| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 19:14
- Nahlásit
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10168939886-p odle-prava/408236100181030-25.09.2008-22:35-asta-a -harry.html
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 20:00
- Nahlásit
Ohhhh. A to jako, když mi psa napadne jiný pes, tak než ho zkopu do koule, mám se ho zeptat, jestli má papíry a kolik stál? No to je ae krávovina.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 20:24
- Nahlásit
bullvnouzi
OT - nebylas dneska s psakama koelm paty hodiny na nadraží v Brně? jsem tam viděla holčinu s černým pitem a jrt...
Jinak je to docela haluz, takže v podstatě ani nemá smysl, abych Veverku bránila? Když má hodnotu v podstatě nulovou?:-/
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 20:53
- Nahlásit
Eimy
Fákt? No nebyla. Byla jsem celej den v Kojetíně.
Jinak moji psi maj hodnotu 1000 a 2500, tže jako hotovo zameteno. A ty chvaty při svejch 75 kilech vs. 70ti kilová doga bych taky chtěla vidt.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 21:31
- Nahlásit
jen by mě zajímalo,podle čeho ce určuje cena psa pro majitele- já třeba osobně neberu cenu pořizovací-ale je to můj přítel a parťák-můžu si to vyčíslit i jako újmu na mém zdraví,pokud se psovi něco stane.....ale vlastně sama nevím,jak bych to číselně ohodnotila- nedozírnou )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 07:25
- Nahlásit
Mě to video nejde spustit, můžete mi někdo písnout stručný výcuc prosím? Kuji
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 10:34
- Nahlásit
žanda
No hlavně bys to nehodnotila ty, ale soudní znalec, víš....
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 15:04
- Nahlásit
No já dycky říkala chudák pes, on za to nemůže, že utek, ale poté, co mi Molču napadla ta ludra boxeří, ubodala bych ji i s nánou paničkou, kdybych měla čím. Takže poldu chápu. Dřív mi bylo blbý do psa útočníka i kopnout, teď chodím s pepřákem v ruce. Přítel nosí kus kabelu, a to by se boxeří panička hodně divila, kdyby ho tenkrát potkala ona a ne já. Jako s lidma se fakt rozumně domluvit nedá
Ovšem s našima zákonama taky ne
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 15:08
- Nahlásit
Dáška
Potřebuješ se debilním majitelům mstít na psech ? Pokud ano tak si už další psi nepořizuj a pokud ne tak tu tak nekecej.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 15:23
- Nahlásit
ZdeNek_K
Proč by tu nemohla kecat? Je to její názor a diskutovat tu může kdo chce, ne?
Stát se mi podobná situace, kdy budu vědět, že to nezvládne můj pes vyřešit a já nezvládnu protivníka zkopat, tak mu tu kudlu mezi žebra klidně vrazím. A že ji nosím u sebe.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 15:29
- Nahlásit
ZdeNek_K
Pokud budu branit sveho psa a nepujde to bez ublizeni utocicimu psovi tak mu bez vycitek ublizim. Zatim jsem mel to stesti ze jesem zadnymu psovi fyzicky ublizit nemusel, ale nevahal bych. Perotoze kdyz nedokazu sveho psa ubranit ja bude se preventivne branit sam a to je to co rozhodne nepotrebuju.
Tenhle konkretni pripad mozna sel vyresit mene drasticky, ale rozhodne se tomu klukovi nedivim.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 16:01
- Nahlásit
bullvnouzi
to já chápu,ale pak to není objektivní k mé osobě..........
|
replik
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 16:08
- Nahlásit
Tchoři, jenom poznámku, nebyl to kluk, ale důchodce, asi +-70letý pán a myslím, že fakt na rozvzteklenou dogu neměl, minimálně fyzicky a to ani se svými zkušenostmi.
Jinak já bych svého psa chránila taky a v současnosti už jsem schopna dost velkého násilí.
Všichni, co nechávají své miláčky navolno bláznivě bez kontroly by si měli uvědomit, že jejich miláčci mohou přijít k úhoně.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 16:12 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
žanda
Jo, to má vím. Ae pochybuju, že soud zajímá psychický újma. Jedou jen na prachy....
replik
Všichni, co nechávají své miláčky navolno bláznivě bez kontroly by si měli uvědomit, že jejich miláčci mohou přijít k úhoně.
Já si toho třá vědoma jsem, i když moji psi se mi z 99% (zaplať pánbůh) z kontroly neztrácejí. A stejně tak, jako když vstupuju se psem do lesa, musím počítat s tím, že když začne štvát zvěř, budu mít po psovi. Zrovnka tak, když mi vběhne pod auta, zřejmě ho někdo zajede a já po řidičích přece nebudu křičet, že měli uhnout. A pokud mi vezme roha z baráku, tak co bych měla čekat...?
|
replik
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 16:33
- Nahlásit
Bullvnouzi, záleží na psovi, zdrhnout by samozřejmě neměl a pokud ano, tak snad záleží taky trochu na tom, jak je vychovaný, zda napadá psy, lidi.... pokud tam něco takového je a on TI zdrhne, tak co si budem povídat, je to průšvih a tvoje odpovědnost....a můžeš čekat cokoliv. Ono jenom když pes velikosti dogy vletí někomu před auto, tak hrozí dost nepředvídaný průšvih...
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 08:39 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
Jedna věc je chránit svého psa a jiná je trestat psa za chování- nezodpovědnost- jeho majitelů("a to by se boxeří panička hodně divila")! Je také dobré si uvědomit že 9/10 psů kteří utečou jsou psi od slušných majitelů nikoliv od asociálních lidí. Těch asociálů je totiž tak málo že v porovnání se slušnými lidmi není jejich počet důležitý. A sami si odpovězte jestli až váš pes uteče - za fenou, zajícem, díra v plotě atd. tak by jste chtěli aby se ten kdo ho najde (napadne mu psa) zachoval podle toho co tu píšete! Například "A to jako, když mi psa napadne jiný pes, tak než ho zkopu do koule" a "Přítel nosí kus kabelu" .
Naprostá většina psů není odhodlaná jít proti člověku a když ano tak maximálně jen náznakem a nikoli natvrdo. Kvůli těm několika co jsou schopni jít i do lidí natvrdo tak pozabíjíte ten zbytek který dělá cca 99 psů na jednoho zkaženého ? Není lepší raději napřed i riskovat vlastní zranění s vědomím že až uteče můj pes tak ten kdo to bude řešit napřed vyzkouší psa chytit než do něj bodne nůž? No možná očekávám od lidí příliš moc .. .
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 08:58
- Nahlásit
ZdeNek_K
Jenže tobě asi uniklo tohle: No já dycky říkala chudák pes, on za to nemůže, že utek, ale poté, co mi Molču napadla ta ludra boxeří, ubodala bych ji i s nánou paničkou, kdybych měla čím.
Pokud vím, tak ty máš psa většího vzrůstu, ale vem si majitele menšího psa (třeba do 15 kilo - což Molča je), kterej se celej život toho psa snaží, aby byl k velkejm psům v pohodě a pak se objeví magor, kterej toho malýho psa napadne... Pokud pominu to, že pes je dokousanej, zvalchovanej... Začne se s velkou pravděpodobností bát velkejch psů - minimálně těch, který nezná... A je o dalšího histerika víc, pokud se k tomu jeho páneček dobře nepostaví...
Mně takhle psici převálcoval velkej pes dvakrát a přiznám se, že příště, pokud bych měla po ruce cokoliv, tak by taky něco poznal... Protože ani jednou se paničky těch psů nedokázaly k tomu postavit tak, jak bych předpokládala... Jedna se zvládla na "Ježišmarja" a psa jsem z Veveruchy muslea stejně sundat já... Druhá taky nic neudělala a jen pak řekla "No jo, ona je dneska asi nějaká podrážděná..." A to naštěstí psice nezačla bejt po těchhle zkušenostech bejt agresivní, jen v přítomnosti velkejch psů dělá, že tam není (a to si dřív byla schopná hrát s dobrmanem a se všema velkejma psama...)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:08
- Nahlásit
ZdeNek_K
Je také dobré si uvědomit že 9/10 psů kteří utečou jsou psi od slušných majitelů nikoliv od asociálních lidí.
kde to žiješ? neměl být ten poměr obráceně?
resp. nevím, jak je to s asociálama, ale potkávám miliony debilů, co je jim jedno, že jejich čokl opruzuje ty moje - ačkoliv já si je držím a jasně dávám najevo, že o kontakt nemám zájem...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:12
- Nahlásit
já se napřed snažím cizího psa zahnat slovně, pak - pokud není agresivní, tak ho chytnout za obojek a držet dokud si majitel nedojde. ( on taky totiž můj pes není nadšený, když se po něm rozhodne skákat jiný cizí pes )
Ovšem, pokud mi jde pes natvrdo do mého psa, tak budu psa bránit jakkoliv. mého psa dvakrát napadl tentýž howavart a věřte mi mít tehdy po ruce nůž, tak neváhám a použiji ho. Takhle "jen " dostal kopance a nakonec jsem ho bodla klíčema do zad a kopla ho do prostoru pod ocasem.
Ono by mě totiž clekem zajímalo, jaké chvaty bych měla použít já - 55 kg na psa se stejnou nebo větší vahou, který se rozhodl, že z mého 17 kilového psa udělá sekanou.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:39
- Nahlásit
Psíček
Mel
jo a nejlepší je, když na vás začne majitel druhého psa řvát, co si to dovolujete mu šahat na psa a že já mám asociála, kterého ani nepustím z vodítka, neb kdybych ho pustila, tak bych toto přece MUSELA chápat.
cizí pes v tu chvíli skáče po mě a mém psu a já se ho snažím zahat slovy anebo ho chytit za obojek a usměrnit.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:42 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
No možná je potřeba to napřed zažít. Mě jednou pes utekl a napadl jiného psa,měl košík ale vážil přes 50kg a jak jsem byl rád když ho kluk, kterému napadl jeho psa, odtáhl za obojek místo toho aby ho mlátil nebo do něj bodl nůž .... . A můžu říct že v mém okolí pes utekl všem majitelům, těm co se psem chodí i nechodí na cvičák. A jak byli potom rádi že jim psa nikdo nezastřelil.
Jinak v mém okolí není ani jeden majitel který by se o svého psa nestaral ... .
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:46
- Nahlásit
ZdeNek_K
mě taky utekl pes, ale jiného psa nenapadl tedy. Kdyby ano, tak by mě to moc mrzelo,a le musela bych přijmout, že kdyby jiného psa napadl, tak by ho majitel nebo jiný pes mohl i zabít při své obraně - byla by to jen a jen moje chyba!
Ono při obraně svého psa nebo sebe totiž nepřemýšlíš, jestli neublížíš tomu druhému psovi, ale myslíš na svého psa a na sebe .
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 09:53
- Nahlásit
Sranda je kolikrát člověk myslí jen na sebe nebo svůj majetek. Ještě větší sranda to je když si uvědomíte že člověk primárně "funguje" jako součást většího celku a tedy sám o sobě neznamená vůbec nic. Ale hlavně že v prvé řadě myslí sám na sebe ... .
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 10:02
- Nahlásit
ZdeNek_K
pokud na mého psa útočí cizí pes navolno bez koše a majitel stojí a čumí, pak ano myslím na sebe a svého psa. chyba majitele, že nechá svého psa na nás útočit.
Kdyby na nás útočil pes s košem a majitel se snažil psa spacifikovat, tak samo že se budu chovat jinak.
Nebo ty bys svého psa nechal pokousat - případně domlátit košem a stál jak trubka , nebo ho sice bránil, ale s ohledem na útočníka?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 10:03
- Nahlásit
ZdeNek_K
Pokud mi do psa pujde pes s košíkem, zkusím to zvládnout jinak, ale pokud se ten pes zakousne a nebude chtit pustit, asi zábrany půjdou stranou...
A klidně se přiznám, že v tomhle ohledu jsem sobecká a budu bránit stvoření, o kterým vím, že mi bezmezně důvěřuje a spolíhá se na to, že mu pomůžu, když se něco stane...
A bude mi v tu chvilku upřímně jedno, co se stane s tím druhým psem, o toho se má starat jeho páneček a nebo pak má bejt ochotnej nést následky za to, co ten pes udělal... Pro mě je sobečtější přístup člověka "no a co, tak mi zdrhnul pes, napadl jinýho, ale mě to nezajímá... svině je ten člověk, co svýho psa bránil..."
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 10:09 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
Jak jsem psal hned na začátku, chápu nutnou obranu ale mám problémy s tím že ve většině případů se z obrany stává něco jiného .... .Co třeba ten člověk co střílel po psovi- snad feně- co šla do baráku a ani si toho debil nevšímala ? Onen člověk pak tvrdil jak pouze chránil své dítě. Většinu takové věci dělají lidé s výmluvou že chránili někoho/něco jiného.
Psíček
Člověk i zvíře ale problém je že mnoho lidí myslí především na sebe aniž by jim docházeli souvislosti jejich jednání ... .
|
replik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 10:36
- Nahlásit
Silně pochybuji, že se z toho ve většině případů stává něco jiného. Ono to v zásadě mívá prostě vývoj. Když pravidelně v okolí potkáváš, jako já, 3 dobrmany na volno a naprosto nevychované(nic proti dobrmanům) a víš, že když se dostanou do blízkého kontaktu s tvým psem bude rvačka, tak co... Zatím jsem je potkala v situacích, kdy šli uřvat, jako jde uřvat většina psů, ono jich v zásadě moc schopných jít proti člověku není. No, ale mohou nastat situace, kdy tam není prostor, prostě Tě překvapí za rohem. Tak co děláš, necháš si zabít psa? V případě malých psů na varování a vůbec na nějaký pokus ze strany člověk nemusí být čas. Taky asi záleží jaká rasa psa se do toho tvého zakousne .... Prostě ať jsem za třeba asociála, napadneli mě(mého psa) cizí pes a nezabere moje uřvání tj. psychický nástup, začnu pořádným nakopnutím, úderem, no prostě násilím, nůž nenosím, ale třeba paralyzér si chystám pořídit a nemám zábrany fakt být na cizího psa zlá.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 10:49
- Nahlásit
Mi nedávno napadl psa dvakrát větší ridgeback - naštěstí jen mírně, a spíš to bylo dost drsný řvaní (ridgeback a já), protože muj pesan přežil bez úhony, fyzický i psychický (a to si myslím že hlavně proto, že jsem celou dobu řvala na svýho psa ať toho nechá, ať se nerve a pod) - když se po chvíli "pustili", muj pes ke mě přišl se staženym ocasem čekajíc vejprask, že se chtěl porvat )
Ale měla jsem asi minutu na to, abych přemýšlela jestli nechám sežrat sebe nebo psa a jsem docela ráda, že to muj haf vyřešil za mě, když se mi vyvlík z obojku a odběhl cca 20 metrů A fakt jako ta chvíle byla dost šílená - a pak jak jen člověk vidí jak se mu cizí pes (páníčka tam prostě neměl) vrhá na psa ... a mě už v podstatě nezbylo nic jinýho než řvát a přemýšlet kde je nejbližší veterinář, jestli toho psa polomrtvýho unesu, a co vlastně bude s tim druhym psem.....
|
replik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:20
- Nahlásit
Jo, to že se paralyzuji sama je asi pravděpodobné, možná k tomu přidám nějakýho psa, při mé šikovnosti nejspíš toho svýho.
No přiznám se, že v těch zbraních se nevyznám, ale chtěla jsem mít prostě něco, co mně pomůže vyřešit situaci s agresorama s plným silným zákusem. Navíc to přidá aspoň kousek psych. síly.
Tak jsem přemýšlela o něčem takovém a tedy pořád přemýšlím.
http://www.jgstrade.com/scripts/podrobnosti.php?ID Z=712
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:23 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
paralyzer - velkému psu neublíží/nezajímá ho a středního zabije .... .No opravdu výhra. Ale určitě to doporučuje alespoň 9/10 prodejců ... .
|