| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:15
- Nahlásit
kachna_
nakrájej brambory, vymaž pekáček, naskládej vrstvu brambor, kousek masa, okořeň podle své chuti, dej na to zelí a zapeč... jestli to chceš podrobněji, tak rozepíšu ... je to vynikající mňamka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:22
- Nahlásit
Kachýnko... tu je to popsaný líp:
na dno pekáčku dáš olej nebo angl. slaninu,sádlo či něco podobného (ale olej stačí), na to nakrájené syrové brambory nakrájené na kostky, osolíš, okmínuješ. Na ně dáš zelí i s nálevem, na to krkovičku, klobásku, šunku.. zkrátka co máš doma nebo i kombinaci několika chutí. Maso okořeň podle své chuti. Zakryté pečeš cca 1 hodinu dokud nejsou brambory měkké, pak už jen necháš dodělat "kůrčičku"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:23
- Nahlásit
P.s. tohle se dá dělat s jakýmkoliv masem a je to jednak rychlý, pak nenáročný pro kuchařinky a navíc se nenadělá spousta nádobí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:00
- Nahlásit
brut
děkuji, tak jsem to udělala trošku jinak (ne teda úmyslně, jen jsem to chtěla připravit zavčasu), protože nejsem zvyklá krájet na kostky, tak je to na plátky. Příště to zkusím na kostičky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:07
- Nahlásit
kachna_
plátky nevadí... já to střídám podle druhu masa ... dobrou chuť ... jen ještě, nevím jak ti peče trouba, já začínám na 150, pak přidávám, aby se brambory "podusily"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:09
- Nahlásit
brut
Dala jsem 170, to je taková moje oblíbená univerzální teplota
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:20
- Nahlásit
kachna_
moje taky většinou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:40
- Nahlásit
Ale tak deckáááá, já mám hlááát a vy tu řešíte jídlo
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:47
- Nahlásit
Fajka
já mám hlááát a vy tu řešíte jídlo
od rána už asi potřetí ... si udělej to samý, co kachna..
|
inu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:43
- Nahlásit
brut
máš sovu z5
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
brut
šiš co komu kdo proved? jessi to nejni tajný?
no tajný- nevím , prostě to by bylo na dlouhý vyprávění. prostě můj hodnej původní a znovu se navrátifší šéf se v rovině kamarádský pohádal s kolegyňou(ta co je tetkon těhule), přestali tudíž být kamarádi, jenže... bohužel to přenesl do roviny pracovní a využívá toho, že je šéf. Hrozně mě to na něj mrzí, myslela jsem si že je jinej formát a že by takovýhle věci nebyl schopnej, že je schopnej to odlišit , ještě při obědě jsme si s kolegyňou právě říkaly, že ať je co je, že je bez diskuze hodnej. No... , můžu možná předpokládat, že vzhledem k tomu, že se s ní - narozdíl od ostatních, který od ní dali ručky pryč , já jediná stýkám, což vidím, že se mu jako nepáčí - už se začal chovat jinak - takže můžu předpokládat, že se povezu taky. No kvůli tomu se s ní stýkat rozhodně nepřestanu, to v povaze nemám, ale měla bych připravit možná barikády Nechci věřit tomu, že by i tak se mohl zachovat, nechci.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:05
- Nahlásit
inu
PetraK
Nechci věřit tomu, že by i tak se mohl zachovat, nechci.
a není to jen nějaký pocit?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
brut
já nevím víš co, on se začal takhle divně chovat do tý doby co se mu mozek propadnul o pár desítek cm níž , navíc to nebylo kvůli svobodný, což já nějako morálně odsuzuju. Jasně nic mi po tom není, ale mění to pak můj pohled na člověka. Je toho víc prostě. Mě osobně se to zatím nedotýká - možná, ale vzhledem k tomu, že Bréca č. dvě je prolhandíra, donašečka a bonzák a udělá všechno proto, aby měla ze všeho prospěch a vzhledem k tomu, že po dobu co on tady nebyl jsme jí ostatní zatrhli tipec, bude se teď mstít přes něj, protože ona je pochlebovač a narozdíl třebas ode nás jejich "svatou lásku schvaluje" a nosí jím do kanclu kafe . No prostě bude bžunda. To je panoptikum, to je panoptikum. Já tohle vůbec neznám, já se tady furt nestačim divit .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
uďála sem rádobyčínu. uďála sem k ní skleněný nudle. skleněný nudle mě zasklily. Při opékání vytvořily jednolitou skleněnou hmotu . Nazvěmež to Skleněná hrouda s pseudočínou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:56
- Nahlásit
PetraK
víš co, on se začal takhle divně chovat do tý doby co se mu mozek propadnul o pár desítek cm níž
to bývá dost častý důvod
navíc to nebylo kvůli svobodný, což já nějako morálně odsuzuju. Jasně nic mi po tom není, ale mění to pak můj pohled na člověka.
