Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pes v obchode
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:02
- Nahlásit

baška
že nie každý má psíka, ktorý sedí pri pánovi a drieme.
a další věc že je v dnešní době halda alergiků..kamarád jen vleze k nám do bytu..a není tu žádný pes doma..je úplně oteklej..oči jako angorák a skoro se dusí....a když bude někdo takovej v kině třeba,tak mi asi nepoděkuje

baška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:05
- Nahlásit

pigie,
ja zasa práve do potravín - by som privítala, aby som mohla ísť so psíkom, pretože sa bojím ho nechať vonku. Ale zasa je to o tom, že slušný človek so slušným psom môže teoreticky všade a hulvát s neokrôchancom by vlastne nemal ísť ani do priestoru vyhradeného pre psi.

abby
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:05
- Nahlásit

Člověk by měl brát ohledy i na ostatní lidi,co třeba nejsou pejskaři.A je fakt,že všichni pejskaři nejsou zodpovědní.Důkazem jsou psí exkrementy,které se u nás všude válejí

baška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:06
- Nahlásit

sarax,
to je fakt, to ma nenapadlo. Na kýchajúcich a uslzených spoluobčanov som zabudla.

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:08
- Nahlásit

abby
Důkazem jsou psí exkrementy,které se u nás všude válejí
jo a pak vlez někam se psem..se někdy těm co nadávaj ani nedivím..

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:09
- Nahlásit

baška
ja necham psa pred obchodom, neuviazaneho bez obojka, aby mi ho nemohli odvliect Ale robim to malokedy, ked viem, ze do par minut som spat

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:13
- Nahlásit

Já psa do obchodů neberu, jen do zverimexu. Když náhodou potřebuju narychlo pro něco skočit, pes na mě počká v autě. Sedne si na místo řidiče a všechno okolo kontroluje.
Jinak teda pardon ale nevidím důvod, proč by měli psi chodit do potravin. Jistě, nemyslím tím vodící psi, ale teda do sámošky bych svýho psa, byť by byl sebehodnější nevzala. Jsou lidi, kteří psi nemusí a tahat jim ho i mezi jídlo... No a to kino teda fakt nevím, mě by ani ve snu nenapadlo vzít psa do kina.
Jinak do hospůdky s náma pesa chodí, máme vyhlídlý a oblíbený hospůdky, kam může. Ale taky tam s náma nechodí vždycky, když je unavenej, tak ho do hospody netáhnu a nechám ho radši schrupnout vklidu doma.

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:16
- Nahlásit

mne chyba vstup do ZOO

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:20
- Nahlásit

pigie
jo ten u nás v Brně máme, ale pro mýho lovce to není to pravý ořechový...

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 15:25
- Nahlásit

jo a este mi chyba vstup na prirodne kupaliska. Keby mali aspon cast vyhradenu pre rodiny so psami

duli
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 16:17
- Nahlásit

v brne na ceske je hospoda stredoveka krcma a taky tam maji psi menu....myslim ze chapi a pedigree granule........jinak so se tyce toho vykadeni v kanclu, tak treba muj pes ani na vystavach neznackuje sloupy v hale (i kdyz jsou poradne ochcane) protoze vlastne nejsme venku ale vevnitr....

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 17:01
- Nahlásit

pigie
my do ZOO taky smáme a je to fajn...

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 17:09
- Nahlásit

sarax
Hafina
Provokaterky...

Pupy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2007 22:51
- Nahlásit

Jo vlastně když jsme na dovolený v létě tak skoro všude do restaurací smí...Taky jak jste tu už jednou psali...takhle sedíme..ptáme se jestli muže pes...řekla jsem si že až sem pujde čísnice tak jí poprosím o vodu a hle ona ji hned přinesla sama....taky jsem zírala jak divá....druhý den jsme byli v jiný a tam jsme museli o ní doslova prosit..

