| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:31
- Nahlásit
Takže u nás na Ostravsku můžou psy do všech obchodů kde se prodávají stavebniny OBI, Baumax, Bauhaus a Honrnbach, ty to obchody mám prověřené a když jsem se na informacích zeptala jestli můžou dva pejsci jít na prodejnu tak mi bylo sudivem řečeno a proč jako by nemohly. V nákupním obrovském centru Šopinpark my bylo řečeno, že jako jo, ale musím si je vzít na ruky. Kde jsou potraviny a oblečení tak tam se ani nesnažím se zeptat. V restauracích je to u nás tak padesát na padesát. No a když jezdím po nemocnicích a musím tam dlouho čekat tak prostě psy na chvíly pustím ať se proběhnou, udělala jsem to již ve třech nemocničních komplexech a ani jednou mě nevykázaly i když jsem byla sledována doktorama a sestřičkami.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:40
- Nahlásit
V Akropoli v hospodě mají na jídelním lístku i mňamky pro psy, automaticky vám pro psa přinesou i misku s vodou, blbý je, když je tam těch psů hodně, potom se misek nedostává a je potřeba počkat, až některý páník vám misku zapůjčí. Jinak zatím se psem chodím spíš než do obchďáků do restaurací a hospod, ještě mě odnikud nevyhodili, vždy požádám o misku s vodou a většinou jí dostanu.
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:47
- Nahlásit
Mně se stalo v pražském Tescu v Edenu, když jsem měla čtyřměsíční pudličku v tašce na rameni a čekala jsem na manžela, který nakupoval, v prostoru před pokladnami, že přišla paní od ochranky a velmi slušně mě požádala, aby ten psík nevystrkoval z tašky hlavičku, protože psi nesmějí být ani na chodbách , a to ani v tašce, a ona by z toho měla průšvih.Považovala jsem to za natolik absurdní, že jsem to už jednou psala na nějakou diskusi ( buď i-fauna nebo sem) a dostala jsem ještě vynadáno, že paní měla pravdu a že jsem vlastně svým chováním ohrožovala její už tak nízkou mzdu ! Tak nevím.....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:52 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
Gerda
můj Berry se mnou v jedné hospodě sedává aj na baru - na své židličce a když sem seděla u stolu - muj pes na židli vedle mně - a přišli lidi , bylo plno,chtělisi půjčit židli,tak jim obsluha řekla,že jestli nevidí,že tohle je přece židle toho psa a přinesli jim zezadu židle jiný
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:57
- Nahlásit
Pudlice
já jsem svojí pudlici trpaslíka vzala před čtrnácti dny do Ikei, byla v tašce, lidi se divili. Pak jsem jí na chvíli dala na zem a přišla ochranka ať jí dám do tašky. Pak jsem si všimla, že na dveřích je pejsek přeškrtnutý. V Obi potkávám psy ve vozícich běžně. A jendou jsem viděla vodícího psa s pánem v sámošce a nikdo ani nemuk
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:58
- Nahlásit
Pudlice
a jak mas po tech chodbach (kde je to taky zakazany)dojit se psem do toho petschopu???
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 11:27
- Nahlásit
taky přispěju svým kouskem do mlýna ) Chápu, že psi něchtějí v obchodech s potravinami, neměli by ani do restauraček, myslím, že jsou o tom zmínky i v zákoně a různých předpisech Ale co mě rozčiluje, když vás někdo, i když v zimě čekáte jen na chodbě, mimo obchod!!, psi neštěkají, neobtěžují, vyhodí ven. A jakým tónem, se slušností už se dneska asi nikdo neobtežuje. Proto jsem vždycky mile překvapena a ráda se vracím všude tam, kde jsou psi tolerováni. Protože někdy máte prostě psy s sebou, obchod po cestě a nechce se domů zanést psy a zase se kus vracet do obchodu
Když mě vyhodí ven s mými psy, jenště to jakštakš se zaťatými zuby zkousnu, ale co mi přijde jako vrchol, když po mě někdo už od dveří nehorázně řve, že jdu do obchodu s vodícím psem. Na kterého mám průkazku, že můžeme všude. Prý, že pokud (nebo dokud?) nejsem nevidomá, nemáme vevnitř co dělat. A kdo toho psa teda naučí, aby slepce do obchodu zavedl? Na tohle už si asi nevidomý musí psa vycvičit sám
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 11:48
- Nahlásit
Lesanka
Jo, to je fakt, musím pochválit OBI a Baumax, posadím tam vždycky svoje holky do vozíku a prodavači ještě jásají, jak jsou roztomilé....
Myslím, že tam, kde mohou lidé se psy, se zvyšuje návštěvnost - viz např. pražská ZOO.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 11:52
- Nahlásit
Pudlice
do brněnské myslím můžou taky
A v obchodech typu Obi, Hornbach, Baumax... mají myslím i na dveřích napsáno Vstup se psy, prosím, pouze na vodítku. Taky už jsem se s touhle "prosbou" setkala i v jedné hospůdce na jídelním lístku.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 11:55
- Nahlásit
Lesanka
A jendou jsem viděla vodícího psa s pánem v sámošce a nikdo ani nemuk
mno tak to je snad jasný..pokud má někdo vodícího psa,taky musej jíst ne?
add.pes v obchodě..Trinitku beru do zveráku a do hospod...jinam se s ní necpu neb mi to příjde zbytečný...ve velkejch marketech se potraviny prodávaj,takže tam bych jí nebrala ,před malejma obchodama jí uvážu,nebo počká v autě....
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 11:55
- Nahlásit
zuska
neměli by ani do restauraček, myslím, že jsou o tom zmínky i v zákoně a různých předpisech
to se pleteš, zvířata nesmí jen do částí, kde se vaří a skladují potraviny, ale do prostor pro zákazníky můžou - pokud to dovolí majitel, ale zákon to rozhodně nazakazuje a ani kontrola z hygieny nic nenamítá (tedy vlastně nemůže nic namítat)!!!
S vodícími psy je to horší, u nás takhle vyhodili pána z pošty - pes měl postroj, pán průkaz o výcvyku a stejně nic nezmohl, když narazíš na blbce, tak nepomůže nic
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 12:08
- Nahlásit
No já byla s Michelle v OBI, Hornabachu a spol.
Běžně se mnou chodí u nás do knihovny , do vinotéky, zveráč ani nemluvě )
Ale do potravin ji neberu, když se stavuju v sobotu pro snídani, chodím do masny a ona čeká venku, mám ji stále na očích.
Do hospody chodíme tam, kde pes může a bez problému.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 12:22 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
kokoška
to se pleteš
jjo? tak to jsem se zase poučila, tohle jsem nevěděla.
S vodícími psy je to horší
Z pošty už nás taky vyhodili, no holt, klient, který dostane tohohle psa asi na poštu chodit nebude. Je to k vzteku, a zrovna pošta?! A ještě víc mě rozčilujou vybraní řidiči mhd, kteří mají tendence mě vyhazovat proto, že tenhle vodící pes nemá náhubek (ačkoli na průkazce mám napsáno, že ho opravdu nosit nemusí). Pokaždé oponujou tím, že já slepá nejsem, takže pro mě nic neplatí. A jak mám teda toho psa naučit, že až nevidomému v šalině něco upadne na zem, on mu to má podat? Asi mu to vysvětlím takhle: Až jednou tvému pánečkovi něco v tramvaji upadne, musíš si sundat náhubek, pánečkovi to podat a náhubek si zase nasadit."
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 12:38
- Nahlásit
před malejma obchodama jí uvážu,nebo počká v autě
v Brně je tuším uvazování psů před obchodama vyhláškou zakázano (zase tvrdím jenom tuším, protože přesné znění nařízení neznám), ale čapne-li vás policajt, že někde necháváte psa bez dozoru, myslí, že z toho může být i pokuta? A navíc já bych měla strach, že mi někdo psa ukradne...
nu a auto bohužel nemáme. Takže někdy se opravdu moct vzít psa do obchodu hodí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
sarax
Plně souhlasím.taky nevidím důvod,proč sebou tahat psa všude.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:27
- Nahlásit
choco,
ja som tiež už zažila misku s vodou a tiež mi to prvýkrát vyrazilo dych. Ešte to ale nie je bežné všade, ale vždy vodu donesú keď o ňu požiadam.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:28
- Nahlásit
Syska,
to Brno - ako čítam - je pre psov úplný raj - menu pre psov? tak to zírám..
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:31
- Nahlásit
nika00,
to máš pravdu, že malého psíka môžem niesť všade a veľký alebo stredný má zakázané. Rovnako aj v lietadle...prečo nemôžem mať stredného alebo menšieho na kolenách? Ak sa mi tam vmestí a nikoho neobťažuje? Musí byť nadopovaný v batožinovom priestore. Môj by zomrel, keby tam musel byť. MUseli by sme tam byť s ním.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:34
- Nahlásit
blanulinka,
náš bol s nami raz na lanovke. Deň predtým sme si to vyskúšali, iba na nečisto - prišli sme za pracovníkom, že či si môžeme iba sadnúť s malým do sedačky a či sa nebude báť toho hluku, tak sme to odskúšali a malý bol v pohode. Na druhý deň už sme išli naostro - sadli sme si vedľa seba do dvojsedačky a malého muž držal na rukách. Malému sa to ohromne páčilo, ani sa nepohol, len pozeral na okolie a hory a potom zašte kal na nejakého "čudáka ", ktorý sa neviezol ako on, ale išiel pešo pod lanovkou.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:37
- Nahlásit
abby,
je fakt, že keď príde pes niekde tak ak niečo urobí, automaticky by jeho pán sa mal postarať o nápravu. Ľudia sú ale rôzni a tí čo si o sebe myslia, že sú bohovia, tak si to možno myslia aj o svojich psoch a ten plebs, čo sa plazí okolo nich, je tu len na to aby skákal a upratoval.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:40
- Nahlásit
abby,
teraz ma napadlo a pripadá mi to ako ohromná sranda, že keď sa vykandí napr. čivava, tak to ľahko skryješ, odkopneš a tak ďalej /alebo teda slušne zoberieš a upraceš/. Ale keď nakladie doga, to aby človek zo sebou ťahal nejaký vozík alebo čo a v tom obchode to tiež dobre nevyzerá.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:44
- Nahlásit
Syska,
psík, keď sa vykandí v kanclu, tak treba sa ospravedlniť - to je jasné. Treba povedať: "Pardón, nie že by to tu u vás vyzeralo ako na záchode, to len náš psík zvykne robiť potrebu v našej obývačke.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
Mar3,
tak človeče, s tou židlí pro psa ti to snáď ani neverím..To je fakt?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
zuska
já bych měla strach, že mi někdo psa ukradne...
to já se nebojím...mojí potvoru asi neodvedou....
a prostě fakt do krámů nemusím...jako sem to zažila u nás kde mi cizí pes lezl do kočáru...boxiš fakt labuž..prostě mám psy a děti..co se mi nelíbí nedělám jinejm..to je můj názor...a cizí psí čumák u regálů mi nedělá dobře
baška
v lietadle...prečo nemôžem mať stredného alebo menšieho na kolenách?
proto že při turbulenci by třeba mohl někoho ohrozit??nevím to jistě..ale příjde mi to logický...
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
Lesanka,
vodíci psi myslím, že môžu všade - na ne zákaz žiaden neplatí.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
baška
jo,fakt! ale oni v té hospodě sou celkově fakt hodní proto tam od té doby moc ráda chodím
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:53
- Nahlásit
baška
na ne zákaz žiaden neplatí.
taky myslím.....to by bylo divoký teda
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:58
- Nahlásit
urcite pre vodiacich psov nie je zakaz. Inak, suhlas. Do potravin by ma nenapadlo brat ziadneho psa. Ani maleho
|
baška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 14:59
- Nahlásit
sarax,
No viem,že je to kvôli bezpečnosti cestujúcich a aj ich pohodlnosti, len sa mi zdá zlé pre psíka ísť do batožinového priestoru.
Inak čo sa týka, chodenia so psíkmi do obchodov - u nás je to bieda, všade sú zákazy.Ale niekedy treba psíka zobrať, už len preto, že ten môj strašne rád nakupoval. Sedel vo vchode a pozeral dnu a ja zasa na neho zvnútra obchodu a ostatní ľudia ho prekračovali.
Do kina by ich tiež mohli púšťať, ale zasa chápem to, že nie každý má psíka, ktorý sedí pri pánovi a drieme. Sedieť v kine, kde okrem chrúmania popkornu počuť aj psie zavýjanie a kde plece pri pleci sa preháňajú medzi sedadlami psie páriky - nie je bohviečo.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:01 - Změnil/a: kokoška
- Nahlásit
baška
to v Liberci u Potrefené husy mají menu pro lidi i pro psy - rizoto jako rizoto
|