já nesoudím a ani neměním pohled... asi díky zkušenostem, který sem za těch pár dospělejch let nasbírala. Ono nikdy nic nebývá jen černobílý ...
vzhledem k tomu, že Bréca č. dvě je prolhandíra, donašečka a bonzák a udělá všechno proto, aby měla ze všeho prospěch a vzhledem k tomu, že po dobu co on tady nebyl jsme jí ostatní zatrhli tipec, bude se teď mstít přes něj,
tak tohle by mohl být dost hnus
No prostě bude bžunda. To je panoptikum, to je panoptikum. Já tohle vůbec neznám, já se tady furt nestačim divit
nejsi stavěná na "život a práci" v ženským kolektivu, jinak by tě tohle nepřekvapilo a byla jsi na to "připravená" .. jen doufám, že se ti to vyhne, protože pak má člověk všechny možný chutě a ne chodit do práce mezi pokrytce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:57
- Nahlásit
PetraK
uďála sem k ní skleněný nudle. skleněný nudle mě zasklily. Při opékání vytvořily jednolitou skleněnou hmotu
ach ta představivost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:19
- Nahlásit
brut
já nesoudím a ani neměním pohled... asi díky zkušenostem, který sem za těch pár dospělejch let nasbírala. Ono nikdy nic nebývá jen černobílý ...
jo já vím, ale.... ono je tam víc víc věcí, když opominu dítěti rozbitou rodinu. Nemám ráda nečistou hru. A tady se čistě nehraje. A to je jedno, já jsem tohle dokázala myslím odpreparovat od pracovní stránky, jen mi to prostě na toho člověka pozměnilo pohled. o tý pipce jsem si nemyslela nikdy nic moc, tam k žádný změně nedošlo . Jenže ono se to bohužel celý projevuje právě i v tý pracovní oblasti a to je prostě průšvih, je. Tady na tom příkladu jsem pochopila, proč na pracovišti nemají pracovat dva lidi v jakémkoliv vzathu - manželé, milenci, sourozenci, rodiče/dítě... málokdo umí tohle vybalancovat.
tak tohle by mohl být dost hnus
jo to bude, páč ona je teď jejich největší kámoška, je to megera zákeřná, pro svůj prospěch opravdu schopná čehokoliv, bezohledná, sobecká... tjo nevim co ještě. Jako ilustrace bude stačit malej příklad: Ze zcela pochopitelných důvodů jsou u nás hlídaný telefony, aby lidi nezneužívali. No a madam, aby ona sama neměla průšvih, tak když jí nikdo neviděl, volávala si z kolegovýho telefonu - bohuželtuneniblicísmajlík - jenže tohle on mí šéfik neuvěří, je to jeho oblíbenkyně, páč jim schvaluje tu jejich svatou lásku -zastuneniblicísmajlík. Sviňe jedna, klidně udělá kolegovi průšvih a a ni nemrkne. CHápeš to???
ach jo, proč jsou tam tak divný lidí
a byla jsi na to "připravená"
na výše popsaný nebudu připravená nikdy.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:29
- Nahlásit
PetraK
Tady na tom příkladu jsem pochopila, proč na pracovišti nemají pracovat dva lidi v jakémkoliv vzathu - manželé, milenci, sourozenci, rodiče/dítě... málokdo umí tohle vybalancovat
šmarjááá to tu nepiš nebo začnu přemejšlet že sme fakt difný
jo to bude, páč ona je teď jejich největší kámoška, je to megera zákeřná, pro svůj prospěch opravdu schopná čehokoliv, bezohledná, sobecká... tjo nevim co ještě. Jako ilustrace bude stačit malej příklad: Ze zcela pochopitelných důvodů jsou u nás hlídaný telefony, aby lidi nezneužívali. No a madam, aby ona sama neměla průšvih, tak když jí nikdo neviděl, volávala si z kolegovýho telefonu - bohuželtuneniblicísmajlík - jenže tohle on mí šéfik neuvěří, je to jeho oblíbenkyně, páč jim schvaluje tu jejich svatou lásku -zastuneniblicísmajlík. Sviňe jedna, klidně udělá kolegovi průšvih a a ni nemrkne. CHápeš to
já jo...je to sfině.. podobý už sm dřív v pracovním procesu potkala a zplať pánu bohu sem ted v práci sáááám... teda jen s číífem no
|
inu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:30
- Nahlásit
PetraK
nevím sice o co gou (i když jsem si ledacos domyslela), ale podobné prostředí bylo u nás v mé bývalé práci. Kdo s kým (a možná i za kolik) tam bylo na denním pořádku.
Protěžovaní lidi a kejvači měli zelenou a někteří dost znepříjemňovali život těm "neoblíbenejm".
Že na to nemáš žaludek chápu, taky jsem neměla. A tím míň, když jsem pak v Anglii poznala, že může existovat přátelské a přitom i vysoce profesionální prostředí. Vrátit se po třech měsících zpátky do toho bordelu byl dost velký šok.
Toto je také důvod, proč jsem ráda, že už TAM nedělám, protože to bylo dost náročné na psychiku.. zvláště pokud člověk nesnáší sviňárny, nespravedlnost a podobný věci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:33
- Nahlásit
Fajka
sem za á řekla, že to málokdo umí vybalancovat, ale hlavně vy nejste v kolektývu, tak to je vo něčom jiným, ale když pak v kolektivu v takový situaci dojde na řešení nějakýho problému, tak ten člověk není nikdy objektivní. nebo takhle - málokdo bude objektivní.
já jo...je to sfině
jo, ale to bohužel víme my, on ne a tak se to může ubírat zajímavým směrem. Já jsem prostě myslela, že on ten mozek v hlavě má, ale asi nechce určitý věci vidět. Mrzí mě to, páč takovej nebejval. Jak říkám, zatím se to mě ještě nedotýká, ale co já vím, třá jo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:34
- Nahlásit
PetraK
jo já vím, ale....
vždycky je tam ale...
já jsem tohle dokázala myslím odpreparovat od pracovní stránky, jen mi to prostě na toho člověka pozměnilo pohled.
nebo jsi na něj vždycky koukala "přes brejličky" a neviděla to, co jsi vidět měla...
Jenže ono se to bohužel celý projevuje právě i v tý pracovní oblasti a to je prostě průšvih, je.
tohle je blbý.. kor, když se s tím sveze kde kdo okolo
Tady na tom příkladu jsem pochopila, proč na pracovišti nemají pracovat dva lidi v jakémkoliv vzathu - manželé, milenci, sourozenci, rodiče/dítě... málokdo umí tohle vybalancovat.
a jéééje... chudák Fajka s Čííífem ....ne vždycky to tak musí dopadnout, hodně záleží na tom, jak moc si lidi "lezou do zelí", jestli jsou schopní pracovat samostatně nebo mají rozdělený úkoly.... prostě to nejde shrnout do jednoho pytle
to bude, páč ona je teď jejich největší kámoška, je to megera zákeřná, pro svůj prospěch opravdu schopná čehokoliv, bezohledná, sobecká...
tohle dopadne blbě...
Sviňe jedna, klidně udělá kolegovi průšvih a a ni nemrkne. CHápeš to???
já ne .... ovšem nepřekvapuje mě to. Mám za sebou jednu podobnou zkušenost, která skončila okamžitým propuštěním... v podstatě na hodinu a nebyla šance, aby mě někdo pomohl.
ach jo, proč jsou tam tak divný lidí
ty jsou všude, si nevybereš
na výše popsaný nebudu připravená nikdy.
to asi nikdo.. spíš jsem chtěla vědět, jestli si připravená na to, že se celá věc může nějakým způsobem dotknout i tebe a ne zrovna v dobrým...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:35
- Nahlásit
PetraK
jo, ale to bohužel víme my, on ne
možná to ví taky, ale a) spousta lidí miluje vlezdoprdele a kejvače a potom b) v tý situaci, v jaký je, se mu hodí "spojenec" nebo taky "schvalovač".
ale asi nechce určitý věci vidět.
to je ono.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:37
- Nahlásit
inu
Protěžovaní lidi a kejvači měli zelenou a někteří dost znepříjemňovali život těm "neoblíbenejm".
no já zatím měla fakt štěstí, nikdy jsem nic takovýho neřešila. No tak halt na každýho jednou dojde . A holt to teď mám tak trochu v koncentraci vyšší než malé.
To si člověk někdy říká, jestli von neni ten divnej, když ostatní v tom problém nemaj
|
inu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:39
- Nahlásit
PetraK
To si člověk někdy říká, jestli von neni ten divnej, když ostatní v tom problém nemaj
To je v tom, jak to máš vnitřně nastavený. Jsou lidi, kterým to nevadí. Jsou lidi, co jsou schopní z toho i něco vytěžit. Pak jsou lidi, co to vůbec neřeší. No a pak jsou lidi, kterým to prostě vadí. No a ti mají pak téměř vždy zákonitě nějakej problém.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:39
- Nahlásit
Fajka
koukám, že jsi byla rychlejší ..... svým způsobem jste...
podobý už sm dřív v pracovním procesu potkala a zplať pánu bohu sem ted v práci sáááám...
v tu chvíli je to většinou o co nejrychlejším úprku pryč .... to je obrovská výhoda, bohužel pro většinu nedosažitelná
inu
Toto je také důvod, proč jsem ráda, že už TAM nedělám, protože to bylo dost náročné na psychiku.. zvláště pokud člověk nesnáší sviňárny, nespravedlnost a podobný věci.
jenže to vždycky nejde...
PetraK
ale to bohužel víme my, on ne a tak se to může ubírat zajímavým směrem. Já jsem prostě myslela, že on ten mozek v hlavě má, ale asi nechce určitý věci vidět.
třeba to vidí taky, ale nemůže... už může být namočenej moc....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:42
- Nahlásit
inu
asi a) i bé) sou správně
blbý, když je to poměrně inteligentní člověk
brut
ebo jsi na něj vždycky koukala "přes brejličky" a neviděla to, co jsi vidět měla...
ne to myslím, že fakt ne. on se opravdu změnil , to není jen můj názor.
tohle je blbý.. kor, když se s tím sveze kde kdo okolo
jo to je, no.
a jéééje... chudák Fajka s Čííífem
nene, já mluvím o kolektivu, ne když pracujou dva. Nebo dva mají firmu.
tohle dopadne blbě...
já vim
okamžitým propuštěním... v podstatě na hodinu a nebyla šance, aby mě někdo pomohl.
jakože tobě takováhle nějaká sviň zavařila??
připravená na to, že se celá věc může nějakým způsobem dotknout i tebe a ne zrovna v dobrým
ne, to taky ještě nejsem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:43
- Nahlásit
PetraK
no já zatím měla fakt štěstí, nikdy jsem nic takovýho neřešila. No tak halt na každýho jednou dojd
fakt máš kliku, ale i takhle je to dobrý poučení
spíš nedomýšlí dál než k prvnímu rohu a pak se jim to vymkne z rukou ...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:45
- Nahlásit
brut
jenže to vždycky nejde...
co teď myslíš?
PetraK
blbý, když je to poměrně inteligentní člověk
hele, to můj bejvalej šéf taky. Ale to, co vyváděl a nejspíš i vyvádí stále, nad tím zůstává rozum stát.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:48
- Nahlásit
PetraK
on se opravdu změnil , to není jen můj názor
blbá společnost ( teď myslím vlezdoprdelku), nečistý svědomí a hlavně hra na vadí nevadí dokáží s chlapem pořádně zacloumat, kor jestli mu mozek spadl do gatí
nene, já mluvím o kolektivu, ne když pracujou dva. Nebo dva mají firmu.
ale i tam ty rozpory můžou nastat ( a nastávají)
jakože tobě takováhle nějaká sviň zavařila??
jj .... sem byla propuštěná v den dvých 33-tin , na to se nedá zapomenout
ne, to taky ještě nejsem
tak začni... protože do toho s největší pravděpodobností nějakým způsobem spadneš
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:50
- Nahlásit
inu
co teď myslíš?
že ne vždycky můžeš odejít nebo jsi odejitá a pak se v tom plácáš jak nudle v bandě a nevíš kudy kam...
|