| Autor |
Zpráva |
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:43
- Nahlásit
spíš mě zajímá, zda pokud dám psu ,zakouslému do mého psa, ránu paralizérem, nepoškodím i svého psa. ( on se můj totiž brání a zakousne se taky do útočníka)
já uvažovala jednu dobu o obušku.
|
replik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:43
- Nahlásit
ZdeNek_K-u, jestli to dobře chápu, nůž se Ti nelíbil, paralyzér nefunguje, tak co použít .... nechat si zabít psa?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:44
- Nahlásit
replik:
musíš psa odtáhnout az obojek
|
replik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:47
- Nahlásit
Psíček, on i ten nůž může být "obtěžující". Já prostě nevím moc, jak to řešit.
|
replik
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:51
- Nahlásit
11111, nic proti, dogu za obojek neodtáhnu, v zásadě jde taky hodně o ruce, vím, z obran, kolik je třeba síly na vyvěšení 35kg psa. Vím, že se mohu pokusit sebrat kyslík. Ten obušek(elektrický) mě napadl, ale je to taky neohrabané.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:07 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
Stále říkám že nemám nic proti nutné obraně a to i za předpokladu že skončí smrtí útočníka.
Co se týká zbraní - nůž, paralyzer, ... .- tak tvrdím že raději zbraň žádnou než tu se kterou neumím stoprocentně zacházet. A paralyzer je navíc na psi nevhodný i proto že může způsobit křeč která může velmi zesílit stisk psa který už drží a to může znamenat třeba ukousnutou nohu vašeho pejska ... .
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:14
- Nahlásit
replik
šak já to myslela ironicky.
mě stačil ten howik.
jo jo s každou zbraní můžeš zasáhnout i svého psa. já svému vykopla zub, když jsem kopala ho psa, co na mém visel...
Je to v podstatě neřešitelné.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 13:44 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
ZdeNek_K
Mě jednou pes utekl a napadl jiného psa, měl košík ale vážil přes 50kg a jak jsem byl rád když ho kluk, kterému napadl jeho psa, odtáhl za obojek místo toho aby ho mlátil nebo do něj bodl nůž ....
Vidíš, a mně Molís za jiným psem neutekla NIKDY NIKDY NIKDY!!!!!!!
Takže si tu kafrej co chceš, právě ses pro mně vyjevil jako jeden z idiotů, jejichž pes napadl druhého, protože to majitel nezvládl. A ještě tu řešíš, žes byl rád, že ten DRHÝ sundával dolů TVÉHO PSA! To je přesně ono! Já odrthávám psy a majitel poskakuje okolo, ale bojí se mezi ně šáhnout, to je přesně ono!
Můžeš mi říct, proč bych měla nechat zranit svého psa (spíš řeším šrámy na duši) a chránit toho útočícího, aby se mu náááhodou bobánkovi nic nestalo? Sundávals někdy velkého nasraného psa útočícího bezdůvodně z malého psa, který nemá šanci se absolutně ubránit?
Ale hlavně že v prvé řadě myslí sám na sebe ...
Nemyslím na sebe, ale na svého psa! A ano, majitel útočícího psa ať se klidně zblázní, má si ho hlídat.
To jsem se zas nas...
A myslete si o mně co chcete, MŮJ pes je pro mně na prvním místě a budu ho bránit, pokud ho nesundám ručně, dostane kopanec, pokud ani tak ne, dostane kabelem... čau.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 13:53 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Zdenek Stále říkám že nemám nic proti nutné obraně a to i za předpokladu že skončí smrtí útočníka.
Si nějak obrátil, ne?
Jedna věc je chránit svého psa a jiná je trestat psa za chování- nezodpovědnost- jeho majitelů("a to by se boxeří panička hodně divila")!
No a nedivila by se? Netrestám ji, bráním svého psa ježišikriste!
Naprostá většina psů není odhodlaná jít proti člověku a když ano tak maximálně jen náznakem a nikoli natvrdo.
A kdo tu mluvil o útoku na člověka? Ještě jednou- bráním svého psa...
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:02
- Nahlásit
Dáška
Co k tomu říct? Snad jen až tobě někdy pes uteče tak to možná pochopíš. A určitě se budeš cítit skvěle až mu někdo vyšlehne oko kabelem nebo ho bodne nožem, úplně tě vidím jak to chválíš a říkáš že přesně takto by ses zachovala sama ... . Tak si to užij.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:06
- Nahlásit
ZdeNek_K
No snad až jednou budeš mít malého psa, nějakému debilovi uteče jeho pes třikrát těžší, tvého ti třeba potrhá, majitel se ani neomluví, budeš shánět veterinu se slzama v očích, budeš si přát, abys ten nůž měl u sebe.
Já taky do jisté chvíle říkala, že ten pes za to nemůže. Užij si to taky, tvému mu psu to nepřeju.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:09
- Nahlásit
ZdeNek_K
A tvému psovi řekni "Promiň, já tě nemohl bránit, protože jsem nechtěl ublížit agresorovi."
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:11
- Nahlásit
ZdeNek_K
Ale já Dášku chápu.
Ty máš velkého spa a z jeho pozice mu téměř nic nehrozí ani dkyby se serval s jiným psem.
Ale pokud bude 50 kilový pes útočit, byt košíkem - kovovým ,na 10 kilového psa, tak je to někdy otázkou vteřin.
Věř mi, můj pes by se uměl ubránit sám - krátkosrstému plemenu jistě, ale proč by měl? já sjme majitel a já nesu odpovědnost za jeho bezpečnost. Já ho budu i bránit. A pokud můj pes uteče a potká třeba svého úhlavního nepřítele a pustí se do sebe, tak za to budu moci jen a jen a jen já. A nikdo jiný!
A já pak budu moct naříkat jak sjem blbá. Proto taky mám psa na místech, kde mohu předpokládat výskyt onoho nepřítele psa na vodítku ( kdyby to ale tak dělali i ti majitelé onoho psa..) , páč ti dva se prostně nenávidí k smrti a půjdou po sobě jakmile dostanou možnost.
Je to o odpovědnsti az svého psa. O ničem jiném.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:14
- Nahlásit
11111
Majko, on ZdeNek_K má starost o svého psa, až mu zase uteče, víš tak aby se mu nic nestalo, mi to tak připadá.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:20
- Nahlásit
Dáška
no tak snad ho ani jiného podobného nepotkáme, páč já Bena budu bránit a je mi celkem jedno jak dopadne ten druhý pes
ZdeNek_K
zkus se na to podívat i z druhé strany . Ono jak má ěnkdo bránit svého psa před X - krát větším psem o podobné váhové kategorii, jako je sám? Pokud sem dáš návod jak psa zneškodnit aniž by útočník nebyl poškozen a zároven u toho udržet svého psa, který se bude bránit , tak to vemu.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:20 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
Kupodivu před svým "obrovským" psem jsem měl fretku se kterou sem chodil na procházky také -jako pejsek, vodítko a kšíry- .A vím co to je když se na něho řítil 50kg těžký pes ... . Jinak já už nechal svého psa pokousat než abych ho nechal "vyřešit" útočníka protože jsem věděl že když si ho vezme do parády můj tak to ten druhý pes nepřežije a přitom stačilo sundat koš a říct si že si za to může útočník. Hold každý jsme jiný.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:25
- Nahlásit
11111
Dobrý nápad- ZdeNek_K
Poraď nám, slabým ženám s malými psy, jak to udělat, abysme teda neublížili tomu útočícímu a zároveň ochránili svého psa (v mém případě dvě malý)?
Protože z toho, co píšeš, mi vyplývá, že mám nechat cizího psa, ať mi poškube mého, protože když prostě sundat za obojek nejde, jeho majitel stojí a čumí, CO PODLE TEBE DĚLAT?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:26 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
ZdeNek_K
Šmarjá fretku strčíš včas do kapsy, ne? To je přirovnání, fakt.
Jinak já už nechal svého psa pokousat než abych ho nechal "vyřešit" útočníka protože jsem věděl že když si ho vezme do parády můj tak to ten druhý pes nepřežije
No výborně a teď si představ, že tvůj pes má 10 kilo. A co teď?
Jinak já už nechal svého psa pokousat
Mimochodem musíte mít velmi hezký vztah spolu
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:26
- Nahlásit
ZdeNek_K
ano a proto já nenechávám svého psa nic řešit. Ale pokousat ho taky nehodnám nechat.
Od toho jsme tady já abych řešila a psa ubránila. A pokud to nejde jinak, tak i za cenu zdraví útočníka.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:29 - Změnil/a: 11111
- Nahlásit
Dáška
já budu mít v březnu malinkou . Fenuli. tak pak musíme holky seznámit
ZdeNek_K
jinak, fretku fakt dáš do náruče, ale 17 kilového spa, který když je na něho zaútočeno, tak má tendence se bránit? To s ním mám udělat co? dát si ho za krk?
Ne, šupnu ho za sebe a pokud dojde na nejhorší a psy se k sobě dostanou, tak holt mlátím do útočníka ( můj na povel pustí) .
Ale Dáška má dvě malé fenky a opravdu si neumím představit jak by se holky bránily třeba ovčounovi...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:29
- Nahlásit
ZdeNek_K
Ještě ti to nedochází, tak vysvětlím to polopatě. Když je napadený pes několikrát menší než útočící, nemá šanci toho psa zahnat, pokousat, zastrašit, ba ani zabít.
Velký útočící pes nejde odtáhnout za obojek, na řev nereaguje a jeho majitel stojí a čumí. Ty važíš asi jako ten útočící pes, do posilovny nechodíš.
Takže co teď?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:32 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
11111
Jůůů už? Tak gratuluju, hlavně ať je zdravá
Holky určo seznámíme, no víš jak je Éna nadšená ze štěňat- bude koukat z pěti kilometrů, ať maličké nezpůsobé trauma
Ale Dáška má dvě malé fenky a opravdu si neumím představit jak by se holky bránily třeba ovčounovi...
Věř, že nijak...
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:37
- Nahlásit
Otázka je možná také to jestli si "slabá žena" má vůbec psa pořizovat když ho neumí ochránit. Mimochodem čím ho ta "slabá žena" má chránit? Nožem nebo pistolí ? Pravděpodobně zraníš jen svého psa ... .Ale tím jsem zase na tom začátku jestli si vůbec pořizovat něco co neochráním.
Jinak pes za mnou chodí i do postele, takže opravdu pochybuji že by měl ke mě nedůvěru.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:37
- Nahlásit
Dáška
já v to doufám a pevně věřím. Mít doma dva nemocné, to by mě asi odvezli.....
nebuj, Ena jí trauma nezpůsobí bude se divit co to je za malého tvora , co vydává divné zvuky )))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:38
- Nahlásit
ZdeNek_K
Otázka je možná také to jestli si "slabá žena" má vůbec psa pořizovat když ho neumí ochránit.
ty vogo,tak todle už si ale přeťáp !
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:41
- Nahlásit
aha.. takže lidi , kteří nezvládnou nasratých třeba 45 kilo živé váhy psa, který se rozhodl napadnout jejich psíka, tak nemají nárok nic vlastnit? A co mít dítě? to by taky ale neubránili....
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:42 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
davidkova renata
Tak je to tu. Dnes odevzdávám psy útulku a zůstávám u chovu křečků džungarských
Majko pojď chovat křečky, třeba budou taky běhat coursing
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:44 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
ZdeNek_K
Hele, doufám, že odevzdáš tvého psa i ty, neboť kdo ho nezvládá, neměl by ho mít už vůbec. Navíc ani ty jsi ho neuměl ochránit, nechals ho pokousat, takže ani slabý muž by psa neměl mít.
Tu radu, jak zvládnout útočícího psa viz výše neda nemáš? Tak co tu celou dobu řešíš?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:45
- Nahlásit
ZdeNek_K
Otázka je možná také to jestli si "slabá žena" má vůbec psa pořizovat když ho neumí ochránit
hele si děláš p...el. Jako opravdu úvaha, aby mohl cizí čokl volně lítat a napadat kde co tak si ženská nemůže pořídit psa? Hele a co když ten pes napadne dítě s mámou, tak si taky ženská nemá to dítě pořizovat, když ho vlastně neumí ochránit.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:52
- Nahlásit
Dáška
hele, oni by to možná zvládli - ti křečci, ale možná by je taky zlákala někajá na volno puštěná křečice a byly bychom obě bez našich závodníků.
Odpovědi na otázku jak bránit své psy, aniž bychom ublížili útočníkovi , se asi nedočkáme. ( mimochodem rada - vem psa na zadní nohy a táhni - je sice fajn, ale pouze když spolupracuje i ten druhý majitel psa, jinak ej to na nic..)
|