| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:31
- Nahlásit
bonc
ahoj pani. Předem své odpovědi musím uvést, že jsme se zaměřovali zejména na králíci ve velkochovech. Takže jsem neslyšela o tom, že by se někdy nějaký zvíře dožilo kratšího věku proto, že by vedlo aktivní život. pokud teda svůj aktivní život nevede přes čtyřproudovou silnici ve čtyři odpoledne. Pokud je tvůj králík zakrslý, je v 7letech staršího věku. Někdo by možná oponoval, že by měl být už třeba rok po smrti. Jinak se můžou dožít až 10. Psychologii králíků moc nerozumím, vlastně vůbec, abych pravdu řekla. Asi bych se zaměřila na to, jestli mu něco neschází. Já měla králíka jen jednoho a agresivní nebyl. Neublížil jí někdo?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:35
- Nahlásit
tak jsem zakoupila kuřecí skelety,sice měli za 10kč,ale jsou luksusní,krásné maso na tom,žádná skoro kost a i jsou na tom kusy prsou,takže jsem to něco nechala psům a ten zbytek jsem vypreparovala a máme vynikající čínu s rejží
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:44 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
Maky a Trix
mno, zakrslýho. Jak se to vezme Já mam kříženýho asi i toho králíka - neodpovídá žádnýmu standartu, uši nemá dolu jako beran, ani dozadu jako zakrslík ale nahoru jako velkokrálík ovšem rozměrů malokrálíka. Velikostně je na zakrslíka taky trošku moc veliká... Mám jí od jejích dvou let a je rok od roku nepříjemnější, ale za těch pět let co je u nás jí nikdo neublížil, to spíš ona ubližuje ostatním. Neumim si představit co by jí mohlo chybět, má snad všechno co si jenom králík může přát - od mrazů do mrazů je venku, má tam svůj nadzemní travnatej plac 14m čtverečních, kde si vyhrabává jednu noru za druhou (1,5m pod ní je septik, takže je to nepodhrabatelný), svojí extraklasa boudu (kterou ovšem pohrdá), stín i sluníčko, klády na hryzání, kamení na stěhování, okno ve kterym bydlí radši než v boudě... Bohužel přes zimu musí do baráku, tak má svůj vlastní nadzemní sklep s oknem, kde je od 12 do 16 stupnů, má tam terárko do kterýho chodí na záchod a na jídlo, chrápe na policích kde má udělanou další noru.... Lidi ještě zvládne, ale nesmí jí hrabat do terárka!! Ve sklepě se pohybovat můžu, to se přijde i pomazlit. Ale zvěř zabíjí jenom do sklepa vkročí.... stejně tak venku - na plac smí jenom lidi. A s prodlužující se dobou pobytu doma se jí už trošku začínam bát
|
inu
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:45
- Nahlásit
Maky a Trix
jasně. co třeba pátek?
pátek by, myslím, šel
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:47
- Nahlásit
bonc
tak si asi odvyká, pokud je sama.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:51
- Nahlásit
Maky a Trix
už 4 roky má stejnej režim, ale je rok od roku horší. Chtěla jsem jí pořídit nějakýho společníka, ale mam obavy že by to špatně dopadlo. Je fakt že přes den je sama, v létě jsme hodně na zahradě tak je víc v kontaktu, teď jenom když za ní večer jdu... Ale je čim dál hnusnější hlavně na zvěř, kočky už se odmítaj jít najíst, když musí projít kolem jejích otevřenejch dveří
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:52
- Nahlásit
bonc
těch deset při dobrý péči neni nereálný. V několika německých knížkách jsem četla, že králíci žijící v tzv. králličích pahorcích (to bych přirovnala třeba k dětskejm koutkům v zoo) mají život asi spokojenější, ale kratší.
Esli je to holka, tak může bejt prostě naštvatá, že nemá chlapa . Prostě bývá určitá souvislost mezi říjí a agresivitou. No a nebo to bývá někdy dědičné.
Mamča jim obyčejně vrazí facku, když jsou agresivní, většinou to pomáhá. Ale onehdá se ujala agresivního králíka, kterého někdo našel v parku a toho teda musela krmit v rukavicích a kabátu, páč se jí snažil zabít.
A jedna naše samice začala být agresivní, když ztrácela zrak. nebyla to vyslovená agresivita, jen se těšila na žrádlo a radostně se po něm vrhala.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:53
- Nahlásit
bonc
já fakt nevim, já se v králících nevyznám... ale třá je jen dominantní a můžeš si za to sama, se podívej, jak jí říkáte.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:56
- Nahlásit
bonc
bych se taky bála dát jí společníka. Ještě tak kastrovaného samečka. Mojí, takové ostřejší samičce chcíplo morče. To druhý málem zabila a už nikdy k sobě žádný nechtěla
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 13:57
- Nahlásit
čau blbci, tak co je novýho?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:02
- Nahlásit
Maky a Trix
se podívej, jak jí říkáte. vono to nejni náhodou, ona už v těch dvou letech měla dost povýšenej pohled a nafoukanej projef A to to byla chudinka kterou jsme zachraňovali z piditerárka ze kterýho vůbec nesměla ven, měla problém se tam i otočit... tehdy to byl jenom pohled...
Nedávno jsem na vlastní oči viděla jak skočila po můře, zabila jí a sežrala...
kachna_
Mamča jim obyčejně vrazí facku, když jsou agresivní, většinou to pomáhá
to bych se docela bála, přece jenom je to malý zviřátko, byť asi 4 kilový, ale stejně... Carevna je taky hrozně agresivní kvůli žrádlu, když jí chci nasypat zrní tak jí musim vyhánět kýblem z terárka, abych jí to vůbec mohla nasypat do misky. Ale zrak asi neztrácí, do terárka musí přeskakovat ze země, na police si taky vyskakuje, tak snad neslepne...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:05
- Nahlásit
kachna_
no právě. Ona je celej život sama, tak nevim jestli by vůbec někoho přijala. A nedávno jsem četla že vůbec nejsou smečkový (/stádový? ), že v přírodě žijou taky samy, proto že jsou hodně teritoriální.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:05
- Nahlásit
bonc
sami jste si to zavinili. objednej si u Biluše traverzu XXS
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:09
- Nahlásit
bonc
Pickwick byl taky agresivní. Bála se ho většina našich psů
Když jsem ještě coby mládež bydlela u našich tak jsme králíky chovali (normoš na maso). Měli jsme samici co byla agresivní jak prase, jakmile člověk strčil ruku k ní do kotce tak šla po něm.Kousala a drápala Skončila teda špatně, essi si dobře pamatuju tak se šípkovou
Asi prostě občas agresivní jsou, nenapadá mě řešení, leda je zbalit a valit na králíkočáry
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:10
- Nahlásit
heledte lidičky:
když má někdo skoro 3 tejdny horečky a potí se a je mu fakt blbě,kejchá z nosu teče,tak pomáhá takovej ten zábal,deka a pak studený prostěradlo a pak přikrejt dekou a pak peřinou? do práce musí chodit,sice sedí v kanceláři,ale i tak,příjde domů a je na zhroucení,tak jsem řekla že se tady optám
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:12
- Nahlásit
Maky a Trix
ok. Přidám to k objednávce XS na kocoura, S na ovci, L na magora. Jenom už jí neudělam kauf s traverzou XXXXL na oře, to jsem prošvihla, na jaře v ořovo pubertě by se mi moooc hodila
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:13
- Nahlásit
bonc
A nedávno jsem četla že vůbec nejsou smečkový (/stádový? ), že v přírodě žijou taky samy, proto že jsou hodně teritoriální.
to je blbost, nežijou sami, mají ohromný podnorovaný prostor, kde žijí v koloniích.
A to to byla chudinka kterou jsme zachraňovali z piditerárka ze kterýho vůbec nesměla ven, měla problém se tam i otočit
ale to klidně může bejt příčina
Já nevim, moji králíci jsou tak na hranici mezi hodný a agresivní. Ale brala jsem zpět jednu agresivní samičku, jakmile jsem jí zařadila do reprodukce, tak bylo vše v pohodě.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:17
- Nahlásit
Biluška
sem jí už varovala, že jestli na mě nepřestane házet pohledy vzteklýho bula tak jí seženu ňákýho psychológa, třá se dá Ruda i crálíky.
Bejt v něčem jako kotec tak tam nešáhnu jinak než kovovou tyčí. Ona pokud má prostor, tak sama přijde se i ňuňat. Ale jak je v boudě, terárku a pod tak je to doost blbej nápad na ní šmatat.
Loni jí ovšem její "pozitivní přístup k životu" ten život asi zachránil - seřezala ňákýho dravce co jí chtěl ulovit. Všude na place peří, otypovali jsme to na brka z káně a Carevna na sobě ani škrábanec, jen troška jejích chlupů okolo (nepoměrně míň než peří).
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:20
- Nahlásit
brezen2008
šiš takovej člověk už měl být u doktora a nechodit do práce, ne? já jsem sice taky teď nemocná, ale s horečkam bych si nelajzla někde chodit
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:23
- Nahlásit
kachna_
jakmile jsem jí zařadila do reprodukce todle zvíře nikdá nebude mít potomky! To bysme taky mohli špatně dopadnout... už tu byli Ptáci, Arachnofobie, s hadama kde co, ale Králíci? To by byl trhák
ale to klidně může bejt příčina ona ale v tý době nebyla tak hnusná, měla jenom dost povýšenej pohled, ale jinak byla celkem hodná, ta volnost a anarchie u nás jí nejspíš neprospívá! Je fakt že proč by neměla takový seběvědomí - už má pod sebou dvě kočky a postupně pátýho psa - komu by to nezvedlo ego že?!
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:49
- Nahlásit
bonc
ja kralikum taky prd rozumim, ale doktorka psycho hlodavcum a kralikum dava toto http://minishop.kralici.cz/p1094-serene-um-drops-k ralik.aspx
a pry celkem pomaha, aspon minule jsmne meli potkanicu co se sebeposkozovala, kousala si do bricha a pomohlo ji to
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:54
- Nahlásit
bonc
todle zvíře nikdá nebude mít potomky
a je kastrovana? zase vopakuju prd rozumim kralikum, ale nekastrováne kocky, ktere nemaj deti bejvaj taky hodne agresivni, ty hormony se v nich tak melou, ze to zvire nevi co se sebou a muze byt agresivni, pripadne maj hnusny cysty a nadory na vajecnicich. A pokud vim krlici jsou taky hodne sexualne aktivni, tak treba... ale fakt nevim jen typuju
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:02
- Nahlásit
lucYnka XIII
a je kastrovana?
to netušim. Jsem nevěděla že se králící taky běžně kastrujou... Jak jsem psala, byla dvouletá když jsem si jí brala, ale když má holčina svýho mazlíka v piditerárku, proč by ho kastrovala? Jenom když by jí něco bylo, ale to už nezjistim.
Jako já to nějak intenzivně asi řešit nebudu, neni v podstatě důvod, když mě občas hryzne tak jí seřvu a čokl už jí aspoň nechodí na mrkev, jenom jsem chtěla vědět jestli to u nich třeba neni s věkem normální....
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:06
- Nahlásit
kachna_
o je blbost, nežijou sami, mají ohromný podnorovaný prostor, kde žijí v koloniích.
škoda že už nevim kde jsem to četla, bych jim napsala dopis že matou hloupou veřejnost která tomu pak věří!
brezen2008
ten zábal je jenom na sražení horečky, taky jsem je jako dítěto dostávala, ale nijak neléčí. Ale při fakt vysoký horečce to pomůže, že jí stáhne. Ale je to studený mokrý prostěradlo rovnou na tělo, pak deka.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:07
- Nahlásit
bonc
to netušim. Jsem nevěděla že se králící taky běžně kastrujou...
to nevim jestli se bezne kastrujou, se na to optam v praci az pujdu, asi ne tak bezne jako kocky. U kocek je to fakt nutne kvuli prevenci tech cyst, ktere jsou hodne bezne, kdyz nema male. U kraliku fakt nevim.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:12
- Nahlásit
brezen2008
Si děláš prdel, ne?
Jak může mít někdo tři tejdny horečky a nejít k doktorovi? Dyk v tý práci musí bejt upa k hovnu, ne?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:15
- Nahlásit
Zdááár lidi, tak co novýho? No, zase nic určitě, že jo.
Já mám dnes dobrou náladu, páč u nás byl ten první zájemce o štěňáka, moc se mu líbily a vybral si mojeho tajnýho typa
Navíc asi bude chodit k nám na cvičák, páč to nemá tak daleko a já mu politicky vysvětlila, že nejlepší je to u nás né, normál jsem mu to nabídla a on souhlasit, takže jsem ráda.
Ale hlavně, už jsem neměla vůbec žádné peníze, páč sem poslední pětikilo nechala na veterině za kompletní odčervení smečky a už mám nechal mi zálohu, takže to myslí opravdu vážně s tím štěňákem, což je fakt super.
Akorát sem zas trochu smutná, páč jsem si spočítala co všechno musím zaplatit ohledně štěňat a zjistila jsem, že se mi ještě hodně penězů nedostává, no potřebuju další zájemce s dalšími zálohami
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:17
- Nahlásit
Eldoguero
Zdravím
za kolik prodáváš standarty a za kolik nestandarty? Kuju
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:24
- Nahlásit
Zdarec Fšem! se s váma jdu rozloučit bo zítra ultra brzo ráno odlétám a neuvidíme se až do února! Možná vám napíšu jak se máme a zda jsme již sežráni lemury Takže se mějte krásně a chovejte se tu slušně až mravně - znáte se !
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 15:25
- Nahlásit
Milovníci placatek, myslím boxerů , jeden tříletý nešťastník hledá alespoň depozitum.....
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_11643_0.html
......kdyby byl někdo takový obětavý a ujal se ho, dám do výbavy óbrpytel kvalitních granulí.
|