Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Člověk nejlepší přítel psa.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:55
- Nahlásit

11111
To je fakt, ale aspoň by si užili

No táhnout za zadní nohy, zkoušelas to? Pes kope a kope a to musíš fakt dobře chytit a pevně držet- mně to nešlo ani u střeďáka, ani musím ty psy fakt odevzdat Navíc jsem ještě nezažila, že by druhý majitel pomohl (mimo psí akce, tam maj lidi většinou rozum).

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:56
- Nahlásit

Nevim proč, ale čekala jsem, kdy ZdeNek_K něco takovýho vytáhne... Samozřejmě, slabším lidem (třeba dětem a tak) se doporučuje koupit si malý psiska(aby je zvládli), ale od teď bych to dělala opačně... Silní lidi budou nosit v kabelce miniaturní pejsky, protože budou mít potenciál na to je ubránit a lidi, kteří nemají tolik síly, aby malýho psa ubránili si pořídí dogu, pak budou z obliga, protože majitelé malých psů si přece ty svoje musí umět ochránit, jinak si je neměli ani kupovat...

Vítejte v Kocourkově (ehm, teda ČR)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:57
- Nahlásit

Psíček
vubec ne, ja bych zenskejm pod 100kg zakazal vlastnit psa!!!!!

du se pořádně nažrat...něco pro ty čokly udělat musim,ne??

Dáška
Člen
- Nahlásit

Psíček
Tak my budem s Majkou chodit spolu, projde to? Těch 100kg dohromady určo dáme

11111
Člen
- Nahlásit

Dáška

já jendou doslova páčila boxerce hubu, když se mi rozhodla zadusit tehdy 7měsíčního Bena, kterýmu už modral jazyk... a majitel stál a říkal, že ne ni nesáhne, neb by ho mohla pokousat....

takže hele, u některých psů je ubránit zvládneme...

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:00
- Nahlásit

Psíček
on to nejspíš Zdenek myslel v duchu, jestlisi má obecně člověk pořídit zvíře, když ho není schopen ochránit
Kdyby nebylo idiotů, kteří psa nezvládnou, nemuseli bysme my své psy ochraňovat- co začít z téhle strany?

davidkova renata
du se pořádně nažrat...něco pro ty čokly udělat musim,ne??
Konečně pořádný argument k zelí s knedlíkama v 10 večer

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:02
- Nahlásit

Dáška
Konečně pořádný argument k zelí s knedlíkama v 10 večer
čéče,nakonec eště tomu zdenečkoj poděkujem,dyk gdy se můžeš bez výčitek nacpat v deset večír knedlema??

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:03
- Nahlásit

A chceš poradit jak zvládnout útočícího psa v 5-ti bodech? To se obrať na nějakou "odbornou" literaturu tam ti možná nějakou blbost napíšou.
Jinak platí jen jedna věc a to že pes půjde na 99% po psovi a nikoliv po majiteli. To majiteli dává manévrovací pole pro začátek, dál je to jen na majiteli, napadeném psu a psu co útočí. Jakákoliv jiná rada je akorát nesmysl odtržený od reality. A řeči o kabelu a noži jsou jen dělání ramen na netu protože v reálu nikdo z těch "drsňáku" nestačí ani zareagovat. Ovšem někteří si to vynahradí například střílením po kolem jdoucím psu a podobně... .

Psíček
"á myslím, že to je ten problém internetu opět...on to nejspíš Zdenek myslel v duchu, jestlisi má obecně člověk pořídit zvíře, když ho není schopen ochránit....teda aspon myslim, ze to tak myslel, pak je logicky jedno jestli je to chlap nebo zenska"
Velmi správně.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:04
- Nahlásit

davidkova renata
To je pravda- sbohem výčitky! Nacpem se pro dobrou věc!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:09
- Nahlásit

ZdeNek_K
myslím, že to je ten problém internetu opět...on to nejspíš Zdenek myslel v duchu, jestlisi má obecně člověk pořídit zvíře, když ho není schopen ochránit....teda aspon myslim, ze to tak myslel, pak je logicky jedno jestli je to chlap nebo zenska"
Velmi správně.

si zas myslim,že je to kravina Obecně bysme se neměli vůůbec narodit bo je to samá vražda,znásilnění,totok...a haranty taky nemít,to je jasný,kdo zaručí,že se jim nic nestane,že je někdo nazabije v autě,že na ně nic nespadne,že je někdo nezapíchne,že se neutopěj,atd.atd...

Nevim esi bych dokázala píchnout nůž do psa,byt cizího,doufám,že to nikdy nezjistim,ale todle
Otázka je možná také to jestli si "slabá žena" má vůbec psa pořizovat když ho neumí ochránit
.Ale tím jsem zase na tom začátku jestli si vůbec pořizovat něco co neochráním
je teda nebetyčná krávovina.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:10 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Psíček
Neboli receno jinak...zodpovednemu cloveku by myslim nemelo byt jedno, ze si poridi psa, kteryho neni schopen chranit ....toto plati v pripade, ze se jedna o cloveka dospeleho a svepravneho, ktery je schopen vnimat sve okoli , tedy i rozpoznat v jake spolecnosti zijeme a podle toho se zaridit.
Takže já si nepořídím psa, protože je tady hafol debilů, kteří maji agresivní ludry a pouští je navolno? Hele já nemám dogu, vlkodava a bůhvíco ještě, to podle tebe nemůžu mít ani desetikilového vořecha, protože holt když potkám agresivního debila, mám problém ho zvládnout? A kde je jeho majitel?
Proč neřešit radši toho debila? Proč to musím odnést já, když mí psi nikoho bezdůvodně nenapadají, ba ani neotravují?

když jsem si v 15 pořizovala Molíse, myslela sjem na to, abys SVÉHO psa zvládla, ale proboha velkého nasraného psa nezvládnu, znamená to podle tebe, že mám být celý život bez psa? Není to trochu postavené na hlavu?

i rozpoznat v jake spolecnosti zijeme a podle toho se zaridit. Takže pistol s sebou

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:19 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit

Dáška
Otázka je proč řešíš ty debily "protože je tady hafol debilů, kteří maji agresivní ludry a pouští je navolno?" tím že že budeš bojovat s jejich psem - kdy mimochodem nemáš moc šancí - místo toho aby ses obrátila na policii a řešila to jinak.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:21
- Nahlásit

ZdeNek_K
aby se obrátila na policii
Mně šlo celou dobu o ten okamžik útoku, to nebylo pochopitelné z mých příspěvků?
Nebo ano, zavolám příslušníku přijeďte, nějaký pes mi tu valchuje mého. Pak mně prosím ještě odvezte na veterinu. Děkuji.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:23
- Nahlásit

Psíček
ale jsou situace, kdy je treba taky jasny, ze zrovna neni ta spravna konstalace hvezd na delani tech harantu...co myslite
to ano.Ale to je krapet jiný než to co se tu řeší ted.Vy to jistě víte,nejste tak hloupý.Je rozdíl nepořídit si haranta jelikož není zrovna konstelace a pořídit si ho třá jindy nebo i vůbec a nepořídit si psa ,jelikož ho neochráním proti 50- 80kg psu.Chápete ten rozdíl,že?
Jinak du dřít,nebo nezapezečim svýho haranta a odnese to můj pes

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:34
- Nahlásit

Psíček
Ano, chci to já. A co je na tom špatného? Má to chtít za mně sousedka odvedle?
Mí psi se mají jak prasata v žitě, nevidím nic špatného na tom, že je mám.
Tví psi bezduvodne nikoho nenapadají? A duvodne jako ano?

Slovíčkaření je úplně k ničemu, obzvlášť na netové diskuzi, na to časem přijdeš.

[i][Jsou proste lidi, co jim jinej pes pokouse jejich psa a je to mrzi a kladou to za vinu sobe, protoze sveho psa nedokazali ochranit a pak jsou lidi, kteri radeji resi ty druhy, protoze jsou alibisti a egoisti.
/i]
A myslíš si že mně to nemrzí? Že nevím, že to byla i má chyba? Proč myslíš, jsem teda změnila názor a snažím se udělat víc pro jejich ochranu, i za cenu zranění druhého psa? Protože mně to baví?
A proč řeším ty druhý? Proč asi? Je to moje chyba, že oni nezvládli svého psa? Myslíš, že nemám právo nadávat na ně?

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:35
- Nahlásit

Dáška
Co třeba zavolat na policii pokaždé když budou mít své psi bez dozoru a zároveň nebudou přístupní domluvě.
Proč chceš řešit věci když už je pozdě (při útoku) a potom se divíš že je nemůžeš vyřešit? Prevence je způsob jakým problémy řeší člověk a nikoliv pouhou reakcí jako zvířata - abych neurazil zvířata tak i ty umí používat preventivní chování i když jen v omezené míře.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:38
- Nahlásit

Psíček
Aby to řešila policie, musel by pes pokousat hlavně mně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:41
- Nahlásit

Psíček
Jsou proste lidi, co jim jinej pes pokouse jejich psa a je to mrzi a kladou to za vinu sobe, protoze sveho psa nedokazali ochranit a pak jsou lidi, kteri radeji resi ty druhy, protoze jsou alibisti a egoisti.

ty jo nedá mi to nakonec páč teď teda prosím o zařazení dle popisu situace:
Jdu s Ešusem z póle. Vidím v dálce rížbejka s pravděpodobně rížbejčicí. Podle velikosti rížbejka vyhodnotím, že to je notorický napadač Archie, bez košíku a tipuju, že to druhý bude fakt rížbejčice, takže si jí bude hlídat. Zastavím se v dostatečný vzdálenosti, Ešus dostane sedni a poslechne. Oba rížbejci jdou k nám, volám na paničku od Archieho, ať si ho přivolá, chytí, cokoliv. Pochopitelně nic, namachrovaný rížbejk dokráčí s dámou svého srdce k nám a ač se snažím stát neustále před Ešusem tak díky tomu, že čokl je vždy mrštnější než člověk se mi to moc nedaří. Navíc rížbejk je fakt bejk, takže proti němu nemám moc šancí. Takže se nakonec k tomu Ešusovi prodere a jde po něm. No a teď mi teda pane řekněte - esli sem taky alibista a egoista, páč podle mě ten rížbejk je ludra a jeho panička neuvěřitelná čůza, která si pořídila čokla, kterýho nezvládla už v jeho třech měsících a teď se ho bojí. A venkoncem na to doplatí Ešus a já a veškerá socializace je kde????? Budu slušná, tak to nedokončím tu větu

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:43
- Nahlásit

ZdeNek_K
Když pokousal pes cigánů kamarádku (mimochodem bránila svého psa), policie to nechtěla řešit (Hranice na Moravě- můžu ti dát na tu pokousanou telefon, jestli nevěříš.)Nějak si nemyslím, že by v této situaci přijeli, podle nich se nic neděje.

Tak já to shrnu- nesmím vlastně mít psa, když už ho mám, mám ho nechat pokousat, budu volat poldy kdykoliv potkám psa na volno a majitel si ho nebude chtít přivázat, neboť preventivně nevím, zda zaútočí nebo ne, protože je pozdě řešit to až v okamžiku útoku.
A radu, jak svého psa ochránit mi nedáte, protože vlastně žádného mít nemůžu.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:44 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

PetraK
Jsi alibista, Ešusa vůbec nemáš mít a radši jsi měla na to pole zavolat poldy! Já nevím, že ti to ještě nedošlo! A opovaž se ešusa bránit, co kdybys ridžbounovi ublížila!

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:53
- Nahlásit

Psíček
tak pak je ale logicky začít od sebe, pokud mam tedy jako prioritu to, aby se to neopakovalo, ne?
No ano, vždyť to tu celou dobu píšu, s majitelkou není domluva, tak začnu od sebe, zvětším svou sílu o pepřák, pes dostane na prdel a pak si dá majitelka (v našem případě) příště pozor. Nebo co jako myslíš? Mám ty psy fakt dát pryč? Sám píšeš že poldové a úřady jsou k ničemu, tak co mám dělat? navíc už se tu snažím venčit co nejmíň, jezdíme do lesa, jenže tam taky můžu potkat agresora na volno. Už jako nevím, fakt.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:58
- Nahlásit

Zajímavý závěr - na majitele nic neplatí a na psi nemate fyzicky .... . Tak si nakupte všichni paralyzéry, nože a pistole, sice svého psa před napadením neuchráníte ale alespoň pár lidí něco vydělá ... . No a řešení je na světě, co na tom že je nefunkční ale hlavně že je.

Benda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:00
- Nahlásit

Psíček
nevím, kam t zaškatulkovat, dokud mi neodpovíš na mé otázky
tohle mi připomíná scénu s Hanibalem lektrem v mlčení jehnátek.

Ps: čtu to jen letmo. Když pustím dceru s bíglem na vodítku tak je to tedy nezodpovědnost ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:04
- Nahlásit

Psíček

A proč se teda nezařídíš?
snažím se- mám oči na šťopkách, abych se vyhnula případnému střetu
Což se ovšem nedalo na cvičáku - kam zaplaťbůh ta čouda se psem začla docházet, leč místo košíku mu na držku dala takový to látkový tralala, takže milej rížbejk vystartoval a uděla háf a klap, naštěstí jsem zareagovala a Ešusa strhla za sebe a naštěstí tam byl cvičitel, kterej tomu zmetkovi dal takovou čočku, že to ještě ten pes nezažil - nemyslím fyzickou čočku, ale ten čokl do tý doby nepoznal, že nebude po jeho, že se nebude moct ani hnout a dokud se neuklidní má smolíka, dostal normální hysterák
Co uděláš, když se ti jednou do Aušusa zahryzne natvrdo
to právě nevím nedovedu si představit, že bych ho dokázala proti takovýmu hovadu doopravdy ubránit, to není pes, to je stodola, fakt nepřeháním a Ešus se určitě neubrání sám (což se potvrdilo, když ho pod krkem chytil pit)
Postěžuju si určitě, to udělá každý, taky jsi to tuším zažil a tady se z toho vypsal. Nicméně mi to nepomůže v ničem jiným, než že trošililinku ulevím svý duši.
nemyslím, že bych v případě toho RR neudělala maximum co jsem udělat mohla, konfliktu jsem se snažila předejít tak nejvíc jak to šlo, zabránit jsem se mu snažila taky, bránit Ešusa jsem se snažila taky, ale když se snažíš psa si narvat za sebe a zabránit tomu druhýmu čoklovi v tom aby se tam dostal, tak pak Ti ty ruce chybí. Právě proto, že si myslím, spešl v tomhle případě, že jsem udělala všechno pro prevenci i zábranu, tak si nemyslím, že bych byla alibista. A egoista proč?

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:06
- Nahlásit

Psíček
Na to aby se mohli učit by napřed museli přestat kecat na netu, sedět před komplem a zároveň trénovat kritické situace nejde.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:06
- Nahlásit

Psíček
Ale dyť tohle tu řeším od první stránky! Navíc vím, jak pepřák použít, jelikož se situace opakuje, fena na volno, začnu řvát, ať si ji zavolá, když ne, okamžitě stříkám do xischtu, pač vím, že fena útočí bez varování, prostě se vytrhne a přiběhne. Pokud se zakousne, dostane kabelem, neboť mého psa má nahrabaného pod sebe a já mu tedy neublížím! Viděli jste vůbec útok velkého psa na malého? Přijde mi, že nevíte, o co jde vůbec.

lze i pochopit vyjadreni Zdenka, ze v jiste situaci radeji nechal svyho psa pokousat ......ponevadz ty prostredky jsou pro nas laiky opravdu hodne nespolehlive a jejich uziti se nkonec muze lehce otocit proti nam, tudiz to jeho vyhodnoceni situace myslim nemuselo byt az tak spatne....

No jo, jenže já se tu celou dobu snažím vysvětlit, že u nás je útočící pes v převaze a mého psa může ZABÍT! Proto ta obrana. Mít velkého psa jako Zdenek, jsem vysmátá taky.

ZdeNek_K
Fakt mimo.

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:09
- Nahlásit

Psíček
asi je třeba znát riziko, uvědomit si případné možné následky a umět se s nimi srovnat
A tohle by měl vědět i ten, jehož pes napadne mého. Nebo myslíš, že ne?

Benda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:14
- Nahlásit

Psíček
post myslím,, že to u vás, vaši dceru, vašeho psa, atd atd...znáte vy a ne já a vy zvažujete, jaké riziko to je či není
v tom máme pravdu i když ................ stát se může cokoliv.
Jinak k tomuto tématu i když to tu možná i padlo si myslím, že nejlepší cestou by bylo učit lidi jak se bránit, např. paralizérem. Dokonce mě po nedávné příhodě napadlo, že kdyby někdo vyrobil šikovnou malou uspávací pistolku taky by to nebylo od věci.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:20
- Nahlásit

Benda
Když pustím dceru s bíglem na vodítku tak je to tedy nezodpovědnost

to ne, nezodpovědnost to není, ale nemusí to dopadnout bohužel dobře. To jsem právě tehdy řvala na tu nánu s RR, jestli si uvědomuje, že tady mohlo jít dítě se psem, že to nemuselo dopadnout tak jak to dopadlo, jak si může dovolit nechat tohodle čokla běhat bez košíku (noo, když voni si tady hráli s Corou!! ), on by totiž to dítě řešil ještě míň než řešil mě . Nemusí se to stát, ale může. To jsem si uvědomila až tehdy, že bohužel kvůli některejm hovadům -takže shodný názor s Dáškou Psíčku už tohle není moc bezpečný, poslat děti se psem ven . Dřív to tak nebylo (už sem asi stará ), nebylo tolik psů, tzn. nebylo tolik potenciálních nebezpečných psů. Ale přiznám se, že i osmnáctiletýho synovce nenechávám Ešusa venčit- maximálně na vodítku a jen vyběhnout vyčůrat. A když jsem se tuhle dozvěděla, že ho vzal na procházku (v dobrým úmyslu teda), na pole a psa měl cestou na to pole navolno, tak ve mě bouchly saze. A jak jiný věci řešíme pospolu a bez konzultace s jeho mámou (synovec studuje v Prahé a bydlí tedy u nás), tak tohle jsem vybalila před ní. Je to ale smutná věc . Pochopitelně záleží na tom, kde člověk žije, to jsem zapomněla dodat. Všude to bude jiný. Ačkoliv - já do té doby taky říkala jak jsem ráda, že tady v okolí jsou všichni od psů fajn a všichni psi fajn. pak jsem narazila na dvoje dementy a bylo

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:20
- Nahlásit

ZdeNek
Myslíš, že tu mám vystříkat učebnu pepřákem?

Psíček
Myslím

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání