkého černého psa
ses ani nepochlubil,že sis cvrnknul do trenek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:44
- Nahlásit
davidkova renata
zkus něco,ty sráči a já tě zabiju
tož to já nevim, jak na toho čokla působím, když na něj řvu Vypadni a mazej. Na toho rížbejka to nezabralo, ale na toho by zabralo jedině ho vzít lopatou po hlavě. Na toho volně loženýho bígla (ale to moc nepočítám jako útok) to taky moc nezabralo, naposled na toho černýho osamocenýho psa jo, ale to byl spíš myslím dobrák zvědavej, ale co já vím.
Benda
No jo ale kde ty kurzy vzít a nekrást? A hlavně kde vzít lektora. Vopravdickýho lektora myslím. Někoho kdo opravdu ví a poradí.
Oba se obšlapovali dost nejistě a já byl rád že jsme odešli bez konfliktu
tohle nesnáším. To je hnusná kombinace, velkej pes bez majitele a tma a uš se běžim převlíkat
davidkova renata
že sis cvrnknul do trenek
asi že mu včas nedorazila zásilka pemprzůch vod dodavatelky, totiž.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:49
- Nahlásit
PetraK
No jo ale kde ty kurzy vzít a nekrást? A hlavně kde vzít lektora. Vopravdickýho lektora myslím. Někoho kdo opravdu ví a poradí.
neříkej, že by například psovodi od PČR něco takového nezvládli ?
asi že mu včas nedorazila zásilka pemprzůch vod dodavatelky, totiž.
ani čéče sem tak intenzivně přemejšlel nad tím že sem asi prokletej a co s tím udělám, že sem to ani nestihl
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:52
- Nahlásit
PetraK
velkej černej pes
a mrtvej kostelnik..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:57
- Nahlásit
Benda
že by například psovodi od PČR něco takového nezvládli
to asi jo, ale myslíte, že by do toho šli? Jestli jo, tak se hlásím do prvního kurzu.
davidkova renata
a mrtvej kostelnik
jéžiš na toho jsem zapomněla!! To bude zas průšvich
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:03
- Nahlásit
Psíček
kdyz mate za souseda postupne se uchlastavajiciho alkoholika jez ma IQ o neco mensi nez pocet zubu a k tomu "drzi" psa..jakoze vlastní teda ..
no jo,v baráku se tomu vyhýbá těžko,já to vzala spíš jakože venku..Tady to fakt tak děsný nejni,nikdy sem takovou situaci nikde nezažila(nechcete se přestěhovat? ),pokud se některý psi nesnesou,dá se to pořešit vyhnutím se.Aspon mě se to daří,vyhýbám se zásadně fenám rížbejka bo sou agresííívní snad všecky,ale pokud by doběhla,holt by asi něco schytala,páč mě to neuvěřitelně vytočí a to jako fakt Fakt je,že nemethová bydlí někde taky v těch končinách a poudala,že to tam vopravdu neni lehký.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:03
- Nahlásit
PetraK
to asi jo, ale myslíte, že by do toho šli?
tohle by měl řešit někdo jiný, já su jen majitel jednoho velkobígla
podstatný je, že si myslím, že by na to měli odborně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:06
- Nahlásit
Psíček
proc si to myslite, respektive jaky strach mate na mysli....strach je totiz velmi sirokáááánská pojma paní...
to je fuk,jakej,prostě je to určitá forma nejistoty,nemá smysl se točit na slovíčkách když oba víme co tim chci říct.
...to je proste dano povahou
no to jo,dyk to někde píšu..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:08
- Nahlásit
Psíček
takovej normalni policejni psovod ma naucino, jak zlikvidovat utociciho psa...
mám známýho,už je teda v letech,ale 40 let dělal koně a služebáky,ví to dost přesně.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:14 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit
Psíček
.tak si predstavte ze jako clovek majici rad psy budete napriklad s obuskem trenovat uhozy zamerene na likvidaci psa
ale proč obuškem ? stejně je spousta lidí co i po jakémkoliv kurzu na cizího psa nešáhnou, spíš by bylo dobré najít a naučit práci s paralizérem.
pokud narazite opravdu na psa, kterej proste DO TOHO JDE
tohle je další věc kterou by lidi měli vědět a to jak velká je šance že potkají opravdu nebezpečného psa, jaké procento je psů kteří na člověka nezaútočí atd. Potkat můžu třeba i masového vraha a mám vystaráno.
Jinak si myslím, že psovodi figuranti by na to měli.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:19
- Nahlásit
Psíček
auto (ktery mi Vy koupite
ste si splet forum,ne???
kdyby jste to nase kryti pri pruchodu kolem inkriminovaneho mista videli, tak vam praskne branice
tož já su zvyklá,mě tu prdne céfka co chvíli Ale dyš už je řeč vo tom Vašem krytí ,moh byste,prosim Vás,dorazit urychleně za StaHi,páč vona na kryče už dlouho čeká.. kuju..
jako dnes si porizovat psa do velkyho mesta a mit omezeny moznosti pohybu z mesta pryc, tak si ho vazne neporidim
no asi souhlasim...já v zásadě tady žiju jak na vesnici(šak uvidíte až přijedete ),takže mám tendenci to vidět tak všude,ale bydlet v centru,nepořídim si ho taky..co by tam chudák dělal..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:24
- Nahlásit
Psíček
nereju, jen me to zajima
jasně..je to muž činu,pane ,žádnýho druhýho takovýho neznám.Ví a umí.Net vůbec nemá ,je to starej praktik,stará škola a moc chytrej chlap,zatraceně chytrej.
ale vy proste vubec necete uznat, ze jsem hrdina
OK,padouch nebo hrdina,všechno jedna rodina
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:30
- Nahlásit
Psíček
vsak vam pani Renata tusim muze popsat realitu.....
Benda mám ho doma,můžem ho někdy vyzkoušet..moh by to bejt pěknej večer
ale neni vod čongů,je z normál krámu.
du spát,dobrou Pejsku
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:35
- Nahlásit
Psíček
to se teda ale hodne divim, ze je navic drive neco takovyho ucili
pane,ten ví a umí se psama věci vo kterejch dneska nemá nikdo ani tuchy.Myslim vo služebních psech..Vono je mu kousek přes 60 ted,takže tenkrát psi fakt sloužili.Navíc se pohyboval přímo v jámě lvové
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:39
- Nahlásit
Psíček
ja nevedel, kteremu nacini fandite
odlehčená kompozitní hokejka easton
Ne vážně, já žádnému. Nemám s tím žádné zkušenosti ani jsem to zatím nepotřeboval.
Dovedu si ale představit, že procento lidí kteří by byli schopni použít obušek je podstatně menší než těch co by dokázali použít zařízení ""na dálku"" jako je paralizér nebo jiné podobné funkční.
pak by se to muselo dale delit na procento psu, ktery pujdou do cloveka, ale to zas nesmi byt zamenovano se spy, kteri mohou cloveka pokousat bezdecne, kdyz jim zasahuje do rvacky a pak tedy na procento psu, ktery beznym jecenim a klaciky a podobnymi prostredky odradite od jakehokoliv utoku.....
přesně tak. Znám názory lidí na sídlišti kteří mají jeden metr tj. agresivní pes. Přitom si neuvědomují že někdy stačí zařvat a je po rvačce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2008 08:41
- Nahlásit
Benda
tohle by měl řešit někdo jiný,
no jo ale kdo? Jedině že by se čiste teoreticky lidi který to zajímá dali dohromady a pak je požádali. Pak je taky otázka, jestli by ti psovodi na tohle reflektovali? Jenže si myslím, že to nikdy neprojde. Nápad je to dobrej- stejně jako to, že se chodí se psema do škol aby se děti učily jak se ke psům chovat, ale nenapadá mě jak to zrealizovat, protože ty školní akce vychází právě z toho, že lidi se psy kontaktují školy, takže obrácený postup
|