| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:24
- Nahlásit
Mucholabka
na toho psa se lidi neodváží ani podívat, natož ho odvést
Leda, že by uspořádala NOVA reality show "Kdo toho pejska odvede?"
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:27
- Nahlásit
Hafina
Jinak já je do obchodu moc netahám. Jenom někdy, a to spíš Ašu (ona je na ty kratší tratě), uvážu ji u obchodu a ona tam čeká-jednou s ní rozprával nějaký ožralec, stál nad ní s flaškou, něco mluvil a chtěl na ni sahat-od té doby jí nedávám náhubek, ale přivazuju ji úplně do rohu a docela nakrátko. Když obcházím víc obchodů, tak jí nechávám hlídat tašku, aby mě pak neosočili z toho, že jsem něco ukradla
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:27
- Nahlásit
Mucholabka
Ono je to poráda, když je pes takovej vitální, člověk se fakt nenudí, ale musím přiznat, že občas už mi docela dochází síly a to pak jdem ven třabs jen na 3/4 hodinky a panička si musí jít na chvíli schrupnout. Ale je zase fakt, že on je Aris spáč. Když spím já, jde spát taky. Akorát má během dne asi tak hodinku, kdy je pako i doma, to pak řádí jako tajfun, tahá věci a chce si hrát. Když je ale bez pořádnýho venčení dýl, třeba když měl nemocnou tlapku, nebo jsme byla na hromadě já, tak to bylo doma vo nervy. Řádil jak černá ruka celej den.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:29
- Nahlásit
Hafina
Jestlli by se nechal odvést z předobchodu nevím a ani to nemíním nikdy zkoušet
Nechtěl bych to zakřiknout, ale: Tuhle jsem měl Inďáka odloženýho před obchodem a šel kolem můj syn ze školy. Pozdravil se s ním, podrbal ho, lákal ho a Indy se ani nezvednul.
Tak doufám, že by ho neodvedl ani cizí, i když násilím .....?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:33
- Nahlásit
Walda
Ty jo, tak to ti jen závidím. Asi máš psa pěkně vycvičenýho. Aris, kdyby viděl někoho hodně známýho, třeba přítele, máti, otecka nebo naše kamarády co s náma jezdí po dovolených a vídají se s Ariskem od malička hodně často, tak nevěřím, že by se nechal v kliduodvést. On by za nima pravděpodobně odešel i s tím sloupkem, co by na něm byl přivázanej, kdyby ho s sebou nechtěli.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:34
- Nahlásit
Hafina
Jako jooo, oni vitální jsou. Ale já víc
A s Ašou je to už trochu problém, zlobí ji nohy víc a víc a taky má v horním pysku docela rychle rostoucí nádor, který se odstraňovat nebude. Jenže temperament má pořád a to musím vymýšlet, jak jí ho vybít, jinak dělá neplechu, vyje, štěká a kouše. Tak s ní to už na dlouhé vycházky není, a hrát si neumí, jen výjimečně. Tak se jí snažím spíš udělat zábavu z jídla, různě jí to věším, aby u toho musela přemýšlet, a krademe si peška, učím ji pořádně hlídat nějakou věc (včera mě u toho kousla do stehna a bylo krve jak z bravka-jde jí to byla to moje chyba ) tahání něčeho je pro ni taky alternativa, jenže ona bývala přivázaná, tudíž tu věc neumí roztáhnout, když jí pomůžu, tak to bere strašně vážně a tahá jak najatá a někdy nechám tahat obě feny spřažené dohromady jednu věc, ale když jim to nejde roztáhnout, kouše pak Aša Bucu do noh a to není dobré
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:34
- Nahlásit
Walda
Tak to můj pes by šel s každým.Ani to nemusím zkoušet A za kus žvance je ochotná zaprodat páníčka ani nemrkne
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:53
- Nahlásit
abby
To mladá taky. A ještě slušně poděkuje ani nemusí dostat ten žvanec. Drsně jenom vypadá.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:54
- Nahlásit
Mucholabka
Prosím, zcela mimo, ta pneumatika jaká velikost? Já v lese potkám jenom na Š120, ta se mi zdá malá, nebo stačí??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:56
- Nahlásit
Walda
šel kolem můj syn ze školy. Pozdravil se s ním, podrbal ho, lákal ho a Indy se ani nezvednul.
jaks ho to naučil????nám stačí že by šel kolem cizí syn no on by jí nikdo nekradl dokud štěká,ale jak by se k ní někdo přiblížil tak by se radovala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:03
- Nahlásit
AOZ
Nevím, prostě normální pneu nejdřív jsme začínali s pneu na pincka, ale té si ani nevšimla a šla v pohodě vpřed. Tak máme větší-ale asi to nebude na 120, jsou širší našli jsme taky docela pneu od traktoru-ne tu největší, ale velká je dost, ale s tou nepohnem-zůstává zatím naší metou, přes kterou se musíme přehoupnout, při prvním pokusu se nám natrhl postroj a stejně s ní nepohla (i mi to dělalo problémy), takže až koupíme pořádný kožený a až bude natrénováno (jestli ji do té doby někdo neodveze).
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:08
- Nahlásit
Mucholabka
co to je pincek??? Uneseš, tu pneu v pohodě v ruce, já ty co vídám jo, takže to ani nezkouším, vlála by za ním. Když je to jenom pneu bez toho kovu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:08 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
AOZ
A ty chodíš tahat?
Pincek=chrchel=kozí dech prostě taková ta slabá stará motorka pro puboše-už vím, pionýr
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:09
- Nahlásit
sarax
jaks ho to naučil????
No odložení a odmítačka, A občas se střídáme s kamarádama navzájem v pokoušení psů při odložení, vodíme kolem jiný psy, cpeme psům ňamky a tak. (Ale vétřieskou na ně nenajíždíme...).
No a musím přiznat, že v tomhle případě jsem čuměl, to jsem netušil.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:11
- Nahlásit
AOZ
Jasně, bez toho kovu, bez disku. Jako unesu ji v ruce, ale není to vyloženě pohoda navíc já mám určitě o dost lehčího psíka než ty...ty s diskem by se ale taky hodily, ať se zapotí
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Mucholabka
Právě mi to bylo doporučeno, jakože, ten pes to je, ale temperament, toho jen tak neutaháš(nový cvičák). Tak jsem říkala, jak venčím, denně 2 hodiny a on, tak mu dej pneu, naučí se i líp dýchat. On Ozzy vypadá, ale váží 28 kilo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:14
- Nahlásit
Ich idee boli dobré a režim tiež nemal všetko zlé,baška
Hm...to říkáš ty-ty jsi kvůli komoušům nepřišla o dědu a jeho bratra....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:17 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
AOZ
Jo, to je fakt, Buca jako malinká vůbec neuměla dýchat, naučila se to až u kola a teď s tou pneumatikou. Dřív, když se zadýchala, tak se prostě zastavila a nepohnul s ní ani bagr. Taky díky tomu získává sílu do noh, takže při obranách se mnou mává sem a tam a nikdo nedokáže pochopit, že je docela kumšt takového psa udržet, když je ve své podstatě šlechtěný k tomu, aby byl v nohách stabilní (aby jej soupeř neřevrátil), a navíc s tréninkem .-) i když je o deset kilo lehčí než ovčáci, sílu má jak sfiňa, a což teprve Drak S Ašou jsem v případě potřeby vždycky škubla, a to v pohodě, i když má 42 kg, s těma dvěma to prostě nejde.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
Walda
No odložení a odmítačka,
náš věčnej problémcvičáková odložení máme..odmítačku taky...je potřeba to trénovat i jinde....budeme muset zesílit tréning
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:30
- Nahlásit
sarax
A to já se zas s odložením vytáhla, u nás ve vsi obnovili cvičák, tak jsme se šly s Bucou podívat a oni si odzkoušeli, co umíme. Tak přivolání jsem řekla, že s dlouhou šňůrou, pro jistotu, pak jsme měli chůzi u nohy, ale nějak jsem si nechala vodítko na lavičce, tak jsem bezmyšlenkovitě Bucu odložila, byla na place sama s výcvikářem zády ke mně a já běžela pro vodítko. Přitom jsem si uvědomila tý vole,dyk to neni Aša, bude ostuda, ale ona zůstala, no byla jsem šťastná, jak jsme se vytáhly
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:40
- Nahlásit
sarax
....budeme muset zesílit tréning
Nebo použít námět Mucholabky http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5891_3.html#27
To asi funguje. Já kdybych dal takovej obojek Indymu (GR), tak by to byla docela sranda.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
Mucholabka
A to já se zas s odložením vytáhla, u nás ve vsi obnovili cvičák,
mno tohle neřeším cvičákový máme jako dost dobrý...můžu jí nechat samotnou,se psama,chodím přes ní já a cizí a to není problém,troufám si tvrdit že máme jedno z těch jakože lepších
Walda
Nebo použít námět Mucholabky
hm...v kombinaci s jejím děsným štěkotem a pěnou u huby by to bylo jako zajímavý ....nene chci odložení fšude
kolik je Indymu???
á kdybych dal takovej obojek Indymu (GR), tak by to byla docela sranda. mno na to bych se i mrkla
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:01
- Nahlásit
sarax
Indymu je dva a půl.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 19:34
- Nahlásit
Mucholabka
Ty se máš-půjčíš mi ho? Vrátím stopro umřetého, páč se mnou žádný pes nemá velkou trvanlivost od srpna jsem zase zhubla 5 kg a už mi lezou žebra
nepujcim,moje je to !!!
ja zhubla asi 10,nevim presne,ale mela jsem vel.44,ted ze mne pada 36 - a to za 4 mesice.A to nase cune tloustne a neni unavene ani po 5hodinove prochazce .
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 21:52
- Nahlásit
Lexa
Buca kupodivu taky přežila dnešní pnojmatikový záhul.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 22:07
- Nahlásit
Lexa
Mucholabka
tjo vám závidím - já tloustnu furt ,aj dyž co mám psa tak lítám jak vvzteklá a dyž máme cvičáky nebo tak - tak ani na jídlo čas není . . . .
|
baška
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 08:11
- Nahlásit
Mucholabka,
Hm...to říkáš ty-ty jsi kvůli komoušům nepřišla o dědu a jeho bratra....
..to nie, zato som tiež prišla o dosť..napriek tomu nie som naivná, aby som si myslela, že tento režim mi bude iba dávať a nič mi nevezme...už mi zobral tiež...za to ešte nemusím stratiť objektívny pohľad a mať v sebe nejakú zbytočnú nenávisť. Predpokladám, že si mladá a nenávisť na komunistov do teba iba niekto nalial.
Neber to tak, že sa ich zastávam, len sa musím smiať..tí čo sa mali dobre za starého režimu, moja milá, tí sa stále majú dobre.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 08:26
- Nahlásit
Lexa
jakým kouzlem se Ti podařilo shodit tolik kg za 4 měsíce!? Já s tim furt bojuju a hrozně mě to nebaví.....kdyby stačily denně dvouhodinový procházky s mým raplem....ale to bohužel nestačí...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 08:43
- Nahlásit
MORIE
no ja fakt nevim,proste najednou ze mne zacaly padat veci,sukni jsem malem ztratila pri vystupovani z tramvaje...To bude asi tim,ze furt litam,fena uz je pohodlna ,cely den prochrape,ale mrnous je takovy zajicek Duraccel (nebo jak se to pise),a take jsem prisla o oblibenou cinnost - nocni luxovani lednicky,pac by se okamzite vzbudil a skakal by kolem mne...tak uz proste holt v noci nezeru
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 08:53
- Nahlásit
Lexa
Nepotřebuješ na pár měsíců pohlídat psa?
|