Bela
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 07:47 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

zoznam restauracii, kam sa moze ist so psom:
http://www.pejsek.cz/volny-cas/s-pejskem-do-restau race Hlavne Praha

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 07:56
- Nahlásit

pigie
Taky mi to chýba, u nás v Ostravě, a tahle odpověď přišla na ml dotaz-holt severomoravský kraj je plný zaostalých komunistů...

Dobrý den,

naše zkušenosti se psy nejsou bohužel ani zdaleka tak dobré jako ty vaše. Ne všichni majitelé psů jsou zodpovědní a ukáznění. Je jasné, že psi za nic nemohou a vše je o výchově a zodpovědnosti jejich majitelů, ale máme hořkou zkušenost se dvěmi psy, kteří před léty vběhli do výběhu plameňáků. Přišli jsme o sedm zvířat v době, kdy se ptáci snažili hnízdit. Když opomeneme finanční ztrátu (jeden plameňák měl tehdy hodnotu okolo 70.000,- Kč), přisli jsme na dlouhá léta o chovnou skupinu a plameňáky jsme deset let vůbec nerozmnožovali. Příkladů a špatných zkušeností máme bohužel víc (psi nám např. zdecimovali chovné stádečko axisů a vzácných jelenů lyrorohých). Naše zoo je hodně zaměřená na chov menších druhů ptáků, kteří mohou být psy nejvíce ohroženi a navíc se ubírá směrem k otevřeným výběhům. A pevně věřím, že nám dáte za pravdu alespoň v tom, že uhlídat některého nezodpovědného majitele, který by svého pejska nechal jen tak proběhnout se po lese bez vodítka, jaksi není při naší 100 ha rozloze dost dobře možné...Tolik hlídačů či kamer, kteří by to všechno hlídali, si ze svého omezeného rozpočtu dovolit ani nemůžeme. Proto jsme dospěli k rozhodnutí, psy do zoo nepouštět.

Ze zoo zdraví

Monika Ondrušová

Zoologická zahrada Ostrava, p.o.

asistentka ředitele

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 08:09
- Nahlásit

Mucholabka
to ti je divný, v Praze a v Brně to jde... a v Ostravě ne.... hm

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 11:40
- Nahlásit

wensday
Já mám strach, že vzhledem k tomu, že v Brněnské ZOO spousta lidí porušuje ty nařízení, co pro psy platí, to za chvilku taky zakážou

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 11:45
- Nahlásit

Eimy
jako že je pouštěj na volno, nebo co ???? já byla jen v pražský....

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 11:47
- Nahlásit

wensday
No spíš myslim porušování vstupu na tygří skály a tak... Ale nevim, možná, že jim to v ZOO neva (tím líp )

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

Eimy
aha

Filip
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2007 22:45
- Nahlásit

Taky mi to chýba, u nás v Ostravě, a tahle odpověď přišla na ml dotaz-holt severomoravský kraj je plný zaostalých komunistů...

Mucholabka
Nevím co ti na té odpovědi připadá komunistického? "Zaostalý" mi spíš přijdou tamní majitelé psů, alespoň podle toho, co se píše v tom dopise.
Upřímně, kdyby v pražské zoo psiska postupně zakousli několik cenných zvířat, myslím si, že by to taky vyřešili zákazem vstupu. Ono pokud má ředitel zoo na volit mezi bezpečím pro svoje zvířata a rozptýlením pro psy, ani se nedivím ,že dá přednost tomu bezpečí.

wensday
Jde spíš o to, že v Ostravě s tím mají několik špatných zkušeností a tak to zakázali, když budou pejskaři dělat podobné problémy i v jiných zoo, dopadne to úplně stejně.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 06:47 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Filip
Ale historicky v Ostravě nikdy nepouštěli do objektu psy. Museli to být tuláci z blízkých zahrad. Ano, přijde mi to zaostalé, a to je snad jedno, o které straně si to myslím, ne? Většinou mají podobné odpovědi nachystány lidé, kteří psa nemají a psy nesnáší.
Nedokážou pochopit, že i mezi pejskaři se časy mění, že jsme se i v Ostravě již dávno vzdálili starému modelu-pes do bytu nepatří, pes má být na řetěze, pes nesnese kočky, velký pes je nebezpečný...

přisli jsme na dlouhá léta o chovnou skupinu a plameňáky jsme deset let vůbec nerozmnožovali

Z toho vyplývá, že nehoda se stala před více než deseti lety. Jenže u nás je všechno zkostnatělé a co bylo před deseti lety, zákonitě musí platit dodnes.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 06:50
- Nahlásit

Filip
Co se týče chovu ptáků a otevřených výběhů-v Brně mají také volně se pohybující pávy i volně se pohybující ovci, psi můžou strčit hlavu i k ovcím do výběhu...rozhodně mi chov v Brně přijde uvolněnější, než v Ově, voliéry jsou blíže zábradlí, sklo je všude na dosah-u nás dělí zvířata od návštěvníků sklo+ještě zábradlí, a to docela daleko...

Darina1
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 07:03
- Nahlásit

Mucholabka
Muško a co kdy bys ještě z kusila s tou paní komunikovat a navrhnout takovou alternativu. Vím že těch peněz je všude málo, ale já být nima tak z kusím toto naberu brigádníky alespoň 2-3 na víkendy kdy je nejvíc nával, přes týden stačí jeden a k tomu přísní zákaz puštění psů na volno, musely by být opravdu na vodítku a jakmile by páníček porušil to, že by pustil psa, nebo by pejsek obtěžoval s vím štěkotem zvířata a nebo by se vyskytlo nějaké nevhodné chováni, tak by ti hlídači měli možnost okamžitě vykázat majitele i s pejskem za bránu a to nekompromisně.
Já se přimlouvám ať nám to povolí podepíši i petici. Co jim v tom bráni s kusyt můžou a zakázat kdykoliv by směli kdyby to bylo opravdu tak neunos ne.

Darina1
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 07:06
- Nahlásit

Filip
Filípku přijeď k nám do Ostravy a uvidíš sám, že je to opravdu dost daleko k zvířátkům a ještě to sklo.

Darina1
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 07:09
- Nahlásit

Mucholabka
Ještě jsem zapomněla poznamenat, že já ZOO typu Ostrava opravdu nemusím, chybí více volnosti pro ty zvířátka, ale když to jinak nejde tak to respektují.

baška
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:02
- Nahlásit

Mucholabka,
tiež sa mi nezdá odpoveď pani zo ZOO zlá. Možno to myslela tak, že plameniaky 10 r. nechovali a teraz keď mohli, tak im to kvôli psovi nevyšlo.
Hádzať vinu na komunistov a dávať im prívlastky - zaostalí - to sa mi tiež nezdá. Ich idee boli dobré a režim tiež nemal všetko zlé, ale zvrtlo sa to na ľuďoch - tak isto ako tzv. súčasná demokracia.
Inak ja ZOO moc nemusím. Musí byť veľká a mať dostatočné financie, aby plnila svoj účel, inak je to len týranie zvierat.

baška
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:07
- Nahlásit

Všetko je to len o ľuďoch. Poznám ľudí a psov, ktorí môžu ísť všade - absolútne všade a poznám zasa takých, či už ľudí alebo psov, ktorých by som nepustila nikde. Chudák pes sa však taký nerodí - to len človek dokáže so svojou tzv. inteligenciou pána tvorstva - vymyslieť také špinavosti, zbytočnosti, zákernosti atď. až nimi nainfikuje celé svoje okolie - deti aj psi.

Walda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:11
- Nahlásit

baška

[i][jeden plameňák měl tehdy hodnotu okolo 70.000,- Kč/i]

Zřejmě ne, bylo to opravdu "tehdy".

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání